Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa ja też miałam tsh powyżej 2 i dostałam od gina eutyrox 25 taka dawka mi nie zaszkodzi a może wspomoże tak powiedział.i trochę spało teraz nie badałam. Mi powiedział.ze najlepsze do zachodzie.i jest poniżej 2 ale norma ogólnie jest do 2,5 wiec mię ma.tragedii u ciebie a w necie czytałam ze nawet przy wyższym dziewczyny zachodziły i ciążę donoszą e i dzieci zdrowe jednak trzeba bardziej kontrolować i być na lekach raczej. Zobaczysz co ci twój gin powie. Powodzenia ale sprawa naprawdę dziwna z tymi twoimi testami i badaniami bhcg....

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa a może poprostu za wcześnie ta beta bo czytałam ze wynik 1 wychodzi dopiero po 48 godz od implantacji wiec może te plamienia to implantacja i dopiero beta rośnie jak annak pisała ze może się wstrzelilas w Taki niski wynik....

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa dopiero zajrzałam .
    TSH masz troszkę za wysokie ale i z takimi zachodzą dziewczyny w ciążę - musisz iść do endokrynologa-ginekologa on wstawi ci odpowiednie leki .
    co do pozytywnych testów - naprawdę dziwna sprawa ale do gina maszeruj obowiązkowo

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ja mam pakiet z medicoveru i za tydzień do jakiegos lekarza innego. Tak jak piszesz Niebieska z moim konowałem mi wygodnie - zna moja historie i robi w zasadzie wszystko co mu zasugeruję. Sam zero wlasniej inicjatywy i pomyślunku.
    Ja moze nie o zmianie lekarza ale zasiegnèlabym opini innego lekarza,warto posluchac czy ktos ma identyczne zdanie jsk twój gin

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa dolączam sie do dziewczyn,dziwna sprawa.Zeby testy pozytywne...choc ostatnio na wàtku 35+ dziewczyna ztobila test i pozytyw jasna krecha(jasna nie cien) a beta negatywna.Progesteron z pewnoscià nie ciàzowy,tsh moze szalu nie ma ale to zly wynik nie jest ale mozna go ciut obnizyc pomiedzy 1 a 2 zeby sie utrzymywał.Kurcze,sama jestem wkurzona,rozczarowana na te oszczane testy..moze markery warto sprawdzic czy nie sà podwyzszone...nie sieje jakichs podejrzen ale kolezanka poszla ot tak na kontrole do gina i kazał jej zbadac,wyników nie ma jeszcze ale tez slyszalam ze podwyzszone to lubià dac cien na ciazowym tescie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak dobry pomysł :-D
    Wiadomo ja w miarę możliwości wchodzę i sprawdzam i aktualizuje jak któraś coś dodaje ale niewiem jak będzie jak juz malutka się pojawi, postaram się wchodzić i Was czytać i mówić co tam u nas ;-)
    Ale zawsze dla mnie będzie to jakieś obciążenie <3 <3 <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Elaria,
    Ja też biorę metę 500 (XR) i skrócił mi się z cykl. Z tak mniej więcej 32-35 (nawet 36) do 29 dni.

Endo na ostatniej wizycie, jak mu powiedziałam o wykresach i obserwacjach to powiedział, że u mnie to bez sensu, bo pewnie nie mam owu. Mam nadzieję, że meta mi pomoże :/ Jakbym miałam regularniejsze te cykle, to bym poszła na jakim monit, a tak to mogę chodzić, płacić, a owu (o ile jest) nie wychwycić. W ogóle, jak czytam różne artykuły o tym, jak spada płodność im bliżej 40 (ja mam prawie 37), to właściwie myślę, że urodzenie drugiego, zdrowego dziecka będzie u nas cudem.

• Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja już po wizycie i dalej nic nie wiem.
    Tydzień temu w polskiej klinice w Londynie pani doktor widziała zarodek 0.28cm bez pęcherzyka żoltkowego. Dziś w szpitalu (niestety na sprzęcie gorszej jakosci) inna pani doktor znalazła bez problemu śliczny pęcherzyk żółtkowy ( odpowiadający ciazy 6 tyg) ale zarodka jeszcze nie bylo widać i zdziwiona, że tamta pani doktor nie mogła znaleźć pęcherzyka żoltkowego a mogła widzieć i zmierzyć zarodek skoro go nie ma jeszcze?
    Krwiak się wchłania a nawet gdyby pękł to nie będzie to szkodzić pęcherzykowi ciążowemu.
    Kolejne usg za 2 tyg.
    Także kompletnie zgłupiałam i już nie wiem co myśleć. Pojawiło sie cos czego nie było a zniknęło cos co było...
    Co sprzęt usg i lekarz to inna diagnoza...
    Powiedzcie co mam myślec bo z nerwów oszaleje.

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia - gratuluję.

Alisa, dziwna sprawa. TSH nie jest tragiczne u Ciebie. Ja zaszłam nie wiedząc o problemach z tarczycą i wyszło mi na początku ciąży 3,3. Po leku spadło w ciągu miesiąca na 2,3. Obecnie mam TSH 1,99, ale endo dalej mi je zbija, choć powiedział, że jest "przyzwoite".

Co do niskiej bety i pozytywnych testów, to faktycznie można zgłupieć. Nie wymyślę nic mądrego poza powtórzeniem tej bety i konsultacją z lekarzem.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wróciłam - napiszę Wam od początku co i jak, u którego gina wylądowałam.
    To lecimy:
    Przy dwójce moich dzieci miałam gina-endo. Jednakże kiedy odszedł ze szpitala i przeniósł się do Gyncentrum w Katowicach (dr Mercik) zaczęłam chodzić do innego gina, który pracuje w szpitalu i jest tam ordynatorem (dr Cnota z Genomu w Rudzie Śląskiej). Byłam raptem u niego 2 razy.

No, ale gdy dzisiaj dostałam wyniki jakie dostałam zdecydowałam się iść do dr Mercika, który jest endokrynologiem.
    Opowiedziałam co i jak, nawet pokazałam dr test ciążowy (dla niego pozytyw).
    Badanko: macica ładna, endometrium 12mm - 26dc, jajniki czyste.
    Wykluczył pozamaciczną - uff... Dla niego to nie ciąża, ale, że było plamienie brązowe w niedzielę i wczoraj to kazał we czwartek czyli po 48h powtórzyć betę. I sądzi, że będzie spadała i przyjdzie miesiączka.

Jeśli chodzi o pozytywne testy: powiedział, że to może być wina wysokiego LH. Nic więcej.
    Jeśli chodzi o TSH: dla niego taką maksymalną granicą jest 2,5. Przepisał mi Euthyrox 25 (pół tabletki rano na czczo). Za miesiąc kontrola razem z anty TPO.
    Pytał o wit D3: za małą dawkę biorę. Ma być dziennie 4000jednostek. Ja brałam 1200.

Mówił, że nie ma przeciwskazań do starań się.
    No i właściwie to tyle. Znamy się od 14 lat, mam do niego zaufanie. Choć po urodzeniu się córki z wadami - na chwilę je straciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jeśli chodzi o markery: moja mama zmarła 4 lata temu na nowotwór piersi. Po jej śmierci robiłam BRCA1 i BRCA2 - nie mam wadliwego genu. Ale od paru lat jestem pod opieką onkologa. Badam się regularnie, właściwie piersi badam..
    No to teraz zaś będę myśleć...

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzilam do świetnego ginekologa-endokrynologa. Mialam tsh 3.0 przed zajsciem w ciążę i nic nie kazal mi zbijać bo miałam idealne wolne hormony(ft3 i ft4). Ok. 12 tyg ciazy mialam 3,8 - szybko pobiegłam do tego samego lekarza i znowu nic się nie dzialo bo wolne hormony byly idealne ;-) potem wszystko samo sie unormowalo, spadlo na 2,4. Mialam bezproblemową ciążę i obecnie zdrowego synka ;-) pozdrawiam ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • roma Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa, a czy oprócz przegrody robiłaś jakaś diagnostykę poronień (hormony, immunologia, genetyka)?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma lh do testu ciążowego? Mnie to się na zdrowy rozum nie zgadza - test ciążowy wykrywa hormon hcg a nie lh! Więc nie rozumiem co ma piernik do wiatraka.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to na tej samej zasadzie, jak czasem testy owu wykrywaja wczesna ciaze... po prosu lh i hcg sa w jakims procencie podobne do siebie pod wzgledem budowy chemicznej

Bianka4 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Co ma lh do testu ciążowego? Mnie to się na zdrowy rozum nie zgadza - test ciążowy wykrywa hormon hcg a nie lh! Więc nie rozumiem co ma piernik do wiatraka.

piernik do wiatraka - mają tyle samo liter :D

A co do LH - właśnie podobno testy owulacyjne też potrafią wyjść pozytywne jako testy ciążowe. Różne dziwny na tym świecie.

O właśnie doczytałam, że Niebieska też to gdzieś zaszłyszała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 20:28

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotychczas sadziłam, ze testy lh "wykrywają" ciaze bo w ciąży lh utrzymuje sie na wyższym poziomie. Moim zdaniem test owu wykryje ciaze bo lh w ciąży tez jest wysokie ale test hcg nie wykryje lh a test lh nie wykryje hcg

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• roma Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam wersję podaną przez Niebieską.

Nats lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje. Coś takiego znalazłam w necie http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/841/starania-o-dziecko/test-ciazowy-po-ilu-dniach-od-spodziewanej-miesiaczki-zrobic-test

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Alisa, a czy oprócz przegrody robiłaś jakaś diagnostykę poronień (hormony, immunologia, genetyka)?
    Genetyka - jedynie kariotyp. Immunologii - nigdy.Reszty nie robiłam tzn inaczej jakie hormony masz na myśli?

I tak jak pisze Niebieskaa, lh i hcg podobne do siebie. I właśnie często jest tak że dziewczynom testy owu pokazują wczesną ciążę. Inaczej: sugerują się nimi przy wykrywaniu ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 21:00

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ