Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ikarzyca wrote:Kobiecej intuicji nic nie przeskoczy.
Mnie moja często zawodzi...
Ale akurat teraz mam wielką nadzieję, że mnie zawiedzie (w związku z tym, że wróży mi nadchodzą @). -
A więc tak, co najważniejsze to, że ciąża żywa, serduszko biło bardzo szybko, ale ile to nie wiem. Ile ma maleństwo też nie wiem, najpierw jakaś młoda doktor robiła ust i mówi, że się zgadza z miesiączką, potem jeszcze ordynator i mówił, że 7 tygodni z kawałkiem. Ale ile mierzy to nie wiem bo jakiś błąd wyskakiwał i rozmiaru w mm nie pokazywało. A krwiaka żadnego nie widać, czy nadżerka jakaś jest to nie wiem, bo pani doktor tylko macice obmacała i patrzyła czy krwi nie ma.
Zostaję na oddziale, ale nie wiem na ile.M@linka, Nadzieja1988!, kkkaaarrr, Coconue, Ainade lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
To i oby tym razem nie zawiodła i zawiodła
Powiem Wam ze nawet nieźle mi się leży w szpitalu -jem, śpię, mam święty spokój od spraw codziennych, modle sie, serfuje tylko mój nastrój zależy od tego co zastane w gaciach lub na papierze. Jesli dotrwamy do jutra to czeka nas znaczną zmiana warunków. Kliniki we Wrocku sa w opłakanym stanie i nie ma tv w pokojach. Dobrze ze dzis jest mecz to jeszcze zdarzę obejrzećna sali 3 osobowej jestem sama i chyba juz nikt dzis nie dojdzie wiec tv jest mój
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:A więc tak, co najważniejsze to, że ciąża żywa, serduszko biło bardzo szybko, ale ile to nie wiem. Ile ma maleństwo też nie wiem, najpierw jakaś młoda doktor robiła ust i mówi, że się zgadza z miesiączką, potem jeszcze ordynator i mówił, że 7 tygodni z kawałkiem. Ale ile mierzy to nie wiem bo jakiś błąd wyskakiwał i rozmiaru w mm nie pokazywało. A krwiaka żadnego nie widać, czy nadżerka jakaś jest to nie wiem, bo pani doktor tylko macice obmacała i patrzyła czy krwi nie ma.
Zostaję na oddziale, ale nie wiem na ile.
To witaj w klubie-ja właśnie zachwalalam uroki pobytu w szpitaluJacqueline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyM@linka wrote:Była babka mierzyć temperaturę i powiedziała 36,6 czyli też nie ciążowo. Jeszcze zaparcie mnie męczy. Sorry ze tak kazda bzdurę pisze lecz leze w szpitalu i zabijam czas w ten sposób.
M@linka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:A więc tak, co najważniejsze to, że ciąża żywa, serduszko biło bardzo szybko, ale ile to nie wiem. Ile ma maleństwo też nie wiem, najpierw jakaś młoda doktor robiła ust i mówi, że się zgadza z miesiączką, potem jeszcze ordynator i mówił, że 7 tygodni z kawałkiem. Ale ile mierzy to nie wiem bo jakiś błąd wyskakiwał i rozmiaru w mm nie pokazywało. A krwiaka żadnego nie widać, czy nadżerka jakaś jest to nie wiem, bo pani doktor tylko macice obmacała i patrzyła czy krwi nie ma.
Zostaję na oddziale, ale nie wiem na ile.
Trzymaj się i pisz do nas jak najczęściejJacqueline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Elmo13 wrote:Sy_la ja dopiero wezmę pierwsza tabletkę jutro od 5dc a monitoringu nie będzie
zobaczymy co los przyniesie liczę ze będzie szczęśliwy cykl. A po jakim czasie od ostatniej tabletki miałaś owu? Czy normalnie w terminie czy wcześniej? Ja mam dość długie cykle i nie wiem jak to będzie normalnie miałam owu ok 20 dc ale Jagna pisała ze jej clo przyspieszył owu a jak u ciebie? I jak.sie czułas?
Malinka myślę że skoro śluz nie jet z wyraźną krwią to nie ma myśleć o najgorszym skoro jak.do.tej pory z dzieckiem jest ok. Może to jeszcze jakieś resztki...
No właśnie i tu nie wiem czy owulacja była czy nie .. Do 15 dc wyraźnie czułam jajniki, bolało trochę ale do przeżycia..mój gin też bez monitoringu chciał ale poszłam prywatnie w 15 dc i miałam na lewym jajo 17 mm i jakiś napadnięty 11 mm, bez płynu w zatoce więc myślałam ze owulacja tuż tuż (dzialalismy ostro w tym cyklu jak na wykresie). Potem lekarz od usg powiedział żeby przyjść za tydzien to spr czy owulacja była no i poszłam w 22 dc a tam ku naszemu zdziwieniu na lewym dwa jaja 19 mm i ten napadnięty 11 mm oraz niewielka ilość płynu w zatoce... Zglupialam zupełnie, ovu była czy jej nie było nie wiem, lekarz nie widział ciałka żółtego. Pójdę jeszcze w 29 dc na usg i zobaczymy...
A po Clo czułam się dobrze, tylko wyraźniej czułam pracę jajników, nawet w 5 dc jak miałam wziąć 1 tab to pilam alkohol na weselu (lekarz pozwolił) i było ok. Moje cykle naturalnie to 30-32 dni, zobaczę jak teraz będzie. Temp od tyg mam wysokie jak na 2 fazę, a tu dwa jajka... Ehh..
Daj znać jak Ty zareagujesz na cloMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Syla może te jajka juz nie pękną po prostu a urosly bo z tej stymulacji, takie spóźnione były. Jak temperatura w górze to znaczy ze progesteron juz działa.ale psikusy mogą byc różne dlatego jeszcze bym dzialala
Ja właśnie po szpitalnej kolacji. Tak tu człowieka przeglodza, ze najprostsze rzeczy wydają sie najpyszniejsze pod słońcem
niebieska, blondyna? Hop hopWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 17:30
-
Akurat rozwozili kolacje jak papiery położna wypełniała, zostawili i dla mnie, ale tej wędliny nie mam zamiaru ruszać, nie podoba mi się zapach (śmierdzi mi ogórkami
Zjem sam chleb z masłem, mama pojechała po rzeczy to przywiezie mi kanapki, a kupiła mi jeszcze jakieś te 7days Borseto czy coś. Jestem głodna jak cholera, aż mnie żołądek boli.
Sama na sali, TV tylko dla mnie
Mama jest taka kochana, że pytała się czy mi kolorowanke przywieźćI książkę jeszcze mi wzięła.
W szpitalu chociaż wiem, że poleżę, tak jak Ty M@linko pisałaś, od codzienności się odpocznie. Jednak leżenie w domu to nie to samo.
Ale powiem wam, że miałam stracha na tym usg. Robi babka długo to usg, pytam się w końcu : Nie żyje, tak? (bo nic się nie odzywała). A za kawałek dopiero mówi, że jest dobrze wszystko i ordynator jak przyszedł to puścil serduszkoM@linka, Coconue, Nadzieja1988!, gama lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Rany, Jacqueline, co za pytanie do lekarki! Ech Ty, szalona nasza
Dobrze, że wszystko w porządku.
No to sobie teraz z M@alinką "razem" poleżycie... Szkoda, że nie jesteście w jednym mieście. Może byście się spotkały w tej samej saliJacqueline lubi tę wiadomość
-
Jacq cieszę się ze wszystko dobrze z Twoim Groszkiem, żyje i żyć będzie! Nie ma innej opcji no
M@linka Ty też jeszcze nie skreslaj swojej ciąży , a może krwiak faktycznie się wchlonie i wszystko będzie dobrze, poczekaj cierpliwie na rozwój wydarzeń no i tak więcej nie da się zrobićtylko lez cały czas i zobaczymy
Trzymam za Was kciuki!
Nadzieja i Paolina za Was również
M@linka no właśnie do dupy by było jakby nie pekly bo wtedy albo torbiele albo się wchłoną?!
A gin i tak mi kazał brać dupka dalej bo dzwonilam do niego i mówiłam o wynikach usg.
On twierdzi, ze zapadniety ten 11mm to jest po owulacji, ale czy napewno? Ten od usg mówił ze to może jakiś z poprzedniego cyklu... Co jeden to inaczej gada.
Na zdjęciu to jedno jajko ma coś dziwnego na bokach, a to drugie czyste ładne czarne w środku .. Może jak się naucze to wstawie tu zdjęcie może któraś się wypowieJacqueline, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Syla ja miałam kilka razy torbielki na jajnikach ale akurat u mnie nic nie komplikowaly i same szybko sie wchlanialy.
Właśnie naczytałam sie historii o krwiakach ale większość straszna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 18:03
-
Aniu - serio mnie takie myśli naszły
Bo jeździła t głowicą z Minute i nic nie gadała, ani słowa. Ale jak powiedziała, że dobrze jest, to się uspokoiłam. A jak drugi lekarz puścił serduszko, to byłam w niebie
Tydzień temu we wtorek biło 122, a tu duuuużo szybciej, ze 160 jak nic
Nie wiem tylko co z wizytą, bo miałam mieć w poniedziałek tu w przychodni szpitalnej, ale chyba musi być, bo przecież trzeba kartę ciąży do 10 tygodnia założyć no i usg muszą mi zrobić, bo tu wieku ciąży (rozmiaru zarodka) nie pisali, nie drukowali nic.
Także tego, jutro będę więcej wiedziała co i jak dalej
Ale ta doktor co robiła usg cierpliwie mnie wysłuchiwała i odpowiadała na wszystko, położna też miła.
Dali mi No-spe, Luteinę podjęzykową przepisali 3x1, Dupastonu nie ale wydaje mi się, że to mało przy tym co brałam i mamie kazałam wziąć leki.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g