Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAga22 U mnie nie za wesoło , zdrowie mi się sypie trochę jak nie bark to trądzik , i teraz doszła prawdopodobnie tarczyca , gorzej być nie może poszłam do mojej rodzinnej , pomacała mnie po szyji i stwierdziła , że mam jakąś wolę tarczycy a nic mi nie doskwiera , mam skierowanie na USG tarczycy , i badania z krwi mam zrobić , nie cierpię jak krew mi pobierają , znów mi się tak wkuje z dwa dni bedzie będzie wyszłam z domu po 11 za nim wszystko po załatwiłam była juz 13 .00 , na 16.00 do dentystki i na 18.20 do gin , do fuzjoterapeuty dopiero we wrześniu idę , nie było wolniejszych terminów , do dermatolog idę w piątek prywatnie bo zapisy też mają długie , aż na grudzień teraz to muszę o siebie , bardziej zadbać o zdrowie . A co u Ciebie Aga22?.
-
Aga,
No właśnie, napisz co u Ciebie, bo dawno się nie odzywałaś.
Szczęśliwa Mamusiu,
Łączę się w bólu... Ja też ostatnio spędzam tyle czasu chodząc po lekarzach, że zastanawiam się, ile ja tak naprawdę mam lat
Trzymam kciuki, żeby to tylko tak groźnie wyglądało, ale okazało się jakimiś drobnostkami.
Z problemami z cerą też długo walczyłam, ale udało mi się je (do dziś nie wiem jak) względnie pokonać. A więc wiem, jak to potrafi być uciążliwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 16:16
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Alisa wrote:Jagna a jeśli zrobię betę i będzie pozytywna to od razu mogę włączyć dupka tak? Mam jeszcze utrogestanAntoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Zrób wtedy bete i progesteron jednoczesnie,bedziesz miec wynik to zobaczysz czy trzeba brac dupka czy swój progesteron poszedł w góre.Bez sensu faszerowac sie hormonami jesli to niekonieczne
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Ja tez czesto miala tràdzik albo rózne wypryski na piersiach plecach,zaczęlsm uzywac mydla do mycia i do kàpieli "bialy jelen" i od tej pory trądziku nie ma,czasem jakas krostka sie pojawi ale problem znikł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 15:40
-
Ufff ja już jednak w domu.
Zrobili mi SIS, wg lekarza wszystko tam ładnie wygląda. Zero zrostów, mięśniaków. Trzon macicy przodozgięty, endometrium jak na I fazę cyklu, prawy jajnik z pęcherzykami wzrastającymi, lewy z drobnymi pęcherzykami.
Anatomiczna przyczyna poronień-wyeliminowana.Alisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Haana wrote:A jakie to było dokładnie badanie? Jest coś takiego aby zbadać np. bakterie w nasieniu?
DZIAŁ VI BADANIE NASIENIA (Spermiogram)
1250 Badanie nasienia (metoda SCA)
Kompleksowe badanie nasienia (CASA)
1251 Morfologia plemników
1252 Ocena żywotności
1255 Seminogram
1254 Test na obecność aktywnych leukocytów (POX)
1253 Test na obecność p/c przeciwplemnikowych IgG MAR-test-IgG
do tego można zrobić posiew na bakterie i grzyby w nasieniu - z tej samej próbki.
taki komplet zrobisz w wielu klinikach leczenia niepłodności, ale można w niektórych laboratoriach oddać też próbkę już w kubeczkupobraną w nieco lepszych okolicznościach.
Mój gin (!) zwracał uwagę, żeby przy takim pobieraniu facet był cały odkażony (popsikany jakimś octeniseptem - ręce, członek i okolice) - wtedy w razie w wychodzą faktycznie infekcje wewnętrzne a nie to dołożone pozaustrojowe.
Generalnie i tak podziwiam i szanuję facetów mających odwagę na to badanie - przełamujących strach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 18:43
-
Hej dziewczyny
M@linka odezwij się,proszę...
Haana Sisa robiłaś prywatnie? a powiedz, to zrosty,jak ktoś ma to widać w tym badaniu
a jajowody też się udrażniają czy to tylko przy histeroskopii? bolało?
bo ja już niewiem co mam zrobić,ten ordynator odemnie z miasta powiedział że zrobi mi w sierpniu histero bo muszę jeszcze teraz posiewy zrobić,żeby żadnych bakterii nie było co byłoby niebezpieczne bo pozniej mogłyby się rozsiać..no dobra ok ale powiedział też że żadnej przegrody (jakby była) się nie podejmie usunąć,jedynie zrosty "uciąć" -ale on chyba ma jakąś przestarzałą metodę bo pozniej mówił,że się daje na tydzień jakiś balonik z cewnikiem żeby nie odrosły..masakra
ja mam nadzieję że tych zrostów nie mam ale muszę sprawdzić ,no i też fajnie byłoby się upewnić czy ten kształt mojej macicy wskazuje jednoznacznie na przegrodę (Ludwin narazie powiedział że jest tak pomiędzy ) i jednoznacznie potwierdzi właśnie to Sis..
tylko wiecie o co mi chodzi..kasy nie mam już za dużo,zabieg u Ludwina jest b.drogi..ale chyba ten Sis (u Ludwina-bym wiedziała przynajmniej co jest) i histero (u siebie) w jednym miesiącu to też nie można tak,nie? -
Aliska trzymam kciukasy za pozytywny tescik..
a i co do mydeł...też jak niekiedy nawet podmywam się tym zwykłym mydłem jeleniem odnoszę wrażenie że jest lepiej "tam" niż tymi Lactacytami,bo niekiedy tez mam tam też jakby jakiś dyskomfort..tak jak Anna pisała,niewiem od czego to zależy,może to pH jakieś niewłaściwe -
Mój M też musiał robić to badanie na zlecenie Maliny ale rzeczywiście jest to stresujące dla meżczyzny i napewno zostaje im w "głowie"
a ja do dziś niewiem o co chodzi z tym,że mam te przeciwciała przeciw plemnikowe...