Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:
Elaria,bete robiłam 11dni po ovu,to odpowiedni czas na test.Termin @ mam 17-18 kwietnia wiec czekam az @ sie rozkręci,na razie blokuje ja jeszcze progesteron który musi troche spasc bo dupka brałam jeszcze wczoraj wieczorem.
Jestem na cyklu stymulowanym wiec dokładnie wiem kiedy ovu,kiedy serduszkowanie,kiedy moge zrobic bete.Tutaj nic nie mogło sie opóznic
Ach tak... rozumiem. Wiem, że miałaś cykl stymulowany, ale nie wiedziałam, że już testowałaś. Nowy cykl, nowa nadzieja.
Ja się nie nastawiam, że się uda w tym cyklu, przecież to pierwszy cykl starań. Ale boję się, że zdołuję się, jak minie pół roku i nic. -
Kkkaaarrr,
Jak się miewasz? Jak po wczorajszej wizycie?
Daj znać, jak będziesz mogła. Myślę o Tobie intensywnie od wczoraj
A w ogóle to dzień dobry, Dziewczyny.
Życzę Wam miłej niedzieli!M@linka lubi tę wiadomość
-
annak wrote:Kkkaaarrr,
ak się miewasz? Jak po wczorajszej wizycie?
Daj znać, jak będziesz mogła. Myślę o Tobie intensywnie od wczoraj
Bardzo przepraszam, że dopiero dzisiaj zdaję relację, ale wczoraj w zasadzie nie było mnie w domu od świtu do nocy! Najpierw badania, potem szybkie zakupy, baaardzo długi spacer, obiad na mieście, kino i 'piwo' ze znajomymi, no jak nic nie było kiedy zajrzeć tutaj
Po wczorajszych prenatalnych z prawdziwego zdarzenia w pełni odetchnęłam z ulgą. Bąbelek nie tylko nie zwolnił ze swoim wzrostem, a jeszcze przyspieszył! Ledwo nam zmieścił się w kadr, akurat się przeciągał jak go doktorek mierzył i CRL wyszło 8,39cm przy limicie na prenatalne do 8,4cm. Wzrost miał wczoraj na 14t2d czyli +6 dni niż wynikałoby z OM. Wszystkie narządy na swoim miejscu, serduszko ładnie bije 167u/min. No i nie dało się ukryć, że między nogami coś dyndało. Doktorek skomentował, że przy tym CRL to co widzimy jest raczej tym co myślimy i nie sądzi, aby coś się miało już zmienić w tym temacie. Wygląda na to, że Olga będzie miała braciszka
Nawet już wczoraj nie chciało mi się dochodzić jak to możliwe, że w czwartek temu pseudodoktorkowi wyszło, że Bąbel ma 6,8cm, nie ma innej opcji, musiał zrobić zdjęcie w jakimś przekroju, w którym nie było widać go całego od głowy do pupy...Evita, blondyna5555, inessa, M@linka, Jacqueline, Niebieskaa, osa, Coconue, Magdzia88 lubią tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:Dziewczyny a czy polecacie maść clotrimazol..na takie delikatne pieczenie,zatarcie??? I czy to bez recepty jest teraz??? I czy moge uzywac jak sie staramy???
Ja mam maść cicatridina czy jakos tak, bez recepty. W ciąży gin zabronił używać clotrimazolum. Ale to chyba co lekarz to opinia..
Do tego dużo jogurtów, a jeszcze lepiej kefirów zjadać. Można tez lactovaginal dowcipniecóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Kkkaaarrr,
Bardzo się cieszę z tych super wieści!
Ani przez chwilę nie zakładałam, że będzie inaczej, ale byłam szalenie ciekawa, jakie Wasz bąbelek ma parametry
Gratuluję! I trzymam kciuki, żeby dalej było wciąż tak dobrze. Nooo, może tylko niech synek tak nie szaleje z wzrostem, bo Cię potem czeka poród niezłej kluseczkikkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny-jak minęła niedziela? My byliśmy na kilkugodzinnym spacerku w lesie.
Odliczam cierpliwie dni do wizyty. Czuję spokój i pokorę wobec tego co przyniesie los. Eh..modlitwy działają...wiara mnie umacnia i niech tak zostanie.
Spokojnego wieczoru :*Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
M@linka wrote:Hej Dziewczyny-jak minęła niedziela? My byliśmy na kilkugodzinnym spacerku w lesie.
Odliczam cierpliwie dni do wizyty. Czuję spokój i pokorę wobec tego co przyniesie los. Eh..modlitwy działają...wiara mnie umacnia i niech tak zostanie.
Spokojnego wieczoru :*Antoś IVF,Julisia natural
-
Witajcie Dziewczyny,
Mam nadzieję, że po rekordowo cichej niedzieli, zapanuje na naszym wątku aktywny i "głośny" tydzień pełen dobrych wiadomości i super humoru. Czego Wam i sobie życzęM@linka, Jacqueline, Iwannabelieve, Evita lubią tę wiadomość
-
i ja Was witam:)! oj tak...annak, wszystkiego dobrego dla nas!
A jak humor u Ciebie M@linko? przyszly jakies objawy ciazowe?
Arleta...a Twoj nastroj? kiedy kolejna wizyta?
Jagna75...to teraz kiedy bedzie bojowe dzialanie? rozmawialas juz z lekarzem Twoim a propos planu dzialania?
Gorace pozdrowienia!!!
Edit: gdzies wczesniej pisala chyba Magdzia88 o tym, ze czeka na to co bedzie i nie skupia sie juz tak na wykresach, temperaturach itd. Powiem Wam, ze ja trzymalam sie z daleko od zdobycia wiedzy nt wykresow, temperatury itd a i tak zlapalam sie na rozmyslaniu, kiedy sa dni plodne.
Teraz czekam na testowanie i staram sie byc cierpliwa, ale i tak w glowie dzieja sie rozne rzeczy. Szczescie...nieszczescie ze tutaj nie pojde sobie mierzyc bety, bo w No nie mozna sobie prywatnie zrobic badan, wczesniej w ciazy to ze lzami w oczach wyblagalam chociaz jedna bete...Tutaj tez jest tylko jedno (tak, to nie pomylka) badanie usg, chyba, ze sa jakies komplikacje, to wtedy tych badan bedzie kilka.
takze oby wiosna przyniosla same dobre wiesci!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:53
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Cholercia, walnęłam referat i mi się skasowało
No więc tak:
Kkkaaarrr - super wieści, ogromnie się cieszę
Maggda, Arleta - jak u Was sytuacja, nie ma już plamień?
M@linka - i o to chodzi, jakoś trzeba starać się zachować spokój
Maggi - no nie, nie pamiętam Cie Jakże można by było o Tobie zapomnieć Super, że Franio dokazuje Jak pamiętam to też czasem świrowałam jak Ola miała spokojniejszy dzień, choć ona to była wariat w brzuchu w ogóle i nadal jest
Nasze ciężarne koleżanki - wiem, że jesteście zajęte czym innym trochę, zwłaszcza te w bardziej zaawansowanych ciążach, ale odzywajcie się troszkę częściej - my wtedy też jesteśmy spokojniejszeM@linka, kkkaaarrr, Maggi-P lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Nasze ciężarne koleżanki - wiem, że jesteście zajęte czym innym trochę, zwłaszcza te w bardziej zaawansowanych ciążach, ale odzywajcie się troszkę częściej - my wtedy też jesteśmy spokojniejsze
Tak, tak!
Zgadzam się w całej rozciągłości!
Jacqueline,
A co u Ciebie? Bo nic nie napisałaś. -
Ania, osa - dzięki, że pytacie
A ja mam chyba pewien problem... Hmmm od czego by tu zacząć...
Od 2-3 dni czułam jakby coś mnie chciało złapać jakaś infekcja pęcherza czy coś, a to u mnie jest prawie pewne jakiejś drobnej infekcji ogólnie okolic intymnych.
Więc wczoraj wzięłam Lactovaginal. Jak miałam wziąć Lactovginal to było no trochę sucho, choć przed południem było sporo kremowego śluzu. Wieczorem właśnie przy aplikacji tej kapsułki śluz był zabarwiony trochę na jakby pomarańczowo-brązowo lekko. Zapomniało mi się o tej kapsułce i zaszaleliśmy z mężem. Wstaję chwilę po wszystkim dosłownie i idę do toalety, a tam hmm "pozostałości" całkiem krwią zabarwione. No jasny czerwony kolor. Dziś jakaś odrobinka rano tylko tej jasnej krwi i przy podcieraniu leciutko na pomarańczowo śluz zabarwiony.
I mam dylemat trochę - skaleczyłam się od tej kapsułki cholercia czy coś może być na rzeczy w sprawach ciążowych?
Zwariuję chyba...
Tak bardzo chciałabym być w ciąży, ale jednocześnie się boję troszkę Nie wiem, czy mogłabym na własną rękę zacząć brać Acard 1 tabletkę dziennie ? Lekarz coś tam mi przebąkiwał o tym, ale nie określił się jednoznacznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 10:32
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016