Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Osa,na moje dorodne jajka dostalsm zastrzyk jak co cykl tak wiec raczej ovu byla,na 100% tego nie wiem bo juz na sprawdzenie nie jezdze no i tak to nic nie da,ale reaguje na ten lek i dochodzi do ovu.Jestem trzy dni po ovu,tak wiec na prostej do testowania.
Ty juz spakowana?Bedziesz miec cc,czy naturalny obstawiacie poród?
Wszystko juz przygotowane?
Lubie jak piszecie o pokoikach,łozeczkach wózeczkach,o waszych ostatnich usg...to takie bliskie a jednsk dalekie jeszcze dla nas.Ale fajnie wiedziec,byc swiadomym ze wy tez bylyscie na takim etspie jsk my,poprostu trzeba czekac na swojà kolejosa, sylvuś lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jagna 75 wrote:Osa,na moje dorodne jajka dostalsm zastrzyk jak co cykl tak wiec raczej ovu byla,na 100% tego nie wiem bo juz na sprawdzenie nie jezdze no i tak to nic nie da,ale reaguje na ten lek i dochodzi do ovu.Jestem trzy dni po ovu,tak wiec na prostej do testowania.
Ty juz spakowana?Bedziesz miec cc,czy naturalny obstawiacie poród?
Wszystko juz przygotowane?
Lubie jak piszecie o pokoikach,łozeczkach wózeczkach,o waszych ostatnich usg...to takie bliskie a jednsk dalekie jeszcze dla nas.Ale fajnie wiedziec,byc swiadomym ze wy tez bylyscie na takim etspie jsk my,poprostu trzeba czekac na swojà kolejJasne, nie ma co jeździć i oglądać czy pękły czy nie. No to czekamy tydzień i beta.
Co do mnie to spakowana byłam mniej więcej (bez ubranek i ubrań) już miesiąc temu, bo miałam dużo wód płodowych i mogłam zostać skierowana do szpitala na wizycie 3,5 tygodnia temu. Na szkole rodzenia miałam teraz spotkanie z położną ze szpitala, w którym pracuje mój lekarz i gdzie się wybieram. Wyjaśniła konkretnie co wziąć, a co dają w szpitalu, to kilka rzeczy mogę z wyjąć z torby. Ubranka/ubrania, koszule, ręczniki poprane, poprasowane w workach próżniowych, tylko przełożyć do torby. A w domu już większość gotowa, łóżeczko jest, wózek jest, wietrzą się z zapachów fabrycznych.
Co do porodu, to chciałabym naturalnie, nie jestem fanką cięć ciała, szczególnie, że dla mnie jako osoby aktywnej istotne jest, żeby wrócić do formy szybciej, ale zobaczymy co los przyniesie. Dobro Malucha na pierwszym miejscu.
O wyprawce za dużo tutaj nie pisałam, trochę dziewczyn jest po świeżych stratach, piszą o złym samopoczuciu psychicznym, gdy widzą ciężarne lub słyszą o kolejnych, to staram się im oszczędzać takich tematów. (A teraz to się rozpisałam)
Pojutrze wizyta po 4 tygodniach. Zobaczę jak tam mój Maluch urósł, mam nadzieję, że nie jest jakiś wielki.
Dobrej nocy dziewczyny. -
Witam was z samego rana
Nadziejo przykro mi z powodu babci
Jacq ciesze się razem.z tobą z twoich 2 cm Szczęścia:) oby tak dalej same dobre wieści
Malinka czekam na Twoja dzisiejsza relacje ale myślę że będzie podobnie jak.u Jaqtrzymaj się
Kropko witam
Annak.mo.szkoda ze nasza umowa nie doszła do skutku ale w końcu się udatak trzeba myśleć
Jaknpisalyscie o testach to tez powiem.wam.ze Lubie te sikane te pojawiające się 2 kreski są naprawdę magiczne ja swoje trzymam ma pamiątkę
Ja dzisiaj kończę clo i czekamy na owu...miałam.pisac.ja km się po nim.czuje i tak jak.juz wspomniałam bardzo dobrze żadnych skutków ubocznych zobaczymy czy zadziała tez tak super
poza tym dużo.pracy i czas szybko leci
M@linka, Jacqueline lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Osa - dziś się dowiem czy wychodzę, bo chyba ordynator ma być na obchodzie
Zaczynam się przyzwyczajać do szpitala, śpi mi się coraz lepiej i dziś tylko raz się obudziłam przed 5-tą, ale jeszcze zdrzemnęłam i w wielkim szoku budzik wyłączałam
To chyba po wczorajszych wieściach z usg tak dobrze się spało
Dzień dobry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 06:35
osa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Nadziejko bardzo mi przykro z powodu Twojej Babci [*]. Teraz vędzie się opiekować Twoimi Aniołkami.
Dziewczyny próbuję Was nadrobić po weekendowej abstynencji od internetu i forum i kurcze chyba nie dam rady.
Mam nadzieję, że u Wszystkich z Was jest dobrze i te które mają lada dzień testować będą miały dwie grube krechy.
A ciężarówki jak tam?Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Dzisiaj przybędzie do mnie detektor tętna
))) jipi jaj jej!!!
Z jednej strony jestem mega podjarana, a drugiej strasznie się boję że nie będę mogła znaleźć tętna i będę świrować.
Martynka gdzie Ty szukałaś tętna? Od pępka w dół?reni86, M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Jagna 75 wrote:Ja nigdy nie myslalam ze mam cykle bezowulacyje.Owszem,lekarz mówil ze zdarza sie nawet ze tylko raz w roku jest ale nie myslalam ze u mnie tak jest.Mierzylam tempki,wykresy jak malowane,zawsze ovu wyznaczona,@ przychodzila jak w zegarku,zdziwilo mnie kiedy lekarz powiedzial ze ovu nie ma,zbadalam nawet hormony ktore to potwierdzily,mimo iz wykres mówil co innego,dlatego jestem stymulowana i na pèkniecie dostaje zastrzyk.
A no tak ogólnie to miałam akurat przez przypadek usg w terminie ovu i pęcherzyk był piękny, potem zobaczyłam dwie krechy więc jest ok z pekaniem i uwalnianiem jajeczek:-) . W tym cyklu jest inaczej więc przypuszczam że ovu nie było jeszcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 07:43
-
Witaj Kopiko
trafilas na najwspanialszy wątek na świecie.
Nadzieja tak mi przykro z powodu babci, ale tak miało być, na pewno z nieba będzie się Wami opiekować
Jacqueline super wieści!! Niech Babel dalej zdrowo rośnie
Malinka u Ciebie jutro też zobaczysz pięknie pikajacezobaczysz..
Skrzacie zrobisz badania i będziesz mogła przyjąć nowy plan działania, obys miała wystarczająco dużo siły aby przez to przejść, ale na pewno warto
Dziewczyny co dostały @ - przykre to jak zwykle, ale trzeba umieć znaleźć też pozytywy tego faktu. Zaczynacie nowy cykl, nowe nadzieje i szanse a poza tym lato, trzeba korzystać
Ciężarówki już coraz bliżej do spotkania z Waszymi Malenstwami
Ja dziś 29 dc, temp. 37.07 oby oby... Dziś idę spr czy te jajka z 22dc pekly czy co się z nimi stało.. Dziwnie miałam po tym CLO. Od 2 dni brzuch pobolewa chyba trochę inaczej niż na @, zobaczymy staram się nie nakrecac. Ciekawe czy jakby coś było to czy usg wykaże coś, np grubsze endometrium...
Dojeżdzam do pracy, miłego dniaM@linka, Jacqueline lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Coconue wrote:Dzisiaj przybędzie do mnie detektor tętna
))) jipi jaj jej!!!
Z jednej strony jestem mega podjarana, a drugiej strasznie się boję że nie będę mogła znaleźć tętna i będę świrować.
Martynka gdzie Ty szukałaś tętna? Od pępka w dół?
Od kiedy można taki detektor stosować? Polecasz jakiś konkretny?Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
Kopiko wrote:Dzień dobry
Ja też właśnie dojeżdżam do pracy i chyba wpadłam w nowy nałóg-czytanie ovu
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na info co i jakAntoś IVF,Julisia natural
-
Też mam chrapkę na detektor, żeby za 2 tygodnie gdzieś sobie sprawić, ale mam troche obawy właśnie typu, że nie będę mogła znaleźć tętna i jeszcze gorzej się zestresuję
Ehh no i M pewnie będzie marudził, że to ,,zbędny gadżet,,Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dziewczynki bardzo mi przykro z powodu @
Przytulam Was z całej siły.
Nadziejo przykro mi z powodu śmierci babci
Dziewczyny przebywające w szpitalu trzymajcie się dzielnie
My z mężem ustaliliśmy wspólny prezent na swoje urodziny i zakupiliśmy detektor
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-b-promocja-najtaniej-i5992844241.html?bi_s=internal&bi_c=78175&bi_m=baby-art-offer
Wybrałam ten model bo pokazuje wartość tętna tzn rozpoznaje czyje, czy to matki czy dziecka.
Po użytkowaniu mogę powiedzieć, że byłam zadowolona, nawet teraz gdy Tymuś ma ciche dni korzystam.
Ja w niedzielę dzwoniłam do lekarza, tak mnie bolał cały brzuch, twardy a najgorzej ulokowany był po lewej stronie... z bólu to aż płakałam, mały był mało ruchliwy, miał spokojny dzień i postanowiłam zadzwonić do lekarza.
Kazał znów wdrążyć nospę max 4 razy dziennie, magnez, apap...
Cała niedzielę się męczyłam, przeleżałam w łóżku...ale lekarz uspokoił mnie, że jak czuję ruchy nawet minimalne to nic złego się nie dzieje... i mam odpoczywaćM@linka, Nadzieja1988!, Bianka4 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Dzień dobry
Też miałam chrapkę na detektor, ale mi przeszło. Nie potrafiłabym się oprzeć codziennemu mierzeniu tętna i pewnie stresowałabym się jakbym nie mogła znaleźć.
Jagienko, co do 3D/4D to nie robiliśmy, nasz maluch lubił się obracać bądź zasłaniać rączkami przed głowicą USG, więc darowaliśmy sobie. Na ostatnich USG też drukowaliśmy pomiary wód, żeby mieć do szpitala, teraz poproszę, żeby lekarz zrobił jakieś foto małego.
Martynko, to odpoczywaj, masz już wyznaczony termin CC czy jeszcze myślicie o porodzie naturalnym, bo widziałam, że Tymuś się chyba obrócił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:03