Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej kochane
u nas cudna pogoda az chce sie isc na spacer pewnie pojdzimy ale na chwile bo wczoraj za duzo pochodziłam i miałam wieczorem duzy problem z brzuchem - twardniał na maksa. No ale leki i lezenie na razie pomogło.
Katarzyna.G zrob oba IgG i IgM bo oba sa wazne aby zobaczyc co i jak!
Blondyna witaj w 7 miesiacu
Zycze kazdej dobrego dnia mimo roznych problemow i trosk !!!!blondyna5555, Kadabra lubią tę wiadomość
-
Katarzyna.G wrote:Dziewczyny kochane doradźcie mi proszę, ponieważ chcę zrobić w poniedziałek na własną rękę badanie krwi w kierunku toksoplazmozy, cytomegalii i chlamydii.
Czy powinnam zrobić IgG czy IgM czy też oba?
Oba musisz zrobic. IgM mówią tak jakby o stanie aktualnym sa to 1 przeciwciała jakie pojawiaja sie przy zarażeniu, IgG mówią o tym czy miałaś już wczesniej kiedyś kontakt z danym patogenem.
aniołek 01.02.2016r -
blondyna5555 wrote:Witam nowe dziewczyny bardzo przykro mi ze tu trafiliście, ale jest to magiczny wątek, więc trochę cierpliwości i wiary a napewno się uda
A tak poza tym to witam się z Wami w 7 miesiącu 27 tc
Jak to leci powiedzmy ze jeszcze jakieś 12 tygodni i mogę rodzicblondyna5555 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Katarzyna.G wrote:Dziewczyny kochane doradźcie mi proszę, ponieważ chcę zrobić w poniedziałek na własną rękę badanie krwi w kierunku toksoplazmozy, cytomegalii i chlamydii.
Czy powinnam zrobić IgG czy IgM czy też oba?Antoś IVF,Julisia natural
-
inessa wrote:Hej kochane
u nas cudna pogoda az chce sie isc na spacer pewnie pojdzimy ale na chwile bo wczoraj za duzo pochodziłam i miałam wieczorem duzy problem z brzuchem - twardniał na maksa. No ale leki i lezenie na razie pomogło.
Katarzyna.G zrob oba IgG i IgM bo oba sa wazne aby zobaczyc co i jak!
Blondyna witaj w 7 miesiacu
Zycze kazdej dobrego dnia mimo roznych problemow i trosk !!!!inessa lubi tę wiadomość
-
A ja poszłam dziś na chwilkę do sklepu i oczywiście od razu plamienie ..nic nie nosiłam bo z wózkiem
chyba muszę leżeć cały czas,bo jak leżę to nic się nie dzieje,ehh oby dzidziuś miał się dobrze.. -
Arleta wrote:A ja poszłam dziś na chwilkę do sklepu i oczywiście od razu plamienie ..nic nie nosiłam bo z wózkiem
chyba muszę leżeć cały czas,bo jak leżę to nic się nie dzieje,ehh oby dzidziuś miał się dobrze..Arleta lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
Ja niestety siedzę w domu cały dzień, mimo że ładna pogoda, mąż w pracy i wraca dopiero koło 23. to raz a dwa dziś jakieś duszności mnie dopadły, no i cały czas te zawroty głowy. Porobię coś w domu jak mi mała pozwoli
-
Arleta wrote:A ja poszłam dziś na chwilkę do sklepu i oczywiście od razu plamienie ..nic nie nosiłam bo z wózkiem
chyba muszę leżeć cały czas,bo jak leżę to nic się nie dzieje,ehh oby dzidziuś miał się dobrze..Arleta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, nie mam możliwości czasowych, by was nadrobić, a tydzień miałam okrutnie zajęty, czy któraś z was może zajrzeć pod mój wykres i powiedzieć mi, czy coś z niego rozumie?
https://ovufriend.pl/graph/f23db90d936f75e98ca42e3ecc370cdb -
Elaria wrote:Dziewczyny, nie mam możliwości czasowych, by was nadrobić, a tydzień miałam okrutnie zajęty, czy któraś z was może zajrzeć pod mój wykres i powiedzieć mi, czy coś z niego rozumie?
https://ovufriend.pl/graph/f23db90d936f75e98ca42e3ecc370cdb
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnylaila_25 wrote:kiedy testujesz??
Szczerze, nie zastanawiałam się nad tym. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że cykl będę miała krótszy niż 30 dni. Zacznę się zastanawiać nad testem około 10 maja. Chyba, że wcześniej jakieś nietypowe objawy zauważę, np. coś dziwnego z piersiami. W obu ciążach bardzo mnie bolały od początku ciąży. -
nick nieaktualnyElaria ovu wariuje i zmienia Ci co chwile termin owulacji bo masz troche rozne godziny mierzenia ale program najwiecej uwagi zwraca tez na to,ze masz bardzo duzo dni zaznaczone gdzie masz płodny sluz. Powiem tak zwykle płodny sluz trwa kilka dni a u CIebie jest go duzo czy Ty mozesz jestes alergikiem? Lub masz podejrzenie alergii np na laktoze?
Bo nie powinno byc tyle dni sluzu płodnego ( w ciazy moze pojawic sie płodny sluz ale Ciebie dopiero mogło nastapic do zagniezdzenia)
a piersi nie zawsze musza bolec w ciazy wiec spoko nawet gdy nie bola !!!
mnie we wczesniejszych bolały od poczatku a teraz pozno zaczeły bolec nawet teraz jest bardzo roznie. -
nick nieaktualnyLaila u CIebie wykres troche zgłupiał bo Ty juz masz bardzo rozne godziny pomiaru temperatury.
A chce dodac abyscie az tak bardzo nie zwracały uwagi na te wykresy tzn on ma byc pomoca ale pamietajcie,ze to jest komputer i ma jakies dane wprowadzone porównawcze i moze sie mylic tak samo zreszta jak testy owulacyjne ktore tez potrafia sie mylic ( moga pokazac zblizajaca sie owulke a moze do niej nie dojsc i odwrotnie) WYkres jest fajny aby poobserwowac sama siebie oraz aby zaznaczac co i jak w danym cyklu ale najwazniejsze aby poznac sama siebie!!!laila_25 lubi tę wiadomość
-
Ja te godziny troche pozmienialam zeby program mniej sugerowal sie temperatura. Mierze pod jezykiem ale jakos nei jest to miarodajne. Robie zalozmy 3 pomiary jeden po drugim i kazdy jest inny...troche nie mam na to pomyslu juz. Na poczatku miesiaca mialam infekcje co tez chyba podnioslo moja bazowa T. ehh
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnyLaila no mi zalecano aby robic pomiary w pochwie sa jednak dokładniejsze. Gdy robiłam w ustach były dosc zroznicowane!
No i najlepiej mniej wiecej o tej samej godzinie choc rozumiem,ze niektore kobiety maja problem ja np chodza do pracy na zmiany. No i bez wstawania przed mierzeniem minimum 3 godziny!!!
Niestety na poziom temperatury ma wiele czynnikow wpływ dlatego tempka jest tylko jednym z elementow po ktorym mozna przypuszczac,ze zbliza sie owulacja czy juz nastapiła. Wazny jest sluz oraz szyjka no i obserwacja innych objawów ktore dana kobieta moze miec indywidualnie no i monitoring ( choc ja np wg monitoringu nie miałam owulacji a ciaza jest ).