X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam....za pare dni prosze zrobic nowy !;))))) bo cos soe swieci ;)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E nie ważne ;) haha na pewno dam Wam znać jak już zacznę testować na całego ;)
    test super czóły już kupiony ;)
    Przy synku test pozytywny wyszedł mi 3 dni przed miesiączką i też właśnie wyszedł dopiero po jakimś czasie około 15 minut i wcale nie taka bardzo słaba kreseczka
    Przy Aniołku test też wykonany przed terminem i sytuacja się powtóżyła słaba kreseczka

M@linka, Magdzia88, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Niestety clexane tylko 0,4 dostałam. No i zapisał mi kwas foliowy 5 mg-tak na wszelki wypadek. Jeśli @ nie przyjdzie to następna wizyta za 2 tygodnie i wtedy ewentualne usg.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Ainade Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ja biorękwas foliowy metylowany mogę polecić firmy Solgar ;)

M@linka lubi tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłam dzisiaj masę waszych wpisów.. Nadzieja to cudownie że wszystko jest ok. Trzymam kciuki żeby do kolejnej wizyty było dalej dobrze!
    A cień cienia widać Ainade, może więc się uda, oby :-)
    Ale super w ogóle czytać o sukcesach na takim forum :-)

Nadzieja1988!, Ainade lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Witam sie z Wami po szalonym urlopie. Oj bylo bosko. Wyluzowalismy, cieszylismy sie sloncem, plaza, jedzeniem i imprezami, a no i staraniami oczywiscie. Ale wczoraj juz bylam pierwszy dzien w pracy. Ehh. Powrot do rzeczywistosci to dramat. No i zostal mi tydzien do testowania!! Testy juz leza grzecznie w szufladzie mam nadzieje ze sie udalo... Pozdrawiam.
    Nadzieja wczoraj probowalam ponadrabiac wpisy i az mi serce stanelo na moment. Jak dobrze ze to falszywy alarm. Trzymajcie sie z malenstwem!
    Trzymamy się. Dzisiaj mamy gości i zostaną u nas do jutra więc nie mam czasu myśleć o tym wszystkim...
    Plamienie ciemnobrązowe utrzymuje się od wczoraj wieczór. Ale krwi nie ma więc chyba to ta stara krew po tym wczorajszym krwawieniu w postaci tego brązowego plamienia. Czy się mylę?? Co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    Muuuuszę się wam pochwalić !!!!!
    ZDAŁAM !!!
    Gratulacje! :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Jezu, Dziewczyny...
    Nie było mnie kilka dni. Właśnie nadrabiałam wczorajsze wpisy i prawie się popłakałam...

Nadziejka,
    Nie potrafię sobie wyobrazić co musiałaś przeżywać wczoraj...
    Tak jak napisała Martynka, jesteś bardzo bardzo dzielna! Nawet nie masz pojęcia, co poczułam gdy przeczytałam, że wszystko jest dobrze. Gdybym mogła, wyściskałabym Cię tak, że aż Groszek by poczuł.
    Dziękuję dowolnej wyższej instancji za to, że to tylko fałszywy alarm.
    Chyba powinnaś Łobuzowi / Łobuzince obciąć na rok kieszonkowe za to straszenie matki! :-)

Dziewczyny... A Wy... My... Ta atmosfera na naszym wątku to coś, co aż trudno pomieścić w głowie. Czytając Was, widząc te kciuki zaciśnięte za Nadzieję, poczułam się jak w jakiejś niezniszczalnej wspólnocie. To cudowne, że mamy siebie. I że możemy być razem w chwilach tego strachu, którego nikt nie rozumie.

Może potraktujemy ten ciężki, ale zakończony pięknie, dzień Nadziei, jako symbol nadziei dla nas. Tak jak napisała M@linka, próbujmy w trudnych momentach przywoływać tę historię i pamiętać, że nie zawsze te złe objawy oznaczają to najgorsze. Czasami to tylko wredne straszaki, które dodają siwych włosów... Ale mogą skończyć się dobrze. Mogą być tylko niemiłą przygodą na drodze do upragnionego szczęścia...
    Racja! Dziewczyny są cudowne! Dostałam takie wsparcie, że w życiu bym się nie spodziewała. Dziękuję jeszcze raz :-*
    Mam nadzieję, że mino że mam ten brązowy śluz to nic się nie wydarzy i uda mi się donosić tą ciążę bo to już moja 5 :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Aniu nie przesadzajmy :) daleko mi i to bardzo.

Ja czuję się coraz gorzej :( żołądek mnie tak boli ( już chyba z tydz), już sama nie wiem co jeść i tak od kilku dni, potem jeszcze kręgosłup, krzyż tak że ledwo chodzę i dziwnie brzuch na dole :/

Tymek dalej w tej samej pozycji czyli pozycja miednicowa( jak w kołysce) pupą w miednicy, nogi zazwyczaj powyżej biodra a głowa gdzieś między żebrami...często mi schodzi na dół, naciska, ostatnio myślałam, że urodzę tak bolało :(

Po prostu widzę jak się układa na brzuchu...
    Przez te dolegliwości psycha mi siadła...

Dobra ponarzekałam sobie...

Aniu a Ty nie byłaś na wyjeździe służbowym czy szkoleniu ? opowiadaj gdzie Cię wywiało na tyle czasu :)

Maggi, Bombelku proszę o meldunek czy Wy dalej w 2paku :D

Myślę o Inessce, co u niej, czy już ma Gabrysia, bo z tego co wiem wybierała się do dobrej kliniki :)
    Jejku biedna :-* może skonsultuj te bóle brzucha z ginekologiem swoim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    Myślisz ze coś to może znaczyć ?
    Ja jakoś nie uwierzyłam :P
    Pokazała bym Wam zdjęcie ale nie umiem tutaj wrzucić
    Ale mam praktycznie zero jakiegokolwiek śluzu :( a to chyba nie najlepiej
    Powtórz test! Trzymamy kciuki! :-*

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam Wam pokazać, taki mam w tej chwili widok za oknem w moich truskawkach :D

44b0716b05c3a4e1gen.jpg

Nadzieja1988!, inessa, Niebieskaa, Evita, Magdzia88, M@linka, Karola - mama Julci i ... ?, sy__la, Elmo13, Ainade, pati87 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ❤ wspieram kazda z Was calym sercem❤ ja jestem juz w klinice dzis i jutro robia pelno badan a reszte pewnie dowiemy sie w poniedzialek. Wiem jedno ze wod ubywa ale przeplywy nie pogarszaja sie. Pozdrawiam i gratuluje udanycg wizyt oraz wspieram kazda z Was bez wyjatku ☺

Nadzieja1988!, Niebieskaa, Magdzia88, M@linka, blondyna5555, Martynka30, s1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Musiałam Wam pokazać, taki mam w tej chwili widok za oknem w moich truskawkach :D

44b0716b05c3a4e1gen.jpg
    Super!

Magdzia88, M@linka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane ❤ wspieram kazda z Was calym sercem❤ ja jestem juz w klinice dzis i jutro robia pelno badan a reszte pewnie dowiemy sie w poniedzialek. Wiem jedno ze wod ubywa ale przeplywy nie pogarszaja sie. Pozdrawiam i gratuluje udanycg wizyt oraz wspieram kazda z Was bez wyjatku ☺
    Trzymaj się i dawaj znać na bieżąco co z wynikami ;-)

inessa lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    Ejjj ;) przyjżyj się dobrze ;) widać

Widać widać :) spojrzałam teraz na lapku

Ainade lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Inesska trzymam kciuki za szcześliwe rozwiązanie!

inessa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessaka inessska inessska !! :)

inessa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, Martynko my jeszcze w dwupaku, w czwartek bylam na KTG i badaniu w szpitalu, okazuje się że wszystko bez zmian :) Także Franek-Gałganek stroi sobie żarciki i jak 6 tygodni temu chciał się ewakułować tak teraz mu się odechciało ;) I dobrze, niech posiedzi do piątku, a wtedy już nie będzie miał wyboru ;) Także moje 5 tygodni leżenia plackiem przyniosło rewelacyjny efekt ;)

Inessko trzymam kciuki za Gabrysia i myślę o Was cieplutko :*

Pozostałym staraczkom życzę powodzenia z całego serducha <3

M@linka, Magdzia88, Martynka30 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ;-)

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa powodzenia juz ostatnie chwile w 2 pkau i wreszcie przytulic synka.... :) to najcudownieszy moment :)

Martynka30 lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ