X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa ja też miałam tsh powyżej 2 i dostałam od gina eutyrox 25 taka dawka mi nie zaszkodzi a może wspomoże tak powiedział.i trochę spało teraz nie badałam. Mi powiedział.ze najlepsze do zachodzie.i jest poniżej 2 ale norma ogólnie jest do 2,5 wiec mię ma.tragedii u ciebie a w necie czytałam ze nawet przy wyższym dziewczyny zachodziły i ciążę donoszą e i dzieci zdrowe jednak trzeba bardziej kontrolować i być na lekach raczej. Zobaczysz co ci twój gin powie. Powodzenia ale sprawa naprawdę dziwna z tymi twoimi testami i badaniami bhcg....

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa a może poprostu za wcześnie ta beta bo czytałam ze wynik 1 wychodzi dopiero po 48 godz od implantacji wiec może te plamienia to implantacja i dopiero beta rośnie jak annak pisała ze może się wstrzelilas w Taki niski wynik....

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa dopiero zajrzałam .
    TSH masz troszkę za wysokie ale i z takimi zachodzą dziewczyny w ciążę - musisz iść do endokrynologa-ginekologa on wstawi ci odpowiednie leki .
    co do pozytywnych testów - naprawdę dziwna sprawa ale do gina maszeruj obowiązkowo

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ja mam pakiet z medicoveru i za tydzień do jakiegos lekarza innego. Tak jak piszesz Niebieska z moim konowałem mi wygodnie - zna moja historie i robi w zasadzie wszystko co mu zasugeruję. Sam zero wlasniej inicjatywy i pomyślunku.
    Ja moze nie o zmianie lekarza ale zasiegnèlabym opini innego lekarza,warto posluchac czy ktos ma identyczne zdanie jsk twój gin

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa dolączam sie do dziewczyn,dziwna sprawa.Zeby testy pozytywne...choc ostatnio na wàtku 35+ dziewczyna ztobila test i pozytyw jasna krecha(jasna nie cien) a beta negatywna.Progesteron z pewnoscià nie ciàzowy,tsh moze szalu nie ma ale to zly wynik nie jest ale mozna go ciut obnizyc pomiedzy 1 a 2 zeby sie utrzymywał.Kurcze,sama jestem wkurzona,rozczarowana na te oszczane testy..moze markery warto sprawdzic czy nie sà podwyzszone...nie sieje jakichs podejrzen ale kolezanka poszla ot tak na kontrole do gina i kazał jej zbadac,wyników nie ma jeszcze ale tez slyszalam ze podwyzszone to lubià dac cien na ciazowym tescie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak dobry pomysł :-D
    Wiadomo ja w miarę możliwości wchodzę i sprawdzam i aktualizuje jak któraś coś dodaje ale niewiem jak będzie jak juz malutka się pojawi, postaram się wchodzić i Was czytać i mówić co tam u nas ;-)
    Ale zawsze dla mnie będzie to jakieś obciążenie <3 <3 <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Elaria,
    Ja też biorę metę 500 (XR) i skrócił mi się z cykl. Z tak mniej więcej 32-35 (nawet 36) do 29 dni.

Endo na ostatniej wizycie, jak mu powiedziałam o wykresach i obserwacjach to powiedział, że u mnie to bez sensu, bo pewnie nie mam owu. Mam nadzieję, że meta mi pomoże :/ Jakbym miałam regularniejsze te cykle, to bym poszła na jakim monit, a tak to mogę chodzić, płacić, a owu (o ile jest) nie wychwycić. W ogóle, jak czytam różne artykuły o tym, jak spada płodność im bliżej 40 (ja mam prawie 37), to właściwie myślę, że urodzenie drugiego, zdrowego dziecka będzie u nas cudem.

• Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja już po wizycie i dalej nic nie wiem.
    Tydzień temu w polskiej klinice w Londynie pani doktor widziała zarodek 0.28cm bez pęcherzyka żoltkowego. Dziś w szpitalu (niestety na sprzęcie gorszej jakosci) inna pani doktor znalazła bez problemu śliczny pęcherzyk żółtkowy ( odpowiadający ciazy 6 tyg) ale zarodka jeszcze nie bylo widać i zdziwiona, że tamta pani doktor nie mogła znaleźć pęcherzyka żoltkowego a mogła widzieć i zmierzyć zarodek skoro go nie ma jeszcze?
    Krwiak się wchłania a nawet gdyby pękł to nie będzie to szkodzić pęcherzykowi ciążowemu.
    Kolejne usg za 2 tyg.
    Także kompletnie zgłupiałam i już nie wiem co myśleć. Pojawiło sie cos czego nie było a zniknęło cos co było...
    Co sprzęt usg i lekarz to inna diagnoza...
    Powiedzcie co mam myślec bo z nerwów oszaleje.

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia - gratuluję.

Alisa, dziwna sprawa. TSH nie jest tragiczne u Ciebie. Ja zaszłam nie wiedząc o problemach z tarczycą i wyszło mi na początku ciąży 3,3. Po leku spadło w ciągu miesiąca na 2,3. Obecnie mam TSH 1,99, ale endo dalej mi je zbija, choć powiedział, że jest "przyzwoite".

Co do niskiej bety i pozytywnych testów, to faktycznie można zgłupieć. Nie wymyślę nic mądrego poza powtórzeniem tej bety i konsultacją z lekarzem.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wróciłam - napiszę Wam od początku co i jak, u którego gina wylądowałam.
    To lecimy:
    Przy dwójce moich dzieci miałam gina-endo. Jednakże kiedy odszedł ze szpitala i przeniósł się do Gyncentrum w Katowicach (dr Mercik) zaczęłam chodzić do innego gina, który pracuje w szpitalu i jest tam ordynatorem (dr Cnota z Genomu w Rudzie Śląskiej). Byłam raptem u niego 2 razy.

No, ale gdy dzisiaj dostałam wyniki jakie dostałam zdecydowałam się iść do dr Mercika, który jest endokrynologiem.
    Opowiedziałam co i jak, nawet pokazałam dr test ciążowy (dla niego pozytyw).
    Badanko: macica ładna, endometrium 12mm - 26dc, jajniki czyste.
    Wykluczył pozamaciczną - uff... Dla niego to nie ciąża, ale, że było plamienie brązowe w niedzielę i wczoraj to kazał we czwartek czyli po 48h powtórzyć betę. I sądzi, że będzie spadała i przyjdzie miesiączka.

Jeśli chodzi o pozytywne testy: powiedział, że to może być wina wysokiego LH. Nic więcej.
    Jeśli chodzi o TSH: dla niego taką maksymalną granicą jest 2,5. Przepisał mi Euthyrox 25 (pół tabletki rano na czczo). Za miesiąc kontrola razem z anty TPO.
    Pytał o wit D3: za małą dawkę biorę. Ma być dziennie 4000jednostek. Ja brałam 1200.

Mówił, że nie ma przeciwskazań do starań się.
    No i właściwie to tyle. Znamy się od 14 lat, mam do niego zaufanie. Choć po urodzeniu się córki z wadami - na chwilę je straciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jeśli chodzi o markery: moja mama zmarła 4 lata temu na nowotwór piersi. Po jej śmierci robiłam BRCA1 i BRCA2 - nie mam wadliwego genu. Ale od paru lat jestem pod opieką onkologa. Badam się regularnie, właściwie piersi badam..
    No to teraz zaś będę myśleć...

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzilam do świetnego ginekologa-endokrynologa. Mialam tsh 3.0 przed zajsciem w ciążę i nic nie kazal mi zbijać bo miałam idealne wolne hormony(ft3 i ft4). Ok. 12 tyg ciazy mialam 3,8 - szybko pobiegłam do tego samego lekarza i znowu nic się nie dzialo bo wolne hormony byly idealne ;-) potem wszystko samo sie unormowalo, spadlo na 2,4. Mialam bezproblemową ciążę i obecnie zdrowego synka ;-) pozdrawiam ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • roma Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa, a czy oprócz przegrody robiłaś jakaś diagnostykę poronień (hormony, immunologia, genetyka)?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma lh do testu ciążowego? Mnie to się na zdrowy rozum nie zgadza - test ciążowy wykrywa hormon hcg a nie lh! Więc nie rozumiem co ma piernik do wiatraka.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to na tej samej zasadzie, jak czasem testy owu wykrywaja wczesna ciaze... po prosu lh i hcg sa w jakims procencie podobne do siebie pod wzgledem budowy chemicznej

Bianka4 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Co ma lh do testu ciążowego? Mnie to się na zdrowy rozum nie zgadza - test ciążowy wykrywa hormon hcg a nie lh! Więc nie rozumiem co ma piernik do wiatraka.

piernik do wiatraka - mają tyle samo liter :D

A co do LH - właśnie podobno testy owulacyjne też potrafią wyjść pozytywne jako testy ciążowe. Różne dziwny na tym świecie.

O właśnie doczytałam, że Niebieska też to gdzieś zaszłyszała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 20:28

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotychczas sadziłam, ze testy lh "wykrywają" ciaze bo w ciąży lh utrzymuje sie na wyższym poziomie. Moim zdaniem test owu wykryje ciaze bo lh w ciąży tez jest wysokie ale test hcg nie wykryje lh a test lh nie wykryje hcg

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• roma Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam wersję podaną przez Niebieską.

Nats lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje. Coś takiego znalazłam w necie http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/841/starania-o-dziecko/test-ciazowy-po-ilu-dniach-od-spodziewanej-miesiaczki-zrobic-test

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Alisa, a czy oprócz przegrody robiłaś jakaś diagnostykę poronień (hormony, immunologia, genetyka)?
    Genetyka - jedynie kariotyp. Immunologii - nigdy.Reszty nie robiłam tzn inaczej jakie hormony masz na myśli?

I tak jak pisze Niebieskaa, lh i hcg podobne do siebie. I właśnie często jest tak że dziewczynom testy owu pokazują wczesną ciążę. Inaczej: sugerują się nimi przy wykrywaniu ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 21:00

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ