X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Polna :)
    Skierowanie mam do niepłodności, ale telefonicznie kobieta kazała przyjechać mi już 11 maja do poradni patologi ciąży.

Ja z Polnej nie znam nikogo, ale powodzenia Tobie życzę. Mogę Ci polecić lekarkę do której chodzę, ale ona tylko prywatnie przyjmuje, ale to dzięki niej utrzymuje teraz ciążę i tak daleko zaszłam :) ona jest naprotechnologiem i zajmuje się kobietami które maja problemy z ciążą. Jakbyś chciała namiary pisz :)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna,
    Widzę, że już zapadła decyzja w kwestii imienia :-)

blondyna5555 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś (jeśli mogę ;) ) - jak znajdziesz chwilkę czasu to można by było częściowo zaktualizować mój rubryczkę :D Do leków dopisać Acard, Luteina no i gdzieś tam ciążę upchnąć, wg OM teoretycznie zaczęłam 5tc.

Wizytę w tej całej poradni genetycznej w takim przypadku powinnam odwołać, co nie? ;)

blondyna5555 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest warszawiakiem a ja osobiscie niecierpie tego miasta :D Zawsze mowilam ze nie bede miala nawet chlopaka warszawiaka :P Jednak milosc nie wybiera :D

Pomożecie mi z interpretacja wykresu? Nie wiem kiedy owu a program caly czas cos zmienia z kazda kolejna daną... ;(

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!

Podczytuję Was od dłuższego czasu i już pora się "ujawnić" ;) W skrócie o mnie:

Kasia, 28 lat, woj. małopolskie
    I poronienie, ciąża obumarła 9 tydzień OM,zabieg 11.12.2015 r.
    niedoczynność tarczycy- Hashimoto od 2013, wyrównane Euthyroxem,
    z badań po poronieniu( to co wyszło dodatnie):
    ANA 1:160 homogenno-plamisty, mutacja MTHFR c677t HETEROzygota
    leki: w pierwszej ciąży tylko Euthyrox i Folik
    teraz: witaminy B6 i B12 metylowane, Actifolin 2 mg, Wit. D3 2000 j.,

Jeśli chodzi o badania to też jestem ,,nadgorliwa,, i chociaż było to pierwsze poronienie to zrobiłam praktycznie wszystko co mogłam..czekam na kolejne wyniki jeszcze..
    Niestety od grudnia/od poronienia zaczęły mnie nękać wszystkie problemy zdrowotne, dopadł mnie półpasiec, później problemy z kręgosłupem itd. także starania się przesunęły o pół roku :(

Daggi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ❤❤❤ uuu duzo dzis napisalyscie fajnie ☺ tylko ciezko odniesc sie do wszystkiego hihi. Co do NFZ wole sie nie wypowiadac ale chce troszke obronic niektorych lekarzy (wszystkich nie bo .... wiadomo dlaczego) a chodzi mi o dawane refundacji na leki zwlaszcza Clexane. Tlumaczyl mi to hematolog od ktorego dostalam wlasnie refundacje. Lekarze maja rozpiske na co moga dac ja jak NFZ ich sprawdza musza potem z wlasnej kieszeni placic gdy sie okaze ze choroba nie jest wskazaniem. I tak mutacje nie sa wskazaniem do refundacji wgNFZ moze byc wskazaniem niepowodzenie poloznicze udokumentowane z badaniami zwykle na wyzszym etapie ciazy lub minimum 2 poronien ale to akurat tez nie zawsze - bo np badania po stracie nie wskazuja na potrzrbe podania heparyny. Hematolog mowil ze ginekolodzy zbyt latwo podaja ten lek chodzilo Mu ze podaja na podstawie poronien ale bez zrobionych badan. A niestett mozna czasami zaszkodzic pacjentce podajac heparyne bo np pacjentka ma zbyt rzadka krew a przyczyna poronienia jest inna. Ale tez jestem za podejsciem indywidualnym do kazdego pacjenta. No i polityka rodzinna zostawia wiele do zyczenia buu. Przepraszam znow sie rozpisalam. Co do spotkania ja jestem za ☺ choc juz z niektorymi dziewczynami z ovu udalo Mi sie spotkac ☺ a mieszkalam dzieki pracy w roznych miastach polski i mysle jak Annak ze kazde ma swoj urok jak i wady ☺ Jacqueline ciesze sie bardzo beta ☺☺☺ dla kazdej z Was milego dluuugiego weekendu ☺ a zapowiada sie piekna pogoda ☺my w poniedzialek jedziemy z mezem do moich rodzicow nad jezioro i blisko lasu ☺a w srode rano wizyta u diabetolog brbrbr kochane buziaki ☺☺☺

• osa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym życzyć Wam udanej majówki.
    Będę czytać Was na komórce w wolnej chwili, a tak to jadę sobie w różne miejsca - jeden dzień nad morze, jeden na Warmię i kto wie, gdzie nas jeszcze poniesie ;)
    Buziaki :)

inessa, blondyna5555 lubią tę wiadomość

3jvzi09k998ztm99.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Aguś (jeśli mogę ;) ) - jak znajdziesz chwilkę czasu to można by było częściowo zaktualizować mój rubryczkę :D Do leków dopisać Acard, Luteina no i gdzieś tam ciążę upchnąć, wg OM teoretycznie zaczęłam 5tc.

Wizytę w tej całej poradni genetycznej w takim przypadku powinnam odwołać, co nie? ;)
    Ja bym poszła,moze jskies zalecenia odnosnie leków bedzie miec...

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasiak :-) z nami łatwiej

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - ja z wielką chęcią nie odwołam tej wizyty, poszłabym na nią, tylko nie wiem czy nie będą robić żadnych problemów, w sensie, że ja mimo, że po dwóch poronieniach to w ciąży na te badania idę. Po prostu nie dzwonić i postawić ich przed faktem dokonanym, co? :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Haana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wspominałam wcześniej Ana1 miałam dodatnie. Dziś odebrałam wynik ana z szczegółowymi przeciwciałami i wszystko jest ujemne! Nic już nie rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 18:19

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę Wam polecić immunolog dr Elżbietę Papuga-Szela

Byłam u niej prywatnie na jednej wizycie w Inter-Medzie, ale później skierowała mnie do siebie do szpitala Jana Pawła w Krakowie, do poradni i tam już na NFZ zleciła mi dużo badań( cały zespół antyfosfolipidowy, białka c i s, czynniki krzepnięcia, homocysteina)
    Nie wiem czy dałaby badania na mutacje( MTHFR, protrombina i Leiden), bo to już miałam zrobione, ale chyba tak bo bardzo dziwiła się, że sama zrobiłam to odpłatnie. Teraz czekam na wyniki tych badań bo z tego co mam na razie nie ma według niej wskazań do Clexany-czyli samo MTHFR nie wystarczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Jak wspominałam wcześniej Ana1 miałam dodatnie. Dziś odebrałam wynik ana z szczegółowymi przeciwciałami i wszystko jest ujemne! Nic już nie rozumiem.

Witaj! mam dokładnie taki sam wynik:
    ANA 1 1:160, ANA 2 ujemne

Moja immunolog kazała się tym nie przejmować, u mnie to najprawdopodobniej od Hashimoto, ale też 20 % zdrowych ludzi ma ANA 1 lekko dodatnie :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanej majówki:-)
    Mnie niestety nie udalo sie,oba swięta w pracy,jednak nie zaluje bo u nas od poniedzialku deszcz

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Idea zlotu warszawskiego - baaardzo mi się podoba! :-)
    Ja Warszawę też lubię, ale "oryginalnie" jestem z Krakowa, więc - chcąc nie chcąc - zawsze porównuję te miasta i niestety Kraków nadal jest dla mnie górą ;-) A ostatnio totalnie zakochałam się we Wrocławiu! Ależ tam jest bosko.
    Trzy miasta w jednym kraju, a każde kompletnie inne.

jak milo to slyszec! ja pochodze z Wroclawia <3 WROCLOVE!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 18:26

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Jagna - ja z wielką chęcią nie odwołam tej wizyty, poszłabym na nią, tylko nie wiem czy nie będą robić żadnych problemów, w sensie, że ja mimo, że po dwóch poronieniach to w ciąży na te badania idę. Po prostu nie dzwonić i postawić ich przed faktem dokonanym, co? :D
    Ja bym sie dopiero na wizycie przyznala o ciàzy.Badania jakies robilas juz?Wiec bierzesz je na wizyte i obgadujecie strategie,bo następna ciąze jakos lekami trzeba obstawic mimo iz wyniki ok.
    Nic sie nie przejmuj,idziesz na wizyte i mówisz ze zrobilas bete i jest pozytywna,reszta nalezy do lekarza.Nawet jesli nie bedzie zlecał badan to pogadac zawsze warto...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiak87 wrote:
    Witaj! mam dokładnie taki sam wynik:
    ANA 1 1:160, ANA 2 ujemne

Moja immunolog kazała się tym nie przejmować, u mnie to najprawdopodobniej od Hashimoto, ale też 20 % zdrowych ludzi ma ANA 1 lekko dodatnie :)
    Też mam Hashi. Może to przez to, ale nie wiadomo. Ale w ciąży coś się na to bierze? Bo może z tym straty są związane.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy biorą Encorton, ale to chyba jeśli ANA2 wyjdą dodatnie

• roma Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja już po, temat zakończony, mogę teraz zacząć "lizać rany"...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziewczynki ja już po, temat zakończony, mogę teraz zacząć "lizać rany"...

Dzielna jesteś.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ