X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq na wizycie porozmawiaj z lekarzem może żeby zamienił Ci luteinę na duphaston, albo na doustną luteinę, bo może sobie podrażniasz luteiną i stąd te plamienia.

Trzymam mocno kciuki.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • osa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco, trzymamy kciuki za Ciebie. Dlatego właśnie w takich momentach wolę wizyty rano. Cały dzień wyjęty z życia. Czekamy na dobre wieści :)

3jvzi09k998ztm99.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami chociaż ciężko mi jakoś na sercu jest...:(
    Trzymam kciuki za Coconue wszystko będzie dobrze nie stresuj się tak oszczędzaj się :*
    Jacq właśnie zmień lek pogadaj z lekarzem bo napewno jest tak jak Martynka Ci mowi...
    Smutno mi dziewczyny ze nie mogę zajsc w ciaze juz 3 cykl jest do dupy łzy mi same lecą...; (

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś przytulam Cię bardzo mocno <3 wiem co czujesz, ja też byłam zła na cały świat jak co cykl okazało się, że znów nie jestem w ciąży... wkurzałam się nie miłosiernie, odchodziłam i wracałam na forum...

A może monitoring u lekarza coś by pomógł? polecam inofem, taki preparacik z kwasem foliowym i jest tam taka substancja, która pomaga dziewczynom z policystycznymi jajnikami zajść w ciążę, może tego byś spróbowała?
    Ja jak brałam poprzednie 2 ciążę to pomógł mi zajść.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ja nie jestem ekspertka od staran, bo my z mezem dosyc latwo zachodzimy w ciaze, zawsze w pierwszym cyklu.... ale my produktowalismy co 36 h. Serio...to byl cel...nie robilismy testow owulacyjnych, tylko od 8 dc byla akcja serduszkowanie do 36h. I tak przez 2 tygodnie, moze tutaj jest u Was problem.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka ja biorę folian z solgaru ja mam normalnie owulacje wina leży u męża z nasieniem i to mnie boli nie mam już siły ale zaczął brać fertilman plus może pomoże sama nie wiem musi zrobić badanie ale ciężko z kasa nie chce go dolowac mam żal do niego ze pije alko tzn parę piw na tydzień nie mogę już tak mi bardzo zależy na dziecku nie pale nie pije a musze się męczyć ciągle rozczarowanie boooli ; (

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco,

Bardzo mocno myślę o Tobie i trzymam kciuki. Wiem, że te godziny do odczekania to koszmar. I rozumiem w pełni Twoje obawy. W każdej ciąży wariowałam ze strachu w analogicznej sytuacji.
    Ale jest już bardzo blisko. I o jeden dzień wcześniej niż miało być. Jeszcze tylko te parę godzin trzeba przetrwać.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,
    Skoro problem leży po stronie nasienia, to może rozwiązaniem dla Was byłyby jakieś wspomagane metody?

A może dobra byłaby dla Was chwila przerwy od starań i myślenia o dziecku. Może psychika potrzebuje odsapnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 09:19

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nadziejo - rany, Ty już 10tc zaczynasz, ale super :) <3

Pytałyście się kiedy mam wizytę, otóż dodzwoniłam się wczoraj do przychodni i dziś mój lekarz tam nie przyjmuje, choć i tak za bardzo bym nie mogła dziś pojechać. A za tydzień czy będzie to pielęgniarka nie potrafiła powiedzieć, kazała dzwonić jutro.

Więc spróbuję dodzwonić się do niego i umówić prywatnie.
    Oj czas szybko leci. Mam nadzieję że z dzidzią wszystko dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    A ja dzień znów przywitałam takim plamieniem jak wczoraj, nawet tego nie można nazwać było plamieniem, bo po prostu przy aplikacji Luteiny wyciągnęło się takie pasmo śluzu brunatno/bordowego jakby, wczoraj potem było czysto cały dzień, ciekawe jak dziś.

Ja zeświruję zanim będzie jakakolwiek wizyta jeśli te pseudo-plamienia się nie uspokoją :/

Czy znowu nie będzie biochemicznej, czy zobaczę serduszko, a potem może znowu stanie...

Tak really uspokoję się trochę jeśli dotrwam do skończonych 10tc i będzie wszystko ok na wizycie, nawet jakby były te mini plamienia. 10tc to taka jedna z granic u mnie, na początku 10tc wg OM straciłam ciążę w zeszłym roku...

Krzyż po paru dniach przerwy mnie znów pobolewa od paru dni i brzuch troszkę, coś a'la jak przy @, jednak sporo słabiej.
    U mnie taką granicą będzie skończone 12 tygodni bo pierwszą ciążę straciłam w 12 tygodniu a późnirj traciłam między 7 a 9 tygodniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    A ja o 19:30 mam dzisiaj wizyte. Boje sie.
    Nie bój sie :-) wszystko będzie dobrze i zobaczysz serduszko u fasolki :-) Daj znać po wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    A ja o 19:30 mam dzisiaj wizyte. Boje sie.
    Pamiętaj, że jak rzygasz to jest z dzidzią wszystko dobrze. A kiedy ostatnio rzygałaś?

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    U mnie taką granicą będzie skończone 12 tygodni bo pierwszą ciążę straciłam w 12 tygodniu a późnirj traciłam między 7 a 9 tygodniem.

Dla mnie najgorsza zawsze była ta granica w której traciłam dzieciątka :(

Kochana trzymam kciuki <3

f2wl3e5eai92376u.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jak jednorożec co zjem to wraca i niestety nie jako tęcza:P
    Waga minus 5kg, ale grunt, że Bąbel rośnie i nawet zaczęliśmy w końcu myśleć na zakupami na raty dla juniora. Muszę się pozbyć myślenia, że możemy coś zapeszyć.
    Jak przestaniecie liczyć, sprawdzać to akurat wtedy się udaje jak u nas:p

f2w343r8au6frwux.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Czy któraś z Was jest może z Poznania?

Ja jestem z Poznania :-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco juz tylko kilka godz. Chociaż wiem.ze to najdłuższe kilka godz w życiu;) będzie dobrze trzymam kciuki!!!!

Magdzia ja tak samo od rana mam jakieś mdłości :) może to dobry znak ale ja za dużo nie liczę na mój cykl bo jest po prostu długi i zagmatwany i nic tam nie idzie się dopatrzec tzn. Owu ;) czeka teraz z tobą na @

Jaq umów ta wizytę jak najszybciej bo cię nerwy zjedzą :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo,mi lada sekunda przyjdzie bo juz widzialan jak siusiu bylo...wiec chujek bombki nie strzelil ;(
    Potrzebuje porady....jakis preparat ziolowy...ktory wycisza i uspokaja ale nie usypia....i ktory mozna stosowac przy staraniach i hasimoto.????
    Mam za cel sie wyciszyc....uspokoic....i chodzic na terapie raz w tyg...bo hak nie to radzila wsparcie farmakologiczne przy depresji...a wiadomo...nie moge przerwy w staraniach zrobic...nie chce !!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 10:33

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dla mnie najgorsza zawsze była ta granica w której traciłam dzieciątka :(

Kochana trzymam kciuki <3
    Ja pierwszą granicę już przekroczyłam bo skończyłam 9 tydzień ale teraz ten nieszczęsny 12 przede mną :-(

Dziękuję za kciuki :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Ja jestem z Poznania :-)
    Do jakiego lekarza chodzisz? Prywatnie czy na nfz? Gdzie chcesz rodzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katek88 wrote:
    Ja jestem jak jednorożec co zjem to wraca i niestety nie jako tęcza:P
    Waga minus 5kg, ale grunt, że Bąbel rośnie i nawet zaczęliśmy w końcu myśleć na zakupami na raty dla juniora. Muszę się pozbyć myślenia, że możemy coś zapeszyć.
    Jak przestaniecie liczyć, sprawdzać to akurat wtedy się udaje jak u nas:p
    Nie licz nie licz. Już 15 tydzień to możesz kupować rzeczy dla dziecka :-) Płeć znasz? Ruchy czujesz?

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ