X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " Szczepienia to chyba juz ostateczność"

Niebieska sory ale ja mam inne zdanie na ten temat,aczkolwiek moze 2 miesiace temu miałabym inne...

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja uwielbiam koty,niestety w lutym musialam uspic naszego gangstera bo bialaczke miał.Jutro z mezem jedxiemy oglądnąc kotke,kolezanka ma hodowle i chce sprzedac 4letnià kotke Franie.

A dlaczego dopiero teraz pozbywa się dorosłego kota?
    Dla mnie trochę ryzykowne kupować dorosłego kota, bo one przyzwyczajają się do miejsc. Pierwsza myśl, że ktoś chce sprzedać 4 letnie zwierzę, to coś może być nie tak. Może jakieś problemy behawioralne?

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Jagna haha dobre to było...fajnie jakbyś poczekala te 30 dni ze mną na bete :-P

Jeszcze 100 km nam zostało... ;)
    30dni mówisz....przemysle sprawe i we srode dam ci znac czy zrobie te bete za miesiàc dla ciebie :-)
    Och to zdrowo po północy bedziecie na miejscu.Rano obudzisz sie w nowym miejscu...oby przysnił ci sie jskis rózowy bobasek,bo pierwsze sny w nowym miejscu sie ponoc sprawdzają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:31

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Dzisiaj mam wrażenie, że poczułam Groszka. Akurat miałam rękę położoną na brzuchu dokładnie tam gdzie znalazlam Groszka, i coś mi się pod palcami jakby przepłynęlo, obróciło się. Dziwne uczucie, na pewno nie były to pracujące jelita. Mój Mąż też to poczuł. Czyżby to był Groszek.
    Wszystko mozliwe,nawet detektor nie był potrzebny :-)

Coconue lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria to nie tak ze ona pozbywa sie tego z jakichs przyczyn.Dobry hodowca przez pierwsze piec lat kota wie ze rodzi najlepsze najwartosciowe koty,takie które zbierajà nagrody na wystawach.Ona dluzej nie trzymie kota,a nie wszystkie moze sobie w spoczynku zatrzymac bo juz takich ma 5 plus do tego te które hoduje chybs z 12cie i jak jeszcze ze trzy cztery kotki jak zaczną rodzic to ona ma pracy od rana do nocy i tych kotów jest mega duzo.Gdyby mogla to by je wszystkie zatrzymala dlatego sprzedaje je za taką a nie inna sume i wybiera taki dom jaki jej odpowiada i zeby miaka blisko by móc go odwiedzac.Te koty są bardzo dobrze traktowane,więksxosc z nich non stop jakies medale z wystaw przywozi,Frania akurat ostatni medal w zeszlym roku zdobyla,trzy miesiàce temu odkarmila ostatnie kocięta i na tym skonczyla jej sie kariera.Niestety taką ma prace moja kolezanka ze czasem sytuacja sprawia iz jakiegos kota musi wymienic,kazdy kot to pieniàdze,ona na nich zarabia i w nie inwestuje.Te koty majà systematyczne wizyty weterynatza,mają swój domek wybudowany gdzie mają zamontowane swoje kocie gadzety,zabawki i nawet taras ogrodzony by mogly na swieze powietrze wyjsc o kazdej porze roku.
    To nie jest tak ze kot jest chory i ons sie go pozbywa,jesli bylby chory to sie go leczy bo zagraza innym kotom a ona niestety takim sposobem robi miejsce innym kotom z których dalej bedzie miec jakàs korzysc.
    Ma tez hodowle yorków tez medalisci,ale ma ich trzy tylko.Kiedys tylko yorkami sie zajmowala a pózniej zajela sie kotami...

Miłego weekendu kochane,ja zbieram sie do pracy :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco - ale super jakby to faktycznie Groszek był :) Ja w ciąży z córka pierwsze ruchy poczułam w 16t6d, po wieczornym hmm seksie, pamiętam, że leżę na plecach i jakby ktoś mnie posmyrał piórkiem w brzuchu ;) Codziennie czułam ruchy od tamtego dnia, a pod koniec 19tc to było widać nawet jak brzuszek delikatnie się rusza :D

Jagna - mój M powiedział, że jak miałby kupować kiedyś kota to właśnie Brytyjczyka, ewentualnie syjamskiego ;) Obydwa widziałam na żywo i chyba Brytyjczyk bardziej mi się podoba :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, to zmienia postać rzeczy. To faktycznie HODOWLA, a przy takim podejsciu trudno o sentymenty i trzeba wycisnąć kasę do końca, jeśli się tyle zainwestowało. A ze to droga inwestycja, to wiem. Moja kolezanka miała hodowlę nowofunlandów. Ale przy hodowli Twojej kolezanki, to była manufakturka ;) 2 suki zaledwie.
    Koteczka jest napewno słodka, ale podzielam zdanie Twego męza. Jestem dziewczę ze wsi. U nas koty się rozdawało i przygarniało. Nigdy nie był to biznes.

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ???? Jak wstawić zdjęcie

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszko - wchodzisz na jakąś platformę typu fotosik, wrzucasz zdjęcie i kopiujesz link z ten z oznaczeniami url i img, wklejasz go do wiadomości na forum i gotowe :) Tylko na fotosiku trzeba jeszcze po załadowaniu zdjęcia wybrać z listy, że to na fora dyskusyjne, dopiero link się pokaże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 09:42

Kaczuszka86 lubi tę wiadomość

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3aba3197fb763e17med.jpg

Jacqueline, M@linka, Evita, sylvuś lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    3aba3197fb763e17med.jpg
    Takiej masci koty mojemu męzowi sie podobają?Ta mysz to zabawka?
    Kiedy mialam dachowca w domu to zawsze przynosił myszy albo ptaki,masakra z nim byla.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Jagna, to zmienia postać rzeczy. To faktycznie HODOWLA, a przy takim podejsciu trudno o sentymenty i trzeba wycisnąć kasę do końca, jeśli się tyle zainwestowało. A ze to droga inwestycja, to wiem. Moja kolezanka miała hodowlę nowofunlandów. Ale przy hodowli Twojej kolezanki, to była manufakturka ;) 2 suki zaledwie.
    Koteczka jest napewno słodka, ale podzielam zdanie Twego męza. Jestem dziewczę ze wsi. U nas koty się rozdawało i przygarniało. Nigdy nie był to biznes.
    Wiesz,teraz kiedy staramy sie o dziecko to wolalabym miec kota ulozonego,zdrowego i zeby w domu był.Mielismy dachowce dwa i kazdy przynosił jakies choroby wieczne wedrówki do weterynarza byly,nie pomogly szczepienia,dlatego dla mnie bezpieczniej bedzie jakbysmy takiego kota wzièli,jesli màz nie zmięknie to pewnie po wakacjach ze schroniska jakąs kotke wezmiemy bo z kotką mniejszy problem i bardziej lagodna

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta ze zdjęcia to zabawka :) ale kot jest łowny. Ciągle zbierałam pod domem myszy albo musiałam jeździć z nim do weterynarza bo miał problemy żołądkowe po ptakach. To zwykły dachowiec ale pół wychodny. Całe dnie na kanapie, ma swój fotel w pokoju ale załatwia się na dworze. Jest okropnie złośliwy i jest nie towarzyski ale jak zasypia i cichutko chrapię (stary i lekko otyłych jest) to jest taki słodki i przytulaśny można się z nim gimnastykowac, nagle zmienia się w maskotke

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Ta ze zdjęcia to zabawka :) ale kot jest łowny. Ciągle zbierałam pod domem myszy albo musiałam jeździć z nim do weterynarza bo miał problemy żołądkowe po ptakach. To zwykły dachowiec ale pół wychodny. Całe dnie na kanapie, ma swój fotel w pokoju ale załatwia się na dworze. Jest okropnie złośliwy i jest nie towarzyski ale jak zasypia i cichutko chrapię (stary i lekko otyłych jest) to jest taki słodki i przytulaśny można się z nim gimnastykowac, nagle zmienia się w maskotke
    Dokladnie,takie są dachowce :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    " Szczepienia to chyba juz ostateczność"

Niebieska sory ale ja mam inne zdanie na ten temat,aczkolwiek moze 2 miesiace temu miałabym inne...

Ostatnio liznęłam temat szczepień - są chyba trzy rodzaje - preparaty z krwi własnej, preparaty ze materiału partnera (?) i preparaty syntetyczne działające stymulująco. NIe ogarniam jeszcze do końca systemu.

Arleta, pewnie już o tym pisałaś - ale skąd wywnioskowałaś że należy zabrać się za immunologię? Jakieś konkretne badanie?

Tak już idę za ciosem badań zastanawiam się czy jeszcze czegoś nie sprawdzić :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w skonczonym 6 tc zaczynamy 7 :)
    W pierwszej ciazy w 7 tygodniu widzialam serduszko a dwa tygodnie pozniej okazalo sie, ze dzidzius nie rozwija sie wlasnie od okolo 7tc. Takze zaczynamy ciezki psychicznie czas.

Ikarzyca lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - gratulacje kolejnego tygodnia :)

I doskonale rozumiem Twoje obawy :/ Od paru dni znów męczą mnie te cholerne mini plamienia, dziś jest więcej, a dokładnie w tym czasie ciąży w zeszłym roku dowiedziałam się, że serduszko już nie bije.

Wczoraj wzięłam ostatnią globulkę (może od nich te plamienia) i liczę, że w ciągu 2 dni plamienia wyciszą się całkiem.

Jeszcze 4 całe dni do wizyty...

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się czujesz?
    Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Paulina - gratulacje kolejnego tygodnia :)

I doskonale rozumiem Twoje obawy :/ Od paru dni znów męczą mnie te cholerne mini plamienia, dziś jest więcej, a dokładnie w tym czasie ciąży w zeszłym roku dowiedziałam się, że serduszko już nie bije.

Wczoraj wzięłam ostatnią globulkę (może od nich te plamienia) i liczę, że w ciągu 2 dni plamienia wyciszą się całkiem.

Jeszcze 4 całe dni do wizyty...
    A ja jeszcze 4 do bety,moze do was dolacze i troche bedzie razniej?

Jacqueline lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq jestem dobrej mysli co do was,wiem ze macie stracha,pewnie sama bede miec ale pragnienie jest wièksze.Pewnie tez bede panikowac i swirowac przy malej plamce brudnego sluzu ale to normalne ten strach i obawy.Kto tego nie przezył nie wie tymbardziej wy kiedy stalo sie to kolkakrotnie.Bądzcie silne...ostatnio zapominam sie ze moge byc w ciàzy,jak sie tak poschylam,podzwigam to czuje podbrzusze,jak odpoczne to jest ok,po dupku przechodzi.Daj wiec Boze bym mogla swirowac razem z wami :-) :-)

Jacqueline, Bianka4 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ