Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Arleta wrote:Hej dziewczyny
Haana Sisa robiłaś prywatnie? a powiedz, to zrosty,jak ktoś ma to widać w tym badaniu
a jajowody też się udrażniają czy to tylko przy histeroskopii? bolało?
Sis udało mi się zrobił na nfz, skierowała mnie tam pani z poradni patologii wczesnej ciąży i czekałam ok. 3 tygodni. Tak, dzięki temu widać czy są zrosty, mięśniaki itp. Jajowody przy okazji też sprawdził i wyszło, że są fajnie drożne także spoko. Generalnie dostałam dożylnie paracetamol, ale trochę krótko mi go podali. Badanie troszkę nieprzyjemne, ale krótkie. Zabolało mnie tylko w jednym momencie, ból mocny na kilka sekund-tak jakby mocny ból okresowy. Aż zasyczałam (bo serio zabolało) i to powiedziałam do lekarza. -
Tak się właśnie zastanawiam czy wysłać mojego do badania nasienia, ale nie wiem czy takie podstawowe coś wniesie. Nie chcę też chłopa stresować skoro takie podstawowe badanie nic nie da. Słyszałam coś o dna plemników.Lekarze mówią, że skoro zachodzę w ciąże to nie ma potrzeby badać nasienia. Sama już nie wiem co o tym myśleć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 19:18
-
Hej hej, miałam do jutra tu nie zaglądać ale dziś nie wytrzymałam
jutro mam wizytę.. jak się domyślacie moje drogie-bardzo się boję - kolejny wyrokNie czuję się ciążowo, nic się u mnie nie dzieje - teoretycznie skończyłam 9tc...tak jak ostatnio Jaq... "bije, czy nie bije - oto jest pytanie...". Im bliżej wizyty tym większy stres i świr.
Wizytę mam wieczorem ok 19 ... więc "dzień świra" mnie czeka.
haana ja bym nie robiła badań nasienia skoro zachodzisz, moim zdaniem to niewiele wniesieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 19:21
Szczęśliwa Mamusia, Arleta lubią tę wiadomość
-
M@linka wrote:Hej hej, miałam do jutra tu nie zaglądać ale dziś nie wytrzymałam
jutro mam wizytę.. jak się domyślacie moje drogie-bardzo się boję - kolejny wyrokNie czuję się ciążowo, nic się u mnie nie dzieje - teoretycznie skończyłam 9tc...tak jak ostatnio Jaq... "bije, czy nie bije - oto jest pytanie...". Im bliżej wizyty tym większy stres i świr.
Wizytę mam wieczorem ok 19 ... więc "dzień świra" mnie czeka.
haana ja bym nie robiła badań nasienia skoro zachodzisz, moim zdaniem to niewiele wniesie
Proszę Cię daj znać jak tylko będziesz mogła po wizycie wiesz że my tutaj będziemy czekać23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
http://i1061.photobucket.com/albums/t473/ainadebica1/13735199_1372549226094206_563771734_n_zps3bvy6eyb.jpeg
hmmmm jak myślicie ??
był robiony w południe nie z pierwszego moczu a tak wygląda teraz przedtem jakby nic nie było a może było a nie było ciężko mi powiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 19:34
Szczęśliwa Mamusia, Bianka4, M@linka, Magdzia88, blondyna5555 lubią tę wiadomość
23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
Ainade wrote:http://i1061.photobucket.com/albums/t473/ainadebica1/13735199_1372549226094206_563771734_n_zps3bvy6eyb.jpeg
hmmmm jak myślicie ??
był robiony w południe nie z pierwszego moczu a tak wygląda teraz przedtem jakby nic nie było a może było a nie było ciężko mi powiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 19:50
Ainade, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
31.05.24- II 1-2 tc
07.06.23- II 2-3 tc
👩⚕️18.06.24 ❤️ 6+0 0,34cm 🍀
👩⚕️02.07.24 8+3 1,83 cm 🍀
🧬 I - 02.08.24 12+6 7,41 cm 🍀
🧬II - 04.10.24- 21+6 500g zdrowego synusia
20.11.24 28+ 4 - 40cm 1200g 🧸
04.12.24 30+4 - 42cm 1720g 🧸
18.12.24 32+4 - 1950g 🧸
08.01.25. 35+4 - 47cm 2700 g 🧸
23.01.25. 37+5 - 49cm 2800g 🧸
06.02.25. 39+ 5 - 56cm 3500g 🧸
TP 08.02.25 💙
-
nick nieaktualny
-
cześc dziewczyny duzo się tu dzieje i jesteście obeznane w tych klockach powiedzcie czy test z 15 dc o godz 10 jest pozytywny ? na żywo jest bardziej podobna do konrolnej robiłam test jeszcze jeden przed chwila i już jest tylko delikatny cień
robihttps://naforum.zapodaj.net/3c70da13a5ee.jpg.htmlSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAinade Kochana jak nic pozytyw
, jutro z rana powtarzaj i koniecznie daj znać jak i co
. Trzymam kciuki
.
Karola Według mnie powinnaś , jutro jeszcze powtórzyć test.
M@linka Super że jesteś kochana, trzeba być kochanie dobrej myśli , wiem że słowa dają nie wiele , trzeba mieć nadzieję
.
Kochane muszę zdać relację , z wizyty poszłam na 18.20 weszlam po 19.00 , zagladnęła gdzie trzeba , no i ładnie wszystko się zagoiło , moja dusza jest spokojna , i od października możemy ruszać do boju jestem szczęśliwa kochane , oczywiście poinformowała mnie , o tym że jakbym teraz zaszła w ciążę byłoby ryzyko , ale macica jest na tyle silna że utrzyma ciążę , mam zacząć brać kwas foliowy , od października męża nie wypuszczam z łóżka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 20:57
Ikarzyca, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Ainade wrote:tak tak oczywiście że powtóżę
a po jutrze nawet na bete polecę jeśli nie będzie okresu
To powtórz jeszczei napisz od razu
Ja się i tak już nastawiam na jutro na przejęcie Twojej @ (może być nawet jeszcze dziś)
Ainade, Szczęśliwa Mamusia, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Karola - mama Julci i ... ? wrote:cześc dziewczyny duzo się tu dzieje i jesteście obeznane w tych klockach powiedzcie czy test z 15 dc o godz 10 jest pozytywny ? na żywo jest bardziej podobna do konrolnej robiłam test jeszcze jeden przed chwila i już jest tylko delikatny cień
robihttps://naforum.zapodaj.net/3c70da13a5ee.jpg.html
Ja mam takie sam testy - i - ponieważ nie osiągnęłam w tym cyklu ani razu tak podobnych kresek myślę, że możesz uznać owulkę za nadchodzącąKarola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość
-
Witajcie po przerwie
U mnie też raczej nie wesoło, w ostatnim bezowulacyjnym cyklu udało się zajść w kolejną ciąże, wielka niespodzianka, radość i stres. Urtrogestan 200 2xdziennie i acard, kwas foliowy 5mg 2xdziennie.
Dziś 6 tydzień 0 dni i byłam ma wizycie jednak radość nie trwała długo. Ciąża jest i owszem, pęcherzyk piękny okrąglutkie odpowiadający 6 tygodni i nawet zarodeczek 2,8 mm odpowiadający 5 tyg i 6 dni, ale nie ma pęcherzyka żoltkowego za to w gratisie dostałam krwiak otaczający z jednej drony pęcherzyk. No i każą czekać zrobić usg za 2 tyg. Nic nie boli plamień brak, nudności straszne... Ktoś by mógł powiedzieć piękna zdrowa ciaza gdyby nie widział usgbrak mi siły i łez, juz nawet nie umiem być zła czy smutna bo na co? Na kogo?
Zastanawiam sie tylko jak to malenstwo może rosnąć bez pęcherzyka żoltkowego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 21:36
dwie córeczki i...
[*] aniołek 5tyg 2dni
[*] aniołek 5tyg 6 dni
[*] aniolek 10 tyg -
Alisa wrote:Jagna jeśli mogę jeszcze dopytać - doradzić się: miałam iść na zbadanie progesteronu w sobotę tj.23dc. Ale teraz gdy cosik podejrzewam może lepiej byłoby iść w 26 dc - termin miesiączki. Zrobiłabym od razu betę razem progesteron em oraz tsh. Chyba lepiej tak co nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 21:33
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ikarzyca wrote:Ja mam takie sam testy - i - ponieważ nie osiągnęłam w tym cyklu ani razu tak podobnych kresek myślę, że możesz uznać owulkę za nadchodzącą