Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Haana wrote:Polna
Skierowanie mam do niepłodności, ale telefonicznie kobieta kazała przyjechać mi już 11 maja do poradni patologi ciąży.
Ja z Polnej nie znam nikogo, ale powodzenia Tobie życzę. Mogę Ci polecić lekarkę do której chodzę, ale ona tylko prywatnie przyjmuje, ale to dzięki niej utrzymuje teraz ciążę i tak daleko zaszłam ona jest naprotechnologiem i zajmuje się kobietami które maja problemy z ciążą. Jakbyś chciała namiary pisz
-
Aguś (jeśli mogę ) - jak znajdziesz chwilkę czasu to można by było częściowo zaktualizować mój rubryczkę Do leków dopisać Acard, Luteina no i gdzieś tam ciążę upchnąć, wg OM teoretycznie zaczęłam 5tc.
Wizytę w tej całej poradni genetycznej w takim przypadku powinnam odwołać, co nie?blondyna5555 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Mój mąż jest warszawiakiem a ja osobiscie niecierpie tego miasta Zawsze mowilam ze nie bede miala nawet chlopaka warszawiaka Jednak milosc nie wybiera
Pomożecie mi z interpretacja wykresu? Nie wiem kiedy owu a program caly czas cos zmienia z kazda kolejna daną... ;(
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczyny!
Podczytuję Was od dłuższego czasu i już pora się "ujawnić" W skrócie o mnie:
Kasia, 28 lat, woj. małopolskie
I poronienie, ciąża obumarła 9 tydzień OM,zabieg 11.12.2015 r.
niedoczynność tarczycy- Hashimoto od 2013, wyrównane Euthyroxem,
z badań po poronieniu( to co wyszło dodatnie):
ANA 1:160 homogenno-plamisty, mutacja MTHFR c677t HETEROzygota
leki: w pierwszej ciąży tylko Euthyrox i Folik
teraz: witaminy B6 i B12 metylowane, Actifolin 2 mg, Wit. D3 2000 j.,
Jeśli chodzi o badania to też jestem ,,nadgorliwa,, i chociaż było to pierwsze poronienie to zrobiłam praktycznie wszystko co mogłam..czekam na kolejne wyniki jeszcze..
Niestety od grudnia/od poronienia zaczęły mnie nękać wszystkie problemy zdrowotne, dopadł mnie półpasiec, później problemy z kręgosłupem itd. także starania się przesunęły o pół rokuDaggi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane ❤❤❤ uuu duzo dzis napisalyscie fajnie ☺ tylko ciezko odniesc sie do wszystkiego hihi. Co do NFZ wole sie nie wypowiadac ale chce troszke obronic niektorych lekarzy (wszystkich nie bo .... wiadomo dlaczego) a chodzi mi o dawane refundacji na leki zwlaszcza Clexane. Tlumaczyl mi to hematolog od ktorego dostalam wlasnie refundacje. Lekarze maja rozpiske na co moga dac ja jak NFZ ich sprawdza musza potem z wlasnej kieszeni placic gdy sie okaze ze choroba nie jest wskazaniem. I tak mutacje nie sa wskazaniem do refundacji wgNFZ moze byc wskazaniem niepowodzenie poloznicze udokumentowane z badaniami zwykle na wyzszym etapie ciazy lub minimum 2 poronien ale to akurat tez nie zawsze - bo np badania po stracie nie wskazuja na potrzrbe podania heparyny. Hematolog mowil ze ginekolodzy zbyt latwo podaja ten lek chodzilo Mu ze podaja na podstawie poronien ale bez zrobionych badan. A niestett mozna czasami zaszkodzic pacjentce podajac heparyne bo np pacjentka ma zbyt rzadka krew a przyczyna poronienia jest inna. Ale tez jestem za podejsciem indywidualnym do kazdego pacjenta. No i polityka rodzinna zostawia wiele do zyczenia buu. Przepraszam znow sie rozpisalam. Co do spotkania ja jestem za ☺ choc juz z niektorymi dziewczynami z ovu udalo Mi sie spotkac ☺ a mieszkalam dzieki pracy w roznych miastach polski i mysle jak Annak ze kazde ma swoj urok jak i wady ☺ Jacqueline ciesze sie bardzo beta ☺☺☺ dla kazdej z Was milego dluuugiego weekendu ☺ a zapowiada sie piekna pogoda ☺my w poniedzialek jedziemy z mezem do moich rodzicow nad jezioro i blisko lasu ☺a w srode rano wizyta u diabetolog brbrbr kochane buziaki ☺☺☺
-
Ja chciałabym życzyć Wam udanej majówki.
Będę czytać Was na komórce w wolnej chwili, a tak to jadę sobie w różne miejsca - jeden dzień nad morze, jeden na Warmię i kto wie, gdzie nas jeszcze poniesie
Buziakiinessa, blondyna5555 lubią tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Aguś (jeśli mogę ) - jak znajdziesz chwilkę czasu to można by było częściowo zaktualizować mój rubryczkę Do leków dopisać Acard, Luteina no i gdzieś tam ciążę upchnąć, wg OM teoretycznie zaczęłam 5tc.
Wizytę w tej całej poradni genetycznej w takim przypadku powinnam odwołać, co nie?Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna - ja z wielką chęcią nie odwołam tej wizyty, poszłabym na nią, tylko nie wiem czy nie będą robić żadnych problemów, w sensie, że ja mimo, że po dwóch poronieniach to w ciąży na te badania idę. Po prostu nie dzwonić i postawić ich przed faktem dokonanym, co?12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jak wspominałam wcześniej Ana1 miałam dodatnie. Dziś odebrałam wynik ana z szczegółowymi przeciwciałami i wszystko jest ujemne! Nic już nie rozumiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 18:19
-
nick nieaktualnyDziewczyny mogę Wam polecić immunolog dr Elżbietę Papuga-Szela
Byłam u niej prywatnie na jednej wizycie w Inter-Medzie, ale później skierowała mnie do siebie do szpitala Jana Pawła w Krakowie, do poradni i tam już na NFZ zleciła mi dużo badań( cały zespół antyfosfolipidowy, białka c i s, czynniki krzepnięcia, homocysteina)
Nie wiem czy dałaby badania na mutacje( MTHFR, protrombina i Leiden), bo to już miałam zrobione, ale chyba tak bo bardzo dziwiła się, że sama zrobiłam to odpłatnie. Teraz czekam na wyniki tych badań bo z tego co mam na razie nie ma według niej wskazań do Clexany-czyli samo MTHFR nie wystarczy.
-
nick nieaktualnyHaana wrote:Jak wspominałam wcześniej Ana1 miałam dodatnie. Dziś odebrałam wynik ana z szczegółowymi przeciwciałami i wszystko jest ujemne! Nic już nie rozumiem.
Witaj! mam dokładnie taki sam wynik:
ANA 1 1:160, ANA 2 ujemne
Moja immunolog kazała się tym nie przejmować, u mnie to najprawdopodobniej od Hashimoto, ale też 20 % zdrowych ludzi ma ANA 1 lekko dodatnie -
annak wrote:Idea zlotu warszawskiego - baaardzo mi się podoba!
Ja Warszawę też lubię, ale "oryginalnie" jestem z Krakowa, więc - chcąc nie chcąc - zawsze porównuję te miasta i niestety Kraków nadal jest dla mnie górą A ostatnio totalnie zakochałam się we Wrocławiu! Ależ tam jest bosko.
Trzy miasta w jednym kraju, a każde kompletnie inne.
jak milo to slyszec! ja pochodze z Wroclawia WROCLOVE!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 18:26
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Jacqueline wrote:Jagna - ja z wielką chęcią nie odwołam tej wizyty, poszłabym na nią, tylko nie wiem czy nie będą robić żadnych problemów, w sensie, że ja mimo, że po dwóch poronieniach to w ciąży na te badania idę. Po prostu nie dzwonić i postawić ich przed faktem dokonanym, co?
Nic sie nie przejmuj,idziesz na wizyte i mówisz ze zrobilas bete i jest pozytywna,reszta nalezy do lekarza.Nawet jesli nie bedzie zlecał badan to pogadac zawsze warto...Antoś IVF,Julisia natural
-
kasiak87 wrote:Witaj! mam dokładnie taki sam wynik:
ANA 1 1:160, ANA 2 ujemne
Moja immunolog kazała się tym nie przejmować, u mnie to najprawdopodobniej od Hashimoto, ale też 20 % zdrowych ludzi ma ANA 1 lekko dodatnie
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki ja już po, temat zakończony, mogę teraz zacząć "lizać rany"...25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy