Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline wrote:Aga - to pi*da a nie facet...
Myśli, że jak zrzecze się praw to nie będzie alimentów płacił?
Może nie mieć praw jak tak chce, ale alimenty musi płacić...
Zgadzam się w 100%. Nie będzie miał do dziecka żadnych praw, nie będzie widywal, ale alimenty płacić będzie musiał.
Co za dupek... A dziewczyna która nosi dziecko pod sercem to musi sobie poradzić. Ehh... dzisiejszy faceci to tylko rurki, wygląd i smartfon.. Aż nie pisze więcej bo jeszcze przesadze...
Miłego weekendu długiego życzę :-*Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
bez komentarza!
hehehhe babeczki-
dzis kluja mnie jajniki oj...całe popoludnie....plecy na dole tez bola.... fakt faktem zle mi sie kojarzy taki bol...bo wczesniej to wlasnie od dnia owulacji do dnia lyzeczkowania mialam takie bole... ;(
zrobilam wlasnie test owulacyjny...pierwszy raz w zyciu kupilam...i robie je od 3 dni..i nic..a dzis jasna druga kreska...czyli dzialamy chyba -
Magdzia - działajcie działajcie
Ja też z utęskienieniem czekam na owu i robię testy, dziś 22dc a owulki ani widu ani słychu - nawet śluzu dobrego nie ma, lecz jestem po zabiegu więc nie spodziewam się, że owu bedzie szybko, ostanio czekałam na nią 30dni. Też robię testy, lecz ja na swoich mam napisane, że żeby uznać test za pozytywny to kreska musi być tak samo mocna jak kreska kontrolna lub ciemniejsza, bo jak jaśniejsza to test negatywny.
-
witajcie w tym dziwny dla nas dniu ja miała dzis zadzwonić do mamy i powiedzieć jej kto buszuje w moim brzuszku niestety tak nie było moj maluszek pewnie wariuje w niebie bo na pewno był by z niego niezły łobuziak
bardzo za nim tesknie mimo ż emiał tylko 2 cm miałam już czuc jego kopniaki nietety tak sie nie stanie
ale radośc dała mi Julka przylatując z wielkim buziakiem i rózyczką i kubeczkiem dla najwspanialszej mamy naświecie
wierzę że za rok bedziemy tulić w ramionach nasze maluszku lub głaskać nasze wielkie brzuszki musi tak być innego wyjścia nie ma
-
M@linka wrote:Karola wybacz, że dopytuję - Twój bąbelek miał 2 cm w 14 tyg? to znaczy, że ciąża przestała rozwijać się wcześniej?
przestało bić gdzieśna tydzień po wcześniejszej wizycie czyli gdzieś w 11 tyg 3 tyg nosiłam martwe dziecko
-
Niebieska
Odnosząc się do twoich gorszych dni chciałam ci powiedzieć ze może właśnie powinnaś sobie pozwolić na jeszcze więcej wylewnosciu uczuć tej złości smutki i płaczu chociażby tylko przed samą sobą jeśli nie masz osoby fizycznie która cię w spokoju wysłucha to pomaga może właśnie tego ci teraz potrzeba żeby się wzmocnić trzeba zostawić za sobą ten ból. A chwilę słabości każda z nas odpadają czasem więcej czasem mniej ale to normalne.
A to ze jest ci żel nie świadczy ze nie jesteś silna tylko ze masz uczucia i wrażliwa duszę.
Wspieram cie mocno
Niebieskaa lubi tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
M@linka jak pisałam już wcześniej ja też.czekam na owu i nic chyba już nie będzie nikt objawy miałam ale skoku tem nie było więc nie wiem co myslec. A jak myślicie że może być owu bez skoku?
Coconue nie martw się choć wiem..ze to niemożliwe ale staraj się myśleć ze jest ok ze limit cierpień wyczerpany
Zobaczysz za rok już dostaniesz buziaka na dzień matki
I wszystkim wam tego.dziewczyny życzę za rok już będziemy mapami niektóre z nas po raz pierwszy a niektóre kolejny
Paola
No.niestety tak podobno czasem jest ze te cykle po poronieniu.sa nico wydłużone ale cóż poradzić... A @ ma to do siebie że niestety zawsze przychodzi nie odpowiednim czasie...Aniołek (8t) marzec 2016
-
Dla Matek dzieci na ziemi i aniołków w niebie oraz dla tych co jeszcze noszą pod sercem
Dla was wszystkich kochane
http://static.pokazywarka.pl/i/6629746/329813/fb-img-1464291414365.jpgAga22, Elmo13, Magdzia88, Martynka30 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
annak wrote:Jako, że dzisiaj jest Dzień Matki, chciałabym (przekornie
), podziękować matce naszego wątku, czyli Blondynie, za to, że go założyła
Blondyna,
To jedna z najlepszych rzeczy, jaką mogłaś zrobić dla nas!
Daj znać, co u Ciebie!
I w ogóle... tak sobie myślę, że to jest też nasz dzień.
Bo jak już raz się pokocha swoje dziecko... w czwartym, piątym tygodniu ciąży, nieważne kiedy, to ten rodzaj miłości ma się w sobie już na całe życie. W każdym razie ja to tak czuję.
Życzę nam, żebyśmy za rok o tej porze wrzuciły tutaj (KAŻDA Z NAS) zdjęcia swoich zdrowych, uśmiechniętych, wymarzonych dzieci.
Annak
Co za piękne słowa, aż milutko mi się zrobiło na serduszku. Dziękuję za to
Mało się teraz odzywam bo od poniedziałku jestem u rodziców i dopiero wracam w niedziele do siebie do domu i ukochanego męża. Robi remont w mieszkaniu i ciężko pracuje, a ja strasznie tęsknię ale wiadomo nie mogę tam być. Tu niestety nie mam dostępu do komputera i pisze z telefonu, wiec ciężko jest nawet nadrobić wszystko ale spokojnie dziewczyny w poniedziałek juz napewno się odezwę, dodam jakoms fotkę brzuszka, no chyba ze w domu też nie będę miała komputera bo niewiem czy mąż się wyrobi ale to będę pisała z telefonu najwyżej
U nas wszystko dobrze, choć martwi mnie twardniejacy brzuch, lekarka mówiła ze mam dużo odpoczywać i leżeć ale to może być ciężko, jak wrócę musze poprac ciuszki dla małej, poprasować, pochować do szafy, kupić tyle rzeczy jeszcze, nie bardzo mam czas na odpoczynek, staram się leżeć jak tylko poczuje twardy brzuch ale to chwile aż zrobi się miękki i dalej wstaje i coś robię.
No zobaczymy co mi powie ginekolog, mam wizytę w dzień dziecka
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, zaciążonestarające się
nowe które dołączyły
Wszystkie
-
M@linka no właśnie ja też tak myślę ale podobno.sa takie przypadki.. No raczej dobrze mierze termometr mam specjalny zawsze rano przed wstanie o 6:00 juz nawet się sama budzę o tej porze tak mi się zakodowalo
no.wstaje w nocy do Mojego.synka i tak.wedruje ale tem zawsze mierze co najmniej po.godz. Albo 2-3 od ostatniego wstania. Wiec myślę że to nie zaburza ale dziś od rana boli mnie jajnik dość intensywnie wiec może to dobry znak że późno ale owu będzie dziś tem na maksa w dół.poszla jak.jeszcze nigdy wiec może... Zobaczymy czy skoczy teraz odpowiednio;)
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Ale tu u nas dzisiaj cicho i spokojnie.
Cisza przed burzą?(oby przed burzą hormonów
)
Paolina91,
I co z Twoją @? Dostałaś?
Jak poza tym nastroje?
Niebieskaa,
Jak się dzisiaj czujesz?
Niestety w sprawie temperatury nie mogę się wypowiedzieć, bo nigdy nie mierzyłam i zupełnie się w tym nie orientuję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 13:44
-
Annak...Ty jestes jak dobra wrozka:) a dziekuje...tyci lepiej, udalo mi sie zalatwic wizyte na posiew, wiec ciesze sie z tego. Staram sie tez...przeczekac ten czas...w czerwcu mam zaplanowanych pare atrakcji, wiec cos przyjemnego czeka mnie w niedalekiej przyszlosci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 18:03
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
hej dziewczynki!
elmo tak jak obiecalam daje znac
bylam dzis u endo...po zerknieciu na wynki powiedziala ze najprawdopodobniej jest to TE całe Hashimoto, zrobila usg no i tez powiedziala cos tam ze hashimoto....ale w sumie jakos nie wiem czy potwierdzila to na 100%
ale mowila ze....nie przepisuje mi narazie zadnych lekow bo wedlug niej nie ma potrzeby...ze jak zajde w ciaze to mam wtedy szybko przyjsc i pewnie beda przepisane...
a jak cos..to narazie co 3 miesiace bedziemy kontrlowac wynik ...
ale w sumie ja nie wiem czy to dobra taktyka...?
wiem ze TSH, FT3 I FT4 w dobrych normach....ale anty- TPO az 163 (0-34 norma)
i nie wiem jak do tego podejsc czy to dobra opcja?
nie znam tej choroby itd.
powiedziala tyle ze wedlug niej ten podwyższony wyniki nie wplynol na poronienie..i ze mam sie starac normalnie !
hm....
USG:
PL 1,52X 1,63 X 4,67
PP 1,47 X 1,8 X 4,78Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 17:07
-
Ja też z utęskienieniem czekam na owu i robię testy, dziś 22dc a owulki ani widu ani słychu - nawet śluzu dobrego nie ma, lecz jestem po zabiegu więc nie spodziewam się, że owu bedzie szybko, ostanio czekałam na nią 30dni. Też robię testy, lecz ja na swoich mam napisane, że żeby uznać test za pozytywny to kreska musi być tak samo mocna jak kreska kontrolna lub ciemniejsza, bo jak jaśniejsza to test negatywny.[/QUOTE]
M@linka a powiedz mi w tym cyklu odpuszczasz czy zdajesz się na to,że będzie co ma być..?
Mi też tak smutno troszkę,nie cieszę się niczym,mam taki ciężki charakter,że jesli postanowiłam,że urodzę dziecko, to nie przyjmuję do wiadomości że może się nie udać..i tym bardziej mi ciężko,nie umiem odpuscić i podejść do tego wszystkiego w innej perspektywie..
Wczoraj miałam wielką ochotę poprzytulać się z mężusiem tak do końca jednak rozsądek zwycięzył,chociaż takie mnie ogarnęło przeczucie że tym razem może by się udało...tym bardziej mi smutno,że nie spróbowałam ale wiem,że nie chcę znowu powtórki z rozrywki..ehh nie umiem,nie chcę czekać...ale muszę wykluczyć koniecznie czy to nie ta moja macica nie robi mi takich jaj..!tylko to wszystko tak się przeciąga,że ciężko mi wytrzymać..no i jeszcze ten Encorton tez chcę zacząć brać..,ciekawe czy mi przepisze -
annak wrote:Ale tu u nas dzisiaj cicho i spokojnie.
Cisza przed burzą?(oby przed burzą hormonów
)
Paolina91,
I co z Twoją @? Dostałaś?
NieDzis rano sluz taki troche z krwią myslalam ze to to! Polecialam do pracy i się to w zaden sposob nie rozwinalo... No i póki co nadal nic. Nie rozumiem.
11.02.2016r Aniołek
-
Magdzia88 wrote:hej dziewczynki!
elmo tak jak obiecalam daje znac
bylam dzis u endo...po zerknieciu na wynki powiedziala ze najprawdopodobniej jest to TE całe Hashimoto, zrobila usg no i tez powiedziala cos tam ze hashimoto....ale w sumie jakos nie wiem czy potwierdzila to na 100%
ale mowila ze....nie przepisuje mi narazie zadnych lekow bo wedlug niej nie ma potrzeby...ze jak zajde w ciaze to mam wtedy szybko przyjsc i pewnie beda przepisane...
a jak cos..to narazie co 3 miesiace bedziemy kontrlowac wynik ...
ale w sumie ja nie wiem czy to dobra taktyka...?
wiem ze TSH, FT3 I FT4 w dobrych normach....ale anty- TPO az 163 (0-34 norma)
i nie wiem jak do tego podejsc czy to dobra opcja?
nie znam tej choroby itd.
powiedziala tyle ze wedlug niej ten podwyższony wyniki nie wplynol na poronienie..i ze mam sie starac normalnie !
hm....
USG:
PL 1,52X 1,63 X 4,67
PP 1,47 X 1,8 X 4,78Antoś IVF,Julisia natural