X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    2piwko.gif

:-))
    No ja jeszcze mogę!

Alisa lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki - nic nie rozumiem...
    Edytuję ponieważ wysłali mi jeszcze raz w pdf-ie z normami i tak:

B-HCG: 3,31
    Progesteron: 1,93 (f.lutealna: 1,83-23,9)

TSH: 2,49 (0,270-4,200)
    FT4: 1,22 (0,93-1,70)

To jakim cudem testy +++ ???

TSH takie wysokie!!! w zeszłym roku 1,73 i w kwietniu też 1,7.
    Progesteron niski - o czym świadczy?

wiecie co, proszę Was o pomoc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 15:03

• M@linka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alissa nic nie rozumiem :-\ przecież cień był... może błąd w lab...choć wątpię bo progesteron też nie ciążowy...kurcze no...czyżby jakaś biochemiczna? Przykro mi kochana...no a może to nie Twoje wyniki? (wiem głupie to..)..ehh

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Alissa nic nie rozumiem :-\ przecież cień był... może błąd w lab...choć wątpię bo progesteron też nie ciążowy...kurcze no...czyżby jakaś biochemiczna? Przykro mi kochana...no a może to nie Twoje wyniki? (wiem głupie to..)..ehh

M@linka, ja zrobiłam chyba z 5 testów - na każdym delikatna kreska. Nawet mój mąż widział.
    Nie sądzę by to był błąd w labo nawet ze względu na progesteron.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co ja mam robić...
    Umówiona jestem na dzisiaj do gina, nie wiem czy iść.
    - Jeśli chodzi o tarczycę - gin może włączyć leki? Czy jedynie endo???
    - Czemu bhcg nie jest 0, a 3???
    - i te brązowe plamienia... czemu nie ma okresu.. czyżby faktycznie biochemiczna? kiedy będzie okres?
    - czy z takim tsh ja mogę starać się zajść w ciążę?

Dziewczyny błagam pomóżcie, doradźcie mi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 15:07

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie nie Twoje wyniki? No i progesteron bardzo niski tak jakby słabe jajeczkowanie. Ale to może być też niedomoga lutealna, nie?

Tym bardziej idź do gina! Koniecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 15:12

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Może faktycznie nie Twoje wyniki? No i progesteron bardzo niski tak jakby słabe jajeczkowanie. Ale to może być też niedomoga lutealna, nie?

Tym bardziej idź do gina! Koniecznie.

nie może być pomyłki.. jedne wyniki dostałam gdzie krew została odesłana, a drugie wyniki (pełne z normami) z labo gdzie rano oddawałam krew. Pokrywają się.
    Jeśli chodzi o progesteron to wynik jest w fazie lutealnej - nie znam się na tym. Czyli źle tak? Dzisiaj miałam dostać okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 15:15

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie - lutealna to po owulacji czyli jest ok. Ale jest bardzo niski czyli ciałko żółte (to co zostaje w jajniki po pęcherzyku ) produkuje mało progesteronu. Przynajmniej tak to rozumiem.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • annak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa,
    Oczywiście, że idź do lekarza.
    Gin może wypisać Ci leki na tarczycę. Przynajmniej mi wypisał.

Jeśli chodzi o wynik, to ja jestem ostatnią osobą, która chciałaby wywoływać jakieś nadzieje, ale znam przypadek osoby, która miała 4,50 przy pierwszym pomiarze, a kilka dni później 45. Po prostu na pierwszym badaniu musiała trafić na moment tuż po implantacji. Jakoś się wstrzeliła (nie)szczęśliwie. No i wyszedł wynik negatywno-wątpliwy.
    No ale u Ciebie zastanawiają mnie te testy domowe. Bo jeśli one wyszły, to by znaczyło, że wynik powinien być wyższy. Nie wiem, czy miałaś czułość 10 czy 25, ale w obu przypadkach wydaje się, że beta powinna być wyższa.

Może warto przedyskutować to z ginem, no i jednak powtórzyć betę za kilka dni...

Ja w poprzednim cyklu miałam betę 3,4 w dniu, kiedy przyszła @. Wcześniej się spóźniała kilka dni, a potem, zaraz po tym pomiarze przylazła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 15:38

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Alisa,
    Oczywiście, że idź do lekarza.
    Gin może wypisać Ci leki na tarczycę. Przynajmniej mi wypisał.

Jeśli chodzi o wynik, to ja jestem ostatnią osobą, która chciałaby wywoływać jakieś nadzieje, ale znam przypadek osoby, która miała 4,50 przy pierwszym pomiarze, a kilka dni później 45. Po prostu na pierwszym badaniu musiała trafić na moment tuż po implantacji. Jakoś się wstrzeliła (nie)szczęśliwie. No i wyszedł wynik negatywno-wątpliwy.
    No ale u Ciebie zastanawiają mnie te testy domowe. Bo jeśli one wyszły, to by znaczyło, że wynik powinien być wyższy. Nie wiem, czy miałaś czułość 10 czy 25, ale w obu przypadkach wydaje się, że beta powinna być wyższa.

Może warto przedyskutować to z ginem, no i jednak powtórzyć betę za kilka dni...

Ja w poprzednim cyklu miałam betę 3,4 w dniu, kiedy przyszła @. Wcześniej się spóźniała kilka dni, a potem, zaraz po tym pomiarze przylazła.

Testy miałam i o czułości 10 i 25 - dzisiaj rano zrobiłam dwa facelle: pozytywy.
    Czyli rozumiem, że TSH za wysokie? czy da się z takim wynikiem zajść w ciążę bądź czy można zachodzić w ciążę?

A jeśli chodzi o progesteron: robiony w dniu planowanej miesiączki powinien być niski czy wyższy od mojego? czy na podstawie tego wyniku da się stwierdzić czy jajeczkowanie było - choć pewnie łatwiej byłoby z wynikiem z 23dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 15:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czy siak coś musi być na rzeczy bo miesiączka przyszłaby w terminie, nie byłoby brązowych plamień, + testów. Może to biochemiczna...
    Nigdy jeszcze takiej sytuacji nie miałam.

• annak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna sprawa z tymi testami...
    Może jednak trzeba szybciej powtórzyć to badanie bety? Ja rozumiem, że jeden test może się mylić, ale 5 różnych?

Co do TSH, to myślę, że pod kątem ciąży będzie trzeba trochę obniżyć. Podejrzewam, że lekarz tak zasugeruje, ale ja nie jestem tu super ekspertem.
    Na progesteronie to już się w ogóle nie znam.... Mi ładowali Duphaston zawsze od razu, bez względu na badania (co w sumie nie wiem, czy jest dobre).

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Ci Annak za opinie :-) szykuję się do gina. napiszę po powrocie co i jak. Ale przyznam - takiego obrotu sprawy nie spodziewałam się.
    I to nie jest tak, że jestem zawiedziona, ja czułam, że to nie idzie w dobrym kierunku i teraz patrząc na to wszystko dobrze, że ciąży nie ma.

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tsh mam 2.05. A teraz w ciazy 2.8...i dopiero teraz dostalam eithurox 25...ale i tak kazdy ale to jak jeden maz nie widza zadnego problemu w tsh.....

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Ja tsh mam 2.05. A teraz w ciazy 2.8...i dopiero teraz dostalam eithurox 25...ale i tak kazdy ale to jak jeden maz nie widza zadnego problemu w tsh.....
    Jak to Magdzia? dlaczego dopiero teraz?

no ja sobie nie wyobrażam, że mój gin dzisiaj powie: jest w normie, nie leczymy...

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo zaden lekarz nie widzial problemu ze raz tsh mam 1.5 raz 2 a raz 2.5... I tf4 noskie i przeciwciala anty tpo wysokie... Hasimoto tyle...dobrze ze medicover mam bo lazilam po endo i ginach co chwile i tak jakbym to ja pragnela zapisania mi tabletek... Jak tsh zrobilam w 5 tygodniu ciazy i bylo 2.8 to polecialam szybko i wtedy dal mi euthyrox 25...ogolnie mam nadzieje ze pomoze !

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jak ja mam tsh 2,5 i ft4 1,22 = to źle tak?

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi by ci powiedzieli ze full wypas ! Ja juz sama kochana nie wiem jak jest dobrze !!!! Sama wiesz ze niby pisza ze dla staraczek najlepsze takie max do 2...a ft4 powinno byc w ciazy przy gornej granicy. Ale ja to wiem od kobiet z roznych watlow np z watku ale nie tu na ovu . z hasimoto.... Ale mi lekarz mowi ze wyniki mam ok !!!

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam tsh ostatni raz około miesiąc temu i miałam 2,37. Biorę euthyrox 50 mg i momentami sama sobie zwiększyłam do 75mg, ale juz sie nie bawię w lekarza. Moj endo powiedział ze wynik 3 z kawałkiem nie zabrania starań (taki miałam jak ostatni raz sie z nim konsultowałam) ale zwiększył wtedy dawkę i powiedział ze idealny wynik to miedzy 1a 2 dla kobiet starających sie o ciąże.

Tez zupełnie nie rozumiem Twoich wyników vs pozytywne testy :/

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te testy spakowałam do gina by obadał na własne oczy.

‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ