Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja1988! wrote:Kolejną wizytę mam 15 czerwca o 16:00.
Na ostatniej wizycie był misioA Ty po ilu stratach jesteś?
Ja po 4. Ostatni zabieg 5 maja. Czekam na pierwszą @ po zabiegu. I zastanwiam się czy wrócić do starania się pełną parą od następnego cyklu. Z jednej strony chciałabym a z drugiej nie... za badania, które nic nie wniosły zapłaciłam ostatnio 500 zł - wiem, że to jeszcze stosunkowo niewiele ale jak tak sumuje wszytsko co do tej pory wywaliliśmy w błoto to chyba drugie dziecko dla mnie takie ważne nie jest by całe oszczędności szły na ten temat - chyba wolałabym wydac te kase na przyjemności. Dlatego sie waham ze wszystkim i nie wiem czy nie dać sobie wogole spokoju z jeżdzeniem po tych lekarzach. Ciągle się biję z myślami czy ta"gra" jest warta świeczki i mam mieszane uczucia..z jednej strony chciałabym odpuscić i zostawić w szytko w rekach Boga a z drugiej jak widzę, jak niektóre z Was dzielnie i uparcie walczą to mi się ten duch walki włącza również...czuje sie mega rozdarta...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:26
-
Dziewczyny a takie mam pytanie czy miewasz jakieś śluz taki rozciągliwy przed@ bo ja tali zauważyłam biały dość metry ale rozciągliwy i szyjka tez średni wysoko i średnio miękka a otwartości nie umiem.dobrze rozpoznać dla mnie.zawsze jest lekko otwarta
bo tak myślę czy to @ idzie wkoncu czy może jednak.owu?? Dziwne a dziś mam 40 dc
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Elmo ja w tym cyklu tez borykam się ze śluzem wodnisto-rozciągliwym w drugiej fazie cyklu - najczęściej przezroczysty i śliski, lekko rozciagliwy na max 2cm a dodam, ze widać po temperaturze, że już jestem w drugiej fazie cyklu i za jakieś 4 dni powinna być @. I wkurza mnie ten śluz bo zaraz mam wrażenie ze cos z hormonami na tak
Elmo spojrzałam na Twój wykres i ja tam owulki jeszcze po temperaturze w ogóle nie widzę. Może niebawem nadjedzie - masz długaśny cykl i ovu może być w każdej chwili lub wcale jeśli cykl będzie bezowoulacyjny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:35
-
M@linka bardzo dobrze cie rozumiem tym.bardziej ze masz już dziecko i udało się bez większych problemów urodzić to pewnie uważasz ze skoro raz się udało i Bóg tak chciał.to skoro jest ci dane mieć jeszcze jedno to również tak będzie. Chyba nikt ci nie pomoże podjąć tej cecyzj.ty sama musisz chcieć ale skoro na tym etapie nic nie wyszło nie tak to może to był faktycznie przypadek.. 4x? Trochę głupie ale jednak możliwe....
M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Ja też się zastanawiam czy jeszcze coś badać, zrobiłam po pierwszym poronieniu:
*tarczyca TSH, Ft3, Ft4 , anty TPO, anty TG-mam Hashimoto, ale wyrównane hormonami, a z przeciwciałami nic nie zrobię..
*zespół antyfosfolipidowy - dwukrotnie, w styczniu i w kwietniu- wszystko w normie
*białko C, białko S w normie
*Mutacja MTHFR - heterozygota C667t- suplementuje metylowane witaminy B i kwas foliowy
*homocysteina- dwukrotnie styczen: 13, kwiecien 6,9 spadła po witaminach metylowanych
* Mutacja genu protrombiny- ok
* Mutacja V leiden- ok
* Chlamydia, mycoplasma, ureoplasma wymaz z szyjki macicy metodą PCR- ok
* różyczka, toksoplazmoza, cytomegalia - badane kilkakrotnie, wszystko ok
12.2015 9 tc
05.2016 5 tc cb
Hashimoto, ANA1 1:160, MTHFR C677 t heterozygota -
Witajcie dziewczyny - właśnie wróciłam od kolejnego lekarza, powiedział mi że mam kłopot immunologiczny i że 17% hamowania (przeciwciała blokujące) to wynik nieprawidłowy. W związku z tym chciałam podjąć leczenie w moim mieście ale najbliższy termin to uwaga - 31 sierpnia... Wkurzyłam się i zadzwoniłam do Łodzi i okazało się, że na jutro jest wolny termin
Także jadę do doktora M. - może coś pomoże? Trzymajcie proszę kciuki!
Ściskam Was wszystkie mocno i życzę miłego dnia!M@linka, Elmo13, Nadzieja1988!, sy__la lubią tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Elmo13 wrote:M@linka bardzo dobrze cie rozumiem tym.bardziej ze masz już dziecko i udało się bez większych problemów urodzić to pewnie uważasz ze skoro raz się udało i Bóg tak chciał.to skoro jest ci dane mieć jeszcze jedno to również tak będzie. Chyba nikt ci nie pomoże podjąć tej cecyzj.ty sama musisz chcieć ale skoro na tym etapie nic nie wyszło nie tak to może to był faktycznie przypadek.. 4x? Trochę głupie ale jednak możliwe....
Ja już kurde nie wiem czego chce...i to teraz moja największa zagwostka i nawet nie wiem jak uświadomić sobie to czego chcę...
Ewita daj znać co Ci powiedział...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:39
-
No właśnie u mnie ostatnio raczej sucho było a tu znowu. Ale tak.sobie myślę że w tym cyklu po poronieniu tez chyba się taki pojawił ale u mnie skoku za bardzo nie było więc dlatego się zastanawiam. Moje cykle Lubie płakać figle zawsze w ciąży miałam owu później.nie by to wynikało.z obliczeń ale dopiero od niedawna mierze tem wiec nie bardzo wiem.jak to bywało przedtem czy były skoki itp. Pozostaje czekać
ewentualnie liczyć na cud
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
* ANA 1 dwukrotnie wychodzą cały czas 1:160 homogenno-plamiste
* ANA 2 ujemne, także to pewnie tylko moje Hashimoto
Nie widzę chyba specjalnego sensu powtarzania badań na krzepliwość, tym bardziej że tym razem to zupełnie inny etap ciąży u mnie i pewnie inna przyczyna12.2015 9 tc
05.2016 5 tc cb
Hashimoto, ANA1 1:160, MTHFR C677 t heterozygota -
Słchajcie Dziewczyny wymyśliłam sobie przed chwilą taki detoks od forum...
bo się nim nakręcam i "rozwarstwiam"
Ciekawe czy mi sie to uda... Ogłaszam Wam, ze znikam z forum - nie wiem na ile ale nawet nie zamierzam podczytywać Was po cichaczu
- no i odezwę się jak coś się u mnie przełomowego wydarzy - trzymajcie kciuki bym wytrwała chociaz kilka dni...hehe chcialabym do urlopu zrobić te przerwę czyli 16 dni - ciekawe czy się mi uda. Wiadomości też nie będę odczytywać - do zobaczenia kochane 24.czerwca i życzę samych pozytywnyh teścików sobie jak tu znów wrócę a zaciążone kobitki mają być zaciązone do terminu porodu :*
heheh dziś się zegnam a jutro bede się witać
(oby nie)
Czas START !
Elmo13, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
-
M@linka wrote:Słchajcie Dziewczyny wymyśliłam sobie przed chwilą taki detoks od forum...
bo się nim nakręcam i "rozwarstwiam"
Ciekawe czy mi sie to uda... Ogłaszam Wam, ze znikam z forum - nie wiem na ile ale nawet nie zamierzam podczytywać Was po cichaczu
- no i odezwę się jak coś się u mnie przełomowego wydarzy - trzymajcie kciuki bym wytrwała chociaz kilka dni...hehe chcialabym do urlopu zrobić te przerwę czyli 16 dni - ciekawe czy się mi uda. Wiadomości też nie będę odczytywać - do zobaczenia kochane 24.czerwca i życzę samych pozytywnyh teścików sobie jak tu znów wrócę a zaciążone kobitki mają być zaciązone do terminu porodu :*
heheh dziś się zegnam a jutro bede się witać
(oby nie)
Czas START !
[email protected] tym samym pomyslalam:D "dzis sie zegnam a jutro bede sie witac" hahaha, ale powiem Ci ze tez mam takie mysli, ze czytajac ciagle forum za bardzo skupiam sie na tej sprawie i mysle ciagle czy powinnam zrobic jakies badania jeszcze...ale chyba mi na razie trudno zrobic przerwe. Natomiast jesli Ty tego potrzebujesz...to powodzenia i duzo usciskow przesylam:)Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
To jest nas wiecej...ja codziennie mowie sobie ze juz nie bede zagladac...ale jestem chyba uzalezniona....bo sa zaaaa i sa przeciw....
Przy moim stanie psychicznym powinnam sobie rownoez zrobic urlop....
A z drugiej strony czekam to na nowe dobre wiesci...i info juz od dziewczyn ktore sa wysoko...bo to one sa ta nadzieja !!!!!!!!!!! W to ze los sie zmienia.....
Ale chwilami powatpiewam
I duza wiedza.... ktora pomaga bo dzieki temu naszlam na trop hasi o ktorym nie mialam pojecia ..oby nic wiecej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:49
-
Magda ja mam dokładnie tak.samo jak ty ciekawość co.u dziewczyn czy wszystko ok to podbudowuje bardzo i daje nadzieję że jednak.sie udaje i Lubie tu być
ale czasem.czlowiek.z tego powodu za dużo myśli o.ciazy i może to blokuje nas..
Ale mimo wszystko jak mam jakiś problem.pytanie to.wiem.ze tu szybko.dostane odpowiedz ijakas poradę ewentualnie co bardzo pomaga wiec ja na razie zostaje.w kupie raźniej no.i chciała bym się pochwalić jak.sie uda
a gdzie jak nie tu
wiec nie uciekajcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 14:09
Magdzia88, Arleta lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Odebralam wynik ale nie znam sie ...
P/c.p.receptorom Tsh (Trab)
Moj wynik to <0,2. Chyba ok????
Wynik ujemny ponizej 1,8
Wynik niejednoznaczny 1,8 do 2,0
Wynik dodatni powyzej 2,0
A co ten wynik wnosi???
Czyli z tsh i ich bliskich mam zle tylko anty Tpo ktore rosna...
Wlasnie wyszlam od psychologa....
Ale sie nawylam....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 16:04
-
Elmo13 wrote:Magda ja mam dokładnie tak.samo jak ty ciekawość co.u dziewczyn czy wszystko ok to podbudowuje bardzo i daje nadzieję że jednak.sie udaje i Lubie tu być
ale czasem.czlowiek.z tego powodu za dużo myśli o.ciazy i może to blokuje nas..
Ale mimo wszystko jak mam jakiś problem.pytanie to.wiem.ze tu szybko.dostane odpowiedz ijakas poradę ewentualnie co bardzo pomaga wiec ja na razie zostaje.w kupie raźniej no.i chciała bym się pochwalić jak.sie uda
a gdzie jak nie tu
wiec nie uciekajcie
Ja rownież nie znikam:) i czekam Elmo na Twój sukces! Rownież ogromnie cenie to miejsce... Tylko czasem jest mi ciężej jak duzo mysle o tym co mi sie przydarzyło:(
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Ja przed chwila mialam atak histerycznego placzu...mialam kilka powodow ku temu. Nie bylam w stanie sie uspokoic. Zadzwonila moja matka, ktora jeszcze mnie opierdolila (musialam uzyc to slowo, bo to jie byl opieprz to byl opied....) ze rycze i ze ona nie rozumie o co. Potem dala mi jeszcze kilka swoich zlotyvh rad np. Ze mam sie pomodlic to sie uspokoje. Z kazdym kolejnym jej zdaniem tylko potegowala moj stan histerii.
Wiecie co wiele z Was mowi ze ma straszne tesciowe. Ja mam straszna matke. Dzisiaj przegiela. Zero zrozumienia. Po postu to jestbjakas masakra. Jestem dzisiaj na hia tak zla ze szkoda gadac. Dobrze ze moj Maz i przyjaciolka mogli ze mna rozmawiac i udalo im sie mnie uspokoic.
Musialam Wam sie pozalic.
Ps, lekarz odwolal moja wizyte w piatek....musialam mnostwo rzeczy poprzekladac zeby mnie przyjal jutro o 19:30. - to hyl jeden z 5 powodow histerii dzisiaj.Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].