Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:Syla tez czekam na te twojà wizyte,jakos mysle ze wlasnie z tego jaja 22mm byla ovu.Owocnego cyklu...chyba razem bedziemy testowac
w 15 dc miałam 17 mm, a w 22 dc miałam 2 x 19 mm
ja będę tesować 07.07 albo może i ciut późniejMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
osa wrote:Dzień dobry
Też miałam chrapkę na detektor, ale mi przeszło. Nie potrafiłabym się oprzeć codziennemu mierzeniu tętna i pewnie stresowałabym się jakbym nie mogła znaleźć.
Jagienko, co do 3D/4D to nie robiliśmy, nasz maluch lubił się obracać bądź zasłaniać rączkami przed głowicą USG, więc darowaliśmy sobie. Na ostatnich USG też drukowaliśmy pomiary wód, żeby mieć do szpitala, teraz poproszę, żeby lekarz zrobił jakieś foto małego.
Martynko, to odpoczywaj, masz już wyznaczony termin CC czy jeszcze myślicie o porodzie naturalnym, bo widziałam, że Tymuś się chyba obrócił.
My też nie robiliśmy 3D/ 4D.
Mi lekarz woli rozwiązać ciążę przez CC, 19 wizytuje to będę miała ustalony termin, Oska a Ty kiedy masz wizytę ?
Teraz nie łatwo o odpoczynek, muszę zrobić obiad, jedzenie, bo nikt mi nie pomoże w tym...
Mąż robi zakupy, jak umie ogarnie mieszkanie...
Dla mnie teraz spacer to luksus, ledwo chodzę, rano tylko zrobię szybkie zakupy w piekarni i warzywniaku- troszku warzyw, owoców i nigdzie sie nie wypuszczam.osa lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja wlasnie zakupilam ten co Martynka napisala Sonoline B zapłacilam 270 zl z przesylka.... wiem ze drogo, ale tak defacto to jest koszt dwoch wizyt u lekarza, i tak zamiast wizyt co 2 tyg moge miec co 3 tyg, wiec bedzie ich mniej.
Jak dostane dzisiaj detektor to bede sie nim bawic, mam nadzieje ze znajde tetno szybciutko.M@linka, M@linka, Martynka30, Jacqueline, osa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Coco - myślę właśnie o tym detektorze co napisałaś, no cóż, jeszcze musze się z tym przespać
Wychodzę dziś do domkuDoktor pytała się jaką chce Luteinę, doustną czy dopochwową, zostaję przy doustnej bo może tamta faktycznie coś mi podrażniała. No i dodatkowo mam Duphaston, ale to mi starczy do wizyty 13 lipca, także za osiem dni podglądanie maluszka, to będzie 9t5d, mam nadzieję zobaczyć już jak się rusza
Martynka30, M@linka, osa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Nadziejko przykro z powodu babci.
Jaq gratki Małego Wielkiego Skarba! Niech rośnie zdrowo
malinko czekamy na newsy od Ciebie.
u mnie 2dc ech jak długo jeszcze trzeba czekać.. I na dodatek się przeziębiłamno masakra.
kopiko witaj.
A co do detektora to ja chyba też bym się nie zdecydowała w pierwszej ciązy nie miałam i teraz myślę,że też dużo by to nie zmieniło. Ale wiadomo gdybym miała być dzięki temu spokojniejsza to też bym pewno kupowała. Kto wie może jak się uda to zmienie zdanie :pJacqueline, M@linka lubią tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Ja uważam, że lepiej jest dopłacić i mieć trochę lepszy, niż bawić się takim za ponad 100zł i ciężko określić czy znalazło się swoje czy dziecka tętno, bo to trzeba liczyć itp
M@linka ja słuchałam codziennie, czasami nawet 2 razy, bo np rano nie mogłam złapać tętna bo mały się gdzieś ukrył i szukałam za 2-3 godz ( dziewczyny na wczesnym etapie maluchy mają tyle miejsca, że mogą się nieźle ukryć)
Kurcze dziewczyny nie dajmy się za bardzo zwariować, niektórzy mówią, że częste usg w ciąży jest szkodliwe, a tak naprawdę komórki, używamy codziennie, komputer, tv- a to ponoć jest promieniowanie
Mój gin nie mówił nic że to niebezpieczne.M@linka, osa, Bianka4 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja sie zastanawialam nad tym tanszym ale w sumie balam sie ze bede znajdowac swoje tetno, a tu mam wyswietlacz i wiem ile jest na liczniku. A swoje tetno zmierze sobie telefonem.Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć
))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Witam was po przerwie
mam nadzieje ze u mamusiek w szpitalach jest wszystko dobrze
My w weekend swietowalismy 2urodzinki Zuzibylo kupa strachu ale wiecej smiechu zabaw itp. na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo
Zulka padla jakby ktos baterie jej wyciagnal o 23 bez mycia pizamki itp.
-
Ja, jak tak wspominam siebie z czasów ciąż (a także siebie obecnie), stwierdzam, że spokój nie ma ceny.
Dzisiaj byłabym gotowa zapłacić każdą cenę, aby czuć się lepiej i spokojniej. Myślę, że sumarycznie podsłuchanie dziecka przez brzuch będzie dla niego mniej niebezpieczne niż wieczne nerwy, gnanie na IP, bezsenność z powodu lęków. A tak niestety wspominam większość moich ciążowych tygodni.
Myślę, że jak będę (jeśli będę...) w ciąży, to również poważnie rozważę detektor.
Martynko,
Fajnie, że się odezwałaś, bo myślałam wczoraj o Tobie i już Cię chciałam wywoływać.
Wszystko już wiem, więc więcej nie dopytuję. Czekamy niecierpliwie do 19.07 na termin cc lub inne plany porodowe, o ile takowe się pojawią.
Mnie to się nadal marzy dla Twojego Tymeczka 29.07Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 10:13
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
maggda wrote:Witam was po przerwie
mam nadzieje ze u mamusiek w szpitalach jest wszystko dobrze
My w weekend swietowalismy 2urodzinki Zuzibylo kupa strachu ale wiecej smiechu zabaw itp. na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo
Zulka padla jakby ktos baterie jej wyciagnal o 23 bez mycia pizamki itp.
Hej Maggda!
A jak Ty się czujesz?
Już prawie połowa drogi za Tobą!maggda lubi tę wiadomość
-
Dziekuje ze pytasz ale u nas wszystko dobrze a wrecz bosko
brzuchol rosnie maly kopie coraz mocniej a ja zaczynam obserwowac czy brzuch sie rusza od kopniakow
Nawet nie wiem kiedy to zlecialo pamietam jak wstawialm zdj testu i sie panicznie balam ze po co teraz za szybko bo dopiero co stracilam.
-
Maggda a co to był od razu po zabiegu?
Pobrali mi krew na progesteron...ostatnio byl tylko 15,5 ng/ml... Ciekawe jak będzie dziś?..
Znów jest u nas na sali kobieta z poronieniem zatrzymanymta akurat widać, ze przeżywa
choć stara się trzymać...Boże daj jej siłę.
U mnie był obchód - nic nie mówił ordynator a ja o nic nie pytałam. Tylko powiedział "a tu hodujemy"no tak hoduję fasola i mam nadzieję, że w końcu wychoduję...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 10:29