Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaa... my właśnie wróciliśmy ze spacerku31.05.24- II 1-2 tc
07.06.23- II 2-3 tc
👩⚕️18.06.24 ❤️ 6+0 0,34cm 🍀
👩⚕️02.07.24 8+3 1,83 cm 🍀
🧬 I - 02.08.24 12+6 7,41 cm 🍀
🧬II - 04.10.24- 21+6 500g zdrowego synusia
20.11.24 28+ 4 - 40cm 1200g 🧸
04.12.24 30+4 - 42cm 1720g 🧸
18.12.24 32+4 - 1950g 🧸
08.01.25. 35+4 - 47cm 2700 g 🧸
23.01.25. 37+5 - 49cm 2800g 🧸
06.02.25. 39+ 5 - 56cm 3500g 🧸
TP 08.02.25 💙
SN 11.02.25 40+3, 00:55 55cm 3990g🧸
-
Ale żeście naskrobały, ja cały dzień wiśnie rwałam, żeby nie było to nie dźwigałam pełnych koszyczków za bardzo
Badań robiłam tylko kilka po drugim poronieniu w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. A teraz 1 sierpnia mamy wizytę w poradni genetycznej, kazali tydzień przynajmniej nie być na antybiotyku, więc co§ tam krew będ pobierać, na pewno kariotypy a ciekawe co jeszcze wymyślą
Spróbuję Was później nadrobić12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jackq, na pewno będzie kariotyp. To badanie robią w pierwszej kolejności. Ja musiałam być 3 tygodnie po antybiotyku. Myślę że w Twoim przypadku to bardzo ważne badanie. U mnie niestety właśnie nieprawidłowy kariotyp jest sprawcą wszystkich nieszczęść. Życzę Ci z całego serca żeby w Twoim przypadku było ok i żeby przyczyną była taka, która można leczyć. Ja niestety nie mogę nic zrobić... Koniecznie weź ze sobą wyniki bet z wszystkich ciąż lub zdjęcia z usg. Ja spotkałam się z taką nieprzyjemną sytuacją że nie miałam ze sobą a chcieli. Pytam więc czy skierowanie od lekarza na którym pisze "poronienia nawykowe" nie wystarczy? Przecież lekarz na jakiejś podstawie to napisał! "ja proszę panią muszę mieć jakieś podstawy, dowody że pani była w ciąży". Dobrze że miałam wszystkie wyniki w necie, zalogowałam się i druknęła sobie na miejscu. Normalnie jakaś czysta abstrakcja...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 19:16
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyblondynko Cudne wieści kochana , spora wasza Niunia jest , moja Marysia po porodzie ważyła 3800 , Gabrysia 3700 a Grześ 3300
. Cudne imię wybraliście dla córeczki , ja to na przyszłość dla córeczki chciałabym dać Ania lub Madzia, dla synka Sebastian , Adaś , Stanisław , lub Piotruś , bardzo też mi się podoba Mateusz i Jakub
.
Jak miło Cię Jacqueline widzieć, kochana pamiętaj że jestem myślami cały czas przy Tobie przebadajcie co tylko w miarę możliwe jest , życzę wam z całego serca , aby wróg się okazał i żeby go można było zwalczyć
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 19:32
blondyna5555 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Byłam dziś na wizycie u gina. Nie dawała mi spokoju ta nadżerka, więc dla świętego spokoju wolałam to jeszcze sprawdzić. Pierwszy raz u tego lekarza byłam, koleżanki z pracy mi go poleciły. I choć za wizytę wziął 150 zł, to uważam, że było warto.
Okazało się, że żadnej nadżerki nie mam, obraz USG też jak najbardziej w porządku, ładne endometrium. Tam w środku nie ma się czego doczepić. Trochę mu się nie podobał ostatni wynik TSH, ale jestem pod stałą kontrolą i dążymy z moi endo, żeby wynik spadł poniżej 2.
Dostałam skierowanie na prolaktynę z obciążeniem, powinnam też iść na monitoring i sprawdzić, czy w ogóle mam owulację... A jeśli do grudnia nie uda się zajść, to dobrze by było zrobić HSG i badanie nasienia u męża.
Uspokoiłam się trochę po tej wizycie i bardzo się cieszę, że nie mam nadżerkiSzczęśliwa Mamusia, M@linka lubią tę wiadomość
-
Asia87 wrote:Elaria, a jaki masz poziom wid D3? Wczoraj też właśnie zrobiłam badanie i wyszło 49 ng/ml biore 2000j na własną ręke w zasadzie, ale poziom chyba ok.
Dziękuje dziewczyny za dobre słowo, no wczoraj się troche podłamałam,ale i tak przez 2 tyg nic z tym nie zrobie, Tempka poszła w góre więc jednak może owu była, jade w Sb na urlop wrzucam na luz i niech się dzieje co chce.
Jagna, nie biore żadnego leku na tarczyce, a za to właśnie na prolaktyne bo mam za wysoką
Powinnas isc do endokrynologa bo musisz zbic tsh,ja w zeszlym roku mislam 3,8tsh i prolaktyne mialam przekroczoną.Zbiłam tsh a prolaktyna wrócila do normy.Bez sensu brac lek na zbicie prolaktyny skoro tsh masz za wysokie do staran,bedzie ci na nowo podnosic prolaktyne jesli odstawisz leki na nià.Niektóre dziewczyny zachodzą przy takich wartosciach tsh ale prolaktyny im nie rusza,tobie niestety ta wartosc tsh bedzie podnosic prolaktyne tsh jak i w moim przypadku,wysoka prolaktyna to cykl bezovulacyjny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 22:04
Antoś IVF,Julisia natural
-
maggda wrote:Witam was kochane po dluzszej nieobecnosci
Ostatnio odpoczywalam na zmiane z spedzaniem czasu z corka na festynach i wycieczkach.
Wczoraj jak wrocilismy maz mial dla mnie niespodzianke
Moja suczka zostala mama 4szczeniatdawaj fote jak juz troszku bedà samodzielne
maggda lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
czarnulka24 wrote:ja cykle przed ciąża miałam krótkie 25-26 dniowe .
chodzi mi tylko o to że jeżeli ovu kalendarz wyznaczył owulację to okres powinien się zjawić ??
bo chyba nie może być tak że owulacja była a okres nie przyjdzie??
Po 1 poronieniu okres przyszedł równo w 30dniu a teraz ;( martwi mnie to wszystko a jak na razie nie mam możliwości iść do lekarza bo jestem za granicąWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 22:22
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Uuuhhh... Ja spotkałam dziś znajome starsze małżeństwo. Na widok mojego Syna wykrzyczeli "o! Jaki z Ciebie już duży chłopczyk! Ile to już masz latek? 5? No to najwyższy czas na drugie! Teraz dziewczynka by się przydała!". Ehhh... Ja wiem że nikt nie chce źle, wiem ze nie mają pojęcia o moich kłopotach i nie robią tego celowo. Mimo to zawsze w takich sytuacjach czuję sie jak zbity pies...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 22:41
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cześć dziewczyny codziennie staram.sie was poczytać co się dzieje chociaż ostatnio młodych się udzielam juz jutro wracamy do domu z nad morza pogoda super wszyscy opaleni aż szkoda wracać ale zawsze co dobre szybko się kończy... Niestety.
Malinka bardzo się ciesze ze z twoim maleństwem jest wporzadku
Czarnulka24 ja po poronieniu samoistnym tez długo czekałam na @ ale w końcu przyszła a co do spoko tem i owu to niby tez mi wykres pokazywał ale chyba jie było a w ostatnim.cyklu to of wogole mi przeglądam 2 razy owu wiec nie do końca system.jest wiarygodny często mówią ze pierwszy cykl po poronieniu jest bez owu wiec nie bardzo można liczyć długość faz ale życzę aby szybko wszystko się wyjaśniło
Magdzia a jak ty się czujesz chyba jest lepiej co już nie boli cie brzuch? Kiedy kolejna wizyta?
M@linka lubi tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
roma wrote:Uuuhhh... Ja spotkałam dziś znajome starsze małżeństwo. Na widok mojego Syna wykrzyczeli "o! Jaki z Ciebie już duży chłopczyk! Ile to już masz latek? 5? No to najwyższy czas na drugie! Teraz dziewczynka by się przydała!". Ehhh... Ja wiem że nikt nie chce źle, wiem ze nie mają pojęcia o moich kłopotach i nie robią tego celowo. Mimo to zawsze w takich sytuacjach czuję sie jak zbity pies...Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Niestety,nie mozemy uniknąc tego typu pytan,podtekstów..chcialoby sie wyc jednak zaciska zèby i przełyka gorycz.Jak wiele osób jest nieswiadomych nas,naszych historii.Tylko osobom które nigdy nie mialy do czynienia z takimi problemami jak nawykowe poronienia moze nie przyjsc do glowy ze cos moze byc nie tak.Chyba nigdy nie bedziemy gotowe na takie pytania ,zawsze bedà raniły,to nasz słaby punkt.
Ja mam w tym przypadku bardzo radykalne podejście. Po 2 poronieniu, kiedy kolejna osoba zapytała się mnie kiedy zajdę w ciążę odpowiedziałam prosto z mostu bez ogródek (bo miałam już też dosyć) "byłam w ciąży dwa razy i dwa razy poroniłam". Jestem pewna że taka wścibska osoba (mówiłam tak tylko wścibskim i nie fajnym osobom) już więcej nie będzie pytać o takie rzeczy.
Poronienia, niemożność zajścia w ciążę to temat tabu w Polsce!!!! A jak zaczęłam o tym mówić, to nagle okazało się że dookoła jest mnóstwo osób z takimi problemami. Nie jesteśmy same.Szczęśliwa Mamusia, Evita, skrzat1988, gama lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
nick nieaktualny
-
A mnie ciagle zaskakuja te komentarze i domysly, z ktorymi czasami sie spotykam. Mam znajoma, ktora bezskutecznie stara sie o dziecko od kilku lat i nie jest juz najmlodsza. Niedawno spotkalam sie w wiekszym gronie i byla tam kobieta, ktora zna ta moja kolezanke, ale jak widac o pewnych sprawach nie wie. I nagle slysze komentarze, ze ta moja kolezanka ma obsesje na punkcie psow i ze pewnie ona nie chce dzieci i dlatego jest taka zaangazowana w swoje psiaki, a ze wydaje na podroze, zamiast pomyslec o dzieciach, a ze jej maz to tylko motor i motor...
Ludzieee...rozumiem, ze temat poronien jest tematem tabu, ale tak trudno sie domyslic, ze ktos moze miec problem z zajsciem w ciaze?
Poza tym ja jestem tez obronca wszystkich kobiet, ktore nie chca miec dzieci, bo takie kobiety tez spotykaja sie z niemilymi uwagami. Naprawde ciezko mi to czasem zrozumiec, ze jeszcze ciagle narzuca sie kobiecie przymus roli matki...
annak, M@linka, Evita, Szczęśliwa Mamusia, skrzat1988 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Racja, jeśli same się otworzymy to można się dowiedzieć wielu rzeczy o poronieniu znajomych czy ktoś po prostu nie może zajść. Ja w sumie w tym temacie jestem otwarta, np. w pracy koleżanki wiedzą o moim problemie. Wiadomo, trzeba wiedzieć co komu można powiedzieć, bo wokół pełno plotkar. Ale czasem taka otwarta rozmowa pomaga.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja też czasem mówię jak jest, ale niestety nie zawsze można. Czasem trzeba zacisnąć żeby i przemilczeć temat z wymuszonym uśmiechem jeśli nie chcę się zostać sensacją sezonu w dzielnicy. Są osoby które nie poczują współczucia a tylko zrobią sobie z naszego dramatu temat plotek...25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Jagna, ale ja nie miałam problemu z tarczycą. w trakcie starań robiłam badania i było ok, jak gin mi zlecił badania min prolaktyny to i tarczyca była badana i wyniki były dobre, dlatego przepisał dostinex. Teraz z własnej ciekawości zrobiłam TSH, ale już wiem,że powinnam zrobić też FT3 i 4. Zastanawiałam się czy na własną ręke nie szukać przyczyn no i masz babo placek
Ale już troche ochłonęłam, będzie co ma być narazie, a po powrocie z urlopu umawiam się do lekarzy i zaczynam działać.
Zastanawiam się tylko czy ten wynik może być miarodajny, jestem 2 mieś po poronieniu i mże jeszcze nie wszystko wróciło do normy? No nic, działam za 2 tygSynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb