X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem :(

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cześć dziewczyny jestem nowa w tym temacie :( w sobotę straciłam moją fasolkę ;( 4tc+5d i mam pytanko trochę z innej beczki ale moze któraś mi odpowie. Jestem w fatalnym stanie psychicznym w szpitalu powiedzieli ze mój gin na pewno wypisze mi l4... Na jaki czas moze to zrobić ??? Jestem przerażona bo nie wiem ile mi zajmie dojść do siebie
    Ginekolog pewnie wypisze Ci L4 na dwa tygodnie. Pomyśl może o wizycie u specjalisty jeśli czujesz taką potrzebę. Mi to pomogło.
    Przykro mi, że poznajemy się w takich okolicznościach. Bądź dzielna.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę clexane od pozytywnego testu, mam przepisane ze względu na 3 wcześniejsze poronienia, zespół antyfosf. miałam badany 2 razy po poronieniach i niestety nic nie wykazał, inne badania też dobre oprócz mutacji ( zła przyswajalność kwasu foliowego) i niedoboru witaminy d.

Jest teoria, że problem z krzepliwością krwi nie musi wyjść w badaniu a problem może być, tak jest prawdopodobnie u mnie. Bo w trakcie ciąży robiłam badania na zwykłą krzepliwość przy przyjmowaniu clexane i wyszły bardzo dobre ( gdzie jak clexane przyjmowany bez potrzeby dla organizmu, wykazuje zmienione parametry krzepliwości krwi )- zdaniem mojego lekarza, bez clexane nie utrzymałabym tej ciąży.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja biorę clexane od pozytywnego testu, mam przepisane ze względu na 3 wcześniejsze poronienia, zespół antyfosf. miałam badany 2 razy po poronieniach i niestety nic nie wykazał, inne badania też dobre oprócz mutacji ( zła przyswajalność kwasu foliowego) i niedoboru witaminy d.

Jest teoria, że problem z krzepliwością krwi nie musi wyjść w badaniu a problem może być, tak jest prawdopodobnie u mnie. Bo w trakcie ciąży robiłam badania na zwykłą krzepliwość przy przyjmowaniu clexane i wyszły bardzo dobre ( gdzie jak clexane przyjmowany bez potrzeby dla organizmu, wykazuje zmienione parametry krzepliwości krwi )- zdaniem mojego lekarza, bez clexane nie utrzymałabym tej ciąży.
    Mój lekarz też w tym celu mi go zalecił. Biorę aby donosić ciążę od pierwszej wizyty u ginekologa po stwierdzeniu ciąży. Wszystko było pięknie tylko teraz to piątkowe krwawienie i te ciemnobrązowe plamienia już 3 dzień...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejo a może warto skonsultować te plamienie z lekarzem innym? tak jak napisałam może być krwiaczek, albo pęknąć naczynko ( teraz tam wszystko bardzo ukrwione)a clexane rozrzedza krew.
    A bierzesz luteinę ?

f2wl3e5eai92376u.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejko - właśnie po to byłam w środe u ginekologa, skontrolować to. I jest ani lepiej ani gorzej, praktycznie tak samo jest, choć w sumie może minimalnie mniej tego brudnego śluzu niż wcześniej i tak często już nie pokazuje się jasna krew. Choć wcześniej też nie zawsze była, czasem był 2 dni różowawy śluz rano i wieczorem, a następnego dnia odrobina jasnej krwi. Był też pojedyncze dni z tylko jakby to powiedzieć lekko brudnym śluzem. Teraz właśnie mam 3-4 dzień taki bez jasnej krwi tylko taki różowo/brązowawo/pomarańczowy śluz.

I psychicznie kiepsko się z tym czuję :/ Jeśli poszłabym w tym tygodniu i zobaczyła serduszko, to nawet jakby dalej ciągły się te mini plamienia, to byłabym spokojniejsza mimo to ;)

Zresztą już sama nie wiem, lekarz nie odbierał, napisze mu sms-a, zobaczymy co powie.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja może to być krwiak mi w ciazy się zawsze robiły nie wiadomo od czego idź do innego lekarza..3mam kciuki za fasolkę!

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaczęłam w 28 tygodniu plamić myślałam , że na zawał zejdę... i lekarz mi odstawił luteinę, bo mnie podrażniała, bardzo często zdarza się, że luteina dopochwowa podrażnia.

f2wl3e5eai92376u.png
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Skrzacie...ale lipa ze zaczyna sie plamienie, u mnie tez:( juz mnie zniechecenie wzielo...wszystko niby ok, ale fasolki nie ma...

Niebieska mam to samo. Zniechęcenie i brak wiary, że kiedykolwiek się uda. No bo niby czemu skoro miesiąc w miesiąc od tak dłuuugiego czasu nawet zalążka nadziei nie ma.
    No nic, ja od początku lipca zmieniam lekarza, może on będzie miał na mnie pomysł:)

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Nadziejo a może warto skonsultować te plamienie z lekarzem innym? tak jak napisałam może być krwiaczek, albo pęknąć naczynko ( teraz tam wszystko bardzo ukrwione)a clexane rozrzedza krew.
    A bierzesz luteinę ?
    Nie biorą duphaston 2x2 dziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nadziejko - właśnie po to byłam w środe u ginekologa, skontrolować to. I jest ani lepiej ani gorzej, praktycznie tak samo jest, choć w sumie może minimalnie mniej tego brudnego śluzu niż wcześniej i tak często już nie pokazuje się jasna krew. Choć wcześniej też nie zawsze była, czasem był 2 dni różowawy śluz rano i wieczorem, a następnego dnia odrobina jasnej krwi. Był też pojedyncze dni z tylko jakby to powiedzieć lekko brudnym śluzem. Teraz właśnie mam 3-4 dzień taki bez jasnej krwi tylko taki różowo/brązowawo/pomarańczowy śluz.

I psychicznie kiepsko się z tym czuję :/ Jeśli poszłabym w tym tygodniu i zobaczyła serduszko, to nawet jakby dalej ciągły się te mini plamienia, to byłabym spokojniejsza mimo to ;)

Zresztą już sama nie wiem, lekarz nie odbierał, napisze mu sms-a, zobaczymy co powie.
    Daj znać jak Ci coś odpisze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę posiedzę, wypiję herbatkę i położę się do łóżka żeby się jak najwięcej oszczędzać

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak byłam właśnie u lekarza to powiedział, że mogłabym delikatnie plamić po Luteinie, ale, że nie mogłaby być to jasna krew, a wtedy prawie codziennie miałam choć odrobinkę jasnej krwi. Pytałam się go o zmianę Lutki na doustną + Duphaston, ale dołożył mi tylko Duphaston 2x1, a Lutke kazał brać jak biorę.

Ta ginekolog na NFZ - nie ma szans raczej żeby mi zmieniła na doustną, pytałam się jej o te plamienia, czy mogą być w związku z Luteiną i wg niej w ogóle nie powinno się plamić po Luteinie, że to absolutnie nie jest od tabletek.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ☺ prosze o pamiec bo dzis popoludniu mamy CC !!!!! Radosc i strach mieszaja sie razem!!! Buziaki dla Was❤❤❤

Ainade, maggda, Ikarzyca, Magdzia88, Nadzieja1988!, Jacqueline, Martynka30, Evita, Elaria, sy__la, blondyna5555 lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja i Jacq trzymam kciuki za was i oby bylo dobrze. Ja wam powiem ze ja na poczatku bralam no spe magnez i luteine pod jezykowa i duzo spokoju wewnetrznego ktory mialam bo wbilam sobie do glowy co ma byc to bedzie nie uciekne od tego a co moglam zrobic to zrobilam ( leki zero palenia duzo odpoczywania) i tak juz jestem w 5miesiacu.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Ainade Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa !!!! POWODZENIA!!!! czekamy na wiadomość o pozytywnym zakończeniu :*

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Ikarzyca Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cześć dziewczyny jestem nowa w tym temacie :( w sobotę straciłam moją fasolkę ;( 4tc+5d i mam pytanko trochę z innej beczki ale moze któraś mi odpowie. Jestem w fatalnym stanie psychicznym w szpitalu powiedzieli ze mój gin na pewno wypisze mi l4... Na jaki czas moze to zrobić ??? Jestem przerażona bo nie wiem ile mi zajmie dojść do siebie

Cześć Agniechaaaa - przykro mi bardzo, że też musisz przez to przejść.
    Jeśli chodzi o L4 to dobrze Ci dziewczyny mówiły - lepiej mieć na dłużej niż nie mieć.
    Bierz pod uwagę jeszcze sytuację w pracy - ja mam super ludzi i atmosferę więc i powrót do pracy bardzo mi pomógł - ale bywa skrajnie inaczej i wtedy lepiej pobyć na L4. Dwa tygodnie to chyba takie minimum, żeby fizycznie chociaż trochę dojść do siebie - u mnie się sprawdziło - ale nie miałam zabiegu.

A co do luteiny - ja miałam też dowcipną 2x1 i nic się nie działo - raczej susza niż plamienie. Ale dostałam właśnie lutkę, bo już plamiłam na brązowo z momentami takiego jasnego pomarańczu -okazało się że miałam krwiaka. Po tygodniu leżenia, luteiny, dupka i leków na wzmocnienie naczyń krwiak się wchłonął, a kosmówka przykleiła na tym małym fragmencie gdzie się odklejała.

I w sumie też miałam takie dziwne uczucie jak zaczęłam plamić - nawet nie kłucie tylko takie jakby rozpieranie? - nie umiem tego opisać. Ale czasem też tak miewam jak mam taki bardzo mocny okres.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska trzymam kciuki <3 i czekamy na zdj Gabrysia ;)
    No to poznamy nasze pierwsze forumowe malenstwo ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane ☺ prosze o pamiec bo dzis popoludniu mamy CC !!!!! Radosc i strach mieszaja sie razem!!! Buziaki dla Was❤❤❤
    Trzymam kciuki!!!! :-* <3

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane ☺ prosze o pamiec bo dzis popoludniu
    CC !!!!! Radosc i strach mieszaja sie razem!!! Buziaki dla Was❤❤❤

Jeju!!!!!!!!!! kurcze to juz!!!!!!!!!!!!!!
    Kochana duzo sily!
    cieszymy sie mocno... trzyamy kciuki zeby wszystko ale to wszystko bylo dobrze!!!

i jak bedziesz juz w stanie i o silach i po emocjach daj znac !!!!

:*;*;*

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ