X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak właśnie było,ta terazniejsza gin powiedziała mi że mam dwurożną,w ciąży to stwierdziła bo było widać takie jakby dwa punkty,te jakby rogi po obu stronach...przegrody i tak by nie zobaczyła na normalnym usg,ale mówiła wtedy że ta dwurożność nie ma za bardzo znaczenia..
    W Krakowie usg mieli super,obracał obraz w trójwymiarze jak tam chciał,tylko teraz niewiem czy ta przegroda powoduje że macica nazwana jest dwurożną czy dwurożna to dwurożna..ehh
    Pójdę jeszcze do tego Ludwina,niech to wszystko potwierdzi i powie mi czy zabieg jest konieczny jeśli ta przegroda nie jest duża,bo ma 8mm..i czy ma aż taki wpływ na te poronienia...
    M@linka jakbyś tam poszła to pewnie obyło by się bez hsg,musisz poprosić tą babkę w rejestracji by zadzwoniła do Ciebie jak sie coś zwolni no i posciemniaj troszkę:)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta - PRIV.
    Arleta wrote:
    tak właśnie było,ta terazniejsza gin powiedziała mi że mam dwurożną,w ciąży to stwierdziła bo było widać takie jakby dwa punkty,te jakby rogi po obu stronach...przegrody i tak by nie zobaczyła na normalnym usg,ale mówiła wtedy że ta dwurożność nie ma za bardzo znaczenia..
    W Krakowie usg mieli super,obracał obraz w trójwymiarze jak tam chciał,tylko teraz niewiem czy ta przegroda powoduje że macica nazwana jest dwurożną czy dwurożna to dwurożna..ehh
    Pójdę jeszcze do tego Ludwina,niech to wszystko potwierdzi i powie mi czy zabieg jest konieczny jeśli ta przegroda nie jest duża,bo ma 8mm..i czy ma aż taki wpływ na te poronienia...
    M@linka jakbyś tam poszła to pewnie obyło by się bez hsg,musisz poprosić tą babkę w rejestracji by zadzwoniła do Ciebie jak sie coś zwolni no i posciemniaj troszkę:)

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    annak a jakie perfumy?
    za mną chodzi Chloe Love story i See by Chloe i Aqua di Gioia Armaniego :)))
    Może na lato sobie na któreś uskładam :)

Dziewczyny...Wy tam w Warszawie macie magiczne miejsce z perfumami: mood scent bar, bylyscie tam? to jedno z mocniejszych moich wrazen zwiazanych z Wawa:) mozna tam naprawde spotkac nowe i nieoczywiste kompozycje:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tam nie byłam, ale chyba się wybiorę :-)
    Chociaż ceny są często nieziemskie...
    Fajne jest też inne miejsce Mo61 na Mokotowskiej, perfumeria gdzie robi się swoje kompozycje perfum. Kupiliśmy voucher do tego "laboratorium" córce mojego męża. Zrobiła sobie tam perfumy i jest zachwycona. Już nie chce używać żadnych innych, tylko swoje. Bo są unikalne i nikt na świecie takich nie ma :-)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    No właśnie chyba nie bardzo bo takie specjalistyczne to chyba daje albo endykrolog albo jak coś wyjdzie nie tak to wtedy. Pamiętam jak kiedyś właśnie gin mnie wysyłają do endo bo.ona nie mogła mi na NFZ dać hormonów a do ogólnego po tsh ale tych przeciwciał.nigdy nikt mi nie proponował.nawet nie wiedziałam o nich tylko.o ft3 i ft4 ale spróbuję dopisać.

A może któraś z was dziewczyny orientuje się w cenach tych przeciwciał?
    Chyba jedno placilam 30zł

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness jak slodko wyglàdasz,jak pączuś <3 jeszcze sie nie spiesz do porodu,choc termin tuz tuz,czekamy na twojego synka &&
    Arleta,nie ma co sugerowac sie jednà opinią,dobrze robisz idàc do tego lekarza ktory zna sie na rzeczy.Mimo iz jest kosztowny to i tak wyjdzie taniej niz błąkanie sie po takich lekarzach którzy wrózbami powinni zarabiac.Powodzenia

Witam nowe kolezanki,w kupie siła!

Niebieska,chyba dobrze ci zrobi jak na chwile przylecisz do PL,potrzebujesz takiego oddechu :-)
    Skrzat,badz silna za was dwoje,faceci tak mają.Ja z moim męzem rozmawiam tylko wtedy kiedy on zacznie temat a tak to albo z przyjaciólką albo tutaj na forum.Nikt nie zna tego uczucia pustki bezradnosci i zwątpienia lepiej niz my,nikt inny lepiej cie nie zrizumie jak my.Dla naszych mèzow to bylo minèlo a dla nas to wciàz ten sam dzien,nie da sie tak wszystkiego od razu naprawic.

Aga,bardzo sie ciesze ze twoja droga sie prostuje.Po postach widac ze jestes juz silniejsza i wychodzisz z cienia.Trzymam kciuki <3

Ogólnie ostatnio jest mnie mniej,duzo pracy kolo domu,w pracy brak czasu by zajrzec na forum a za tydzien jeszcze wyjazd na urlop wiec wtedy to juz w ogóle mnie nie bedzie...ale wciaz bede wam kibicowac,oby juz tylko pozytywne wiesci tu byly,moze nie od razu pozytywne testy ale w sprawie badan,diagnoz i ogólnie cos co moze byc nadziejà w kolejnych staraniach.
    Wiecie?ja nawet nie wirm w którym dniu cyklu dzis jestem,cykl stracony wiec zupełny luz.Znam tylko termin przypuszczalnej @ wiec wszystko inne nie ma znaczenia.Czerwiec przyniesie duzo spraw,wizyt u lekarzy,wiec taka mała cyklowa przerwa dobrze mi zrobi.
    Trzymajcie sie kochane,niby słaba płec a jakźe silna :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przepraszam was ale mój kolega ma problem chce się zrzec praw do dziecka bo jego dziewczyna jest w ciazy wiecie może jak ma wniosek napisać? Wiem chore ale też go nie rozumiem...

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Hej dziewczyny przepraszam was ale mój kolega ma problem chce się zrzec praw do dziecka bo jego dziewczyna jest w ciazy wiecie może jak ma wniosek napisać? Wiem chore ale też go nie rozumiem...

Ja kochana bym takiemu koledze nie pomagała, a wręcz powiedziała co o nim myślę... i jestem pewna, że więcej by się do mnie słowem nie odezwał.

Martynka30, Jacqueline, Magdzia88, sy__la lubią tę wiadomość

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja jie mam pojęcia po co takie rzeczy robić niestety nie mam pojęcia jak.to załatwić ale z tego co się orientuje to w urzędach są radcy prawni bezpłatnie może tam się udać i zapytać będzie chyba najlepsze źródło info albo w opiece społecznej pewnie też pomogą. A można spytać dlaczego tak mu zależy żeby się zrzec od razu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 23:24

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 nie stać go na utrzymanie dziecka

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki ale ni bardzo.rozumiem to chyba dorosły facet i wie skąd się biorą dzieci... A co z dziewczyną ma zostać sama z dzieckiem czy też chcę je oddać? A facet to powinien wziąść się w garść i znaleźć pracę jeśli to możliwe i chociaż spróbować kobieta niestety jest w gorszej sytuacji bo z dzieckiem do pracy nie pójdzie ale mężczyzna no chyba ze jest chory np albo niesprawny... To mogę zrozumieć. A tak toysle ze to takie tłoczenie i uchylenie się od odpowiedzialności.
    Przepraszam za moje słowa nie mnie go osądzać bo nawet nie znam tego chłopaka ale wydaje mi się ze to trochę pochodną decyzja przecież sama wiesz jakim.skarbem jest dziecko.i czy można tak poprostu się go zrzec...

Martynka30, Jacqueline, sy__la lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wiem..:(

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie napiszę miłych słów, dla mnie to dupa nie facet, jak piszą dziewczyny powinien się wziąć w garść, docenić to co ma !!!
    Jak wie jak się uprawia seks to powinien wiedzieć, że są tego konsekwencje...
    Biedna ta dziewczyna, że spotkała takiego faceta :/
    Współczuję jej bardzo.

Kochane jak się czujecie ?

Coconue ?

A ja witam się z Wami w 8 miesiącu <3 <3 <3

Jacqueline, Coconue, M@linka, Arleta lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - to pi*da a nie facet...

Myśli, że jak zrzecze się praw to nie będzie alimentów płacił?

Może nie mieć praw jak tak chce, ale alimenty musi płacić...

Katarzyna.G, Martynka30 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Aga - to pi*da a nie facet...

Myśli, że jak zrzecze się praw to nie będzie alimentów płacił?

Może nie mieć praw jak tak chce, ale alimenty musi płacić...
    . potwierdzam :)

Martynka30 lubi tę wiadomość

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facet to dupa. Dajcie spokoj, Aga wez nim wtrzasnij, niech sie ofarnie. Dziecko to nie jest rzecz na ktora Cie stac lub nie. Noz w kieszeni mi sie otwiera. Ach.... takim facetom to fiuty powinni urywac - przepraszam za dosadnosc, ale nie daje rady.

A ja Was czytam...ale nie mam czasu pisac, mam taki zapieprz w pracy.
    My zaczynamy dzisiaj 6 tydzien, do wizyty serduszkowej zostalo 15 dni. Strasznie dlugo - swiruje. Ale jakos musze przetrwac.
    Od tego tygodjia mam mglosci, ochote na kiszona kapuste i ciagly bol podbrzusza - nospa max 3 razy dziennie nie pomaga. Do tego dochodza objawy zazywania sterydow - nie moge w nocy spac, bola mnie miesnie i zebra.
    Tyle u mnie. Nie chce Wam marudzic Kochane. Byle do 10 czerwca.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue
    To chyba dobry znak te dolegliwości mimo.ze nie orzyjemne to ponoć im mocniejsze tym lepiej więc będzie dobrze :) wierze w to odpoczywaj trochę jak się da to może brzuszek będzie mniej dokuczać

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze pisze Elmo - objawy mimo ze niczego nie gwarantują to sa dobrym znakiem moim zdaniem. A jakiesterydy i w jakiej dawce bierzesz?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue marudź :) wiesz nie wiem czy to Cię pocieszy, ale ja też brałam nospę i to max i dalej bolał mnie brzuch.
    A mdłości i zachcianki jak piszą dziewczyny dobry objaw :)
    Ja też miałam wizytę serduszkową i zarazem pierwsze usg strasznie późno, prawie przed świętami, zastanawiałam się i cały czas miałam w głowie jakie będą te święta...na fotel u gina nie mogłam wejść tak się trzęsłam ze strachu, nie umiałam się spojrzeć w monitor tylko gapiłam w sufit.
    Cały czas trzymam kciuki <3

A mnie dziś znów dopadł ból podbrzusza coś ala @... jak ja nie lubię takich bólów, pocieszam się, że teraz to wszystko będzie mnie mocniej boleć, przynajmniej tak sobie tłumaczę.

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko...jak czytam to co piszesz, to mysle sobie, ze ja tez musze wytrzymac i znalezc sile do walki, chwilowo mam ciezki czas...

Coconue, trzymam kciuki za babelka!

Dziewczyny, czy wy robilyscie posiew na ureaplasme, mycoplasme i chlamydie??? jest sens to zrobic? czy to moze byc przyczyna poroniena albo problemow z zajsciem w ciaze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 09:00

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ