Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziewczyny jestem z 10letnia corka w szpitalu bo miala bardzo szybkie bicie serca i klucie w sercu (w wieku 6miesiecy miala operacje serca).
Kurcze no tak sie zmartwilam. Dobrze ze jux lepiej.
Ale noc nie przespana bedzie siedze na krzesle. Najgorzej ze w srode mam egzamin z kwalifikacji zawodowej wiec go nie moge przełożyc. Mam nadzieję że szybko wyjdziemy ze szpitala ze bedxie wszystko ok. -
Karola - mama Julci i ... ? wrote:witajcie ze mną cos jest nie tak im więcej czasu mija od zabiegu ( w piatek było 8 tyg ) tym mocniej to przezywam płacze po nocach mam żal do męza że zapomniał juz o tym że nie chce rozmawiać jeszcze na poczatku straty jakoś się trzymałam a teraz nie wyrabiam krzyczę nie potrzebie nie córkę mam wielkiego doła
na dodatek zmezem jakos przestało sie układać wiecznie się kłócimy nie rozmawiamy ze sobą żyjemy nie razem lecz obok siebie i jeszcze dziś dowiedzieliśmy sie że z teściową jest źle i nie ma szans na wyleczenie dzis płakała ze chce do hospicjum że ma dość nie wiem czy to wszytko ma wpływ na męża strata dziecka choroba matki za chwile może jej nie być ....
czasami mam już dość wszystkiego ... -
Dzień dobry
Tata wczoraj podśmiewał mi się, że były 2 bociany, więc ... będą bliźniętaDobrze, że ich więcej nie przyleciało
A ja dziś spróbuję zadzwonić do ginekologa i umówić się pod koniec tego tygodnia jak da radę - na karteczce jest napisane, że przyjmuje w środy i czwartki czy piątki, ale wiem, że byłam kiedyś we wtorek też.
Choć czy jest sens skoro miałabym mieć normalnie wizytę jak kazał się zapisać 5 dni później, czyli w następną środę? Skoro i tak nie potrafił powiedzieć skąd to się bierze. Jednak wkurzają mnie niemiłosiernie te plamienia/brudzeniaOstatnio pare dni nie było takiej jasnej czerwonej krwi, tylko taki brudny śluz jakby, w kolorach różowo/beżowo/pomarańczowych/brązowych.
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Hej hej weszłam żeby się przywitać nie nadrobiłam jeszcze wszystkich postów tylko coś troszkę przeczytałam
Nadziejo jak się dziś czujesz ?
Paolina jak tam ? Kidy testujesz ?
U mnie ta niby ala kreseczka to raczej felerny test ( allegro) dziś test pusty ale jeszcze się nie poddaje dopiero za 6 dni termin miesiaczkiale brzuch mię na nią pobolewa jakby miała przyjść juz
piersi nie bolą ale zrobiły się takie nooo brzydkie . Ciemne obwódki i widoczne żyły
23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
Coco - zdarza się, że czuję jakby i mnie coś tam kłuło, ale to pojedyncze epizody. A tak to takie kłucia czasem parosekundowe lub dosłownie sekundę jakby bliżej pachwin czy coś, przy wzgórku łonowym. No masakra z tą ciążą, ale chociaż Ty plamień nie masz i takie no typowe mdłości, a ja to hmm no mam w sumie jakieś tam objawy, jednak z mdłościami czułabym się spokojniej
No może nie musiałabym ich mieć, ale byłabym przeszczęśliwa mając nawet mało objawów, ale bez plamień...
Noc niby przespałam, a ziewam od rana jak nie wiem co. Totalnie zero energii u mnie...12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline wrote:Coco - zdarza się, że czuję jakby i mnie coś tam kłuło, ale to pojedyncze epizody. A tak to takie kłucia czasem parosekundowe lub dosłownie sekundę jakby bliżej pachwin czy coś, przy wzgórku łonowym. No masakra z tą ciążą, ale chociaż Ty plamień nie masz i takie no typowe mdłości, a ja to hmm no mam w sumie jakieś tam objawy, jednak z mdłościami czułabym się spokojniej
No może nie musiałabym ich mieć, ale byłabym przeszczęśliwa mając nawet mało objawów, ale bez plamień...
Noc niby przespałam, a ziewam od rana jak nie wiem co. Totalnie zero energii u mnie...
Jacqu tylko, że u mnie ostatnio plamień też nie było. Walczyliśmy o poronienie dobre 3 tygodnie z lekami i krwawić mój organizm nie chciał. Więc dla mnie brak plamień wcale nie oznacza, że jest dobrze. W poprzedniej ciąży serduszko przestało bić ok 16.12, od 28.12 dostawalam leki na otwarcie szyjki, a poroniłam dopiero 11.01 bo tonie leków dowcipnych i doustnych.Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Karola - mama Julci i ... ? wrote:nie wiem jaki był powódwe wtorek ide na kontrole z wynikiem hist -pat zobaczymy co mi powie ale lekarz który roił zabiek mói ze na 80 % to był konflikt serologiczny ( nie moge tylko sobie darowac ze po porodzie Julki nie dali mi zastrzyku ) a na 20 % była to jakas wada genetyczna nie dowiem sie tego bo nie robilismy badań dna nie mielismy tyle kasy w poznaniu jakieś 1500zł z wynikiem płci . Kolezanka która leżała ze mna na sali w tym samym tyg ciazy bya na wizycie w 13 tc było wszytko ok serduszko biło po tygodniu poszła na kolejną wizytę bo skończyły się jej leki choruje na tarczyce i cos tam jeszcze poszła zrobili usg a tam maluszek już nie zył zmarł jakieś3-4dni po wcześniejszej wizycie na wyniku hist-pat miała już napisane że płeć męska i jaka waga u me nie było nic napisane ale co się dziwić jak maluszek juz 3 tyg nie zył
przez 3 tyg nosiłam martwe dziecko i co mnei przeraża cieszyłam sie ciązą Julka głaskała brzuszek
Naprawdę walcz o maluszka nie przemęczaj się i jedź do szpitala jak tylko coś cię zaniepokoi trzymam kciuki
Ja też nosiłam około 3 tygodnie martwą ciążę ;(
zabieg miałam końcem 12 tc
też żadnych badań po za zwykłymi histopatologicznymi
żadnych objawów nie miałąm nic zupełnie jedyne co to około 4 dni przed wizytą znikneły mi wymioty i ogólnie zaczełam się dobrze czuć ale miałam prawo się już tym nie przejmować bo to już był czas kiedy objawy mogą zanikać
Weszłam do gabinetu uśmiechnięta i mówię p dr że się super czuję jakbym odżyła
bo od początku strasznie źle się czułam praktycznie non stop w łóżku
A na śniadanie wielkanocne pojechałam jak nowonarodzona23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
Musze sie pozalic Wam na forum Styczniowek 2017. Kurde zadaje 5 raz pytanie o to klucie w pochwie czy ktoras dziewczyna takie ma. A te pieprza o ksiazeczkach dla starszych dzieci, o karmieniu dzieci w wieku 1 rok i wzwyz...mam dosyc tego forum. Produkuja milion posyow na dobe w wiekszosc nie dotycza aktualnych ciaz tylko starszych dzieci i sposobow radzenia sobie z nimi.
Nosz grrrr... a mnie kłuje co 10 minut po kilka razy. Zaczynam serio sie stresowac.Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Te bociany to musi być jakiś znak
W zeszłym roku też latały u nas nad polami bardzo, zaszłam w tamtym cyklu w ciążę
Coco - zdaje sobie z tego sprawę, jednak sama wiesz, u mnie plamienia tak wcześnie to nigdy nic dobrego, jednak może teraz będzie inaczej? Plamienia też są trochę inne niż w tych straconych ciążach.
No cóż, pozostaje najpierw porozmawiać z ginem i zobaczymy co powie, czy iść teraz w tygodniu na wizytę czy zaczekać te pare dni. Wolałabym teraz, na bank powinno być widać kropka z serduchem jak wszystko dobrze jest, owulację miałam raptem prawdopodobnie 1 dzień później (no góra 2) niż w książkowym cyklu.
-
Coco - jak Ci nie ustępuje to kłucie ja jednak bym chyba zadzwoniła do lekarza. Wiesz, nie musi to być nic groźnego, może jakaś infekcja tez być, ale wiem też, że w późniejszej ciąży może to oznaczać problemy z szyjką
Lepszy Twój spokój psychiczny niż ciągłe zamartwianie się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 07:54
-
No teraz na wizycie kropka u Ciebie powinno byc widac i jego pulsujace serduszko.
))
Jacqu wiem ze to mega trudne ale probujmy sie wspierac i pozytywnie nastawiac. Kurde w koncu musi byc dobrze, nie?Jacqueline, Martynka30 lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Jakoś musimy dać radę, bo jak nie my to kto?
Staram się pracować nad pozytywnym myśleniem, mimo tych upierdliwych plamieńSą nieco inne i mają hmm inny przebieg niż w tamtych ciążach, więc może będzie dobrze mimo strachu
Fajnie, że istnieje takie forum no i takie fajne dziewczyny tuBo jednak otoczenie przeważnie nas nie rozumie
Coconue, Ainade, Martynka30 lubią tę wiadomość
-
Coconue mnie też kłuło w pochwie, ale czy co 10 minut to nie wiem, pamiętam, że kłuło i to przez długi czas. Mój lekarz mówił, że może tak być, ale jak się martwisz to może zadzwoń i się zapytaj ?
Mnie dziś boli brzuch na dole i krzyż...eh... niby wiem, że końcówka ciąży jest ciężka to boję się.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny jestem nowa w tym temacie
w sobotę straciłam moją fasolkę ;( 4tc+5d i mam pytanko trochę z innej beczki ale moze któraś mi odpowie. Jestem w fatalnym stanie psychicznym w szpitalu powiedzieli ze mój gin na pewno wypisze mi l4... Na jaki czas moze to zrobić ??? Jestem przerażona bo nie wiem ile mi zajmie dojść do siebie
-
Ainade termin @ mam na sobote i przyznam ze chcialabym wytrzymac do tej soboty moze nawet do poniedzialku bo w weekend mam najwiekszy nawal w pracy wiec wolalabym nie zajmowac glowy testem i jego wynikiem. U mnie brzuch nadal leciutenko odczuwam ale to takie chyba nie do konca okresowe. Piersi tez mnie nie bola w poprzedniej ciazy bolaly mnie baaardzo ale nie moge sobie przypomniec od kiedy11.02.2016r Aniołek