X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Akurat rozwozili kolacje jak papiery położna wypełniała, zostawili i dla mnie, ale tej wędliny nie mam zamiaru ruszać, nie podoba mi się zapach (śmierdzi mi ogórkami :P Zjem sam chleb z masłem, mama pojechała po rzeczy to przywiezie mi kanapki, a kupiła mi jeszcze jakieś te 7days Borseto czy coś. Jestem głodna jak cholera, aż mnie żołądek boli.
    Sama na sali, TV tylko dla mnie :P
    Mama jest taka kochana, że pytała się czy mi kolorowanke przywieźć ;) I książkę jeszcze mi wzięła.

W szpitalu chociaż wiem, że poleżę, tak jak Ty M@linko pisałaś, od codzienności się odpocznie. Jednak leżenie w domu to nie to samo.

Ale powiem wam, że miałam stracha na tym usg. Robi babka długo to usg, pytam się w końcu : Nie żyje, tak? (bo nic się nie odzywała). A za kawałek dopiero mówi, że jest dobrze wszystko i ordynator jak przyszedł to puścil serduszko :D
    Odpoczywaj :-*

• Coconue Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jak Malinka pisze
    Metylowany kwas foliowy np femibion 1 + wieksze dawki zwyklego kwssu goliowego
    Clexane + acard od 1 dnia @ => jz tak bralam

Kontrola homocysteiny raz w roku bo niestety ale prowadzi do zakrzepicy.

M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już sie odmeldowuję - dobrej nocy dziewczyny <3 niech kolejny dzień niesie dobre nowiny dla każdej z nas :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• gama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka i jacq co ja tu czytam.....
    spijcie dobrze, a jutro chce przeczytac, ze wszystko w najlepszym porządeczku -- bezobjawowo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 22:33

M@linka lubi tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Jagna no to teraz nic tylko czekać i czekać i czekać aż nastanie TEN moment odpowiedni do testowania.. Ja poczekam do 07.07, ciężko będzie ale to zrobię! ;)
    Po tobie bede miec juz z górki :-) jestem dobrej mysli

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    malinka i jacq co ja tu czytam.....
    spijcie dobrze, a jutro chce przeczytac, ze wszystko w najlepszym porządeczku -- bezobjawowo:)
    Witam cie kochana,ale zlecialo ty juz 20 tydzien,pièknie.A jak sie czujesz?
    Słyszałas ze Monia w ciàzy?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziękuję Jagna <3 bardzo, bardzo dziękuję za te słowa pokrzepienia. Staram się by pogoda ducha mnie nie opuszczała i chyba mi to idzie, bo nawet mąż sie zdziwil jak do mnie przyszedł, że taka wesoła jestem. Czasem pojawia sie jeszcze bunt pt."dlaczego ja?" ale dość szybko przychodzi opamietanie- "a niby dlaczego nie?!". Cały czas się uczę z tych doświadczeń a i tak w zyciu nie mam powodów do narzekań :) mam wszystko czego potrzebuje i jestem wdzięczna za to :)

Jeszcze dużo nauki przede mną. Widzę jak rozwijam sie z miesiąca na miesiąc.Jeszcze nie jest tak jakbym chciała ale życie nad tym skutecznie pracuje;)i widzę w sobie duże dobre zmiany.
    Wiesz,ja kiedys bylam inna,plakalam,depresje mnie mèczyły,bylam slaba a teraz jest inaczej,nawet poronienie nie sprawilo ze schowałabym sie w ciemnà dziure i szlochała nad swoim nieszczèsciem.Teraz mimo przeciwnosci nie oglądam sie za siebie,brne dalej do przodu,pewnie nie raz jeszcze upadne alr otrzepie kolanka i pójde dalej.Moje zycie jest teraz piekne,brak tego jednego,ale moja wiara w to ze kiedys sie uda nie maleje a to daje siłe.Nic mnie nie powstrzyma by osiàgnàc to co chce,to ze pragne byc matkà.Bóg nie moze nie wysluchac naszych modlitw naszych prósb,bo jak mozna nam odmówic bycia matką

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka Monia? bylam tu w pn,dzis pobieznie przelecialam historie Jacq i Malinki i tez wudzialam ze cos aktualizujecie, ale nie srawdzilamn jeszcze co.....

Monia to czyje imię?

jox6h3714iyy07ei.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Jacq cieszę się że wszystko OK :)

Właśnie otrzymałam wyniki genetyki. Mam mutację heterozygotyczną V leiden, oraz MTHFR C677T, A1298C, i PAI-1... Masakra. Muszę się wczytać z czym to się je...

Dobry genetyk - ktoś coś?
    A skàd jestes?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis jestem juz mega słaba - ale tez mało lezalam, wiec jutro musze wiecej poodpoczywać. a tak to nieźle - mam lezec jak mi stwardnie brzuch, duze dawki magnezu i tak trwamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 22:51

jox6h3714iyy07ei.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    W Katowicach w testDNA - płaciłam 897 za komplet kariotyp+protrombina+te właśnie mutacje.

Jak któraś coś wie to proszę o wskazówki - trochę mi skóra cierpnie...
    Roma miala dobre namiary,wiec trza jà wywołac.Polecam immunologa w Bedzinie

Ikarzyca lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziękuję Jagna <3 bardzo, bardzo dziękuję za te słowa pokrzepienia. Staram się by pogoda ducha mnie nie opuszczała i chyba mi to idzie, bo nawet mąż sie zdziwil jak do mnie przyszedł, że taka wesoła jestem. Czasem pojawia sie jeszcze bunt pt."dlaczego ja?" ale dość szybko przychodzi opamietanie- "a niby dlaczego nie?!". Cały czas się uczę z tych doświadczeń a i tak w zyciu nie mam powodów do narzekań :) mam wszystko czego potrzebuje i jestem wdzięczna za to :)

Jeszcze dużo nauki przede mną. Widzę jak rozwijam sie z miesiąca na miesiąc.Jeszcze nie jest tak jakbym chciała ale życie nad tym skutecznie pracuje;)i widzę w sobie duże dobre zmiany.

mądra kobitka z Ciebie:) nic dodac, nic ująć:)

jox6h3714iyy07ei.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    jaka Monia? bylam tu w pn,dzis pobieznie przelecialam historie Jacq i Malinki i tez wudzialam ze cos aktualizujecie, ale nie srawdzilamn jeszcze co.....

Monia to czyje imię?
    Bylysmy razem na wàtku starające sie po przejsciach,ja ,Asienkaaa i Monia85,wàtek umarł,Monia czasem na clo zaglàda,Asia odpusciła forum na razie(czasem odzywa sie na priv)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Jacq cieszę się że wszystko OK :)

Właśnie otrzymałam wyniki genetyki. Mam mutację heterozygotyczną V leiden, oraz MTHFR C677T, A1298C, i PAI-1... Masakra. Muszę się wczytać z czym to się je...

Dobry genetyk - ktoś coś?
    Ja mam V leiden

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • gama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no własnie Monia85 to wiem:) no to super:))))))) ciesze sie:)
    a Aske pozdrów:)
    jutro Wam naszykuje na pierwszą str info ode mnie:)

jox6h3714iyy07ei.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na V leiden nas pewno heparyna a to już powinnaś ustalić z hematologiem i zrobić badanie ile ci jej potrzeba

Ikarzyca lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Roma miala dobre namiary,wiec trza jà wywołac.Polecam immunologa w Bedzinie

Właśnie Roma - moja skarbnica wiedzy. Dzięki.
    Generalnie jestem ze śląska ale jak mam mieć dziecko to dojadę wszędzie :)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Właśnie Roma - moja skarbnica wiedzy. Dzięki.
    Generalnie jestem ze śląska ale jak mam mieć dziecko to dojadę wszędzie :)
    GENOM Ruda Sląska tam jakis genetyk,znslazlam wpis Romy.Immunolog w Bedzinie on tez zajmuje sie tymi mutacjami-Gryga.Jeszcze gdzies Roma pisala o kims ale nie moge znalezc

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku. Tak się wczoraj meczem zjarałam, ze zapomniałam o kurczę zastrzyku i dzis z przerażeniem zdałam sobie z tego sprawę ;) a może coś mi sie porabalo juz kurde nie pamiętam czy mąż mi wczoraj robił ale chyba nie... Nie lubię sportu ale wczorajszy mecz i poziom naszej reprezentacji do tego co było jeszcze 4 lata temu to nawet taki lamus jak ja w tym temacie zobaczy, ze jest dużo dużo lepiej ;)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama Ty mój dobry duszku forumowy :-* <3 miło, że sie odezwałaś!

gama lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ