Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe, Jagna, dobre
Uśmiałam się
Ja też dołączam się do super życzeń na maj!
Jak tam nasze nadzieje-mamusie się mają?
Chyba większość dziewczyn wywiało od kompa z okazji świątecznego weekendu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 12:57
-
kkaaarrr nie gniewaj się! nie chciałam nikogo urazić. Mi wszyscy mówią, że Łódź jest najbrzydszym miastem na świecie, a ja się uśmiecham, bo faktycznie jest brzydka ale ja ją kocham bezgranicznie;) nie lubię Warszawy, bo zostałam z Łodzi wyrwana z korzeniami i mimo tego, że nie chciałam wyjeżdżać z rodzinnego miasta to musiałam. Za pracą. Po prostu. Nie miałam i w zasadzie nadal nie mam tu nikogo poza ludźmi z pracy, w kółko jesteśmy z mężem w rozjazdach do naszych rodzinnych miast. Tam są Ci których kochamy, lubimy i z którymi coś przeżyliśmy. Dlatego Wwa nie kojarzy mi się(na razie) zbyt dobrze. Mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni.
A tak poza tym...to jestem po tym całym weselu.
Najbardziej zabolało mnie kazanie księdza na ślubie. Powiedział, że czas szybko płynie i trzeba wiedzieć, że w tym całym pędzie świata rodzina jest najważniejsza. Wymienił wszystkie 5 par przyjaciół, którym dawał ślub (był katechetą w klasie mojego męża i wszyscy proszą go aby dawał im ślub, nam też udzielał ślubu) w tym nas i u każdego wymienił dzieci, mówił np. Kasia i Antek mają teraz małego Mikołaja i wiem, że jeszcze jakiś maluszek jest w drodze, a Natalia i Franek mają małą Helenkę, itd itd a nas wymienił na samym końcu i powiedział, że mamy...psa. Było mi bardzo przykro. Potem dziewczyny jeździły wózkami przed kościołem, chwaliły się swoimi potomkami. Na weselu co chwila znikały na karmienie. Jakoś to przeżyłam, ale miałam momenty kryzysu i miałam łzy w oczach. Dzisiaj czuję się strasznie rozbita. -
nick nieaktualnyinessa wrote:Elaria ovu wariuje i zmienia Ci co chwile termin owulacji bo masz troche rozne godziny mierzenia ale program najwiecej uwagi zwraca tez na to,ze masz bardzo duzo dni zaznaczone gdzie masz płodny sluz. Powiem tak zwykle płodny sluz trwa kilka dni a u CIebie jest go duzo czy Ty mozesz jestes alergikiem? Lub masz podejrzenie alergii np na laktoze?
Bo nie powinno byc tyle dni sluzu płodnego ( w ciazy moze pojawic sie płodny sluz ale Ciebie dopiero mogło nastapic do zagniezdzenia)
a piersi nie zawsze musza bolec w ciazy wiec spoko nawet gdy nie bola !!!
mnie we wczesniejszych bolały od poczatku a teraz pozno zaczeły bolec nawet teraz jest bardzo roznie.
inessa, dziękuję, że odniosłaś się do mojego pytania. Godziny mierzenia wynikają z mojego wybudzania się, np. jak mąż wstaje, a jak się wybudzę, to już mierzę. No i to pierwszy cyk mierzenia, wybrałam w wygody usta, a to raczej też średnio miarodajne. Od następnego cyklu będę mierzyć w pochwie
A śluzu faktycznie mam sporo, ale nie byłam diagnozowana pod kątem alergii nigdy, możliwe, że mam ale nie są to żadnych dokuczliwych objawów, które skłoniłyby mnie by się diagnozować.
W wytycznych OVU czytałam, żeby zaznaczać najbardziej płodny śluz danego dnia, więc tak zaznaczam. Przyznam, że OVU nie do końca mi odpowiada, kiedyś korzystałam z kalendarza na stronie 28dni.pl. Tam było więcej objawów do zaznaczania, np. odczucia. Bo mogę mieć parę nitek śluzu płodnego w danym dniu, ale ogólne uczucie dnia "dość sucho". Albo śluz rozciągliwy z uczuciem "mokro". Tego na wykresie OVU nie ma.
Tam były też ikonki do zaznaczania stosunku przerywanego, co mi się przydawało. I parę innych gadżetów, już nie pamiętam, bo to było przed 1 ciążą.
Nie wiedziałam, że alergia ma coś do ilości śluzu... -
Skrzacie, jakie to musiało być trudne:( słuchać jak ksiądz wymienia te wszystkie pary... aż mi ciarki przeszły, ale widzę, ze trzymałas sie dzielnie! A Twoi przyjaciele wiedzą o Waszych problemach? Masz obok siebie przyjazne i wspierające dusze?
Skojarzyło mi sie cos innego jeszcze... Temat małżeństw i dzieci i tego pytania bardziej lub mniej wprost: a kiedy dzieci... Bardzo sie złoszczę na to pytanie i zawsze zloscilam, tak samo na życzenia z rożnych okazji ktore zawierają temat dzieci... bo po pierwsze nigdy nie wie sie z jakimi doświadczeniami siedzi osoba zapytana, a po drugie przeciez sa ludzie, którzy nie chcą mieć dzieci i żyje im sie bez dzieci wspaniale...
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Ja odpowiadam wprost że straciłam dziecko kilka miesięcy temu, że zmarło to dopiero mają miny i widać że czują zakłopotanie
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
nick nieaktualny
-
Ach bo niektorzy mysla ze w ciaze od razu sie zachodzi i nie ma zadnych problemow. Bez myslenia ze ktos musi sie leczyc i stoczyc prawdziwa walke o potomstwo.
Wczoraj mama (tesciowa) byla na przyjeciu w grudziadzu i sie dowiedziala ze na swieta bozego narodzenia beda bobasy ze taki urodzajny zrobil sie ten rok
A mianowicie kuzynka jest w 4m ciazy nastepna kuzynka tez tak jak ja w 10tyg ale oni musieli sie leczyc w poznaniu i teraz w gdansku ale sie udalo
Troche zla bylam ze powiedziala ale ona mowila ze ciotka sie chwali druga tez wiec i ona postanowila sie pochwalic i wszystkie sie smialy ze piekne swieta nas czekaja -
maggda wrote:Magdzia tez kiedys tam bylam Moje rodzenstwo niedaleko mieszka bo w Lubomierzu Plawnej Dolnej i Boleslawcu jak bylam mloda uwielbialam tam spedzac wakacje
Magdzia88, maggda lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Hej Dziewczyny, witam Was
Chwile mnie nie było i tyle się podziało - Jacqueline czy ja dobrze widzę Trzymam kciuki kochana i gratuluje bardzo! Komu się jeszcze udało? Bo nie wyrobię się z czytaniem hehe.
Ja dziś odebrałam wyniki i okazało się,że bardzo fajnie zareagowałam na leczenie - TSH 1,26 Reszta wyników w normie, nawet kortyzol mi spadł Tylko wit D muszę jeszcze podciągnąć ale już jest lepiej, może mnie czeka owocna majówka?
Ściskam Was wszystkie!Magdzia88, Jacqueline lubią tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Maggda; ) padam na pysk nogi kregoslup podbrzusze mnie boli.. ale nareszcie cos na świeżym powietrzu!!!! Bo ja murami juz chwilami rzygalam... wlasnie wrocilismy i poszlismy cupnac na działkę,pijemy piwko....i wdychamy tak cenny tlen;)))) hebe ale padne dzis bez mycia chyba; ) dzien brudasa a co!!!!! W piatek moze bede miala niespodzianke; ) ciekawe.......
-
Evita - dobrze widzisz Jutro kończe 5tc wg OM, mam nadzieje, że tym razem będzie wszystko dobrze
Jagna - wizyta jednak mi chyba sama odpadnie w tej poradni, bo miałabym mieć dopiero 1.08, a jeśli (mam nadzieję) będzie wszystko dobrze, to będzie mi już na pewno brzuszek widać
My już w domku
Golonki były przepyszne Nie mogę się doczekać kiedy zrobimy je ponownie lub chociaż maścipule
Teraz chwila odpoczynku, bo co jak co, ale taka droga jednak trochę męcząca, zwłaszcza, że chciało mi się spać a nie mogłam usnąć
W czwartek idę do mojego lekarza (na NFZ) po receptę, ciekawe co mi powie na temat ciąży i czy zgodzi się prowadzić w przychodni, bo zapisy do niego na nasz kochany NFZ to dopiero na koniec lipca Jakoś do innych lekarzy mam umiarkowane zaufanie w porównaniu z nim
Schizuję trochę, że mam mało objawów Choć wiem, że multum objawów i tak gwarancji nie daje, np. w ostatniej ciąży miałam jakieś tam te objawy w porównaniu z poprzednią i utrzymywały się do tygodnia po zabiegu
Teraz na razie mam pełniejsze piersi i bolą przy dotyku podobnie jak w ostatniej ciąży no i trochę senność i zawroty głowy mnie męczą
Strasznie mnie korci żeby sprawdzić betę, pewnie bym się uspokoiła widząc dobry przyrost, ale jak wiadomo są tez przypadki gdzie przy przyrostach poniżej normy też było dobrze, a co by było gdybym i ja miała być takim przypadkiem, ale co bym stresu przeżyła... Rozważając za i przeciw na razie stoję na stanowisku żeby nie powtarzać bety
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i mało stresu ciężarnym a owocnych starań i tłuściutkich II pozostałymMagdzia88, blondyna5555, Evita, inessa lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016