X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki inessa :) moze kolejny cykl pomierze w pochwie faktycznie moze bedzie to pewniejsze. ze sluzem u mnie tez lipa niestety...najlatwiej szyjke mi sie ocenia

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :-)

asiam lubi tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam w Maju,miesiàcu bardzo płodnym,więc zycze duzo testów pozytywnych❤
    motyl-ruchomy-obrazek-0038.gif

Magdzia88, Maredd lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    out.php?t=1099825_maj.jpg

Niebieskaa, sy__la, Kaczuszka86, Maredd, Jacqueline, gama, blondyna5555 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Jagna, dobre :-)
    Uśmiałam się :-D

Ja też dołączam się do super życzeń na maj!

Jak tam nasze nadzieje-mamusie się mają?
    Chyba większość dziewczyn wywiało od kompa z okazji świątecznego weekendu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 12:57

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkaaarrr nie gniewaj się! nie chciałam nikogo urazić. Mi wszyscy mówią, że Łódź jest najbrzydszym miastem na świecie, a ja się uśmiecham, bo faktycznie jest brzydka :D ale ja ją kocham bezgranicznie;) nie lubię Warszawy, bo zostałam z Łodzi wyrwana z korzeniami i mimo tego, że nie chciałam wyjeżdżać z rodzinnego miasta to musiałam. Za pracą. Po prostu. Nie miałam i w zasadzie nadal nie mam tu nikogo poza ludźmi z pracy, w kółko jesteśmy z mężem w rozjazdach do naszych rodzinnych miast. Tam są Ci których kochamy, lubimy i z którymi coś przeżyliśmy. Dlatego Wwa nie kojarzy mi się(na razie) zbyt dobrze. Mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni.

A tak poza tym...to jestem po tym całym weselu.
    Najbardziej zabolało mnie kazanie księdza na ślubie. Powiedział, że czas szybko płynie i trzeba wiedzieć, że w tym całym pędzie świata rodzina jest najważniejsza. Wymienił wszystkie 5 par przyjaciół, którym dawał ślub (był katechetą w klasie mojego męża i wszyscy proszą go aby dawał im ślub, nam też udzielał ślubu) w tym nas i u każdego wymienił dzieci, mówił np. Kasia i Antek mają teraz małego Mikołaja i wiem, że jeszcze jakiś maluszek jest w drodze, a Natalia i Franek mają małą Helenkę, itd itd a nas wymienił na samym końcu i powiedział, że mamy...psa. Było mi bardzo przykro. Potem dziewczyny jeździły wózkami przed kościołem, chwaliły się swoimi potomkami. Na weselu co chwila znikały na karmienie. Jakoś to przeżyłam, ale miałam momenty kryzysu i miałam łzy w oczach. Dzisiaj czuję się strasznie rozbita.

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Elaria ovu wariuje i zmienia Ci co chwile termin owulacji bo masz troche rozne godziny mierzenia ale program najwiecej uwagi zwraca tez na to,ze masz bardzo duzo dni zaznaczone gdzie masz płodny sluz. Powiem tak zwykle płodny sluz trwa kilka dni a u CIebie jest go duzo czy Ty mozesz jestes alergikiem? Lub masz podejrzenie alergii np na laktoze?
    Bo nie powinno byc tyle dni sluzu płodnego ( w ciazy moze pojawic sie płodny sluz ale Ciebie dopiero mogło nastapic do zagniezdzenia)
    a piersi nie zawsze musza bolec w ciazy :) wiec spoko nawet gdy nie bola !!!
    mnie we wczesniejszych bolały od poczatku a teraz pozno zaczeły bolec nawet teraz jest bardzo roznie.

inessa, dziękuję, że odniosłaś się do mojego pytania. Godziny mierzenia wynikają z mojego wybudzania się, np. jak mąż wstaje, a jak się wybudzę, to już mierzę. No i to pierwszy cyk mierzenia, wybrałam w wygody usta, a to raczej też średnio miarodajne. Od następnego cyklu będę mierzyć w pochwie
    A śluzu faktycznie mam sporo, ale nie byłam diagnozowana pod kątem alergii nigdy, możliwe, że mam ale nie są to żadnych dokuczliwych objawów, które skłoniłyby mnie by się diagnozować.
    W wytycznych OVU czytałam, żeby zaznaczać najbardziej płodny śluz danego dnia, więc tak zaznaczam. Przyznam, że OVU nie do końca mi odpowiada, kiedyś korzystałam z kalendarza na stronie 28dni.pl. Tam było więcej objawów do zaznaczania, np. odczucia. Bo mogę mieć parę nitek śluzu płodnego w danym dniu, ale ogólne uczucie dnia "dość sucho". Albo śluz rozciągliwy z uczuciem "mokro". Tego na wykresie OVU nie ma.
    Tam były też ikonki do zaznaczania stosunku przerywanego, co mi się przydawało. I parę innych gadżetów, już nie pamiętam, bo to było przed 1 ciążą.
    Nie wiedziałam, że alergia ma coś do ilości śluzu...

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie, jakie to musiało być trudne:( słuchać jak ksiądz wymienia te wszystkie pary... aż mi ciarki przeszły, ale widzę, ze trzymałas sie dzielnie! A Twoi przyjaciele wiedzą o Waszych problemach? Masz obok siebie przyjazne i wspierające dusze?

Skojarzyło mi sie cos innego jeszcze... Temat małżeństw i dzieci i tego pytania bardziej lub mniej wprost: a kiedy dzieci... Bardzo sie złoszczę na to pytanie i zawsze zloscilam, tak samo na życzenia z rożnych okazji ktore zawierają temat dzieci... bo po pierwsze nigdy nie wie sie z jakimi doświadczeniami siedzi osoba zapytana, a po drugie przeciez sa ludzie, którzy nie chcą mieć dzieci i żyje im sie bez dzieci wspaniale...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpowiadam wprost że straciłam dziecko kilka miesięcy temu, że zmarło to dopiero mają miny i widać że czują zakłopotanie

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zazwyczaj można skutecznie ukrócić takie pytania mówiąc wprost, że ma się problem z zajściem w ciążę, albo że się straciło ciążę. Tylko to wymaga odwagi.
    Nas od lat pytają, kiedy drugie. Mówię, że jak Bóg da, ale to nie takie proste.

• maggda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach bo niektorzy mysla ze w ciaze od razu sie zachodzi i nie ma zadnych problemow. Bez myslenia ze ktos musi sie leczyc i stoczyc prawdziwa walke o potomstwo.

Wczoraj mama (tesciowa) byla na przyjeciu w grudziadzu i sie dowiedziala ze na swieta bozego narodzenia beda bobasy ;) ze taki urodzajny zrobil sie ten rok ;)
    A mianowicie kuzynka jest w 4m ciazy nastepna kuzynka tez tak jak ja w 10tyg ale oni musieli sie leczyc w poznaniu i teraz w gdansku ale sie udalo ;)
    Troche zla bylam ze powiedziala ale ona mowila ze ciotka sie chwali druga tez wiec i ona postanowila sie pochwalic i wszystkie sie smialy ze piekne swieta nas czekaja <3

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pozdrawiam z Zamku Chojnik w Jeleniej Gorze!!!!! Nogi do tylka mi wchodza; )

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • maggda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia tez kiedys tam bylam ;) Moje rodzenstwo niedaleko mieszka bo w Lubomierzu Plawnej Dolnej i Boleslawcu jak bylam mloda uwielbialam tam spedzac wakacje ;)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Magdzia tez kiedys tam bylam ;) Moje rodzenstwo niedaleko mieszka bo w Lubomierzu Plawnej Dolnej i Boleslawcu jak bylam mloda uwielbialam tam spedzac wakacje ;)
    Poprawka:nadal jestes młoda :-)

Magdzia88, maggda lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, witam Was :)

Chwile mnie nie było i tyle się podziało - Jacqueline czy ja dobrze widzę :) Trzymam kciuki kochana i gratuluje bardzo! :) Komu się jeszcze udało? :) Bo nie wyrobię się z czytaniem hehe.

Ja dziś odebrałam wyniki i okazało się,że bardzo fajnie zareagowałam na leczenie - TSH 1,26 :) Reszta wyników w normie, nawet kortyzol mi spadł :) Tylko wit D muszę jeszcze podciągnąć ale już jest lepiej, może mnie czeka owocna majówka? :)

Ściskam Was wszystkie!

Magdzia88, Jacqueline lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro powinny być moje wyniki, z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej mam mega stresa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 17:29

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda; ) padam na pysk nogi kregoslup podbrzusze mnie boli.. ale nareszcie cos na świeżym powietrzu!!!! Bo ja murami juz chwilami rzygalam... wlasnie wrocilismy i poszlismy cupnac na działkę,pijemy piwko....i wdychamy tak cenny tlen;)))) hebe ale padne dzis bez mycia chyba; ) dzien brudasa a co!!!!! W piatek moze bede miala niespodzianke; ) ciekawe.......

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd wrote:
    Dziewczyny jutro powinny być moje wyniki, z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej mam mega stresa :/
    Trzymam kciuki!!!!!

Maredd lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w piękny słoneczny dzien.Trzymam kciuki Maredd i zycze niespodzianki pozytywnej Magdzia :-) :-)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita - dobrze widzisz :) Jutro kończe 5tc wg OM, mam nadzieje, że tym razem będzie wszystko dobrze :)

Jagna - wizyta jednak mi chyba sama odpadnie w tej poradni, bo miałabym mieć dopiero 1.08, a jeśli (mam nadzieję) będzie wszystko dobrze, to będzie mi już na pewno brzuszek widać ;)

My już w domku :)

Golonki były przepyszne :D Nie mogę się doczekać kiedy zrobimy je ponownie lub chociaż maścipule :P

Teraz chwila odpoczynku, bo co jak co, ale taka droga jednak trochę męcząca, zwłaszcza, że chciało mi się spać a nie mogłam usnąć ;)

W czwartek idę do mojego lekarza (na NFZ) po receptę, ciekawe co mi powie na temat ciąży i czy zgodzi się prowadzić w przychodni, bo zapisy do niego na nasz kochany NFZ to dopiero na koniec lipca :/ Jakoś do innych lekarzy mam umiarkowane zaufanie w porównaniu z nim ;)

Schizuję trochę, że mam mało objawów :/ Choć wiem, że multum objawów i tak gwarancji nie daje, np. w ostatniej ciąży miałam jakieś tam te objawy w porównaniu z poprzednią i utrzymywały się do tygodnia po zabiegu :/

Teraz na razie mam pełniejsze piersi i bolą przy dotyku podobnie jak w ostatniej ciąży no i trochę senność i zawroty głowy mnie męczą ;)

Strasznie mnie korci żeby sprawdzić betę, pewnie bym się uspokoiła widząc dobry przyrost, ale jak wiadomo są tez przypadki gdzie przy przyrostach poniżej normy też było dobrze, a co by było gdybym i ja miała być takim przypadkiem, ale co bym stresu przeżyła... Rozważając za i przeciw na razie stoję na stanowisku żeby nie powtarzać bety :P

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i mało stresu ciężarnym a owocnych starań i tłuściutkich II pozostałym :)

Magdzia88, blondyna5555, Evita, inessa lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ