X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    tak tak oczywiście że powtóżę ;) a po jutrze nawet na bete polecę jeśli nie będzie okresu ;)
    Ja bym juz jutro leciala na te bete jesli tez cos bedzie na tescie widac

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja jeszcze się nie nastawiam . Nadzieja jest niewielka . Aczkolwiek nadal jakichkolwiek oznak zbliżającego się okresu i pochłonięte 2 czekolady :P

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd wrote:
    Witajcie po przerwie
    U mnie też raczej nie wesoło, w ostatnim bezowulacyjnym cyklu udało się zajść w kolejną ciąże, wielka niespodzianka, radość i stres. Urtrogestan 200 2xdziennie i acard, kwas foliowy 5mg 2xdziennie.
    Dziś 6 tydzień 0 dni i byłam ma wizycie jednak radość nie trwała długo. Ciąża jest i owszem, pęcherzyk piękny okrąglutkie odpowiadający 6 tygodni i nawet zarodeczek 2,8 mm odpowiadający 5 tyg i 6 dni, ale nie ma pęcherzyka żoltkowego za to w gratisie dostałam krwiak otaczający z jednej drony pęcherzyk. No i każą czekać zrobić usg za 2 tyg. Nic nie boli plamień brak, nudności straszne... Ktoś by mógł powiedzieć piękna zdrowa ciaza gdyby nie widział usg :( brak mi siły i łez, juz nawet nie umiem być zła czy smutna bo na co? Na kogo?
    Zastanawiam sie tylko jak to malenstwo może rosnąć bez pęcherzyka żoltkowego?
    Kurcze nie wiem co ci napisac,moze nie dokladnie bylo widac skoro pècherzyk ładny i odpowiada wiekiem.A krwiak lubi sie wchlonąc tyle ze moze narobic stracha bo z niego lubi byc krwawienie.Chyba faktycznie czas pokaze co tam pod twoim sercem sie posiało.Trzymsm kciuki by jednak kolejna wizyta cos pozytywnego misla dla was,tylko to az 14dni czekania :-( <3 <3 <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja też nie mam zielonego pojęcia co to może oznaczać. pęcherzyk żółtkowy schowało się za maleństwem na bank ;) a jeśli chodzi o krwiaczki to one się często wchłaniają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 21:56

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    cześc dziewczyny duzo się tu dzieje i jesteście obeznane w tych klockach powiedzcie czy test z 15 dc o godz 10 jest pozytywny ? na żywo jest bardziej podobna do konrolnej robiłam test jeszcze jeden przed chwila i już jest tylko delikatny cień
    robihttps://naforum.zapodaj.net/3c70da13a5ee.jpg.html

hm, według mnie niestety nie. Ja robiąc testy owulacyjne za pozytyw uznaję taką samą jak kontrolna bądź mocniejszą. I tak mam pzeważnie w 11-12dc.
    Przy ostatniej ciąży testowa wyszła aż bordowa.
    A Karola Twoja testowa jest dla mnie za słaba by uznać ją za pozytyw. Ale oczywiście to moje zdanie.

• Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możliwe jest że pęcherzyk żółtkowy sie schował? Nie wiem bo mówiła ze nie moze go znaleźć a szukała wszędzie. Nigdy nie słyszałam o takim przypadku by zarodek rozwijal sie bez pęcherzyka żoltkowego. Powiedziała tez ze nie martwi ją tak ten krwiak jak brak tego pęcherzyka :(

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Jestem tutaj nowa, stracilam ukochanego dzidziusia w 10tc:( Serduszko nagle przestalo bic.
    Poronilam samoistnie, wiec lekarz powiedzial, ze za miesiac moge rozpoczac od nowa starania.
    Z mezem staralismy sie o dziecko 9 miesiecy, zaszlam w ciaze po miesiacu odkad zaczelam pic herbatke fertilitea.
    Od kilku dni od nowa zaczelam ja pic i mam nadzieje, ze rowniez uda sie zajsc po jednym cyklu.
    A wy jakich wspomagaczy uzywacie? Pozdrawiam serdecznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Generalnie i tak podziwiam i szanuję facetów mających odwagę na to badanie - przełamujących strach.

Eee... no to ja nie wiem, jak powinni nas - kobiety podziwiać, chyba pomnik ku czci kobiet na rogu każdej ulicy. Bo za przeproszeniem spust do słoiczka w przypadku faceta w zestawieniu z gmeraniem w pochwie przez obcych ludzi i comiesięcznym krwawieniem to jest po prostu pieszczota, że nie wspomnę o innych badaniach, na jakie my się decydujemy.

Alisa, Jagna 75, Ikarzyca, M@linka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    cześc dziewczyny duzo się tu dzieje i jesteście obeznane w tych klockach powiedzcie czy test z 15 dc o godz 10 jest pozytywny ? na żywo jest bardziej podobna do konrolnej robiłam test jeszcze jeden przed chwila i już jest tylko delikatny cień
    robihttps://naforum.zapodaj.net/3c70da13a5ee.jpg.html

Jak dla mnie żaden nie jest pozytywny. Muszą być dwie identyczne kreski, albo wręcz testowa mocniejsza od kontrolnej. Ale pocieszę cię, że skok trudno wyłapać. Mogłaś mieć skok i najciemniejszą kreskę tuż przed lub tuż po 15dc.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    hm, według mnie niestety nie. Ja robiąc testy owulacyjne za pozytyw uznaję taką samą jak kontrolna bądź mocniejszą. I tak mam pzeważnie w 11-12dc.
    Przy ostatniej ciąży testowa wyszła aż bordowa.
    A Karola Twoja testowa jest dla mnie za słaba by uznać ją za pozytyw. Ale oczywiście to moje zdanie.
    ja sie nie moge wypowiedziec bo testów ovu nie robie a po drugie nie moge otworzyc tego linka i nie widze :-(
    ...ale chyba w tym cyklu bede zmuszona kupic testy ovu i spróbowac bo doktorek nie dał mi zastrzyku wiec ten cykl ma byc bardziej naturalny tylko jest 50% szans na ovu he he,ekserymentów mu sie zachciało jak dla mnie kazdy cykl jest na wage złota i wole miec wspomagacz do ovu.Niestety bez recepty zastrzyku nie kupie i sama jestem ciekawa czy zdarzy sie cud w postaci ovulki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh się napocilam i wszystko mi skasował :/
    Trudno napisze jutro. Dziś tylko Elaira ja robiłam bad pprolaktyny i po obciążeniu w 23dc z zalecenia gin. Musze brać dostinex

Elaria lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade, zajrzę jutro z samego rana i ma być mocna druga krecha! ;-)

M@linko, trzymam kciuki!

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodoweLove wrote:
    Hej dziewczyny.

Jestem tutaj nowa, stracilam ukochanego dzidziusia w 10tc:( Serduszko nagle przestalo bic.
    Poronilam samoistnie, wiec lekarz powiedzial, ze za miesiac moge rozpoczac od nowa starania.
    Z mezem staralismy sie o dziecko 9 miesiecy, zaszlam w ciaze po miesiacu odkad zaczelam pic herbatke fertilitea.
    Od kilku dni od nowa zaczelam ja pic i mam nadzieje, ze rowniez uda sie zajsc po jednym cyklu.
    A wy jakich wspomagaczy uzywacie? Pozdrawiam serdecznie
    przykro mi kochana ze musiałas dołączyc do grona aniołkowych mam <3
    witamy na wątku,pisz jesli masz pytania,tu znajdziesz wiele odpowiedzi i przyjaznych dziewczyn,nie jestes sama.
    Ja wspomagam sie lekami,mam cykle stymulowane,bez tego jajka nie rosną jak powinny,a nawet jesli urosną to do ovu nie dochodzi.Poza tym stos witamin...ja ziólek nie moge z powodu leków stymulujących cykl

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Eh się napocilam i wszystko mi skasował :/
    Trudno napisze jutro. Dziś tylko Elaira ja robiłam bad pprolaktyny i po obciążeniu w 23dc z zalecenia gin. Musze brać dostinex

Dzięki za wiadomość! Jutro idę do endo, mam listę pytań, między innymi o prolaktynę i progesteron.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Eee... no to ja nie wiem, jak powinni nas - kobiety podziwiać, chyba pomnik ku czci kobiet na rogu każdej ulicy. Bo za przeproszeniem spust do słoiczka w przypadku faceta w zestawieniu z gmeraniem w pochwie przez obcych ludzi i comiesięcznym krwawieniem to jest po prostu pieszczota, że nie wspomnę o innych badaniach, na jakie my się decydujemy.
    tak,dla nas pomnik :-) w moim przypadku co miesiąc jestem na monitoringu w trakcie @ (3-4dc)wiec tu dopiero musze przełamac swoje zażenowanie i wstyd.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dzięki za wiadomość! Jutro idę do endo, mam listę pytań, między innymi o prolaktynę i progesteron.
    koniecznie napisz po wizycie,czekamy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic ciekawego poszukiwania pracy pełna para bol w sercu za dzieckiem a tak wam powiem ze mój M robi w pracy już 18 godzinę tak mi go żal jak musi tyle robić. .jest wykończony czekam za nim a tak co nic nasze starania są ale nie zawsze teraz nie chce go męczyć..
    3mam za was wszystkie kciuki modlę się aby każda z nas miała zdrowe dziecko i zywe :* dobrej nocy dziewczyny!

Elaria, M@linka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja zaczęłam dzień świra od plemienia, które dodatkowo dało mi do pieca. Na razie nie mogę zasnąć. Poryczałam się. Miałam też nową refleksje - to już nasza ostatnia próba, więcej razy w ciążę zachodzić nie będę. Mam dosyć :( rezygnuję jeśli teraz nie wyjdzie-zmieniam definitywnie plany i marzenia o drugim dziecku. Zamykam rozdział starań ta ciążą :( Nie będę jeździć po żadnych lekarzach (Arletko termin u Ludwina jest Twój jeśli nadal chcesz-pisz na priv)...Będziemy musieli się zabezpieczać i nawet opcji nie będzie, ze może kiedyś Bóg da, bo co mi da? Kolejna stratę? Nie chce więcej tracić na to życia i zdrowia energii.

Anainde piękny widok-dziś rano będzie lepszy.

Marred współczuje sytuacji :( u mnie groźny krwiak się wchłonął..co do pęcherzyka żół. to nie wiem :|

Jagna wstrząsnął mną wpis o śmierci Grygi...nie do uwierzenia :(

Ainade lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade, jestem tu, czekam...☺☺☺☺

Ainade lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez spac nie moge i czekam na Ainade.

Ainade lubi tę wiadomość

‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ