Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa,na moje dorodne jajka dostalsm zastrzyk jak co cykl tak wiec raczej ovu byla,na 100% tego nie wiem bo juz na sprawdzenie nie jezdze no i tak to nic nie da,ale reaguje na ten lek i dochodzi do ovu.Jestem trzy dni po ovu,tak wiec na prostej do testowania.
    Ty juz spakowana?Bedziesz miec cc,czy naturalny obstawiacie poród?
    Wszystko juz przygotowane?
    Lubie jak piszecie o pokoikach,łozeczkach wózeczkach,o waszych ostatnich usg...to takie bliskie a jednsk dalekie jeszcze dla nas.Ale fajnie wiedziec,byc swiadomym ze wy tez bylyscie na takim etspie jsk my,poprostu trzeba czekac na swojà kolej

osa, sylvuś lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa dziękuję za kondolencje. Nawet nie wiem co się mówi w takim wypadku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :-* :-*

• osa Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Osa,na moje dorodne jajka dostalsm zastrzyk jak co cykl tak wiec raczej ovu byla,na 100% tego nie wiem bo juz na sprawdzenie nie jezdze no i tak to nic nie da,ale reaguje na ten lek i dochodzi do ovu.Jestem trzy dni po ovu,tak wiec na prostej do testowania.
    Ty juz spakowana?Bedziesz miec cc,czy naturalny obstawiacie poród?
    Wszystko juz przygotowane?
    Lubie jak piszecie o pokoikach,łozeczkach wózeczkach,o waszych ostatnich usg...to takie bliskie a jednsk dalekie jeszcze dla nas.Ale fajnie wiedziec,byc swiadomym ze wy tez bylyscie na takim etspie jsk my,poprostu trzeba czekac na swojà kolej
    Jagienko, no właśnie ja jeszcze styczności z monitoringiem itd. nie miałam, więc moje pytania pewnie części tutaj mogą wydać się głupie, ale kto pyta nie błądzi :) Jasne, nie ma co jeździć i oglądać czy pękły czy nie. No to czekamy tydzień i beta.

Co do mnie to spakowana byłam mniej więcej (bez ubranek i ubrań) już miesiąc temu, bo miałam dużo wód płodowych i mogłam zostać skierowana do szpitala na wizycie 3,5 tygodnia temu. Na szkole rodzenia miałam teraz spotkanie z położną ze szpitala, w którym pracuje mój lekarz i gdzie się wybieram. Wyjaśniła konkretnie co wziąć, a co dają w szpitalu, to kilka rzeczy mogę z wyjąć z torby. Ubranka/ubrania, koszule, ręczniki poprane, poprasowane w workach próżniowych, tylko przełożyć do torby. A w domu już większość gotowa, łóżeczko jest, wózek jest, wietrzą się z zapachów fabrycznych.
    Co do porodu, to chciałabym naturalnie, nie jestem fanką cięć ciała, szczególnie, że dla mnie jako osoby aktywnej istotne jest, żeby wrócić do formy szybciej, ale zobaczymy co los przyniesie. Dobro Malucha na pierwszym miejscu.
    O wyprawce za dużo tutaj nie pisałam, trochę dziewczyn jest po świeżych stratach, piszą o złym samopoczuciu psychicznym, gdy widzą ciężarne lub słyszą o kolejnych, to staram się im oszczędzać takich tematów. (A teraz to się rozpisałam)

Pojutrze wizyta po 4 tygodniach. Zobaczę jak tam mój Maluch urósł, mam nadzieję, że nie jest jakiś wielki.

Dobrej nocy dziewczyny.

3jvzi09k998ztm99.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojutrze..Osa to czekamy na te wizyte.A czy robiliscie fotki usg w 3d albo w 4d?Albo czy ogladaliscie w takim rozmiarze?To musi byc niesamowity widok

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z samego rana
    Nadziejo przykro mi z powodu babci :(

Jacq ciesze się razem.z tobą z twoich 2 cm Szczęścia:) oby tak dalej same dobre wieści

Malinka czekam na Twoja dzisiejsza relacje ale myślę że będzie podobnie jak.u Jaq ;) trzymaj się

Kropko witam :)

Annak.mo.szkoda ze nasza umowa nie doszła do skutku ale w końcu się uda ;) tak trzeba myśleć
    Jaknpisalyscie o testach to tez powiem.wam.ze Lubie te sikane te pojawiające się 2 kreski są naprawdę magiczne ja swoje trzymam ma pamiątkę :)

Ja dzisiaj kończę clo i czekamy na owu... :) miałam.pisac.ja km się po nim.czuje i tak jak.juz wspomniałam bardzo dobrze żadnych skutków ubocznych zobaczymy czy zadziała tez tak super :) poza tym dużo.pracy i czas szybko leci :)

M@linka, Jacqueline lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa - dziś się dowiem czy wychodzę, bo chyba ordynator ma być na obchodzie ;)

Zaczynam się przyzwyczajać do szpitala, śpi mi się coraz lepiej i dziś tylko raz się obudziłam przed 5-tą, ale jeszcze zdrzemnęłam i w wielkim szoku budzik wyłączałam ;)

To chyba po wczorajszych wieściach z usg tak dobrze się spało ;)

Dzień dobry. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 06:35

osa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejko bardzo mi przykro z powodu Twojej Babci [*]. Teraz vędzie się opiekować Twoimi Aniołkami.

Dziewczyny próbuję Was nadrobić po weekendowej abstynencji od internetu i forum i kurcze chyba nie dam rady.
    Mam nadzieję, że u Wszystkich z Was jest dobrze i te które mają lada dzień testować będą miały dwie grube krechy.
    A ciężarówki jak tam?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przybędzie do mnie detektor tętna :)))) jipi jaj jej!!!

Z jednej strony jestem mega podjarana, a drugiej strasznie się boję że nie będę mogła znaleźć tętna i będę świrować.
    Martynka gdzie Ty szukałaś tętna? Od pępka w dół?

reni86, M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja nigdy nie myslalam ze mam cykle bezowulacyje.Owszem,lekarz mówil ze zdarza sie nawet ze tylko raz w roku jest ale nie myslalam ze u mnie tak jest.Mierzylam tempki,wykresy jak malowane,zawsze ovu wyznaczona,@ przychodzila jak w zegarku,zdziwilo mnie kiedy lekarz powiedzial ze ovu nie ma,zbadalam nawet hormony ktore to potwierdzily,mimo iz wykres mówil co innego,dlatego jestem stymulowana i na pèkniecie dostaje zastrzyk.

A no tak ogólnie to miałam akurat przez przypadek usg w terminie ovu i pęcherzyk był piękny, potem zobaczyłam dwie krechy więc jest ok z pekaniem i uwalnianiem jajeczek:-) . W tym cyklu jest inaczej więc przypuszczam że ovu nie było jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 07:43

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kopiko ;) trafilas na najwspanialszy wątek na świecie.

Nadzieja tak mi przykro z powodu babci, ale tak miało być, na pewno z nieba będzie się Wami opiekować <3

Jacqueline super wieści!! Niech Babel dalej zdrowo rośnie ;)

Malinka u Ciebie jutro też zobaczysz pięknie pikajace <3 zobaczysz..

Skrzacie zrobisz badania i będziesz mogła przyjąć nowy plan działania, obys miała wystarczająco dużo siły aby przez to przejść, ale na pewno warto ;)

Dziewczyny co dostały @ - przykre to jak zwykle, ale trzeba umieć znaleźć też pozytywy tego faktu. Zaczynacie nowy cykl, nowe nadzieje i szanse a poza tym lato, trzeba korzystać ;)

Ciężarówki już coraz bliżej do spotkania z Waszymi Malenstwami <3

Ja dziś 29 dc, temp. 37.07 oby oby... Dziś idę spr czy te jajka z 22dc pekly czy co się z nimi stało.. Dziwnie miałam po tym CLO. Od 2 dni brzuch pobolewa chyba trochę inaczej niż na @, zobaczymy staram się nie nakrecac. Ciekawe czy jakby coś było to czy usg wykaże coś, np grubsze endometrium...

Dojeżdzam do pracy, miłego dnia ;)

M@linka, Jacqueline lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Dzisiaj przybędzie do mnie detektor tętna :)))) jipi jaj jej!!!

Z jednej strony jestem mega podjarana, a drugiej strasznie się boję że nie będę mogła znaleźć tętna i będę świrować.
    Martynka gdzie Ty szukałaś tętna? Od pępka w dół?

Od kiedy można taki detektor stosować? Polecasz jakiś konkretny?

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla powinno pokazać grubsze Endo. O której masz wizytę? Daj znać:) powodzenia!

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Kopiko Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja też właśnie dojeżdżam do pracy i chyba wpadłam w nowy nałóg-czytanie ovu :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na info co i jak :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiko wrote:

Ja też właśnie dojeżdżam do pracy i chyba wpadłam w nowy nałóg-czytanie ovu :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na info co i jak :)
    Ha ha,witaj w klubie.Ja równiez zaczynam dzien od OF,milo jest starac sie w gronie,mniej bolą negatywy i jakos tak razniej ze czlowiek w tym wszystkim nie jest sam.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla tez czekam na te twojà wizyte,jakos mysle ze wlasnie z tego jaja 22mm byla ovu.Owocnego cyklu...chyba razem bedziemy testowac :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco a gdzie kupilas taki detektor?duzy koszt?Wypróbuj i pisz czy dziala.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam chrapkę na detektor, żeby za 2 tygodnie gdzieś sobie sprawić, ale mam troche obawy właśnie typu, że nie będę mogła znaleźć tętna i jeszcze gorzej się zestresuję :/

Ehh no i M pewnie będzie marudził, że to ,,zbędny gadżet,,

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki bardzo mi przykro z powodu @ :( Przytulam Was z całej siły.

Nadziejo przykro mi z powodu śmierci babci :(

Dziewczyny przebywające w szpitalu trzymajcie się dzielnie <3

My z mężem ustaliliśmy wspólny prezent na swoje urodziny i zakupiliśmy detektor

http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-b-promocja-najtaniej-i5992844241.html?bi_s=internal&bi_c=78175&bi_m=baby-art-offer

Wybrałam ten model bo pokazuje wartość tętna tzn rozpoznaje czyje, czy to matki czy dziecka.

Po użytkowaniu mogę powiedzieć, że byłam zadowolona, nawet teraz gdy Tymuś ma ciche dni korzystam.

Ja w niedzielę dzwoniłam do lekarza, tak mnie bolał cały brzuch, twardy a najgorzej ulokowany był po lewej stronie... z bólu to aż płakałam, mały był mało ruchliwy, miał spokojny dzień i postanowiłam zadzwonić do lekarza.
    Kazał znów wdrążyć nospę max 4 razy dziennie, magnez, apap...
    Cała niedzielę się męczyłam, przeleżałam w łóżku...ale lekarz uspokoił mnie, że jak czuję ruchy nawet minimalne to nic złego się nie dzieje... i mam odpoczywać :/

M@linka, Nadzieja1988!, Bianka4 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • osa Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam chrapkę na detektor, ale mi przeszło. Nie potrafiłabym się oprzeć codziennemu mierzeniu tętna i pewnie stresowałabym się jakbym nie mogła znaleźć.

Jagienko, co do 3D/4D to nie robiliśmy, nasz maluch lubił się obracać bądź zasłaniać rączkami przed głowicą USG, więc darowaliśmy sobie. Na ostatnich USG też drukowaliśmy pomiary wód, żeby mieć do szpitala, teraz poproszę, żeby lekarz zrobił jakieś foto małego. :)

Martynko, to odpoczywaj, masz już wyznaczony termin CC czy jeszcze myślicie o porodzie naturalnym, bo widziałam, że Tymuś się chyba obrócił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:03

3jvzi09k998ztm99.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ