X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :*:*
    Xle przeczytałam post i usunełam swoj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 14:35

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta, priv.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje z całego serca za takie wielkie wsparcie i tyle dobrych słow. Normalnie sie wzruszyłam i popłakałam,ze tyle dzielnych kobietek i kochanych tak nas wspiera <3 <3 <3
    z całego serca dziekuje <3 <3 <3
    Juz mam informacje na nasz temat: w obecnym szpitalu zostaje do piatku popołudnia i w piatek wychodze do domu a w sobote przejezdzam rano do kliniki jednej z najlepszych w Polsce bo tez tam jest super neonatologia. Tam juz mam załatwiony oddział przez tutejszych lekarzy(sama przejezdzam poniewaz jade do innego województwa ). WIem od mojej ginekolog prowadzacej,ze za długo nie beda tam mnie obserwowac bo zaczyna ubywac wód ( ale nie wiem jak, bo mi nic nie wycieka - przepraszam za bezposredniosc) oraz szyjka sie skraca i to rozwarcie sie robi. Ginekolog moja mówi,ze raczej czeka mnie CC ale o synka nie powinnam sie na ten czas martwic !!!!

Ja po ostatnim łyzeczkowaniu czekałam na ciaze prawie rok !!!
    M@linko normalnie nawet nie chce sie komentowac szok!
    Buziaki dla kazdej z Was <3 <3 <3
    śle moja pamiec <3

Nadzieja1988!, Martynka30, Evita, reni86 lubią tę wiadomość

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka nie martw się na zapas trafiłaś na złego lekarza współczuję Kochana :(
    3mam kciuki za ta fasolkę teraźniejsza!

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje piękne :)

U mnie dziś megaPOZYTYWNIE :) wreszcie :)
    tzn. bez pozytywnych testów, ale za to z pozytywnym nastawieniem:)

Moja ścieżka zawodowa powoli zaczyna się klarować. Jednak naprawdę są dla nas najlepsze te decyzje podejmowane sercem, a nie rozumem. Chociaż w pierwszej chwili mogą wydawać się nierozsądne, z czasem nabierają sensu. I to ogromnego:)

Muszę tylko podszlifować angielski, dawno go nie używałam, w ciągu ostatnich 3 lat jedynie kilka krótkich wyjazdów zagranicznych i dlatego nie czuję się z nim zbyt pewnie...ale cóż, wszystko jest dla ludzi - wtórny analfabetyzm też:P . Ale nie poddaję się, dam radę:)

A jutro idę do kina na "Zanim się pojawiłeś" - uwielbiam aktora, który gra główną rolę:). Kończę też czytać książkę, ale chyba nie zdążę przed jutrem. Fajna historia dla romantycznych dziewczyn:)

Evita, Arleta lubią tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wytrzymać bez Was i forum 16 dni - czyli do mojego urlopu. No i sie nie udało - ale wytrwałam 6 dni - łatwo nie było, bo ciekawiło mnie co u Was.

Ja też mam testy owu i używam ich już drugi cykl ale jeszcze nigdy nie pokazały mi, że mam owulację - jakoś nie wiem czy nie trafiam z nimi czy może jakieś wadliwe (allegro).

Wiecie co, co do mojego lekarza to on raczej naciągaczem nie jest- za badanie nie płaciliśmy jemu ale na uniwersytecie medycznym w kasie w instytucie patomorfologii :/ On poprostu jest jakiś nieogarnęty i nieprzytomny - nie potrafię tego pojąć - jakby był naciągaczem to jeszcze bym zrozumiała jego zachowanie a on jest totalnym nieświadomym swojego zachowania IGNORANTEM na to wychodzi. I wysyła mnie do Krakowa na kosultacje hematologiczną ale też dokładnie nie potrafi mi wytłumaczyć co i jak - na NFZ. Wiec okaże się że pojadę do Krakowa na darmo dowiedzieć się co już wiem lub nieczego sie nie dowiedzieć - jakoś się z nim dogadać nie można.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Skrzacie:)) A zdradzisz pozniej troszke, co i gdzie będziesz robić?

Byłam tez na tym filmie w kinie:)) troche za długi, troche za słodki, ale wzrusza i porusza, a scena z rajstopkami (na pewno zrobi Ci sie ciepło na serduchu) do tej pory mnie bawi:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam w tym cyklu testy owu
    Jeden dzień faktycznie w dniu owulacji ( przynajmniej dzień kiedy powinna być ) test pokazał najciemniejszą drugą kteseczkę jednak nie była ona mocniejsza od tej pierwszej nawet ciut jaśniejsza , dzień później już była jaśniejsza nież w dzień owu.
    To jest mój pierwszy cykl obserwacji mam nadzieję że ostatni. Martwi mnie mój śluz nie było takiego typowo owulacyjnego. Nie wiem czy to cykl bezowulacyjny ?? Masakra
    Czas jest moim wrogiem teraz ;( ile może się siągnąć czas do testowania ?? Dramat
    Mam doła serio mam doła
    wkręcam sobie że cykl bezowulacyjny, że nie mogło się udać, z drugiej strony czekam kiedy mogę testować.
    Dziewczyny jak sobie radzicie z oczekiwaniem żeby nie było tak ciężko ??

gann3e3k71jnzm0q.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dziś miałam robić test. Ale sama siebie puknełam w głowę i powiedziałam durna Ty !!! jeszcze za wcześnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 16:55

gann3e3k71jnzm0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :-) Wszystko ok. Dzidzia się rusza, macha rączkami i i cały się rusza :-D Ma 3,3 cm. Na kolejnej wizycie badania szczegółowe kończącą pierwszy trymestr. Kolejna wizyta 29 czerwca o 16:30. Tego dnia będzie koniec pierwszego trymestru.

Ainade, Niebieskaa, M@linka, inessa, blondyna5555, Martynka30, Coconue, pati87, Evita, Arleta, osa, Kaczuszka86, Haana lubią tę wiadomość

• Ainade Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super !!! bardzo się cieszę :*

gann3e3k71jnzm0q.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    Dziewczyny jak sobie radzicie z oczekiwaniem żeby nie było tak ciężko ??

U mnie to całkowita zmiana myślenia i przewartościowanie pewnych rzeczy. Przestałam mieć spinę na ciążę, nie boję się kolejnych strat - pogodziłam się z tym wszystkim i cieszę się tym co mam. Teraz jednym z moich haseł jest "co ma wisieć nie utonie".

Naprawdę człowiek uczy się i hartuje. Ostatnią stratę przeżyłam najbardziej lajtowo, choć ciąża była najlepiej rozwinięta. A teraz jakiś cień cienia nie sprawił,że szaleje z rozpaczy i strachu - mam na to wyje**ne co będzie i tak nie mam wpływu - niczego nie zmienie, niczego nie przyśpieszę. Na lekarzy tych co mam w pobliżu liczyć nie mogę a nowych mi się szukać nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 17:58

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też po wizycie.

Mam very bardzo mieszane uczucia.

Lekarz powiedział mi, że te plamienia to nie od Luteiny, bo mogłabym plamić po Lutce, ale na pewno nie byłaby to jasna krew.
    Mam brać jak biore i dołożył mi Duphaston 2x1.

Na fotelu nie badał, usg było bardzo szybko, nawet bym powiedziała, że szybciej niż w poniedziałek.

Pęcherzyk ciążowy ładnie urósł bo był 6,34 a dziś 10,31 mm. Zdawało mi się i na zdjęciu z usg z poniedziałku, że ewidentnie widać coś w tym pęcherzyku, ale ono mega niewyraźne więc to może jakiś cień się rzucał? Bo dziś pęcherzyk ładny owalny, ale w środku pustka...

I już mam schizy czy nie pusty, bo przy wielkości pęcherzyka 6,32mm w zeszłym roku było widać ładnie zarys pęcherzyka żółtkowego, a tu nic, żadnej otoczki w środku. Ale może jakby pokręcił tą głowicą to by było widać? Może przez tyłozgięcie gorzej widać, bo mam wrażenie, że po kręgosłupie mi nią jeździł prawie. Ale to nie zmienia faktu, że przy mniejszym pęcherzyku w zeszłym roku było widać ten żółtkowy...

Więc wiem tylko tyle, że pęcherzyk ciążowy odpowiada wiekowi ciąży, dostałam dodatkowo Dupka i tyle.

Mogłam nie iść na tą wizytę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 17:32

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq! Bardzo bardzo trzymam kciuki żeby się udało :) Może to będzie taki pozytywny łańcuch i zgarnie po kolei każdą z nas :D

Nadzieja aż się wzruszyłam :) Oby Malutek dalej rósł zdrowo.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Co to za szpital?

Na ulicy Polnej w Poznaniu.
    Zawsze będę powtarzała ze to najgorszy szpital w Poznaniu.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam w końcu łóżeczko dla małej, nie mogłam się zdecydować ale już jest, tz w poniedziałek pewnie będzie, mąż juz nie może się doczekać jak zacznie go skręcać ;-)
    Ogólnie to przed 20 mam wizytę u ginekologa wiec odezwę się później jak było, nie powiem ze jest strach, przez ten twardniejacy brzuch i skracająca szyjkę :-(
    Odezwę się po wizycie <3

Martynka30, osa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko będzie dobrze <3 <3 <3

Nadziejo super wieści <3

Jacq to już są jakieś wieści, dobrze, że pęcherzyk urósł, teraz masz brać leki, i oszczędzać się ile da, nie żadne tam truskawki czy coś innego.
    I pamiętaj każda ciąża jest inna, nawet swoja :)
    Musisz być dobrej myśli.

M@linka, Jacqueline, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malink@, robiłam testy w tym cyklu, musiałam robić do 31dc, zanim zobaczyłam grubą drugą krechę, już nawet miałam myśli, że widocznie cykl bez owu będzie. Bo co do samych testów, to raczej dobre kupiłam, 19 zł za 5 pasków, więc niezbyt tanie. Kupiłam 6 opakowań po 5 testów, zużyłam prawie wszystkie. Nazywają się LH Test, firmy Domowe Laboratorium.
    Cieszę się, że przestałaś "mieć spinę" na ciążę. Też staram się podchodzić na luzie do tego. Pewnie zabrzmię, jak totalny heretyk na tym forum, ale ostatnio przez myśl przemknęło mi... niedługo wakacje, jak dobrze będzie odpocząć... a jakby było malutkie dziecko, to bym nic nie odpoczęła, za stara jestem już na to, za wygodna.
    To było takie mgnienie! Przebłysk!
    Co będzie, to będzie.

ps. trzymam kciuki za wszystkie rosnące brzuszki i udane wizyty u lekarzy!

M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    I pamiętaj każda ciąża jest inna, nawet swoja :)

Rozbawiło mnie to :D

Martynka30 lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Rozbawiło mnie to :D

:D chodziło mi że każda ciąża jest inna :D

M@linka lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ