Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqu jak ja bylam pierwszy raz u lekarza to tez bylo widac przecherzyk ale lekarz powiedzial ze to moze byc pecherzyk lub nie, trzeba czekac 3 tygodnie. I czekalam 3 tygodnie jak na szpilkach, Ty tez musisz teraz na spokojnie czekac. Ja tez biore dipka 2x1.
Jacqueline lubi tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Elaria wrote:Też staram się podchodzić na luzie do tego. Pewnie zabrzmię, jak totalny heretyk na tym forum, ale ostatnio przez myśl przemknęło mi... niedługo wakacje, jak dobrze będzie odpocząć... a jakby było malutkie dziecko, to bym nic nie odpoczęła, za stara jestem już na to, za wygodna.
To było takie mgnienie! Przebłysk!
Co będzie, to będzie.
!
Ja też podchodzę do tego teraz tak, ze są wakacje niedługo i będę mogła w pełni ze wszystkiego korzystać.. Do energylandii pojadę, skocze drugi raz ze spadochronem, na windsurfingu poplywam... A tak bym nic nie mogła
Próbuje znaleźć pozytyw tego co się dzieje w danej chwili.. Zrozumiałam ze taki jest mój los i tego nie zmienięmogę tylko wspomóc - to mój 1 cykl z CLO
Zobaczymy..
Mój mąż ma wyniki badania: wszystko w normach, tylko ilość prawidłowych plemników to 6%!!! Norma >= 4% czyli mieści sie ale nieprawidłowe 94%, bardziej szczegółowe badanie chromatyny dopiero za miesiąc.
Jacq trzymam kciuki za kropkę w pęcherzyku, jeszcze dość wcześnie to tak może być ze nic nie widaćżadnych truskawek, tylko odpoczynek
Jacqueline lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Inessko, trzymamy kciuki za Was. Dawaj nam znać w miarę możliwości.
Blondyna, czekamy na info po wizycie.
A ja przez Coco zrobiłam drugi raz w życiu naleśniki (oczywiście w wersji bezglutenowej) i teraz leżakuję pełnablondyna5555 lubi tę wiadomość
-
Coco - ale Ty byłaś na koniec 5tc, a ja kończę jutro 6tc, więc myślałam, że będzie choć pęcherzyk żółtkowy ładnie widać w środku, a tu dupa blada...
Martynko - wiem, że każda ciąża inna, ale cholera, ciężko mi, no czarna dziura była. Może jakby tam dokładniej zrobił to usg to by coś było widać, a tak to świruję, że może być puste jajo.
Ale macie rację, takie myślenie nic nie da. Bo przecież w obecnej chwili nie wpłynę już na nic, mogę tylko czekać na rozwój wydarzeń...
Mam w sobotę dzwonić do lekarza żeby na za 2 tygodnie przyjść licząc od dziś i tak się zastanawiam czy jest sens, bo raptem kilka dni później mam umówioną wizytę u innego lekarza w szpitalnej przychodni. Jeszcze muszę się namyśleć i pogadać z M czy będę chodzić prywatnie, bo w sumie jeśli bym nie chorowała to nie będzie duży koszt jakiś, tylko wizyty, bo na początku marca robiłam cały pakiet tych badań co w I trymestrze się robi. A w sumie może będę sobie prowadzić ciążę podwójnie jak M na to pójdzie.
Jeśli będzie co prowadzić...12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Krzyż mnie boli, ale to tak mam od czasu jeszcze zanim test zrobiłam.
Jakieś rady żeby sobie ulżyć?
Martynko - z tego co pamiętam to Ciebie mocno bolał krzyż na początku, coś Ci pomagało?
Troche mnie zdenerwował lekarz tym, że tak szybciutko te usg. W zeszłym roku jak byłam w szpitalu to bardzo dokładnie robił i w tym roku też u siebie, ale to były wizyty już z serduszkami.
I mam trochę dylemat czy płacić gdzieś po 120zł co 3 tygodnie tylko za to żeby dzidziusia sobie częściej pooglądać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:40
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Alisa wrote:Dzień dobry Dziewczynki
kawka i nauka czyt. sesja - brrrr
Arleta - nadal okresu brak?
ja po rozmowie z mężem - stwierdził, że go blokują "te dni", jego świadomość o nich. A ja Wam mówię, że jak nie będzie wiedział, że to są właśnie "te dni" to nic z tego nie będzie, bo my bardzo rzadko wcześniej kochaliśmy się.
NO, także ten....
Miłego dnia Wam życzęAntoś IVF,Julisia natural
-
pati87 wrote:Alisa
U mnie tez nauka. W piatek i srode mam egzaminy zawodowe. A wyniki ich dopiero w sierpniu beda.
Ostatnio sie opuscilam w czytaniu książek takich czytadel itp i bardxo mi tego brakuje. Ale nauka wazniejsza.i patrzàc na ceny eboków to mysle ze kupie sobie czytnik i bede czytac eksiązki
Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:45
pati87 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Poszłam jednak jeszcze do swojej gin bo u Ludwina straszne opóznienie bo wysłali sms i weszłabym dopiero przed 23!masakra a ja mam dojazd 2h..
ale dostałam duphaston na wywołanie i zobaczymy,do tygodnia czasu powinnam dostać,a jak nie to mam się pojawić,powiedziała że łyżeczkowanie powtórne raczej nie wchodzi w grę bo jest to obciążające dla macicy..ale jakby mi zrobiła dokładnie poprzednio to bym nie miała napewno takich jaj!tego już jej niestety nie powiedziałam,była wyjątkowo miła i kazała przyjść w razie czego jak będzie mieć dyżur żebym już nie płaciła.. -
sy__la wrote:
Mój mąż ma wyniki badania: wszystko w normach, tylko ilość prawidłowych plemników to 6%!!! Norma >= 4% czyli mieści sie ale nieprawidłowe 94%, bardziej szczegółowe badanie chromatyny dopiero za miesiąc.
Mój maż w sierpniu 2015 miał 0% prawidłowych a w grudniu 2015 po suplementacji profetrilem i prostimenem 4% prawidłowych, ledwo się na normę załapał no i w grudniu zaszłam w ciążę. Tak więc myślę,że tymi 6% nie ma się co martwić.
-
Dobra, muszę jutro koniecznie wziąć się za jakąś kolorowankę, a raczej dokończyć obrazek, to się trochę uspokoję
M@linka, Arleta lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
M@linka wrote:Mój maż w sierpniu 2015 miał 0% prawidłowych a w grudniu 2015 po suplementacji profetrilem i prostimenem 4% prawidłowych, ledwo się na normę załapał no i w grudniu zaszłam w ciążę. Tak więc myślę,że tymi 6% nie ma się co martwić.
Witaj znów Malinka
Niby wiem, ze 6% ze 127 mln w całym ejakulacie to całkiem sporo, ale właśnie nie mam tej pewności, ze prawidłowe dochodzą do komorki. Ciekawe co wykarza badania chromatyny plemnikowej czy pod kątem DNA jest wszystko ok... Zobaczymy.. Póki co działamy
A Ty Kochana nie rób najlepiej testów tylko zdaj się na to co ma być i tak nie możesz zbyt wiele tym bardziej ze nie masz leczenia konkretnego i jeszcze ten lekarz PALANT! :-*Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Witaj znów Malinka
Niby wiem, ze 6% ze 127 mln w całym ejakulacie to całkiem sporo, ale właśnie nie mam tej pewności, ze prawidłowe dochodzą do komorki. Ciekawe co wykarza badania chromatyny plemnikowej czy pod kątem DNA jest wszystko ok... Zobaczymy.. Póki co działamy
A Ty Kochana nie rób najlepiej testów tylko zdaj się na to co ma być i tak nie możesz zbyt wiele tym bardziej ze nie masz leczenia konkretnego i jeszcze ten lekarz PALANT! :-*
Dokładnie - zdaje się na wolę Bożą, już jakiś czas temu się zdałam...kilka dni temu skończyłam odmawiać nowenne pompejską...z trudem wytrwałam te 54 dni...a dziś przymierzam się do następnej rundki...
ide sie modlić - dobranoc dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 20:28
-
Elaria wrote:Hej dziewczyny! Jeśli wierzyć kalendarzom, zaczęłam 6 tydzień ciąży! Hahaha!
Wreszcie doczekałam się owulacji (chyba), bo silne symptomy i pozytywne testy wyszły mi w... 31 dc! Działaliśmy, na ile było sił i czasu. Niech się dzieje wola nieba.
Poza tym złapała mnie chwilę po owu angina, a tym samym gorączka, więc pomiar tempki się rypnął, bo musiałam zaznaczyć, by ignorować takie tempki powyżej 38 i wg OVU owulacji w tym cyklu nie było. Biorę antybiotyki i różne inne świństwa, ale cóż...Pozostaje czekać.
moze ta tempka tak do konca nie z winy anginy
-
Aga22 wrote:Dziewczyny a ten fertilman plus tez jest polecany na poprawę nasienia mąż bierze nie cały miesiąc dopiero go a niby 3 miesiące musi by była poprawa czy cosAntoś IVF,Julisia natural
-
Kaczuszka86 wrote:Z innej beczki trochę. Dziewczyny czy to normalne że tak źle zaczynam nowy cykl??? Dokładnie rok temu dowiedziałam się że byłam w ciązy. A dziś jak sygnał z niebios przyszła @!!! Rozwaliło mnie to na łopatki a zaraz musze zbierać się do pracy
Coconue, Kaczuszka86, Magdzia88, M@linka lubią tę wiadomość
-
Nadzieja1988! wrote:Ja już po wizycie
Wszystko ok. Dzidzia się rusza, macha rączkami i i cały się rusza
Ma 3,3 cm. Na kolejnej wizycie badania szczegółowe kończącą pierwszy trymestr. Kolejna wizyta 29 czerwca o 16:30. Tego dnia będzie koniec pierwszego trymestru.
M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
-
Jaq,ciesze sie ze jak na razie jest ok oby tak dalej do przodu,co do wizyt...z początku mozesz chodzic do dwóch lekarzy a po pierwszym trymestrze jak bedzie wszystko dobrze wybierz jednego a kompetentnego
Inesska,ciesze sie ze dni do spotkania z twoim szczęsciem juz policzone,oby tak z górki bez zadnych niespodzianek
Czekamy tazem z tobà na twojego synka
M@linko witaj,az zywiej na wàtku kiedy sie pojawiłas.Przykro mi ze to badanie zrobili nie tak jak trzeba,albo ktos popelnił błąd albo trafiliscie na naciągaczy.Antoś IVF,Julisia natural
-
Inesska - już niedługo będziesz tulić swojego Maluszka
forumowe ciotki tylko czekają na ten dzień narodzin Cudu :*
Blondyna, Martynka Wy już też na ostatniej prostej
Nadzieja - już niedługo II trymestr, super!! Oby tak do końca
Trzymam za wszystkie kciuki! I za szczęśliwe rozwiązaniaNadzieja1988! lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]