Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ocipieję do 6. maja chyba - dziś pojawiło się jakieś podplamianie (biorę dupki i te sprawy). Zero objawów, zero niczego - jak to Kononowicz powiadał,zły przyrost bety, niezgodność tygodnia ciąży co do dnia owulacji, maskara ... czuję, że to będzie dłuugie 7 dni...wyjątkowo dłuuuugie...
co do plamienia to lekarz uprzedzał mnie, że takowe może się pojawić, bo mam płyn w macicy... ale same wiecie...nosz kurdeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:58
-
M@linko - tak, wypada na styczeń A konkretnie na 6.01, a moja teściowa ma urodziny 2.01
Wiem, że się mocno stresujesz tym plamienie bo ta beta wcześniej niby za mało urosła, ale popatrz, tak licząc od owulacji mniej więcej to wiek ciąży się zgadza. Może coś się przemęczyłaś? Plisss, nie stresuj się na zapas jak możesz
skrzaciku - oczywiście życzę ci szybkiego zarażenia się ciążą Stwierdziłam, że na pewno nie uda się w 1cs jak ostatnio udało się w 4 dopiero, więc co nam szkodzi. A tu bam, ciąża
Jagna - Tobie też podsyłam wiruski
I w ogóle wszystkim kobietkom z tego wątkuM@linka, Jagna 75 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Generalnie dziwnie u nas jest w kraju. Wszędzie trąbią o rodzinie, dzieciach, aby każdy się rozmnażał i powiększał przyrost naturalny w kraju. Ale gdzie tu właściwa pomoc dla par, które mają problem z niepłodnością, gdy kobieta nie może utrzymać ciąży? Jak nie masz pieniędzy to ciężko coś otrzymać z nfz. A ja chcesz głupie skierowanie to czasem nie obędzie się bez docinek i głupich komentarzy, że ona nie potrzebuje itd. a terminy do specjalistów też są dalekie. Sama wiem po sobie, że wydałam już kupę kasy na wizyty u lekarzy czy badania. Teraz mam skierowanie do Poznania do poradni, też na nfz. Zobaczymy jak to będzie, mam nadzieję że właściwie pokierują.
-
M@linka kladz sie na kanape i podgryzaj marcheweczke Akurat majówka bedzie odpocznij poleż troche, twoj stres na pewno nie działa dobrze na dziecko. Musisz wyluzowac i odpoczac. Niech facet rozstawia leżaczek na podworku czy balkonie i robi wode z cytrynka a ty sie relaksuj! Potrzbujesz tego jak widac. Nie czytaj o tych wszystkich komplikacjach..kłopoty można do siebie myslami przyciagnac. Za mna wczesniej od poczatku ciazy w myslach chodziło puste jajo i co... dostalam to o czym myslalam. Uwolnij głowe prosze cie zrob to dla nas :*
M@linka lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
M@linko - a bo coś mi się zdawało, że jak pisałaś coś kiedy mogła być owu to, że wiek ciąży zgadza się wg owu12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Haana wrote:Generalnie dziwnie u nas jest w kraju. Wszędzie trąbią o rodzinie, dzieciach, aby każdy się rozmnażał i powiększał przyrost naturalny w kraju. Ale gdzie tu właściwa pomoc dla par, które mają problem z niepłodnością, gdy kobieta nie może utrzymać ciąży? Jak nie masz pieniędzy to ciężko coś otrzymać z nfz. A ja chcesz głupie skierowanie to czasem nie obędzie się bez docinek i głupich komentarzy, że ona nie potrzebuje itd. a terminy do specjalistów też są dalekie. Sama wiem po sobie, że wydałam już kupę kasy na wizyty u lekarzy czy badania. Teraz mam skierowanie do Poznania do poradni, też na nfz. Zobaczymy jak to będzie, mam nadzieję że właściwie pokierują.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 12:28
Antoś IVF,Julisia natural
-
Haana wrote:Generalnie dziwnie u nas jest w kraju. Wszędzie trąbią o rodzinie, dzieciach, aby każdy się rozmnażał i powiększał przyrost naturalny w kraju. Ale gdzie tu właściwa pomoc dla par, które mają problem z niepłodnością, gdy kobieta nie może utrzymać ciąży? Jak nie masz pieniędzy to ciężko coś otrzymać z nfz. A ja chcesz głupie skierowanie to czasem nie obędzie się bez docinek i głupich komentarzy, że ona nie potrzebuje itd. a terminy do specjalistów też są dalekie. Sama wiem po sobie, że wydałam już kupę kasy na wizyty u lekarzy czy badania. Teraz mam skierowanie do Poznania do poradni, też na nfz. Zobaczymy jak to będzie, mam nadzieję że właściwie pokierują.
-
Dziewczyny możecie spojrzec na mój wykres i pomoc mi ocenic kiedy mogłam miec owu? Czy wciaz mam czekac? Gubie sie juz w tym owu friend ciagle zmienia wersje..z testow wyszlo inaczej z temp. inaczej..doradzicie cos?
Czym najbardziej mam sie kierowac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 12:48
aniołek 01.02.2016r -
blondyna5555 wrote:A gdzie do Poznania konkretnie? Pytam bo ja jestem z Poznania
Skierowanie mam do niepłodności, ale telefonicznie kobieta kazała przyjechać mi już 11 maja do poradni patologi ciąży. -
Jacqueline wrote:Uwaga...
A...aaa....aaaaaaapsik !!!
Przedpołudniowa porcja wirusków ciążowych rozesłana
Złapaneeee! Niech teraz zmieszaja się z moimi...
Jacqueline spokojnej i nudnej ciąży !! Jeszcze raz GratulacjeMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Dziewczyny dopiszcie swoja krotka historie, tak zeby Blondyna wpisala Was na pierwsza strone.
To pomocne zerknac na ta 1 strone i sobie przypomniec, ktora na jakim jest etapie
Pozdrowienia i udanego weekendu!
blondyna5555 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Katarzyna.G - zachodniopomorskie 26 lat
1 poronienie - 23.03.2016
Pęcherzyk ciążowy z zawiązkiem płodu o CRL długości 82 mm (6+5 tydzień ciąży)- nie uwidoczniono czynności serca płodu. Dowiedziałam się o tym na drugiej wizycie w 10 tyg ciąży.
Wyłyżeczkowanie jamy macicy.
Aktualnie czekam na odbiór wyniku histopatologicznego.
W następnym tygodniu jestem umówiona na kontrolną wizytę u ginekologa na NFZ.
Wiąże ogromną nadzieje z tym, że dostaniemy zielone światło już w tym cyklu.
-
Katarzyna.G wrote:Katarzyna.G - zachodniopomorskie 26 lat
1 poronienie - 23.03.2016
Pęcherzyk ciążowy z zawiązkiem płodu o CRL długości 82 mm (6+5 tydzień ciąży)- nie uwidoczniono czynności serca płodu. Dowiedziałam się o tym na drugiej wizycie w 10 tyg ciąży.
Wyłyżeczkowanie jamy macicy.
Aktualnie czekam na odbiór wyniku histopatologicznego.
W następnym tygodniu jestem umówiona na kontrolną wizytę u ginekologa na NFZ.
Wiąże ogromną nadzieje z tym, że dostaniemy zielone światło już w tym cyklu.
Kasia smutna historia..tym bardziej,że było już serduszko ;( Boję się, że u mnie skończy się podobnie... (Boże uchowaj!)...Życzę Ci zielonego światełka i owocnych starań!