Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Elaria wrote:No wlaśnie. Moze to mało. Samej sobie zwiększać? Moze warto skonsultować się z drugim endo?
Metforminy dostałam 500 to jest bardzo mała dawka, jak czytałam.
Coco, tylko schrupać tego słodziaka.
Elaria myślę, że spokojnie możesz zwiększyć dawkę wit D. Ja biorę D Vitum 2000 dwa razy dziennie i nie używam kremów z filtrem (tylko twarz) - oczywiście się nie smażę na słońcu bez filtra ale tyle co w mieście jestem w stanie złapać słonka przy jakiś zakupach, spacerach itd. Miałam bardzo duży niedobór (11 jednostek a norma powyżej 30) i dopiero po kilku miesiącach wyciągnęłam się na 29 - także wciąż niedobór ale już na granicy normy. Teraz lato więc staraj się trochę słońca złapać.Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
M@linko,
Wczorajsze wieczorne wieści od Ciebie to jeden z najcieplejszych dla mojego serc momentów tu na forum.
Nie masz pojęcia, co poczułam po przeczytaniu Twojego postu.
Nie powiem, że "wiedziałam"Bo wiedzieć nie mogłam, ale czuć owszem. I czułam (!), że tak właśnie będzie. Tylko już nie chciałam Ci tego pisać, bo wiem, jaką masz alergię na takie słowa.
Na ten moment życzę Ci, żebyś najdłużej jak to tylko możliwe zachowała spokój po tej ostatniej wizycie. A na kolejne życzenia przyjdzie czas przed kolejnąM@linka lubi tę wiadomość
-
U mnie w pierwszym pomiarze witaminy D (w czasie leczenia niepłodności) wyszedł wynik na poziomie 8 (!), co zostało uznane za sytuację absolutnie krytyczną.
Potem suplementacja i podskoczyło do dwadzieścia coś tam. A teraz to będę musiała zbadać za jakiś czas i zobaczyć, jak się sprawy mają... -
Witam dziewczynki po dłuższej nieobecności. Tak sobie pomyślałam "ciekawe ci u Jacq i Malinki" i zaglądam. Jacq tak strasznie mi przykro. Doskonale wiem co czujesz - mam bardzo podobną historię. Powiedz, czy robiłaś jakieś badania genetyczne?
Malinko, tak się cieszę, że u Ciebie w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 11:12
M@linka lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczynki
odnośnie wit. D3, mój wynik - niezadowalający wiadomo:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffe1074e5dce.jpg
a to preparat, który biorę 2 x dziennie. Ale po Waszych wypowiedziach widzę, że chyba za mało biorę prawda?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4ddc7a14620.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 11:19
-
Witam was kochane po dluzszej nieobecnosci
Ostatnio odpoczywalam na zmiane z spedzaniem czasu z corka na festynach i wycieczkach.
Wczoraj jak wrocilismy maz mial dla mnie niespodzianke
Moja suczka zostala mama 4szczeniatElaria, M@linka, Ainade lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to sama za waszymi radami biorę od dziś razy vitrum D3 forte. Zaszkodzić mi nie zaszkodzi. Postaram się też przebywać więcej na słońcu, choć szczerze nie przepadam. A właśnie gotuję dżemik jagodowy, a jeszcze mam zamówione jagody u sąsiadki (ta pracuje, jak kombajn) 10kg do zamrożenia w postaci musów. U nas ceny na jagody są śmiesznie niskie w tym roku 5 zł za kg na skupie, ja płacę 7. Ostatnio litr, czyli 0,7 kg zbierałam w pocie czoła prawie godzinę. Dziękuję, wolę zapłacić. Mrówki, gorąc, komary, ciągle w kucki lub w zgięciu. Zdecydowanie wolę grzybobranie!
-
Co do witaminy D3 to ja biorę 4000 jednostek. Najbardziej opłaca się kupować w kroplach - Juvit D3 lub Vigantol. Jedna kropla zawiera 500 jednostek, cena kropli to ok 5 zł i starcza na długo. Jeden minus - są na receptę. Ale jeśli bierzecie d3 na polecenie lekarza to nie sądzę żeby był problem z uzyskaniem recepty jeśli poprosicie.
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyWitam się i ja z wami
. Byłam po wyniki TSH moje sumienie jest spokojne , wszystko jest dobrze , wyniki mam prawidłowe mam jeszcze iść na USG tarczycy , a to dopiero w następny Wtorek na 12.00 jutro na 9.40 do dermatolog idę od paru dni łykam kwas foliowy
, i biorę Vivaxinum D widać poprawę na buzi przemywam buzię samą wodą , wczesniej myłam twarz Iwostinem po paru dniach od stosowania dostałam małego uczulenia , i już go nie stosowałam , ale tak czy siak pójdę
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 12:46
Alisa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny mam problem czekam na miesiączkę po poronieniu teraz już jest 2 miesiące od poronienia jak na razie to miałam tylko plamienia w 30 dniu po poronieniu ale raczej to nie był okres normalny były jakby same skrzepy 3 dni .
później zdarzyło się poplamić ale tak skąpo.
według temperatury ovu kalendarz wyliczył owulację i powinnam okres dostać 2 dni temu ale nie przyszedł??
ciąże na 90 % wykluczam bo z początku zabezpieczaliśmy się a później kilka razy bez ale stosunek przerywany ..
może to jakieś zaburzenia hormonalne ???
Czy możliwa jest owulacja a brak okresu??? może mi się jakieś zrosty porobiły po łyżeczkowaniu ??
normalna moja faza lutealna trwa 13 -14 dni dziś mam 16 ;/
test robiłam wczoraj ale negatywny ale przy dwóch moich ciążach dopiero pozytywny test wychodził w 17-18 dniu fazy lutealnej a ja zrobiłam w 15
możecie zerknąć na mój wykres i powiedzieć czy okres w końcu przyjdzie ??
https://ovufriend.pl/graph/5093ee49fd21f7d2297f09ffdcb147c3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 13:23
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity