X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Hej dziewczyny! Jeśli wierzyć kalendarzom, zaczęłam 6 tydzień ciąży! Hahaha! ...

No to ja już nic nie rozumiem.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    No i zamówiłam :-) obiad dwudaniowy :-) będzie za pól godzinki :-)

Moje placki ziemjiaczane nie widzialy ziemniakow - totalny maczny syf. Polowa poleciala do kosza. Świnstwo. Magda Gesler rzucalaby talerzami o podloge.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten fertilman plus tez jest polecany na poprawę nasienia mąż bierze nie cały miesiąc dopiero go a niby 3 miesiące musi by była poprawa czy cos

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Evita Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Ale powiem Wam że wczoraj u Malinowskiego były tłumy kobiet..starsze,młodsze i te na wizytę i te,na szczepienia..z dziećmi,z mężami i w ciąży też było dużo
    Jakaś babka rejestrując się powiedziała że dziewczynka z którą była to zasługa profesora i tak fajnie się zrobiło...a nbabka w rejestracji odpowiedziała,że prof. "ma już tyle dzieci" że nie jest w stanie zliczyć
    większość kobiet tam ma przeróżne problemy:od niemożności zajścia po poronienia także naewno prof ma duże sukcesy w tych kwestiach

Arleta bardzo mnie rozbawiło, że "profesor ma tyle dzieci" :) :) może my się też przyczynimy do zwiększenia tej gromadki :)

Arleta, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 3 miesiace bo tyle trwa spermatogeneza.

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki trochę. Dziewczyny czy to normalne że tak źle zaczynam nowy cykl??? Dokładnie rok temu dowiedziałam się że byłam w ciązy. A dziś jak sygnał z niebios przyszła @!!! Rozwaliło mnie to na łopatki a zaraz musze zbierać się do pracy :(

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja innych smaków nie pamiętam ale eszcze żurek :) a poza tym też wszyscy mówili że dziewczynka bo miałam.straszny trądzik ale u mnie w obu ciałach tak było i są chłopcy :) wiec chyba nie ma reguły ale można podobać...

Ale mam do was ważne pytanie bo właśnie zrobiłam usg tarczycy i mam guzka 0,7 mm czy to może być problem dla ewentualnej ciąży? Dopiero pójdę dziś po skierowanie do endo i wizyta za jakiś czas ale może macie już doświadczenia e tym temacie?

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria no to super że wyszła owulacja! Czekamy z Tobą :-)
    kupiłam sobie ostatnio cała paczkę testów owu i też będę obserwować kiedy to właściwie mi te owulki wychodzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:19

Elaria lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzcie, jedzcie Coco i Nadziejko...nalezy Wam sie pyszne jedzonko:)

Kaczuszko...jak dobrze Cie rozumiem:( ja juz sobie zaczelam planowac robote w pracy tak, zebym nie miala ciezko w dzien okresu:( Mnie to rowniez bardzo oslabia...plakac tylko sie chce i caly swiat widze w czarnych barwach.

Chociaz dla nas tak wazny jest spokoj!!! Ja jestem dosc emocjonalna osoba i jak placze to placze glosno, jak sie ciesze to tak ze Az mnie brzuch boli...wiec teraz mam niestety trudny czas... Ale jak mi powiedziala ta lekarka z Indii kolejny raz, ze mam przestac sie doszukiwac i zadbac o spokoj...to juz mysle ze naprawde trzeba sie zmobilizowac:) Ona jest tez ginekologiem i niejedna pare doprowadzila do bobasa...wiec musze sobie wziac do serca jej slowa.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem - tęskinłam za Wami i dziś pękłam. Pobierznie przejrzałam forum - Coco i Jaq <3 :) Super wieści.

Nie uwierzycie....wczoraj mój maż odebrał mega światowe wyniki badań (tak twierdził mój ginekolog), których nikt w Polsce jeszcze nie robi (tego mojego materiału z poronienia) i zapłacił za nie 500 zł... a wiecie czym one się okazały? - ZWYKŁĄ HISTOPATOLOGIĄ (którą mogłam mieć za darmo!!!) Nosz kurwa mać!! CO za kretyn z lekarza!!!!!! Mąż wczoraj do niego dzwonił - to ten był wielce zdziwiony i ma to wyjaśniać z babką, która te badania robiła!! Jak się domyślacie badanie nic nie wykazało i gówno wnosi a my popłynęliśmy 500 zł... NIEDOWIARY!!! MÓJ LEKARZ JEST KRETYNEM :/ Czy ja trafię kiedkolwiek na dobrego lekarza...

Poza tym wczoraj zrobiłam test, bo czekam na okres i wyszedł cień cienia.

Nie gratulujcie mi - nie cieszcie się -ani nic z tych rzeczy - znacie moją sytuację - nie celowaliśmy teraz i nie mam planu lekarskiego na kolejną ciąże wiec nawet jesli udało się przypadkiem zaskoczyć to i tak poleci jeśli szczescie i tym razem nie dopisze.

Może to biochemiczna albo torbiel na jajniku - nie zamierzam robić bet i lecieć zaraz na usg.
    Czekam na okres nadal. Poza tym zero objawów ciążowych i mam brudzenie przed @. Jutro powtórze sikacza, bo to był naprawde cień cienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:52

Elaria, Nadzieja1988!, Arleta lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    No to ja już nic nie rozumiem.
    Coconue :-) Bo jestem w 37dc już, ale pozytywny test owulacyjny wyszedł mi dopiero w 31 dc! Więc według OM to początek 6 tygodnia ciąży. "Hahaha". Jeśli okaże się, że faktycznie będzie ciąża, to będę miała "lekką" niezgodność wieku ciąży.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od godziny zdycham...

W sensie, że potwornie chce mi się spać, a dziecko nie chce spać :/

Mierzyłam przed chwilą ciśnienie i jest całe 101/62, godzine wcześniej było 108/62.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Elaria no to super że wyszła owulacja! Czekamy z Tobą :-)
    kupiłam sobie ostatnio cała paczkę testów owu i też będę obserwować kiedy to właściwie mi te owulki wychodzą...
    Ja kupiłam 6 paczek i prawie wszystkie zużyłam :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Moje placki ziemjiaczane nie widzialy ziemniakow - totalny maczny syf. Polowa poleciala do kosza. Świnstwo. Magda Gesler rzucalaby talerzami o podloge.
    Mi jest tak niedobrze, że nie jestem w stanie zjeść mojego obiadu chociaż piękne pachnie :-( tak mi niedobrze że leżę i umieram z mdłości a tu trzeba się szykować bo o 15 muszę wyjechać aby w tych korkach zdarzyć do ginekologa

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka.... brak słów! Powinien ten znachor teraz nie brać pieniędzy od ciebie za ileś tam kolejnych wizyt!!!

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - współczucia :/ Kurcze, może to faktycznie jakiś błąd i ktoś coś źle zlecił... Ale tyle czekać i nic się nie dowiedzieć, masakra. A te próbki jeszcze się nadają do badania, znaczy się co się stało z reszta po badaniach, bo jeśli to tylko (sic!) błąd, to powinni powtórzyć we własnym zakresie.

Aha, no i (nie)dziękuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:51

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Cześć jestem - tęskinłam za Wami i dziś pękłam. Pobierznie przejrzałam forum - Coco i Jaq <3 :) Super wieści.

Nie uwierzycie....wczoraj mój maż odebrał mega światowe wyniki badań (tak twierdził mój ginekolog), których nikt w Polsce jeszcze nie robi (tego mojego materiału z poronienia) i zapłacił za nie 500 zł... a wiecie czym one się okazały? - ZWYKŁĄ HISTOPATOLOGIĄ (którą mogłam mieć za darmo!!!) Nosz kurwa mać!! CO za kretyn z lekarza!!!!!! Mąż wczoraj do niego dzwonił - to ten był wielce zdziwiony i ma to wyjaśniać z babką, która te badania robiła!! Jak się domyślacie badanie nic nie wykazało i gówno wnosi a my popłynęliśmy 500 zł... NIEDOWIARY!!! MÓJ LEKARZ JEST KRETYNEM :/ Czy ja trafię kied kolwiek na dobrego lekarza...
    Fajnie, że jesteś ;-)
    Ale ten lekarz... Naciągacz... Eh...

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko! swietnie, ze wrocilas:))) Jestes waznym domownikiem tutaj:D

Nie moge uwierzyc, ze zaszla Az taka pomylka. Bardzo dobrze, ze Twoj maz zadzwonil i mam nadzieje, ze to okaze sie nieprawda i np. dosla Wam jakies wyniki jeszcze. Daj znac, co sie okaze!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No M@linka jesteś w końcu!!!
    Cieszę sie bardzo i już się nie wybieraj nigdzie

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko brak słów na takiego pier.... :( nie dosyć, że człowieka spotyka taka tragedia to jeszcze naciąga ludzi na badania :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ