X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane doradźcie mi proszę, ponieważ chcę zrobić w poniedziałek na własną rękę badanie krwi w kierunku toksoplazmozy, cytomegalii i chlamydii.
    Czy powinnam zrobić IgG czy IgM czy też oba?

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane <3
    u nas cudna pogoda az chce sie isc na spacer :) pewnie pojdzimy ale na chwile bo wczoraj za duzo pochodziłam i miałam wieczorem duzy problem z brzuchem - twardniał na maksa. No ale leki i lezenie na razie pomogło.

Katarzyna.G zrob oba IgG i IgM bo oba sa wazne aby zobaczyc co i jak!

Blondyna witaj w 7 miesiacu :D

Zycze kazdej dobrego dnia mimo roznych problemow i trosk !!!!

blondyna5555, Kadabra lubią tę wiadomość

• Haana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Inessa piękna pogoda dzisiaj u nas :)
    Będziemy walczyć do końca wszystkie :)

inessa lubi tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna.G wrote:
    Dziewczyny kochane doradźcie mi proszę, ponieważ chcę zrobić w poniedziałek na własną rękę badanie krwi w kierunku toksoplazmozy, cytomegalii i chlamydii.

Oba musisz zrobic. IgM mówią tak jakby o stanie aktualnym sa to 1 przeciwciała jakie pojawiaja sie przy zarażeniu, IgG mówią o tym czy miałaś już wczesniej kiedyś kontakt z danym patogenem.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Witam nowe dziewczyny bardzo przykro mi ze tu trafiliście, ale jest to magiczny wątek, więc trochę cierpliwości i wiary a napewno się uda :-)

A tak poza tym to witam się z Wami w 7 miesiącu 27 tc <3
    Jak to leci :-) powiedzmy ze jeszcze jakieś 12 tygodni i mogę rodzic :-D
    O!!Jak miło :-) zdrowych tych 12 tygodni❤

blondyna5555 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna.G wrote:
    Zazwyczaj lekarz kaze zrobic oba

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane <3
    u nas cudna pogoda az chce sie isc na spacer :) pewnie pojdzimy ale na chwile bo wczoraj za duzo pochodziłam i miałam wieczorem duzy problem z brzuchem - twardniał na maksa. No ale leki i lezenie na razie pomogło.

Katarzyna.G zrob oba IgG i IgM bo oba sa wazne aby zobaczyc co i jak!

Blondyna witaj w 7 miesiacu :D

Zycze kazdej dobrego dnia mimo roznych problemow i trosk !!!!
    U mnie tez super pogoda :-) jeszcze trzy godzinki w pracy,mam nadzieje ze sie nie zachmurzy bo juz tęsknie za moim ogrodem :-)

inessa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Wam bardzo za odpowiedź

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam siac marcheweczke i buraczki a pada ;(

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poszłam dziś na chwilkę do sklepu i oczywiście od razu plamienie ..nic nie nosiłam bo z wózkiem
    chyba muszę leżeć cały czas,bo jak leżę to nic się nie dzieje,ehh oby dzidziuś miał się dobrze..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    A ja poszłam dziś na chwilkę do sklepu i oczywiście od razu plamienie ..nic nie nosiłam bo z wózkiem
    chyba muszę leżeć cały czas,bo jak leżę to nic się nie dzieje,ehh oby dzidziuś miał się dobrze..
    Arletko do lozka! Mialam znajoma co musiala lezec na poczatku ciazy z podobnych powodow. Pozniej jak dzidzia podrosla wszystko bylo ok normalnie funkcjonowala jako brzuchatka.

Arleta lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety siedzę w domu cały dzień, mimo że ładna pogoda, mąż w pracy i wraca dopiero koło 23. to raz a dwa dziś jakieś duszności mnie dopadły, no i cały czas te zawroty głowy. Porobię coś w domu jak mi mała pozwoli ;)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Oszczędzaj sie,niech ze cztery tygodnie minà i bedzie spokojniej.

Arleta lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mam możliwości czasowych, by was nadrobić, a tydzień miałam okrutnie zajęty, czy któraś z was może zajrzeć pod mój wykres i powiedzieć mi, czy coś z niego rozumie?
    https://ovufriend.pl/graph/f23db90d936f75e98ca42e3ecc370cdb

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dziewczyny, nie mam możliwości czasowych, by was nadrobić, a tydzień miałam okrutnie zajęty, czy któraś z was może zajrzeć pod mój wykres i powiedzieć mi, czy coś z niego rozumie?
    https://ovufriend.pl/graph/f23db90d936f75e98ca42e3ecc370cdb
    Widze Elaria, że na twoim wykresie takie samo zamieszanie jak i na moim ;/ mi tez OF ciagle cos zmienia i od nnowa zaznacza ;// W podobnym momencie jestesmy kiedy testujesz??

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    kiedy testujesz??

Szczerze, nie zastanawiałam się nad tym. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że cykl będę miała krótszy niż 30 dni. Zacznę się zastanawiać nad testem około 10 maja. Chyba, że wcześniej jakieś nietypowe objawy zauważę, np. coś dziwnego z piersiami. W obu ciążach bardzo mnie bolały od początku ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria ovu wariuje i zmienia Ci co chwile termin owulacji bo masz troche rozne godziny mierzenia ale program najwiecej uwagi zwraca tez na to,ze masz bardzo duzo dni zaznaczone gdzie masz płodny sluz. Powiem tak zwykle płodny sluz trwa kilka dni a u CIebie jest go duzo czy Ty mozesz jestes alergikiem? Lub masz podejrzenie alergii np na laktoze?
    Bo nie powinno byc tyle dni sluzu płodnego ( w ciazy moze pojawic sie płodny sluz ale Ciebie dopiero mogło nastapic do zagniezdzenia)
    a piersi nie zawsze musza bolec w ciazy :) wiec spoko nawet gdy nie bola !!!
    mnie we wczesniejszych bolały od poczatku a teraz pozno zaczeły bolec nawet teraz jest bardzo roznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila u CIebie wykres troche zgłupiał bo Ty juz masz bardzo rozne godziny pomiaru temperatury.
    A chce dodac abyscie az tak bardzo nie zwracały uwagi na te wykresy tzn on ma byc pomoca ale pamietajcie,ze to jest komputer i ma jakies dane wprowadzone porównawcze i moze sie mylic tak samo zreszta jak testy owulacyjne ktore tez potrafia sie mylic ( moga pokazac zblizajaca sie owulke a moze do niej nie dojsc i odwrotnie) WYkres jest fajny aby poobserwowac sama siebie oraz aby zaznaczac co i jak w danym cyklu ale najwazniejsze aby poznac sama siebie!!!

laila_25 lubi tę wiadomość

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te godziny troche pozmienialam zeby program mniej sugerowal sie temperatura. Mierze pod jezykiem ale jakos nei jest to miarodajne. Robie zalozmy 3 pomiary jeden po drugim i kazdy jest inny...troche nie mam na to pomyslu juz. Na poczatku miesiaca mialam infekcje co tez chyba podnioslo moja bazowa T. ehh

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila no mi zalecano aby robic pomiary w pochwie sa jednak dokładniejsze. Gdy robiłam w ustach były dosc zroznicowane!
    No i najlepiej mniej wiecej o tej samej godzinie choc rozumiem,ze niektore kobiety maja problem ja np chodza do pracy na zmiany. No i bez wstawania przed mierzeniem minimum 3 godziny!!!
    Niestety na poziom temperatury ma wiele czynnikow wpływ dlatego tempka jest tylko jednym z elementow po ktorym mozna przypuszczac,ze zbliza sie owulacja czy juz nastapiła. Wazny jest sluz oraz szyjka no i obserwacja innych objawów ktore dana kobieta moze miec indywidualnie no i monitoring ( choc ja np wg monitoringu nie miałam owulacji a ciaza jest :D ).

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ