X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Haana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, u mnie przy drugiej ciąży też prawdopodobnie było już serduszko. Ale na ostatniej wizycie zarodek było tydzień mniejszy niż by wynikało z OM. Dlatego dała mi wizytę kontrolną za 2 tygodnie. Niestety już nie doczekałam, bo znalazłam się w szpitalu. :(

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana ehh.. to na ten czas najgorszy scenariusz jaki może mi się za tydzień wydarzyć, tym bardziej, że od początku coś jest nie do końca okej z tą moją ciążą..
    teraz latam co chwilę to toalety, żeby sprawdzić co w gaciach "piszczy"..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:58

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Haana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to jest najgorsze bo sama od początku sprawdzałam jaki jest mój śluz itp. A na kiedy masz teraz wizytę? Masz jakieś plamienia?
    Mi ginekolog kazał po prostu myśleć mądrze, aby zawsze brać pod uwagę, że ciąża do 10 tygodnia musi się po prostu dobrze przyjąć oraz różne rzeczy mogą się wtedy wydarzyć.
    Musimy mieć w sobie dużo siły jak także wiary. M@linka przytulam mocno.

M@linka lubi tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline,
    Ładny wynik! :-)
    Trzymam kciuki, żeby to była TA błogosławiona beta!

skrzat,
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Zaakceptujesz? :-)

Martynko,
    Co u Ciebie i Tymka? Bo dawno się nie odzywałaś.

M@linka lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• M@linka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wizytę mam zaplanowaną na 6 maja. Dziś pojawiło się plamienie niewielkie.

No właśnie Martynka? zaglądasz do nas jeszcze? :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak już zaakceptowałam :)

Apropos spotkań, to może faktycznie kiedyś uda się zorganizować jakiś mały warszawski zlocik:) Ja bym była bardzo chętne! :)

Martynka faktycznie coś ucichła...może chce się trochę oderwać od ciążowych spraw i odprężyć:)

A ja za chwilę zaczynam majóweczkę...u teściów :P ehh, kochani ludzie choć na dłuższą metę (czyli dłużej niż 2dni ;)) trochę męczący :)
    No i w sobotę wesele. Mam nadzieję, że się pobawię i nie przemięknę :P bo okres mi się rozkręca i na jutro właśnie planowane mam potop, zawsze drugi dzień jest masakra, normalnie wodospad - a mam oczywiście...uwaga uwaga - jaśniutko różową obcisłą kieckę ;)

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy to jest to wesele, na ktorym mialam byc?:) ja mam w sierpniu to chodz Ty ze mna na sierpniowe:)).

Warszawski zlocik to niezly pomysl, choc dla mnie to trudno do zrealizowania. Ale powiem Wam, ze Wam zazdroszcze mieszkania w Wawie, bylam tam 4-5 razy i za kazdym razem nie moge sie nasycic tym miastem, uwielbiam jego klimat.

I ja sie chetnie dowiem co u Martynki, Martynko...! jesli to czytasz to wiedz ze bylas moim pierwszym promyczkiem nadziei tutaj na forum i jedna z pierwszych inspiracji co do suplementacji, badan itd.

Udanych majowek! ja niestety nie mam:P

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idea zlotu warszawskiego - baaardzo mi się podoba! :-)
    Ja Warszawę też lubię, ale "oryginalnie" jestem z Krakowa, więc - chcąc nie chcąc - zawsze porównuję te miasta i niestety Kraków nadal jest dla mnie górą ;-) A ostatnio totalnie zakochałam się we Wrocławiu! Ależ tam jest bosko.
    Trzy miasta w jednym kraju, a każde kompletnie inne.

Niebieskaa,
    Zawsze możemy dograć się z terminem spotkania do Twojej wizyty w PL :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 14:59

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    czy to jest to wesele, na ktorym mialam byc?:) ja mam w sierpniu to chodz Ty ze mna na sierpniowe:)).

Warszawski zlocik to niezly pomysl, choc dla mnie to trudno do zrealizowania. Ale powiem Wam, ze Wam zazdroszcze mieszkania w Wawie, bylam tam 4-5 razy i za kazdym razem nie moge sie nasycic tym miastem, uwielbiam jego klimat.

I ja sie chetnie dowiem co u Martynki, Martynko...! jesli to czytasz to wiedz ze bylas moim pierwszym promyczkiem nadziei tutaj na forum i jedna z pierwszych inspiracji co do suplementacji, badan itd.

Udanych majowek! ja niestety nie mam:P

Tak tak właśnie to! Mamy razem iść, a Ty się jeszcze pytasz :P
    Swoją drogą też mam kolejne wesele w sierpniu, może to to samo;) W Łodzi?

Natomiast jeśli o Warszawę chodzi to dużo czasu mi zajęło, żeby ją ciut polubić. Jestem typowym słoikiem, który przyjechał tu za pracą z Łodzi:)
    Tam zostawiłam rodzinę, przyjaciół, znajomych - no wszystko. I zaczęłam tu budować z mężem wszystko od zera. Dopiero teraz po 4 latach jako tako się w tej Warszawie odnajdujemy. Choć szczerze mówiąc uważam, że nie jest to najpiękniejsze miasto, wszystko po PRLowskie, bo stara Warszawa całkowicie zniknęła z powierzchni ziemi po wojnie. To co jest teraz nie prezentuje się najlepiej, pełno koszmarnych bloków i mało przestrzeni. Centrum takie, że szkoda gadać...Szkoda, że nie miałam oferty pracy z Krakowa albo Gdańska, pobiegłabym cała w skowronkach, już dziś mogłabym się przeprowadzić :D

Annak doczytałam, że Ty pochodzisz z Krakowa. Boziuuu...i piękne miasto i Tatry na rzut beretem:) A ja taki górołaz jestem :) Cudnie miałaś:) Nie szkoda Ci było zostawiać rodzinnego miasta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 15:02

annak, Niebieskaa lubią tę wiadomość

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat,
    Twój post... miód na moje krakowskie serce :-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak to może zrobimy babski zlot na krakowskim Kazimierzu:D uwielbiaaam jego klimat :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze też bardzo chciałabym Was poznać w rzeczywistości! Aż się głupio przyznać, ale ja w Warszawie byłam raz w życiu i niewiele z tego pamiętam (wycieczka szkolna w podstawówce). Ja mieszkam bardzo blisko Międzyzdrojów i powiem Wam, że częściej bywałam nad morzem, jak tu nie mieszkałam, niż jak mieszkam. :) Przeprowadziłam się tu z dużo większego miasta i jak narazie to ciężko mi się odnaleźć.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała zaapelować o zmianę tematu. Nie chciałabym się z wami sprzeczać o wyższości jednych miast nad drugimi, a nie będę ukrywać, że niektóre opinie tu padające budzą mój olbrzymi sprzeciw. Ja jestem Warszawianką z 3 pokolenia i jak słyszę, że ktoś tu przyjechał i mu się nie podoba to jedyne co mam ochotę powiedzieć, to aby wyjechał...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Martynka dawno nie pisała. No i Malika też. Odezwijcie się dziewczyny :)

Bombelka też coś nie ma czy mi umknęło ? ;) Maggi?

Wzywam was :) ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr sądzę, że nikt tu nawet nie rozpoczął rozmowy na temat wyższości jednych miast nad drugimi. Wydaje mi się również, że niepotrzebnie niektóre opinie tu padające budzą twój olbrzymi sprzeciw. Każdy ma prawo przyjechać do Warszawy i wyrazić zdanie czy mu się to miasto podoba czy też nie podoba.

Dziewczyny KRAKÓW, WARSZAWA, ŁÓDŹ, Międzyzdroje - wszędzie się z Wami chętnie spotkam i porozmawiam na żywo!

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr,
    Ale w sumie więcej padło pozytywów pod kątem Warszawy!

Ja przyjechałam tu za głosem serca, bo mój mąż jest Warszawiakiem. Więc miłość do tego miasta była u mnie niejako sprzężona z miłością do niego.
    I, jeśli mogę się wytłumaczyć, to rzeczona "wyższość" Krakowa to taki... typowo krakowski sentyment. Absolutnie nic stawiającego dosłownie jedno miasto nad drugim. Zwłaszcza, że rozumiem, jak to jest, jak masowo ludność napływa do jakiejś lokalizacji i ciągle na nią narzeka. To może być denerwujące dla rdzennych mieszkańców. Ale nie odnoszę się tutaj do żadnych opinii z powyższej dyskusji. To taki generalny wniosek.

Tak jak pisałam - widzę wiele (i coraz więcej) naprawdę niesamowitych miast w Polsce. Chętnie poznałabym lepiej także Trójmiasto, bo myślę, że i tam jest wspaniale.

Myślę, że wniosek jest taki, że miasta są różne, z różnych stylem życia i bycia. Każde ma dobre i złe strony. Generalnie w tych największych miastach (mniejszych nie znam, więc nie wiem) widać mnóstwo zmian na lepsze*, żywego rozwoju, i mnie z kolei wkurza, jak ludzie tego nie dostrzegają.

* nie dotyczy służby zdrowia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 15:32

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do tematu spotkania, to bardzo mi się to podoba!
    Tylko musiałybyśmy się pośpieszyć, zanim nasze pierwsze mamy urodzą, bo potem z dzieciaczkami może być im trudno przybyć ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 15:34

Katarzyna.G lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Ech, u mnie przy drugiej ciąży też prawdopodobnie było już serduszko. Ale na ostatniej wizycie zarodek było tydzień mniejszy niż by wynikało z OM. Dlatego dała mi wizytę kontrolną za 2 tygodnie. Niestety już nie doczekałam, bo znalazłam się w szpitalu. :(
    Ja tez nie doczekałam serduszka,w szóstym tygodniu bylam na wizycie nic nie wskazywalo na jakis problem,szesc dni pózniej zaczęlo się..bete sprawdzalam dwa dni wczesniej i był spory przyrost.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Warszawy ja się nie wypowiadam bo nigdy nie byłam, jestem urodzoną poznanianką i zagorzałym kibicem Lecha, ale osobiście do warszawiaków nic nie mam, wiadomo czasami jak się ogląda mecz Legii to się czasem przeklina, ale poza tym to spoko, chętnie mogę spotkać się we Warszawie z Wami, nie byłam tam a chętnie odwiedzę miasto ;)
    Kraków jest piękny, byłam w zeszłym roku, tylko z Poznania do Krakowa jest bardzo daleko, jechałam ponad 7 godzin pociągiem, więc osobiście wolałabym bliżej :) a może do Poznania :D

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Haana ehh.. to na ten czas najgorszy scenariusz jaki może mi się za tydzień wydarzyć, tym bardziej, że od początku coś jest nie do końca okej z tą moją ciążą..
    teraz latam co chwilę to toalety, żeby sprawdzić co w gaciach "piszczy"..
    Znam to uczucie,tez za kazdym razem majty sprawdzałam az sobie wypatrzyłam

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ