X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to nie ma serduszka?:(((((((((( nie wierze:( jak to... smutek:(((

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam Was po majowym weekendzie.

Arletko bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie, nie poddawaj się i walcz. Strasznie nie lubię takich wiadomości, w sekundę zmienia mi się nastrój, ale nie wolno nam tracić nadziei :(

Ja wykonałam badania na własną rękę (cytomegalia, toxoplazma i chlamydia) - tak jak radziłyście wykonałam je w dwóch klasach.
    Cytomegalia IgG - obecne przeciwciała 174,30 IgM - nieobecne

toxoplazma IgG - nieobecne IgM - nieobecne

Czekam jeszcze na wynik dot. chlamydii.

Dzisiaj byłam też na kontrolnej wizycie u ginekologa - wszystko dobrze, oprócz tego, że na prawym jajniku zrobiła się torbiel czynnościowa. Następna kontrola za miesiąc. Niestety pani doktor zaleciła wstrzymać się od współżycia, dlatego w tym miesiącu zawieszam starania.

W następnym miesiącu będę chciała też zbadać tarczycę.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziewczyny też jakoś dziwnie się zrobiło. Postawiłam siebie w tej sytuacji, boję się że kiedyś kiedy będę w ciąży i będę brać leki clexane, acard itp. to też nie pomoże... boję się kolejnej porażki. Tak mnie naszło :( a w tych lekach mam swoją nadzieję.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś czytam tu w większości złe wieści, jedna z pamiętnikowych koleżanek poroniła prawdopodobnie, teraz Arleta przynosi takie smutne nowiny. Bardzo mi przykro!
    Chciałoby się czytać o samych szczęśliwych porodach i łagodnych ciążach, ale musimy uzbroić się w siłę i cierpliwość. Wiem, że gdybym znów zaszła w ciążę to bardzo, ale to bardzo nerwowo by było. Kto raz przeżył stratę, ten chyba nie umie w pełni cieszyć się z kolejnej ciąży.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta, myślałam tak samo jak Jagna, że plamienia związane ze słabszym zarodkiem a tak to będzie dobrze...

Tak mi strasznie przykro, aż mi ciarki przeszły po plecach :/
    Nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz :(

Trzymaj się dzielnie :* <3

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dziś czytam tu w większości złe wieści, jedna z pamiętnikowych koleżanek poroniła prawdopodobnie, teraz Arleta przynosi takie smutne nowiny. Bardzo mi przykro!
    Chciałoby się czytać o samych szczęśliwych porodach i łagodnych ciążach, ale musimy uzbroić się w siłę i cierpliwość. Wiem, że gdybym znów zaszła w ciążę to bardzo, ale to bardzo nerwowo by było. Kto raz przeżył stratę, ten chyba nie umie w pełni cieszyć się z kolejnej ciąży.
    out.php?t=1100402_czekac.jpg

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletko kochana tak mi przykro :(
    Czemu tyle z nas musi przez to pieklo przechodzic? A baby z patologia rodza bez problemu :(

Trzymaj sie i pisz, jakos zawsze lzej ci sie zrobi jak sie wygadasz

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to,że niewiem co dalej..bo przy takim zestawie leków sie nie udało,to przy czym się da?najgorsza jest ta myśl,że już nigdy nie dam rady urodzić dziecka..:(

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno tak nie jest:( na pewno bedziesz mama drugiego maluszka!

zerknelam co pisalas w "sciagawce"... i piszesz kochana cos takiego:

" Arleta - 31 lat - Nowy Sącz
    (2 poronienia 08.2015,01.2016-zarodek genetycznie zdrowy) Synek 7,5lat:)
    Narazie nie stwierdzono żadnych chorób;) w przyszłości planuję wykluczyć ewentualne wady macicy i mutacje
    Przyjmuję Clexane 0,4,Femibion,Acard,luteina 100,duphaston,nospa"

czyli masz jeszcze pare watpliwosci do rozwiania: mutacje i wady macicy...! tutaj sporo dziewczyn bierze wiecej lekow..wiec moze czyms jeszcze mozna sie zabezpieczyc

sle duzo przytulasow! jestesmy tu dla Ciebie:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • micha87 Nowa

Wysłany: 4 maja 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu was czytam a teraz i jak chce potwierdzić moją smutną historię. Staramy się z mężem od kwietnia o dziecko, za pierwszym razem zaskoczyło, jaką była nasza radość na dwie kreski. Niestety nie trwała zbyt długo dwa dni później plamienie a później już tylko strzępy krwi... W jednej chwili moje marzenia o macierzyństwie się skończyły :-( Dzisiaj byłam u lekarza, kazała starać się od razu, ale mam jakąś blokadę, boję się kolejnego poronienia. Pewnie niejedna sobie pomyśli 5 tydzień to nie taka sama strata jak np w 12 tygodniu. Dla mnie jednak to ogromna rozpacz. Starałam się trzymać, aż do wczoraj. Moja przyjaciółka, która nagle nie chciała się jeszcze starać, od tak zaszła w ciążę, i ma termin prawie taki sam jak ja bym miała :-( Wczoraj wieczorem tak mnie to zabolalo, a dokładnie jej podejście "Ty poronilas? No co Ty, a ja chciałam Ci powiedzieć, że jestem w ciąży. Szkoda, że Wam nie wyszło, poszlybysmy razem do szkoły rodzenia“. Brak mi sił, mąż nie mógł mnie wczoraj uspokoić, wiem, że to się zdarza, ale dlaczego los jest taki okrutny?

• sy__la Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta tak mi przykro... :-(
    Wiem co czujesz, nawet nie będę się starała Cię pocieszyć, bo to i tak nic nie da..
    Byłam przekonana tak jak Jagna i Jacq że te plamienie to ten drugi zarodek.. :-(
    Ehhh... Smutno mi :-(
    Musisz być silna, może po prostu tak miało być, jakaś wada genetyczna... Że lepiej tak niż miało by być chore :-( tylko takie tłumaczenie do mnie jako tako docierało w tych trudnych chwilach

Ja wierzę głęboko, że jeszcze urodzisz i będziesz tulic w ramionach Bobaska... <3
    Trzymaj się!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta ;(( tak mi przykro :( ehh... w 1 chwili nie wierzylam w to co czytam ;((

micha87 witaj wszystkie tutaj jestesmy w podobnych sytuacjach mysle ze znajdziesz tu zrozumienie i ukojenie nerwów..mi dziewczyny pomagaja..niedawno sama bylam w szpitalu z poronieniem do wywołania.. trzeba podejmowac walke o swoje. odpocznij psychicznie i jak bedziesz gotowa to do dziela

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta ;(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • osa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletko :( Bardzo mi przykro :(

3jvzi09k998ztm99.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta :( ja chyba kroczę Twoją drogą - złe przyrosty bety, brak objawów, opóźnienie co do tygodnia ciąży, do tego kilka dni temu doszły te plamienia... Nie wiem jak przyjmę złą wiadomość w piątek, nie wiem...Boże miej litość nad moim serduszkiem...

Ja Arleta też nie wierzę...nie mogę tego pojąć. Czuję rozpacz i bezradność. Bluźnierstwa mi się na usta cisną...:( kasuje swoje suwaczki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 22:45

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny..;( co sie dzieje dopiero bylo tak radosnie na forum ;(( Malinka trzymam kciuki z calej sily zeby okazalo sie, ze jednak wszystko jest ok. Życze ci tego z calego serca. Daj koniecznie znac po wizycie

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletko przytulam z całego serca... myślimy o Tobie

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta - tulę!

M@linka - nadzieja umiera ostatnia.

Micha - niektóre dziewczyny chcą zacząć starania jak najszybciej, inne boją się nawet o tym pomyśleć. Nic na siłę. Teraz przede wszystkim musisz przejść swoją żałobę i nie ma znaczenia, który to był tydzień. Koleżanka w ciąży, termin taki jak ty byś miała, witaj w tym smutnym klubie - mam taką koleżankę w pracy i codziennie patrzę na jej coraz większy brzuch i MYŚLĘ co straciłam. Pomogło mi powiedzenie jej wprost, że widok jej brzuszka sprawia mi ból, a jednocześnie życzę jej dobrze (tak w skrócie). To oczyściło atmosferę między nami.
    Dajcie sobie z mężem czas na opłakanie straty, na regenerację fizyczną i psychiczną. Tęsknota za ponowną ciążą przyjdzie sama.

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletko!!!! ;(
    Ja od wczoraj cos marnie sie czuje.... jakos mnie muli....i nastroj szarawy....wlasnie w robocie jestem....nienawidze jej!

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się, że podzielę los Arletki :(

Rano jak brałam Luteinę to śluz był zabarwiony na czerwono/różowo/brązowo...

Wiem, że są dziewczyny co plamią i jest ok i w ciąży z córką też miałam plamienie/krwawienie, ale to w 11 tygodniu...

A plamienia jak były tak wcześnie nigdy nie oznaczały u mnie nic dobrego :(

Już zdążyłam się popłakać :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 06:38

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ