Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem juz po wizycie
Malutka waży 2120 i wszystko jest z nią dobrze, miała stopkę w buzi a później jedna rękę jakby opierała o twarz a drugą pokazała biceps, ginekolog mówił ze jest rozkoszna
Ale i tak się nabijal czym ją karmię ze jest taka wielka, że to już nie jest ciężarówka a okręt, żartownis z niegowedług mnie jest normalna z wagą, ale niewiem jakie normy on ma dla dziewczynek.
Z ważniejszych badań to na szczęście szyjka się nie skrócila, ma tyle samo co ostatnio czyli 29mm.
Mówiłam mu ze mam skurcze a on ze na tym etapie ciąży to normalne bo macica przygotowuje się do porodu, niby normalne ale kurde dlaczego zawsze w nocy musze mieć te skurcze, spać nie mogę
Miałam mieć co dwa tygodnie wizyty ale ginekolog ma urlop i widzimy się za trzy tygodnie i będę miała robione ktg. A jeszcze ważne, nie mam już anemii, aż jestem w szoku, pierwszy raz mam idealne wyniki badańmadziara0080, Magdzia88, M@linka, Martynka30, Coconue, Jacqueline, Nadzieja1988!, Evita lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ponownie pytanie czy macie jakieś doświadczenia z guzka na tarczycy jak się to ma do starań i ciąży dziś lekarka powiedziała mi ze to gorzej niż jakby hasimoto było... Nie wiem co myslec i czy można działać teraz...???Aniołek (8t) marzec 2016
-
Jagna 75 wrote:A czemu tak od razu zle,@ to oznaka pierwszego dnia ciàzy,juz dzis twój skarb zaczyna zycie w postaci jajeczka
Szkoda ze od kilku cykli niechce zostać że mną na 9 miesięcy a tak to tylko 30 dni
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Musze Wam znowu pomarudzic. Boli mnie brzuch.... i nie wiem czy to dobrze czy nie. Niby caly czas jakies tam wiazadla sie naciagaja i wszedzie pisza ze troche moze bolec...ale jak boli za bardzo to isc do lekarza. I ja nie wiem czy to boli dobrze czy zle. Nie jestem w stanie odroznic bolu.
Ja wiem ze na bol miesiaczkowy, jajnikow, pochwy to ja jestem bardzo wrazliwa..... nosz kurde nie wiem... a jak przez cala ciaze bede z kazdym bolem jezdzic do lekarza to pewnie co 3 dni u niego bede sie pojawiac... swiruje.Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
nick nieaktualnyHej
Chciałam się pochwalić moją galerią zdjęć mojego maleństwa. To dla mnie wyjątkowy czas, gdyż nigdy nie było mi dane być w tym tygodniu ciąży z prawidłowo rozwijającym się zarodkiem.
11.05.2016 r. (5 tygodni i 0 dni) - pierwsze usg
18.05.2016 r. (6 tygodni i 0 dni) - drugie usg - pierwszy raz usłyszałam serduszko
30.05.2016 r. (7 tygodni i 5 dni) - trzecie usg - drugi raz usłyszałam serduszko
02.06.2016 r. (8 tygodni i 1 dzień) - czwarte usg
15.06.2016 r. (10 tygodni i 0 dni) - piąte usg - trzeci raz usłyszałam serduszko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 07:19
Coconue, Ainade, Niebieskaa, M@linka, Elaria, reni86, Elmo13, Martynka30, pati87, blondyna5555, inessa, Evita, Jacqueline, osa, Magdzia88, sy__la, Haana, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Z cyklu moich kolejnych dziwnych pytań
Dziewczyny czy myślicie że mogę iść na basen ?? kryty basen
Dziecko mnie ciągnie a ja mam nadzieję że fasolka jest w brzuszku boję się jakiś infekcji ;(
Może ja świruję ??23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
nick nieaktualnyCoconue wrote:Nadzieja jakie piekne zdjecia
)))
Czy Ty chodzisz do dwoch lekarzy?
Nie. Tylko czwarte usg miałam robione w szpitalu wtedy co byłam na badaniach. Do jednego a dlaczego pytasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 07:25
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja1988! wrote:Dziękuję :-*
Nie. Tylko czwarte usg miałam robione w szpitalu wtedy co byłam na badaniach. Do jednego a dlaczego pytasz?
Bo dziewczyny chodza do roznych lekarzy czesto do dwoch i zastanawiam sie jak one to robia.Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
nick nieaktualny
-
Nadziejo, przepiekne zdjecia! mam nadzieje, ze ja tez kiedys takich doczekam. Pamietam, ze stracilas kilka ciaz...powiedz jak sobie z tym radzilas, jak nie stracilas optymizmu do kolejnych prob? dlugo sie staraliscie o ta ciaze? rosnij zdrowo:)!
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:No ja też po wizycie.
Mam very bardzo mieszane uczucia.
Lekarz powiedział mi, że te plamienia to nie od Luteiny, bo mogłabym plamić po Lutce, ale na pewno nie byłaby to jasna krew.
Mam brać jak biore i dołożył mi Duphaston 2x1.
Na fotelu nie badał, usg było bardzo szybko, nawet bym powiedziała, że szybciej niż w poniedziałek.
Pęcherzyk ciążowy ładnie urósł bo był 6,34 a dziś 10,31 mm. Zdawało mi się i na zdjęciu z usg z poniedziałku, że ewidentnie widać coś w tym pęcherzyku, ale ono mega niewyraźne więc to może jakiś cień się rzucał? Bo dziś pęcherzyk ładny owalny, ale w środku pustka...
I już mam schizy czy nie pusty, bo przy wielkości pęcherzyka 6,32mm w zeszłym roku było widać ładnie zarys pęcherzyka żółtkowego, a tu nic, żadnej otoczki w środku. Ale może jakby pokręcił tą głowicą to by było widać? Może przez tyłozgięcie gorzej widać, bo mam wrażenie, że po kręgosłupie mi nią jeździł prawie. Ale to nie zmienia faktu, że przy mniejszym pęcherzyku w zeszłym roku było widać ten żółtkowy...
Więc wiem tylko tyle, że pęcherzyk ciążowy odpowiada wiekowi ciąży, dostałam dodatkowo Dupka i tyle.
Mogłam nie iść na tą wizytę -
nick nieaktualnyblondyna5555 wrote:Na ulicy Polnej w Poznaniu.
Zawsze będę powtarzała ze to najgorszy szpital w Poznaniu.
Dla mnie masakra to lutycka. Jak pojechałam tam z plamieniem to 4 godziny na poczekalni siedziałam zanim mnie ktoś obsłużył. Mąż jak złamał palec to czekał od 22 do 3 w nocy aż go obsłużą
Ale nie ma co gdybać bo każdy ma swoje racje. Ja w tej chwili leczę się prywatnie u ginekologa, który pracuje na Polnej i tam chodzę na badania bezpłatne a opieka jest super.