WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 U mnie nie za wesoło , zdrowie mi się sypie trochę jak nie bark to trądzik , i teraz doszła prawdopodobnie tarczyca , gorzej być nie może poszłam do mojej rodzinnej , pomacała mnie po szyji i stwierdziła , że mam jakąś wolę tarczycy a nic mi nie doskwiera , mam skierowanie na USG tarczycy , i badania z krwi mam zrobić , nie cierpię jak krew mi pobierają , znów mi się tak wkuje z dwa dni bedzie będzie wyszłam z domu po 11 za nim wszystko po załatwiłam była juz 13 .00 , na 16.00 do dentystki i na 18.20 do gin , do fuzjoterapeuty dopiero we wrześniu idę , nie było wolniejszych terminów , do dermatolog idę w piątek prywatnie bo zapisy też mają długie , aż na grudzień teraz to muszę o siebie , bardziej zadbać o zdrowie . A co u Ciebie Aga22?.

• annak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,
    No właśnie, napisz co u Ciebie, bo dawno się nie odzywałaś.

Szczęśliwa Mamusiu,
    Łączę się w bólu... Ja też ostatnio spędzam tyle czasu chodząc po lekarzach, że zastanawiam się, ile ja tak naprawdę mam lat :-/
    Trzymam kciuki, żeby to tylko tak groźnie wyglądało, ale okazało się jakimiś drobnostkami.

Z problemami z cerą też długo walczyłam, ale udało mi się je (do dziś nie wiem jak) względnie pokonać. A więc wiem, jak to potrafi być uciążliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 16:16

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Jagna a jeśli zrobię betę i będzie pozytywna to od razu mogę włączyć dupka tak? Mam jeszcze utrogestan
    Zrób wtedy bete i progesteron jednoczesnie,bedziesz miec wynik to zobaczysz czy trzeba brac dupka czy swój progesteron poszedł w góre.Bez sensu faszerowac sie hormonami jesli to niekonieczne

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ja niestety nie pomogę. Nie mam doswiadczenia
    Tez nie mam doswiadczenua z tym testerem,ale wiem ze nie tak od razu załapie się jsk prawidlowo sie operuje takà lunetą :-) na sline i na sluz chyba moze byc

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Coco,
    Bardzo Ci dziękuję za to info o diecie!
    W sumie to dla mnie dobre wiadomości, bo takie podejście, jakie podałaś, jest mi bardzo po drodze.
    A ja tez moge jakąs diete?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czesto miala tràdzik albo rózne wypryski na piersiach plecach,zaczęlsm uzywac mydla do mycia i do kàpieli "bialy jelen" i od tej pory trądziku nie ma,czasem jakas krostka sie pojawi ale problem znikł

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Zrób wtedy bete i progesteron jednoczesnie,bedziesz miec wynik to zobaczysz czy trzeba brac dupka czy swój progesteron poszedł w góre.Bez sensu faszerowac sie hormonami jesli to niekonieczne
    Jagna jeśli mogę jeszcze dopytać - doradzić się: miałam iść na zbadanie progesteronu w sobotę tj.23dc. Ale teraz gdy cosik podejrzewam może lepiej byłoby iść w 26 dc - termin miesiączki. Zrobiłabym od razu betę razem progesteron em oraz tsh. Chyba lepiej tak co nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja tez czesto miala tràdzik albo rózne wypryski na piersiach plecach,zaczęlsm uzywac mydla do mycia i do kàpieli "bialy jelen" i od tej pory trądziku nie ma,czasem jakas krostka sie pojawi ale problem znikł
    Jesli chodzi o Białego Jelenia używam go i do higieny intymnej i dla dzieci do mycia i dla siebie oraz mój mąż używa żel do twarzy - chwalimy sobie bardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 15:40

• Haana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff ja już jednak w domu. :)
    Zrobili mi SIS, wg lekarza wszystko tam ładnie wygląda. Zero zrostów, mięśniaków. Trzon macicy przodozgięty, endometrium jak na I fazę cyklu, prawy jajnik z pęcherzykami wzrastającymi, lewy z drobnymi pęcherzykami.

Anatomiczna przyczyna poronień-wyeliminowana.

Alisa lubi tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już jutro !!! :P hehe objawów okresowych zero
    ogólnie jestem bardzo osłabiona nic mi się nie chce

Alisa lubi tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    już jutro !!! :P hehe objawów okresowych zero
    ogólnie jestem bardzo osłabiona nic mi się nie chce
    I oby tak zostało ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 17:34

• Ainade Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oddaję swój okres !!! która chętna ??

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasi partnerzy badali nasienie przy poronieniach? Pomimo, że próba zajścia w ciąże była łatwa?

17u9wn15caesulxa.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade - ja poproszę! Bardzo Bardzo!

Haana - tak :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Haana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie to było dokładnie badanie? Jest coś takiego aby zbadać np. bakterie w nasieniu?

17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Czy Wasi partnerzy badali nasienie przy poronieniach? Pomimo, że próba zajścia w ciąże była łatwa?
    Mój M nigdy nie badał.

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    A jakie to było dokładnie badanie? Jest coś takiego aby zbadać np. bakterie w nasieniu?
    Wykaz dostępnych badań śląskich labolatoriów analitycznych :)

DZIAŁ VI BADANIE NASIENIA (Spermiogram)
    1250 Badanie nasienia (metoda SCA)
    Kompleksowe badanie nasienia (CASA)
    1251 Morfologia plemników
    1252 Ocena żywotności
    1255 Seminogram
    1254 Test na obecność aktywnych leukocytów (POX)
    1253 Test na obecność p/c przeciwplemnikowych IgG MAR-test-IgG

do tego można zrobić posiew na bakterie i grzyby w nasieniu - z tej samej próbki.

taki komplet zrobisz w wielu klinikach leczenia niepłodności, ale można w niektórych laboratoriach oddać też próbkę już w kubeczku ;) pobraną w nieco lepszych okolicznościach.

Mój gin (!) zwracał uwagę, żeby przy takim pobieraniu facet był cały odkażony (popsikany jakimś octeniseptem - ręce, członek i okolice) - wtedy w razie w wychodzą faktycznie infekcje wewnętrzne a nie to dołożone pozaustrojowe.

Generalnie i tak podziwiam i szanuję facetów mających odwagę na to badanie - przełamujących strach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 18:43

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    M@linka odezwij się,proszę...

Haana Sisa robiłaś prywatnie? a powiedz, to zrosty,jak ktoś ma to widać w tym badaniu
    a jajowody też się udrażniają czy to tylko przy histeroskopii? bolało?

bo ja już niewiem co mam zrobić,ten ordynator odemnie z miasta powiedział że zrobi mi w sierpniu histero bo muszę jeszcze teraz posiewy zrobić,żeby żadnych bakterii nie było co byłoby niebezpieczne bo pozniej mogłyby się rozsiać..no dobra ok ale powiedział też że żadnej przegrody (jakby była) się nie podejmie usunąć,jedynie zrosty "uciąć" -ale on chyba ma jakąś przestarzałą metodę bo pozniej mówił,że się daje na tydzień jakiś balonik z cewnikiem żeby nie odrosły..masakra

ja mam nadzieję że tych zrostów nie mam ale muszę sprawdzić ,no i też fajnie byłoby się upewnić czy ten kształt mojej macicy wskazuje jednoznacznie na przegrodę (Ludwin narazie powiedział że jest tak pomiędzy ) i jednoznacznie potwierdzi właśnie to Sis..
    tylko wiecie o co mi chodzi..kasy nie mam już za dużo,zabieg u Ludwina jest b.drogi..ale chyba ten Sis (u Ludwina-bym wiedziała przynajmniej co jest) i histero (u siebie) w jednym miesiącu to też nie można tak,nie?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska trzymam kciukasy za pozytywny tescik..:)

a i co do mydeł...też jak niekiedy nawet podmywam się tym zwykłym mydłem jeleniem odnoszę wrażenie że jest lepiej "tam" niż tymi Lactacytami,bo niekiedy tez mam tam też jakby jakiś dyskomfort..tak jak Anna pisała,niewiem od czego to zależy,może to pH jakieś niewłaściwe

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M też musiał robić to badanie na zlecenie Maliny ale rzeczywiście jest to stresujące dla meżczyzny i napewno zostaje im w "głowie"
    a ja do dziś niewiem o co chodzi z tym,że mam te przeciwciała przeciw plemnikowe...

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ