X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia chociaż wiesz ze zaraz przyjdzie a ja dale czekam i nie wiem na co masakra tez mam dość i czasem bym wszystkim jeb.
    .. Ale co.to pomoże wiec czekam i ludze się ze może teraz się uda... Popatrz na mój wykres i powiedz co myslec ano końca nie widać anie owu ;(
    A co do leków to za bardzo nie pomogę ale może neospazmina chyba jest delikatna poczytaj w necie ulotkę albo melisa :) jakiś ziołowy środek taki nie otumajacy kupowałam synowi coś jak neospazmina właśnie wiec może to i kosztowało.pare zł. Ale tak naprawdę to lek za dużo nie pomogą ty sama musisz się wew uspokoić i pozwolić działać losowi.. Tyle nam zostało i bzykanko w dni płodne a reszta w rękach Boga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 11:05

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia a czym się zajmujesz zawodowo jeśli można spytać ze tak bardzo Ci tam źle?

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Niesmialo dolaczam do was. Chociaz starania rozpoczynam dopiero w kolejnym cyklu. Wczoraj po 39dniach przyszla @. Niestety mam takie nieregularne cykle.

Najbardziej obawiam sie tego czy jestem w stanie urodzic zdrowe dziecko zyjace na ziemi.
    Mam 10letnia corke z poprzedniego zwiazku po powaznej operacji serca w wieku 6miesiecy i synka aniolka powazne wady cewy nerwowej.

Strach jest ale moim marzeniem jest miec zdrowe dziecko zyjace na ziemi z moim przyszlym mezem.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj pati87

Nadzieja1988!, pati87 lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Hej.
    Niesmialo dolaczam do was. Chociaz starania rozpoczynam dopiero w kolejnym cyklu. Wczoraj po 39dniach przyszla @. Niestety mam takie nieregularne cykle.

Najbardziej obawiam sie tego czy jestem w stanie urodzic zdrowe dziecko zyjace na ziemi.
    Mam 10letnia corke z poprzedniego zwiazku po powaznej operacji serca w wieku 6miesiecy i synka aniolka powazne wady cewy nerwowej.

Strach jest ale moim marzeniem jest miec zdrowe dziecko zyjace na ziemi z moim przyszlym mezem.
    Witaj. Przykro mi, że masz za sobą stratę na tak wysokim etapie ciąży i córeczkę z wadą serca. Mam nadzieję, że się tu u nas odnajdziesz i zostaniesz na dłużej.
    Strach nigdy nas nie opuszcza ale trzeba wierzyć, że się uda, nie poddawać się i walczyć!

pati87 lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,

Witaj!
    Znamy się z wątku Aniołkowe Mamy. Doskonale pamiętam Twoją historię...
    Cieszę się, że już wracacie do starań i że dołączyłaś tutaj do nas. To jest super wątek, bardzo energetyzujący i mam nadzieję, że i Ty nabierzesz tutaj nowej siły.
    Teraz masz już za sobą różne badania, z tego co pamiętam, mutację odkryłaś dopiero do stracie Ksawerka, więc na pewno teraz, przy okazji kolejnej ciąży, będziecie o wiele lepiej zabezpieczeni.

Pisz tu z nami, dziel się wszystkim. Jak to mówimy, w grupie zawsze raźniej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 11:14

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• osa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, witaj. Czytałam Twoją historię wczoraj w nocy jak nie mogłam spać. :( Wyrazy współczucia. Dużo siły na nowe starania życzę i zaglądaj tutaj do nas.

3jvzi09k998ztm99.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za tak mile powitanie :)
    Postaram sie zagladac jak najczesciej.
    2 najblizsze tygodnie mam napiete bo mam duzo nauki do egzaminów, ale i tak znajde czas na forum.
    Niby teraz jestem w lepszej pozycji bo znam przyczyne wad u moich dzieci. Teraz wiem czym mam sie suplementowac.
    Pod koniec sierpnia biore slub :) dlatego starania rozpoczynam od kolejnego cyklu abym sie w suknie zmiescila. Nowy cykl przyjdzie pewnie kolo polowy lipca. Cykle mam 32-38 dniowe ostatnio, ale ja kiedys przed braniem tabletek anty mialam nawet i 60dniowe.

iv09df9hp0ju3od9.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczki kochane jak ja Was rozumiem:( siedzę na kursie i tak mi smutno bo jest jedna dziewczyna w zaawansowanej ciąży, mam wrażenie ze żyje od okresu do okresu, od dni płodnych do dni płodnych, mam nadzieje ze po kolei wszystkie szybko zajdziemy w ciaze <3 a potem bedzie kolejna tura i nasze kolejne dzieciaczki:)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Staraczki kochane jak ja Was rozumiem:( siedzę na kursie i tak mi smutno bo jest jedna dziewczyna w zaawansowanej ciąży, mam wrażenie ze żyje od okresu do okresu, od dni płodnych do dni płodnych, mam nadzieje ze po kolei wszystkie szybko zajdziemy w ciaze <3 a potem bedzie kolejna tura i nasze kolejne dzieciaczki:)
    Zajść jak zajść ale mam nadzieję że wszystkie zaciążą i że wszystkie donosimy i urodzimy zdrowe dzieci <3

• annak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziś mam totalny dół nawet nie pod tytułem "jak to zrobić, żeby zajść i utrzymać", ale "jak to zrobić, żeby móc w ogóle... robić".

U mnie ciąg dalszy problemów, o których Wam ostatnio pisałam.
    Albo lekarz pomylił się wypisując mi receptę, albo w aptece się pomylili, ale jak wczoraj zaaplikowałam lekarstwo, to myślałam przez chwilę, że mi wypali... wiadomo co. Koszmarny ból, parzenie, pieczenie. Masakra.

Dzwoniłam do lekarza. Mam jutro przyjechać do niego na dyżur do kliniki i wypisze mi jakąś inną receptę.

Jestem załamana. Ledwo siedzę, a co dopiero jakieś inne "czynności".
    Na dodatek nie wiem, co to jest. Czy podrażnienie od tego rzekomego spadku estrogenów, czy uczulenie, czy coś innego. Koszmar. Nie pamiętam tak silnego poczucia niesprawiedliwości jak teraz. Po tych trzech latach, tych tonach zażytych leków, po tym koszmarze trzech strat, teraz jeszcze to. Płakać się chce.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,
    Koniec sierpnia na ślub idealnie mi się kojarzy. Ja brałam 28.08. I był to najpiękniejszy dzień w moim życiu. Zazdroszczę Ci, że masz to jeszcze przed sobą.

Dobrze, że wiesz już gdzie czai się Twój anty-ciążowy wróg. Doskonale go znam. Też mam dwie mutacje, ale homozygoty. Plus parę innych dodatkowych przyczyn nieszczęść.
    A czy diagnozowałaś jakoś powody tych nieregularnych okresów?

Nadzieja1988!, Magdzia88 lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• osa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, zmienisz lek i mam nadzieję będzie ok, nie smutaj się nam. Rozumiem, że nie jest łatwo, ale przyjdzie Twój czas jeszcze, zobaczysz. Przytulam mocno, głowa do góry. <3

3jvzi09k998ztm99.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak
    Jesli chodzi o nieregularne @ to mialam robione badania z krwi kiedys i wszystko było ok. Ja od zawsze mialam nieregularne cykle a gin mi powiedział skoro zachodze w ciążę i wyniki sa ok to taka moja natura.

Moj slub bedzie 26.08

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 14:17

iv09df9hp0ju3od9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów rzygam :-/

A ślub również brałam w sierpniu ;-) 18.08 <3

Magdzia88 lubi tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja !!!!rzygaj ile wlezie ;*;*;*;*;*;*;* sory ale takie objawy dobrze mi sie kojarza...
    i ja tez sierpniowa zona jestem ;) 16.08.2014 w mojeee urodzinkiiii ;)
    Elmo....zawodowo nie pracuje.... ;(studia skonczylam i...od 4 lat mecze sie na produkcji dodatkowo na 4brygadowce weekendy swieta itd jak leci...w robocie...w tym nocki ktore mnie wykanczaja...praca fizyczna.... zjebani ludzie...presja....dno...bo juz nie ogarniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 14:47

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • osa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, taki urok, ale na końcu tego wszystkiego czeka piękna nagroda.

Magdzia, kurcze współczuję, najlepiej rzeczywiście w takiej sytuacji zajść w ciążę, trzymam kciuki, żeby się udało, a po ciąży może będziesz mogła pomyśleć o zmianie pracy...

3jvzi09k998ztm99.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa...praca mnie wykancza psychicznie juz tak...ze ciagle placze przed wyjsciem...ciagle smutna...chodze....strach lek...i wczesniej to poronienie...i w domu kieys lipa...i ciagle jetem slaba...podnioslam sie po rozwodzie..po stracie domu rodzinnego...6 lat temu...poznalam super meza...udalo mi sie wziac kredyt ..mamy r katy...nabralam sil psychicznych...az runelo rok temu jak w pracy zaczelo sie pieprzyc...potem nieudana ciaza...w pracy coraz gorzej..a psycholog nie widzi szalu w terapii...bo jest bez lekow, a ja mam juz stany lekowe... i to pragnienie dzidzi..
    A po....zmiana pracy marze o tym...
    Dzidzia i nowy etap

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • reni86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia życie nas nie rozpieszcza niestety:( ale może w Twojej sytuacji warto poszukać nowej pracy? Wiem, że staracie się o dziecko - ale to jedno drugiego nie wyklucza:) Możesz wysyłać CV, chodzić na rozmowy, nie musisz od razu brać pierwszej lepszej pracy, ale zajmiesz trochę głowę, będziesz robić coś dla siebie:) A taki stres też dobrze nie wpływa.

Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
    Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
    Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)

niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Nadzieja !!!!rzygaj ile wlezie ;*;*;*;*;*;*;* sory ale takie objawy dobrze mi sie kojarza...
    i ja tez sierpniowa zona jestem ;) 16.08.2014 w mojeee urodzinkiiii ;)
    Elmo....zawodowo nie pracuje.... ;(studia skonczylam i...od 4 lat mecze sie na produkcji dodatkowo na 4brygadowce weekendy swieta itd jak leci...w robocie...w tym nocki ktore mnie wykanczaja...praca fizyczna.... zjebani ludzie...presja....dno...bo juz nie ogarniam
    4-robrygadówka masakra. Współczuję. Ja nigdy nawet raz w życiu na nocce nie byłam.

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ