Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Elmo13 wrote:Co do bety to się mię wypowiem bo robiłam w pierwszej ciąży właśnie na sprawdzenie czy się ciąża rozwija bo nijak termin nie zgadzał się z terminem om ale i tylko beta potwierdziła ze jest ok i usg. A co do objawów ciążowych to powiem wam zew pierwszej ciąży to kompletnie nic nie czułam gdyby nie test i brak okresu a byłam po.tabletkach to bym długo nie wiedziała ale Sprawdzałam boskie staraliśmy jeden raz mnie zmulilo po kanapie z dżemem na śniadanie a tak nic zero dolegliwości tylko lekkie powoływanie w brzuchu jak macica się rozrasta i częstsze toaleta. Ciąża bez problemów i synek tez. Wiec czasem można nic nie czuć i jest ok. Ale w drugiej już było inaczej iwszystkie dolegliwości od początku do końca wiec każda jest inna w tej trzeciej straconej tez nie za wiele czułam i trochę się martwilam i miałam racje niestety.... Wiec nie ma reguły. Trzeba wierzyć że będzie dobrze
Mój gin ma swoją teorie że jeśli w pierwszej ciąży były objawy to i w kolejnych też raczej powinny być.. Moja pierwsza ciąża to wszystkie objawy świata, druga lekko na początku i poronienie w 12 tyg a.trzecia ciąża zero objawów i puste jajo.
może coś w tym faktycznie jest.. Choć ja uważam że co ma być to będzie.
Za każdą z Was trzymam mocno kciuki i wierzę że teraz będzie dobrze!Kropeczka * 4 listopada 2014
Ktosiek * 8 maja 2015 -
no mi gin powiedział ze moge miec czasami okres tak jak miałm po porodzie Julki czyli po 9 tyg dzis mocniej boli mnie brzuch ale nie licze jeszcze a okres jak a razie cieszę się z fajnej pogody i po przedszkolu z juleczką bedziemy mieć czas zajety jula dostałą hulajnogę więc bedziemy szaleć
-
inessa wrote:PS co do badan na tarczyce polecam wykonac cały pakiet od razu czyli:
TSH,ft3,ft4,anty TPO oraz anty TG !!!!!!
a mi ginekolog bardzo zwraca uwage na TSH aby było ponizej 2 !!!!
Inessa!
serio twoja trzyma sie ze TSH ma byc ponizej 2 ??
to co ja w takim wypadku kochana mam zrobic? jak czytalas moze juz wczesniej...moje TSH w normie bo misci sie w przedziale... przed ciaża 2,11 w trakcie 2,40 a po poronieniu 2 miesiace 2,52....
nikt nigdy nie mowil mi ze cos jest zle.... chociaz wiem ze w maju tamtego roku mialam wynik 1,5...
wzoraj bylam szybko u ogolnego i dal mi na wynik TSH, FT3, FT4 i TPO chcialam takie to mi dal... dzis bylam na wyniku... teoretycznie kuzwa mowila mi ze mam byc po 12 godzinnym relaksie i na czczo... taaaa...a jak ja mam robote fizyczna nocki to ciekawe jak to zrobe... jadlam ostatni posilek o 2 w nocy...ale skromny bo wiedzialam ze mam wynik....i o 9.30 pobrala mi krew...mam nadzieje ze badanie nie wyjdzie mega zafalszowane !?
aaa i do czego zmierzam..
kuwaaa !! wczoraj tez musialam zarejstrowac sie do jakiegokolwiek gina. po to aby odebrac wynik cytologii ! i zapisalam sie do takiej starej babki.. raz bylam u niej kiedys - taaaa ;/;/;/ nooo...fakt ze oznajmila mi ze wyniku nie ma jeszcze.... ( jakby w recepcji nie mogli udzielic takiej informacji) to zapytalam w przelocie z okazji wizyty co ona sadzi o takim TSH...jaka ma teorie wiedze..cokolwiek
no i zaczelo sie !!!!
ze co ja wymyslam....mam normy jak byk zapisane... ze mieszcze sie pieknie po srodku...
ze taki wynik nie ma wplywu na ciaze, na zachodzenie w nia itd itd...
ze to nie musi byc moj problem,ze moze to problem meza! ze to moze przypadek....itd itd
no i ze kto mi takich bajek nawciskal.... z tym wynikiem...a do endo nie mam co isc...bo szkoda glowy mu zawracac- tak mi powiedziala !
wiec wiecie co...ja i tak mam w dupie co ona mowi ....
dzis zrobilam wynik zeby byl swieży... we wtorek mam gina...niby takiego lepszego w miescie ! wizyta prywatna!wiec zrobie sobie liste pytan....i w dupie mam ma mi wszysto wyjasnic!!!!!!!!! bo ja z kasa tez krucho kurde.... pewnie nie jedna z was tez... wiec nie wyjde poki mi nie odpowie na moje pytania...
a na piatek za tydz odrazu zapisalam sie do endo w razie W !!
ale wku***a mnie takie cos... no masakra... co lekarz to teoria...
COCONUE ! ciasta juz u nas nie ma
smakowite
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 11:01
-
rozumiem Twoje wkurzenie:/ niestety same musimy sie tu wspierac i z gaszcza informacji wybierac to, co jest najsensowniejsze i potwierdzone przez innych.
Ja mialam tsh najpierw ponad 3, po tym jak zaczelam brac euthyrox spadlo do 2,4...ale znow wzroslo do 4 i mam wieksza dawke leku teraz.
Moja lekarka od poronien w ogole nie interesowala sie tym wynikiem tsh. Endokrynolog kazal zbijac do ponizej 2.
Natomiast tutaj w Norwegii absolutnie nikt sie nie pyta o tsh, owszem dokopalam sie do informacji od lekarza endokrynologa tutaj, ktory mowil ze jesli tylko tsh jest wyzsze ale nizsze niz 10, a inne wskazniki sa ok, to nie wlacza sie automatycznie lekow... no chyba ze wlasnie np. przeciwciala przeciwtarczycowe nie bylyby w normie to wtedy trzeba tsh zbijac...
co kraj to inna praktyka!
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Wiaterek wrote:Przepraszam ze Wam sie wcinam w watek ale piszecie dużo o allo mlr. Arleta ja mam hamowanie 0% i powiem Ci ze nie jestem pewna czy to na cos wplywa. Ponoc ten parasol ma chronic dziecko do czasu aż lozysko przejmie funkcje. U mnie juz przejelo a nic doslownie na to nie brałam. Mnóstwo sie oczytalismy z mężem artykulow na ten temat i nigdzie nie znalezlismy potwierdzenia ze to pomaga ale za to moze bardzo zaszkodzic. To jest bardzo duża ingerencja w uklad immunologiczny i ja osobiscie bym sie na to nie zdecydowala. Ponoc na dużych dawkach progesteronu mozna donosic ciaze ale to tez sie nie do końca u mnie potwierdza bo biore tylko Dupka 3x1 i to tez od 2 tygodni. Wczesniej bralam 2x1. Oczywiscie nie chwale dnia przed zachodem slonca ale naprawde wyglada na to, ze sie dziecko dobrze rozwija. Takze polecam troche poczytac sle naukowych rzeczy, takich z podanym zrodlem bo reszta internetu to o kant rozbic. Pozdrawiam Was wszystki i życzę powodzenia.
Wiaterku no widzisz,też niewiem do końca jak to jest,ale może pózniej ten wynik Ci się zmienił,organizm jakoś inaczej zaczął reagować,niewiem..
Widzisz ja tracę ciąże koło 9 tyg.,zawsze podobnie,coś na tym etapie się dzieje w organizmie że płód obumiera..ja już po prostu nie mam innej opcji..
wiem z forum immunologicznego że wielu dziewczynom się udaje donosić po szczepieniach,które były po kilku poronieniach tak jak ja.. -
No powiem wam że z tym tsh to jest mnóstwo wersji każdy mówi.co innego ale jednak w większości przypadków powtarza się stwierdzenie że do zachodzie w ciążę najlepiej jest wynik poniżej 2 chociaż normy dla ciąży są ponoć do 2,5 a czasem nawet więcej... I są przypadki ze zachodzi się w ciążę i jest bez problemu przy wyższym. Wiec jak tu nie zgłupiec?
To lekarz to inna teoria taka jest prawda niestety
Madzia88 daj znać po wizycie jakie zdanie ma twój gin na ten temat. Może jeszcze coś więcej się dowieszMagdzia88 lubi tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Aga22 wrote:Jestem załamana swoimi wynikami co wam wczoraj napisałam
ja sie wogole nie znam...nie poradze...nie podpowiem...
teraz to musisz dzialac w tym kierunku...bo masz juz trop co i jak...
Elmo- dam znac dziekiiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 11:44
-
Kochane, ostatnio rzadziej zagladam, o jestem w permanentnym niedoczasie, ale za to jak ja się cieszę, że jak już zajrzę to czeka tu na mnie jakaś wspaniała wiadomość
Coconue, bardzo mocno trzymam kciukaski, niechaj Maleństwo będzie silne i niech zdrowo rośnie
btw. dziś ostatni dzień w pracy przed urlopem, więc od razu uprzedzam, że przez najbliższe 2 tygodnie raczej nie będę zaglądać. Mam nadzieję, że jak wrócę to będzie na mnie czekać cała masa dobrych wiadomościMagdzia88, inessa, Coconue lubią tę wiadomość
-
Jakiś czas temu Martynka mnie wywoływała, tak więc melduję się
Witam nowe dziewczyny i przytulam Was do
Nowym mamusiom serdecznie gratuluję i trzymam kciuki, żeby ciąże rozwijały się bezproblemowo
A co u nas? Nic ciekawego, bo dalej muszę leżeć Najważniejsze , że to moje leżenie przynosi efekt, gin na poniedziałkowej wizycie mnie pochwalił, powiedział, że jest poprawa od pobytu w szpitalu Przekroczyliśmy już pierwszą z wyznaczonych przez gina granic czyli skończony 34 tc, druga i ostatnia to skończony 37tc (za 3 tygodnie), jak do niej dotrwamy to możemy zacząć normalnie funkcjonować, bo ciąża będzie odnoszona następna wizyta w poniedziałek.
Ostatnie wydarzenia sprawiły, że bardzo przyspieszyliśmy z zakupami i mamy już chyba wszystko dla Frania
Annak, Oska, Malika Co tam u Was Kochane?
Pozdrawiam Was wszystkie i zaciskam kciuki za każdąMagdzia88, inessa, blondyna5555, Elmo13, Nadzieja1988!, M@linka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka ja tez na chwilke odpisac wpadlam i powiedziec ze pamietam ❤❤❤ Aga22 ja odpisalam Ci na pytanie o wynikach. Zatem na razie spokojnie i tak jak powtorzysz wynik a nie trzeba 12 tyg. Tylko powyzej 6 tyg.od pierwszego badania mozna juz robic byle zmiescic sie do 12 tyg. To na to i tak jest tylko heparyna nic wiecej!!!! Vo do NK ja mialam odradzone w 2 klinikach bo mowili mi ze od tycg badan odchodzi sie bo za wiele nie wnosza ale to opinia u mnie. Co do TSH wiem ze sa rozne teorie no i to jest problem zwlaszcza u ginow ktorzy nie znaja sie. Mi praktycznie kazdy gin a bylam u wielu powtarzal ze normy owszem sa ale dla staraczek WHO wyznaczylo norme do 2 ( dlatego nie rozumiem podejscia tez lekarzy za granica no ale ja lekarzrm nie jestem). Dlatego mysle ze warto brac wit D w dawce 2000 a latem 1000 jak ktos korzysta ze slonca. Wit.D super dziala na tarczyce no i od kilku lat nazywana jest witamina plodnosci ☺ co do bety ja zwykle robilam i zwykle dawala mi nadzieje bo byla ladna a do tego mnostwo objawow ciazowych. Teraz nie zrobilam mimo ze mnie kusilo niezle do tego na poczatku nie mialam za bardzo objawow ale jak sie zaczely to ble tylko bol piersi zaczal sie dosc pozno. Mi lekarze mowili ze kazda ciaza moze zupelnie inaczrj wygladac i z objawami tez moze tak byc ze raz sa a raz nie ma. A dzievko jak ma byc to bedzie. Straszne wiem ale nasze organizmy sa nieogarnione i mozna wiele zbadac a i tak jeszcze cos sie ominie lub medycyna jeszcze tego nie odkryla. Tutaj glownie chodzi o geny i immunologie niestety katek 88 ciesze sie bardzo Wami no i Coconue rowniez i wierzymy ze bedzie wszystko dobrzr☺ buziaki dla kazdej z Was kochane❤❤❤
Magdzia88, Coconue, Elmo13 lubią tę wiadomość
-
Niebieskaa wrote:Inessko jestes kopalnia wiedzy i wsparcia
p.s. Magdzia, mi endo i gin polecili D-vitum forte 2000
ok, tak myslalam bo ostatnio ten produkt znany, wazne zeby sie dobrze przyswajal bo wiadomo czasem szajs mozna kupic