X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988 Tak miałam , jak się pojawiła to tak zniknęła jutro lecę do rodzinnej.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie,
    Witaj!
    Długą drogę przeszłaś... Kojarzę Cię z innych wątków.
    Trafiłaś bardzo dobrze. Tu, u nas, jest super atmosfera, można o wszystkim pogadać, można się wspólnie cieszyć i martwić, nikt nie ocenia. Pisz o wszystkim, co Ci leży na sercu.

A czy robiłaś jakieś mniej standardowe badania, jak np. nietolerancje pokarmowe? Mój lekarz twierdzi, że to też może być jakiś trop, zwłaszcza jeśli nigdzie indziej nie widać przesłanek co może być przyczyną strat.

Dziękuję za kciuki!
    Wszystkie są teraz na wagę złota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 12:05

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam Was i zawsze się jakoś tak wstydzę odezwać :) ale cieszę sie z każdej ciaży na tym watku, dlatego postanowiłam się odezwać do Was, bo w końcu to szczęśliwy watek ;) ze Szczęśliwa Mamusia miałam okazję być na watku grudniowym, ale u nas się to skończyło nieszczęśliwie... I bardzo się cieszę, że tak szybko Ci się udało ponownie :) ja niestety wciaż czekam na ten pozytywny test, mam nadzieję, że niedługo :) pozdrawiam Was serdecznie dziewczyny!

M@linka lubi tę wiadomość

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ....
    Jeszcze tydzień temu witałam się na belly na wątku MARCOWE mamusie 2017....
    dziś witam się tutaj....
    w sobotę straciłam moją fasolkę w 7tyg i 2dniu ciąży....
    jeszcze nie zaczynam starań ale pewnie jak tylko dostanę zielone światło to zacznę..
    narazie mam wstręt do mojego byłego termometru owulacyjnego... nienawidzę go i nie chcę go znów używać.... po prawie roku starań w końcu się udało zajść a nie udało się utrzymać... ;(

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • annak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia,
    Hej! Tu się nie ma czego wstydzić! :-) Już się odezwałaś, więc nie ma odwrotu ;-)
    Wpadłaś w ten wątek, który uzależnia.
    Pisz i rozmawiaj z nami. W grupie zawsze raźniej. Wiem, co mówię. Sama właśnie przeżywam trudne chwile. Nie wiem jak bym to zniosła bez dziewczyn...
    Witamy na najfajniejszym wątku na świecie!

Nawiasem mówiąc, co z naszą matką wątkową?!
    Blondyna,
    Czy Nadia się przypadkiem nie uaktywniła?

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Witam ....
    dziś witam się tutaj....
    jeszcze nie zaczynam starań ale pewnie jak tylko dostanę zielone światło to zacznę..
    narazie mam wstręt do mojego byłego termometru owulacyjnego... nienawidzę go i nie chcę go znów używać.... po prawie roku starań w końcu się udało zajść a nie udało się utrzymać... ;(
    Witaj. Wszystkie się tu mocno wspieramy. Zapraszamy.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzależnia to czytanie o Waszych ciażach :) żadna z nas już raczej spokojnej, beztroskoej ciaży nie będzie miała, ale najważniejsze by w końcu dane nam było urodzić kochana istotke i tylko my będziemy wiedziały czym to okupiłyśmy...

M@linka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie , Pysia, Gaduaaa
    Witam Was bardzo cieplutko*Ja jestem tu dopiero chwilkę ,ale dobrze trafiłyście *
    Nadzieja cieszę sie Bardzo z Twoich pierwszych ruchów :)
    Jest mi przykro bo jest nas coraz więcej.. Mam którym odbierane jest dziecko.,radośc,nadzieja.ale ja wierze ze kazda z nas utuli jeszcze swoje dzieciątko :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Witam ....
    dziś witam się tutaj....
    Gaduaaa ja założyłam wątek marzec 2017 :( od dziś trzymam za Ciebie wyjątkowo mocno kciuki <3

Pierwszy raz odwazylam się odpalić ten wątek.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny :)

My wczoraj wróciliśmy z "urlopu" - odsypialiśmy niewygody do 12 w południe :D

Annak, Niebieska - tulę mocno i wspieram <3 Powiem Wam, że ja do tej pory myślę o tym co będzie dalej...i im ciąża bardziej rozwinięta tym bardziej się boje straty, im dłużej jestem w ciąży tym bardziej się do niej przyzwyczajam a tak naprawde nie wiem ile dane mi będzie w niej być...obawy i strach o dziecko nie opuszczają mnie.

Anaide kreseczka nabiera barwy :)

nadzieja...ehh to musi być piekne czuć ruchy maleństwa - nie mogę doczekać się tego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 12:56

Niebieskaa lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Muszę się z Wami czymś podzielić. Od ponad tygodnia czułam delikatne ruchy jakby drętwienia w brzuchu, jakby pulsowania mięśnia... No nie wiem jak to opisać. A wczoraj wieczorem jak szłam spać to poczułam wyraźnie ruchy <3 <3 <3 Dziś dałam dotknąć mężowi :-) Najlepiej czuć i najwięcej jak się leży na plecach.
    Na karcie ciąży jest rubryka "pierwsze ruchy". Czy tam powinnam wpisać datę wczorajszą czy sprzed tygodnia?
    Super :) powiem szczerze że ja w pierwszej ciąży nie miałam tej rubryki uzupelnionej do samego końca ;)

• sy__la Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade II krechy jak nic na tym Twoim teście! Gratulacje Kochana :-* dołączysz do naszego grona Kwietniówek 2017 mam nadzieję, że wszystkie doczekamy kwietnia 2017 w dwupaku! :)

Witam również nowe Dziewczyny ;) przykro, że w tak trudnych i przyrych okolicznościach musimy się poznać, ale ten wątek jest najlepszy jaki tylko istnieje :) W pełni zgadzam się ze słowami Annak - nie będę już dublować wpisu.

Dziewczynki... tak się boję :( niby nic mi nie jest, nie plamię, cycki trochę bolą...ale wczoraj migrenę dostałam i trwa do dziś (co prawda trochę słabszą jak normalnie, ale jednak - w poprzedniej ciąży nie miałam migren, dopiero dostałam po poronieniu, bo zawsze dostałam migrenę tuż przed okresem - taki sygnał, że nadchodzi) Mam nadzieję, że migreny to normalne zjawisko w ciąży tym bardziej jak je się miało wcześniej regularnie.. A najgorsze jest jeszcze to jak pozornie wszystko jest w porządku, a w pewnej chwili zaczynają się plamienia i koniec... tak miałam w poprzedniej ciąży... staram się odpędzać negatywne myśli jak tylko wkradną się do mojej głowy, ale strach jest i pewnie już będzie mi towarzyszył do kwietnia...

Ainade lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migreny się bardzo często nasilają w ciąży :)

sy__la lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o moim odliczaniu :-)
    Zostało 17 dni do wizyty u ginekologa :-)

sy__la lubi tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Migreny się bardzo często nasilają w ciąży :)

trochę mnie to podbudowało... może ta styczniowa ciąża dlatego skończyła się niepowodzeniem, bo hormony tak nie buzowały jak w tej i dlatego nie miałam żadnej migreny... ot tak będę sobie to tłumaczyć :)

Nadziejko czucie w sobie ruchy drugiego człowieka musi być najwspanialszym uczuciem na świecie... pragnę bardzo doczekać takich chwil... <3

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Zapomniałam o moim odliczaniu :-)
    Zostało 17 dni do wizyty u ginekologa :-)

Pokaż jakąś foteczkę, jak tam wyglądacie prawie w 19 tc :)

Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kircze,Nadzieja juz 19tydzien,szybciutko to mija,nim sie obejrze ty juz bedziesz wklejac fotke kilkudniowego bobasa :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejo1988 Kochana to piękne uczucie , móc poczuć ruchy dziecka :* :* .

M@linko Słońce na pewno niedługo , się doczekasz tych pięknych chwil ;) :).

sy_la Kochana masz rację , ten strach i obawy będą nam towarzyszyć aż do kwietnia , wiem że musimy myśleć pozytywnie ale nikt oprócz nas nie wie co się , w środku naszej duszy gotuje , ja już chcę Piątek tak tej wizyty nie mogę się doczekać :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 13:18

M@linka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny,bardzo przykro mi ze was to spotkało,na codzien tego typu historii nie widac,tutaj nasze miejsce i co najwazniejsze wsparcie i zrozumienie,OF to najlepszy psycholog czescià którego jestesmy my same.
    Coocie witaj kochana,tu sà dziewczyny po wielu stratach i mogą co nieco podpowiedziec.Powodzenia slonce :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Muszę się z Wami czymś podzielić. Od ponad tygodnia czułam delikatne ruchy jakby drętwienia w brzuchu, jakby pulsowania mięśnia... No nie wiem jak to opisać. A wczoraj wieczorem jak szłam spać to poczułam wyraźnie ruchy <3 <3 <3 Dziś dałam dotknąć mężowi :-) Najlepiej czuć i najwięcej jak się leży na plecach.
    Na karcie ciąży jest rubryka "pierwsze ruchy". Czy tam powinnam wpisać datę wczorajszą czy sprzed tygodnia?

OO cudowne uczucie pierwsze ruchy maluszka ::*:*:*

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ