X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Hej dziewczyny! Jeśli wierzyć kalendarzom, zaczęłam 6 tydzień ciąży! Hahaha! ...

No to ja już nic nie rozumiem.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    No i zamówiłam :-) obiad dwudaniowy :-) będzie za pól godzinki :-)

Moje placki ziemjiaczane nie widzialy ziemniakow - totalny maczny syf. Polowa poleciala do kosza. Świnstwo. Magda Gesler rzucalaby talerzami o podloge.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten fertilman plus tez jest polecany na poprawę nasienia mąż bierze nie cały miesiąc dopiero go a niby 3 miesiące musi by była poprawa czy cos

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Evita Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Ale powiem Wam że wczoraj u Malinowskiego były tłumy kobiet..starsze,młodsze i te na wizytę i te,na szczepienia..z dziećmi,z mężami i w ciąży też było dużo
    Jakaś babka rejestrując się powiedziała że dziewczynka z którą była to zasługa profesora i tak fajnie się zrobiło...a nbabka w rejestracji odpowiedziała,że prof. "ma już tyle dzieci" że nie jest w stanie zliczyć
    większość kobiet tam ma przeróżne problemy:od niemożności zajścia po poronienia także naewno prof ma duże sukcesy w tych kwestiach

Arleta bardzo mnie rozbawiło, że "profesor ma tyle dzieci" :) :) może my się też przyczynimy do zwiększenia tej gromadki :)

Arleta, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 3 miesiace bo tyle trwa spermatogeneza.

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki trochę. Dziewczyny czy to normalne że tak źle zaczynam nowy cykl??? Dokładnie rok temu dowiedziałam się że byłam w ciązy. A dziś jak sygnał z niebios przyszła @!!! Rozwaliło mnie to na łopatki a zaraz musze zbierać się do pracy :(

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja innych smaków nie pamiętam ale eszcze żurek :) a poza tym też wszyscy mówili że dziewczynka bo miałam.straszny trądzik ale u mnie w obu ciałach tak było i są chłopcy :) wiec chyba nie ma reguły ale można podobać...

Ale mam do was ważne pytanie bo właśnie zrobiłam usg tarczycy i mam guzka 0,7 mm czy to może być problem dla ewentualnej ciąży? Dopiero pójdę dziś po skierowanie do endo i wizyta za jakiś czas ale może macie już doświadczenia e tym temacie?

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria no to super że wyszła owulacja! Czekamy z Tobą :-)
    kupiłam sobie ostatnio cała paczkę testów owu i też będę obserwować kiedy to właściwie mi te owulki wychodzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:19

Elaria lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzcie, jedzcie Coco i Nadziejko...nalezy Wam sie pyszne jedzonko:)

Kaczuszko...jak dobrze Cie rozumiem:( ja juz sobie zaczelam planowac robote w pracy tak, zebym nie miala ciezko w dzien okresu:( Mnie to rowniez bardzo oslabia...plakac tylko sie chce i caly swiat widze w czarnych barwach.

Chociaz dla nas tak wazny jest spokoj!!! Ja jestem dosc emocjonalna osoba i jak placze to placze glosno, jak sie ciesze to tak ze Az mnie brzuch boli...wiec teraz mam niestety trudny czas... Ale jak mi powiedziala ta lekarka z Indii kolejny raz, ze mam przestac sie doszukiwac i zadbac o spokoj...to juz mysle ze naprawde trzeba sie zmobilizowac:) Ona jest tez ginekologiem i niejedna pare doprowadzila do bobasa...wiec musze sobie wziac do serca jej slowa.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem - tęskinłam za Wami i dziś pękłam. Pobierznie przejrzałam forum - Coco i Jaq <3 :) Super wieści.

Nie uwierzycie....wczoraj mój maż odebrał mega światowe wyniki badań (tak twierdził mój ginekolog), których nikt w Polsce jeszcze nie robi (tego mojego materiału z poronienia) i zapłacił za nie 500 zł... a wiecie czym one się okazały? - ZWYKŁĄ HISTOPATOLOGIĄ (którą mogłam mieć za darmo!!!) Nosz kurwa mać!! CO za kretyn z lekarza!!!!!! Mąż wczoraj do niego dzwonił - to ten był wielce zdziwiony i ma to wyjaśniać z babką, która te badania robiła!! Jak się domyślacie badanie nic nie wykazało i gówno wnosi a my popłynęliśmy 500 zł... NIEDOWIARY!!! MÓJ LEKARZ JEST KRETYNEM :/ Czy ja trafię kiedkolwiek na dobrego lekarza...

Poza tym wczoraj zrobiłam test, bo czekam na okres i wyszedł cień cienia.

Nie gratulujcie mi - nie cieszcie się -ani nic z tych rzeczy - znacie moją sytuację - nie celowaliśmy teraz i nie mam planu lekarskiego na kolejną ciąże wiec nawet jesli udało się przypadkiem zaskoczyć to i tak poleci jeśli szczescie i tym razem nie dopisze.

Może to biochemiczna albo torbiel na jajniku - nie zamierzam robić bet i lecieć zaraz na usg.
    Czekam na okres nadal. Poza tym zero objawów ciążowych i mam brudzenie przed @. Jutro powtórze sikacza, bo to był naprawde cień cienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:52

Elaria, Nadzieja1988!, Arleta lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    No to ja już nic nie rozumiem.
    Coconue :-) Bo jestem w 37dc już, ale pozytywny test owulacyjny wyszedł mi dopiero w 31 dc! Więc według OM to początek 6 tygodnia ciąży. "Hahaha". Jeśli okaże się, że faktycznie będzie ciąża, to będę miała "lekką" niezgodność wieku ciąży.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od godziny zdycham...

W sensie, że potwornie chce mi się spać, a dziecko nie chce spać :/

Mierzyłam przed chwilą ciśnienie i jest całe 101/62, godzine wcześniej było 108/62.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Elaria no to super że wyszła owulacja! Czekamy z Tobą :-)
    kupiłam sobie ostatnio cała paczkę testów owu i też będę obserwować kiedy to właściwie mi te owulki wychodzą...
    Ja kupiłam 6 paczek i prawie wszystkie zużyłam :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Moje placki ziemjiaczane nie widzialy ziemniakow - totalny maczny syf. Polowa poleciala do kosza. Świnstwo. Magda Gesler rzucalaby talerzami o podloge.
    Mi jest tak niedobrze, że nie jestem w stanie zjeść mojego obiadu chociaż piękne pachnie :-( tak mi niedobrze że leżę i umieram z mdłości a tu trzeba się szykować bo o 15 muszę wyjechać aby w tych korkach zdarzyć do ginekologa

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka.... brak słów! Powinien ten znachor teraz nie brać pieniędzy od ciebie za ileś tam kolejnych wizyt!!!

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - współczucia :/ Kurcze, może to faktycznie jakiś błąd i ktoś coś źle zlecił... Ale tyle czekać i nic się nie dowiedzieć, masakra. A te próbki jeszcze się nadają do badania, znaczy się co się stało z reszta po badaniach, bo jeśli to tylko (sic!) błąd, to powinni powtórzyć we własnym zakresie.

Aha, no i (nie)dziękuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:51

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Cześć jestem - tęskinłam za Wami i dziś pękłam. Pobierznie przejrzałam forum - Coco i Jaq <3 :) Super wieści.

Nie uwierzycie....wczoraj mój maż odebrał mega światowe wyniki badań (tak twierdził mój ginekolog), których nikt w Polsce jeszcze nie robi (tego mojego materiału z poronienia) i zapłacił za nie 500 zł... a wiecie czym one się okazały? - ZWYKŁĄ HISTOPATOLOGIĄ (którą mogłam mieć za darmo!!!) Nosz kurwa mać!! CO za kretyn z lekarza!!!!!! Mąż wczoraj do niego dzwonił - to ten był wielce zdziwiony i ma to wyjaśniać z babką, która te badania robiła!! Jak się domyślacie badanie nic nie wykazało i gówno wnosi a my popłynęliśmy 500 zł... NIEDOWIARY!!! MÓJ LEKARZ JEST KRETYNEM :/ Czy ja trafię kied kolwiek na dobrego lekarza...
    Fajnie, że jesteś ;-)
    Ale ten lekarz... Naciągacz... Eh...

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko! swietnie, ze wrocilas:))) Jestes waznym domownikiem tutaj:D

Nie moge uwierzyc, ze zaszla Az taka pomylka. Bardzo dobrze, ze Twoj maz zadzwonil i mam nadzieje, ze to okaze sie nieprawda i np. dosla Wam jakies wyniki jeszcze. Daj znac, co sie okaze!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No M@linka jesteś w końcu!!!
    Cieszę sie bardzo i już się nie wybieraj nigdzie

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko brak słów na takiego pier.... :( nie dosyć, że człowieka spotyka taka tragedia to jeszcze naciąga ludzi na badania :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ