X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejo objawy raz są raz ich nie ma, niektóre dziewczyny nie mają wcale objawów, mnie np piersi bolały ( jak można to uznać za ból) tylko kilka dni po teście a potem już nic, też panikowałam... ale zobacz przed wizytą też się bałaś, że nie masz wymiotów a na usg było wszystko dobrze :)

Objawy, beta nie są wyznacznikiem prawidłowo rozwijającej się ciąży... tylko usg. Do wizyty nie daleko masz dzień po mnie jak się nie myle 29 :)
    Odpoczywaj, leż, poczytaj jakąś książkę, pamietaj żadnego dźwigania czy dalekiego chodzenia :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Nadziejo objawy raz są raz ich nie ma, niektóre dziewczyny nie mają wcale objawów, mnie np piersi bolały ( jak można to uznać za ból) tylko kilka dni po teście a potem już nic, też panikowałam... ale zobacz przed wizytą też się bałaś, że nie masz wymiotów a na usg było wszystko dobrze :)

Objawy, beta nie są wyznacznikiem prawidłowo rozwijającej się ciąży... tylko usg. Do wizyty nie daleko masz dzień po mnie jak się nie myle 29 :)
    Odpoczywaj, leż, poczytaj jakąś książkę, pamietaj żadnego dźwigania czy dalekiego chodzenia :)
    Tak wizytę mam 29 czyli za 10 dni. Mam nadzieję że wszystko jest ok. Magnez mi się skończył. Jutro muszę kupić. Na noc też wezmę nospe

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam magnez z mleczanem i cytrynianiem, są najlepiej przyswajalne.
    Ja biorę magnefar max 3x1 :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Polecam magnez z mleczanem i cytrynianiem, są najlepiej przyswajalne.
    Ja biorę magnefar max 3x1 :)
    Myślisz że to nie poronienie i ciąża jest nadal żywa? Nie chce też co chwila jeździć na usg bo nie chcę sobie serwować wycieczek po kilkanaście kilometrów i ciągłego prześwietlania dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 18:16

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzeba wierzyć, wierzyć i jeszcze raz wierzyć <3 ja codziennie się modlę.

http://trzebinia.sds.pl/index.php/379-modlitwy-przez-wstawiennictwo-sw-jana-pawla-ii

f2wl3e5eai92376u.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - taki nick i jeszcze się martwisz? Uszy do góry :) My tu wszystkie trzymamy kciuki i mamy NADZIEJĘ, że będzie dobrze. Skoro dotarłaś już do 10 tygodnia to objawy mogą powoli ustępować :) Gdzieś tak wyczytałam. Może maluszek daje Ci w ten sposób znać że już koniec atrakcji i będzie spokojnym dzidziusiem?
    Trzymaj się - odliczam dni do wizyty razem z Tobą :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Kochana trzeba wierzyć, wierzyć i jeszcze raz wierzyć <3 ja codziennie się modlę.

http://trzebinia.sds.pl/index.php/379-modlitwy-przez-wstawiennictwo-sw-jana-pawla-ii
    Czyli jeśli nie będzie wiecej krwawienia i bólu to nie jechać na kontrol na IP tylko czekać wizyty?

• Coconue Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Czyli jeśli nie będzie wiecej krwawienia i bólu to nie jechać na kontrol na IP tylko czekać wizyty?

Nadzieja mi ostatnio ginekolog powiedzial i pokazal jak sie jyz macica powiekszyla, wiec jak jest mocno ukrwiona to boli i kluje. Mnie tez boli i kluje i czuje te wiazadla. Mi ginekolog powiedzial ze cala ciaze cos mnie bedzie bolalo i to normalne, tylko skurcze moga mnie martwic. Powiedzial mi tez ze caly czas mam brac nospe max 3 razy dziennie. I wiezz co ki jeszcze powiedzial ze mam nie wsluchiwac sie w swoje bóle bo za bardzo wtedy panikuje. I cos w tym jest. Spokojnie Nadziejko.

Nadzieja1988!, Magdzia88 lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w oģole to przedstawiam Wam nowego czlonka rodziny. Co prawda jeszcze miesiac będzie se swoja mama, ale juz jest zarezerwowany. :))

avg_860b5d10dac2fccdeedf18a5fd5ab251.jpg

Magdzia88, Nadzieja1988!, justi::, Niebieskaa, Martynka30, Pikcia, Jacqueline, Ainade, Elmo13, Elaria, Paolina91, Kaczuszka86, Evita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Nadzieja mi ostatnio ginekolog powiedzial i pokazal jak sie jyz macica powiekszyla, wiec jak jest mocno ukrwiona to boli i kluje. Mnie tez boli i kluje i czuje te wiazadla. Mi ginekolog powiedzial ze cala ciaze cos mnie bedzie bolalo i to normalne, tylko skurcze moga mnie martwic. Powiedzial mi tez ze caly czas mam brac nospe max 3 razy dziennie. I wiezz co ki jeszcze powiedzial ze mam nie wsluchiwac sie w swoje bóle bo za bardzo wtedy panikuje. I cos w tym jest. Spokojnie Nadziejko.
    Ja też będę brała nospe w takim razie dwa razy dziennie i magnez do tego.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    A w oģole to przedstawiam Wam nowego czlonka rodziny. Co prawda jeszcze miesiac będzie se swoja mama, ale juz jest zarezerwowany. :))

avg_860b5d10dac2fccdeedf18a5fd5ab251.jpg
    Śliczny! :-* <3 jaka to rasa?

Magdzia88 lubi tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:

Jak będziesz znów mocniej krwawić to na Twoim miejscu bym jechała.

Ale - najważniejsze żebyś zaufała SOBIE - żadna z nas nie zastąpi Ci intuicji - a ona będzie Twoim najlepszym przewodnikiem :)

Nadzieja1988!, justi:: lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • justi:: Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja Cavalier king charles
    Jeziu słodki

Coconue, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi:: wrote:
    Nadzieja Cavalier king charles
    Jeziu słodki

Słodziak :))) dokładnie cavalier king charles spaniel

Nadzieja1988!, justi:: lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

Martynko od kiedy bierzesz Claxane? Dlaczego masz to przepisane? Masz zespół antyfosfolipidowy? Ja biorę to od tej ciąży bo lekarz tak zalecił po tylu poronieniach a zespół fosfolipidowy i inne badania wyszły ok

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dzis sobie troszke porozmawialismy z mezem niby tak sie zachowuje bo martwił się o mnie po tej stracie i tez to przezywa a teraz jeszcze doszła mama nie wiadomo jak długo pozyje no ale co my możemy ;( ...

co do poronienia to u mnei było tak że mnie nic kompletnie nie bolało nie mialam plamień krwawień mdłości ustapiły cycki przestały boleć i jeszcze mówiłam do koleżanki że nie czuje się jakbym była w ciąży że cos jest nie tak i miałam rację byłam na usg 22 marca i było wszytko ok a 19 kwietnia już maluszek nie zył od jakiś 3 tyg tak wychodziło z usg jedyne co dziwiło lekarzy że mnie nic nie bolało że nawet nie plamiłam dopiero po wizycie jak mi wymieszała i tam naruszyła to wieczorem zaczełam plamic ale delikatnie

Wierze Nadzieja że u Ciebie bedzie wszystko dobrze że maluszek jest silny a ty odpoczywaj nic nie dźwigaj lez jak najwiecej bedzie dobrze

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    witajcie dzis sobie troszke porozmawialismy z mezem niby tak sie zachowuje bo martwił się o mnie po tej stracie i tez to przezywa a teraz jeszcze doszła mama nie wiadomo jak długo pozyje no ale co my możemy ;( ...

co do poronienia to u mnei było tak że mnie nic kompletnie nie bolało nie mialam plamień krwawień mdłości ustapiły cycki przestały boleć i jeszcze mówiłam do koleżanki że nie czuje się jakbym była w ciąży że cos jest nie tak i miałam rację byłam na usg 22 marca i było wszytko ok a 19 kwietnia już maluszek nie zył od jakiś 3 tyg tak wychodziło z usg jedyne co dziwiło lekarzy że mnie nic nie bolało że nawet nie plamiłam dopiero po wizycie jak mi wymieszała i tam naruszyła to wieczorem zaczełam plamic ale delikatnie

Wierze Nadzieja że u Ciebie bedzie wszystko dobrze że maluszek jest silny a ty odpoczywaj nic nie dźwigaj lez jak najwiecej bedzie dobrze
    Jeju aż mnie dreszcze przeszły jak doczytałam pod Twoją wypowiedzią, że ciąża obumarła Ci w 14 tygodniu ciąży! :-( :-( :-( [*] A wiadomo co było powodem obumarcia? Badania prenatalne zdążyłaś zrobić?
    A niby mówią że największe ryzyko do końca pierwszego trymestru... :-(
    Gorąco Ci kibicuję abyś niedługo mogła tulić swoje drugie dzieciątko w ramionach.

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jaki był powódwe wtorek ide na kontrole z wynikiem hist -pat zobaczymy co mi powie ale lekarz który roił zabiek mói ze na 80 % to był konflikt serologiczny ( nie moge tylko sobie darowac ze po porodzie Julki nie dali mi zastrzyku ) a na 20 % była to jakas wada genetyczna nie dowiem sie tego bo nie robilismy badań dna nie mielismy tyle kasy w poznaniu jakieś 1500zł z wynikiem płci . Kolezanka która leżała ze mna na sali w tym samym tyg ciazy bya na wizycie w 13 tc było wszytko ok serduszko biło po tygodniu poszła na kolejną wizytę bo skończyły się jej leki choruje na tarczyce i cos tam jeszcze poszła zrobili usg a tam maluszek już nie zył zmarł jakieś3-4dni po wcześniejszej wizycie na wyniku hist-pat miała już napisane że płeć męska i jaka waga u me nie było nic napisane ale co się dziwić jak maluszek juz 3 tyg nie zył :( przez 3 tyg nosiłam martwe dziecko i co mnei przeraża cieszyłam sie ciązą Julka głaskała brzuszek :(
    Naprawdę walcz o maluszka nie przemęczaj się i jedź do szpitala jak tylko coś cię zaniepokoi trzymam kciuki :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to Ty jesteś z Poznania? Ja też :-)
    A to Wy z mężem macie jakie grupy krwi, że konflikt?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra pa :-*

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ