X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    A ja dostalam od szefowej zaraz przychodzenia do pracy. Wiec musze isc do lekarza po L4. To chyba dobrze... wszystko bede robic sobie na spokojnie.

I MAM FAZE NA NALESNIKI.
    Ja mam fazę na pomidory i codziennie zjadam dwa wielkie jeden na śniadanie a drugi na kolację :-)

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziewczyny wam powiem ze od 1 ciąży zaszłam 6 miesięcy po tym martwym dziecku
    I teraz tez się staramy ale nie wychodzi.; (
    Dlatego nie będę sprawdzać dni płodnych przytulamy się co 2 dni i juz pewnie z jego nasieniem nie będzie rewelacji ; (bo zawsze z tym ma problem...

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę nasienia polecam dla Panów koenzym Q10, salfazin i androvit, maca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 10:51

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka mój mąż bierze fertilman plus

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach dziś :)

Nadzieja ja miałam w pierwszej ciąży smaki na pomidory i mam synka :) dziś właśnie ma urodziny :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Na poprawę nasienia polecam dla Panów koenzym Q10, salfazin i androvit, maca :)

Martynka, Salfazin jest dobry?
    pytam wiesz bo tak sama od siebie zakupiłam mężowi parę miesięcy temu i bierze 1 tabsa dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Dziewczyny powodzenia na wizytach dziś :)

Nadzieja ja miałam w pierwszej ciąży smaki na pomidory i mam synka :) dziś właśnie ma urodziny :)
    Ja nie myślę jeszcze o tym co bym chciała po tych moich problemach ciążowych ale jak byłam dzieckiem to zawsze mówiłam że będę miała syna :-)
    Zobaczymy jak dalej będzie. A słodycze jadłaś? Na co jeszcze miałaś ochotę?

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Martynka, Salfazin jest dobry?
    pytam wiesz bo tak sama od siebie zakupiłam mężowi parę miesięcy temu i bierze 1 tabsa dziennie.

Dobry :) wiele osób go poleca, nawet lekarzy :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Ja nie myślę jeszcze o tym co bym chciała po tych moich problemach ciążowych ale jak byłam dzieckiem to zawsze mówiłam że będę miała syna :-)
    Zobaczymy jak dalej będzie. A słodycze jadłaś? Na co jeszcze miałaś ochotę?

Dla mnie też było i jest obojętne czy chłopiec czy dziewczynka, a u mnie po jedzeniu czyli słodkie, owoce, warzywa, nie chciałam mięsa, kwaśnego, ciągłe humorki, wysokie tętno płodu to większość typowała dziewczynkę :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jeśli wierzyć kalendarzom, zaczęłam 6 tydzień ciąży! Hahaha!
    Wreszcie doczekałam się owulacji (chyba), bo silne symptomy i pozytywne testy wyszły mi w... 31 dc! Działaliśmy, na ile było sił i czasu. Niech się dzieje wola nieba.
    Poza tym złapała mnie chwilę po owu angina, a tym samym gorączka, więc pomiar tempki się rypnął, bo musiałam zaznaczyć, by ignorować takie tempki powyżej 38 i wg OVU owulacji w tym cyklu nie było. Biorę antybiotyki i różne inne świństwa, ale cóż... :/ Pozostaje czekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Hej dziewczyny! Jeśli wierzyć kalendarzom, zaczęłam 6 tydzień ciąży! Hahaha!
    Wreszcie doczekałam się owulacji (chyba), bo silne symptomy i pozytywne testy wyszły mi w... 31 dc! Działaliśmy, na ile było sił i czasu. Niech się dzieje wola nieba.
    Poza tym złapała mnie chwilę po owu angina, a tym samym gorączka, więc pomiar tempki się rypnął, bo musiałam zaznaczyć, by ignorować takie tempki powyżej 38 i wg OVU owulacji w tym cyklu nie było. Biorę antybiotyki i różne inne świństwa, ale cóż... :/ Pozostaje czekać.
    Gratulacje! Umówiłaś się już na pierwszą wizytę?

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - u mnie w ciąży z córką to np. wyjadałam małosolne :D Byliśmy akurat u teściowej, zrobiła rano a ja już na wieczór musiałam podwędzić z kamionki :P Ale u mnie to może być niemiarodajne, bo ja ogólnie lubię małosolne :) A mąż się ze mnie śmiał w późniejszym czasie, bo jakoś od II trymestru musiałam zjeść przynajmniej 1 budyń czekoladowy dziennie :P Ale jakichś mieszanek kulinarnych nie wymyślałam i nie miałam takich konkretnych zachcianek, że muszę mieć i już ;)

Obecnie od 3 tygodni śledzi mnie kebab... I dziś pewnie bym kupiła po wizycie, ale nie będę grzać ładnych kilkaset metrów, no chyba, że podjadę specjalnie samochodem :P

Elaria - oj bidulko Ty z tą anginą :/ Pamiętam jak ja kilka lat temu w środku lata przechodziłam anginę, masakra :/

Elaria lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Gratulacje! Umówiłaś się już na pierwszą wizytę?

Żartujesz sobie?

• Coconue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Żartujesz sobie?
    ??

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • osa Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq, Nadziejka, trzymam kciuki za wizyty, dawajcie znać.

Aga, nam się udało w drugim cyklu po zabiegu. W pierwszym nie było owulki według testów ovu.

Arletko, za Ciebie też trzymam kciuki, doktor zobaczy co i jak, jesteś pod kontrolą, a to najważniejsze.

Niebieska, ciekawe masz te zalecenia. Oczyszczanie szwów czaszkowych i mózgu :D

Coco, ciekawe podejście szefowej, idź po L4 i odpoczywaj. Zrób więcej tych naleśników :D

Elmo, najlepszego dla synka.

Elaria, to czekamy na wieści co dalej z tym cyklem wyjdzie.

Nadzieja1988!, Niebieskaa lubią tę wiadomość

3jvzi09k998ztm99.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqu a jawłasnie zamowilam dobie placki ziemniaczane :))) zaraz do mhie przyjada. Mhhhh. Pycha juz jie moge sie doczekac, tych placow.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    ??
    Coconue, po co mam się umawiać na 1 wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Żartujesz sobie?
    Boże!!! Ja nue doczytałam do końca! Przeczytałam tylko że zaczęłaś 6 tydzień ciąży i dalej już nie doczytałam :-( :-/ eh... Ale namieszałam :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Jacqu a jawłasnie zamowilam dobie placki ziemniaczane :))) zaraz do mhie przyjada. Mhhhh. Pycha juz jie moge sie doczekac, tych placow.
    Ja sobie chyba też coś zamówię :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zamówiłam :-) obiad dwudaniowy :-) będzie za pól godzinki :-)

‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ