Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Poronienie › Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna czyzby to juz??

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Racja. Leć na betę i wszystko będzie jasne :-*
    A skąd wiesz że cesarkę będziesz miała? Ja też chcę cesarkę. I zawsze dwa tygodnie wcześniej umawiają na cesarkę? Pytam bo ja mam termin na 12 stycznia i zastanawiam się kiedy cesarka by mogła być
    Ja mam wąską miednicę i nie ma możliwości żeby dzieciątko przez nią przeszło mimo tego że do szczupłych nie należę ;P Synuś też urodzony jest przez cc. przy straconej ciąży też mi P dr mówiła że będziemy umawiać się na cesarkę więc raczej na bank i teraz tak będzie ;)

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Gratulacje!!!! :-*
    Który to dzień po owulacji? Dwie krechy jak nic!!!
    dziś dokładnie 13 dzień po owu termin miesiączki wypadał dokładnie na dzić ;) jest 27 dc

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gann3e3k71jnzm0q.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Ainade II krechy jak nic na tym Twoim teście! Gratulacje Kochana :-* dołączysz do naszego grona Kwietniówek 2017 mam nadzieję, że wszystkie doczekamy kwietnia 2017 w dwupaku! :)

Witam również nowe Dziewczyny ;) przykro, że w tak trudnych i przyrych okolicznościach musimy się poznać, ale ten wątek jest najlepszy jaki tylko istnieje :) W pełni zgadzam się ze słowami Annak - nie będę już dublować wpisu.

Dziewczynki... tak się boję :( niby nic mi nie jest, nie plamię, cycki trochę bolą...ale wczoraj migrenę dostałam i trwa do dziś (co prawda trochę słabszą jak normalnie, ale jednak - w poprzedniej ciąży nie miałam migren, dopiero dostałam po poronieniu, bo zawsze dostałam migrenę tuż przed okresem - taki sygnał, że nadchodzi) Mam nadzieję, że migreny to normalne zjawisko w ciąży tym bardziej jak je się miało wcześniej regularnie.. A najgorsze jest jeszcze to jak pozornie wszystko jest w porządku, a w pewnej chwili zaczynają się plamienia i koniec... tak miałam w poprzedniej ciąży... staram się odpędzać negatywne myśli jak tylko wkradną się do mojej głowy, ale strach jest i pewnie już będzie mi towarzyszył do kwietnia...

mi dziś wypada dokładnie 3 tc 5 dzień ciąży dołączę do wątku jak już zobaczę choć pęcheryk na usg ;) termin wizyty już w środę
    miałam iść później ale kończy mi się luteina i musze iść i tak po receptę
    dziś kontaktowałam się z moją panią doktor i mówiła żebym przyszła od razu zrobimy usg ;)

gann3e3k71jnzm0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Gaduaaa ja założyłam wątek marzec 2017 :( od dziś trzymam za Ciebie wyjątkowo mocno kciuki <3

Pierwszy raz odwazylam się odpalić ten wątek.
    Abby to Ty straciłaś swoje maleństwo? :-( przykro mi

• sy__la Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusia no musimy myśleć pozytywnie, nic innego nam nie pozostaje, nic innego nie damy rady zrobić... musimy tylko czekaaać, wszystko inne w rękach Boga! <3
    Powiem Ci, że ja też nie mogę się doczekać piątku! tak bardzo czekam na ten dzień... mam nadzieję zobaczyć serduszko po raz 1 w mym życiu!

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Ainade II krechy jak nic na tym Twoim teście! Gratulacje Kochana :-* dołączysz do naszego grona Kwietniówek 2017 mam nadzieję, że wszystkie doczekamy kwietnia 2017 w dwupaku! :)

Witam również nowe Dziewczyny ;) przykro, że w tak trudnych i przyrych okolicznościach musimy się poznać, ale ten wątek jest najlepszy jaki tylko istnieje :) W pełni zgadzam się ze słowami Annak - nie będę już dublować wpisu.

Dziewczynki... tak się boję :( niby nic mi nie jest, nie plamię, cycki trochę bolą...ale wczoraj migrenę dostałam i trwa do dziś (co prawda trochę słabszą jak normalnie, ale jednak - w poprzedniej ciąży nie miałam migren, dopiero dostałam po poronieniu, bo zawsze dostałam migrenę tuż przed okresem - taki sygnał, że nadchodzi) Mam nadzieję, że migreny to normalne zjawisko w ciąży tym bardziej jak je się miało wcześniej regularnie.. A najgorsze jest jeszcze to jak pozornie wszystko jest w porządku, a w pewnej chwili zaczynają się plamienia i koniec... tak miałam w poprzedniej ciąży... staram się odpędzać negatywne myśli jak tylko wkradną się do mojej głowy, ale strach jest i pewnie już będzie mi towarzyszył do kwietnia...
    Syla widzę że pierwszą wizytę masz w moją 4 rocznicę ślubu <3
    Niech ten dzień będzie i dla Ciebie szczęśliwy! :-)
    Co do migren to ja od miesiąca miewam minimum raz w tygodniu ;-( wcześniej nie miewałam praktycznie a jak już to bardzo rzadko

• sy__la Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    mi dziś wypada dokładnie 3 tc 5 dzień ciąży dołączę do wątku jak już zobaczę choć pęcheryk na usg ;) termin wizyty już w środę
    dziś kontaktowałam się z moją panią doktor i mówiła żebym przyszła od razu zrobimy usg ;)

czyli kiedy będziesz miała wizytę?? dawaj znać co i jak Kochana :)

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Syla widzę że pierwszą wizytę masz w moją 4 rocznicę ślubu <3
    Niech ten dzień będzie i dla Ciebie szczęśliwy! :-)
    Co do migren to ja od miesiąca miewam minimum raz w tygodniu ;-( wcześniej nie miewałam praktycznie a jak już to bardzo rzadko

Tak bardzo tego pragnę tego dnia być najszczęśliwszą Kobietą na świecie! <3
    co do tych nieszczęsnych migren... trochę jestem spokojniejsza dzięki Wam i Waszym wpisom ;-) Czyli wychodzi na to, że to normalne.. zresztą ja miałam na tle hormonalnym migreny, bo zawsze 1-2 dni przed @ a teraz w ciąży widocznie hormonów znacznie więcej więc i migrena też musi być. Dla mojego Kochanego Dzidziusia jestem znieść WSZYSTKO! Aby tylko było zdrowe <3 <3

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    trochę mnie to podbudowało... może ta styczniowa ciąża dlatego skończyła się niepowodzeniem, bo hormony tak nie buzowały jak w tej i dlatego nie miałam żadnej migreny... ot tak będę sobie to tłumaczyć :)

Nadziejko czucie w sobie ruchy drugiego człowieka musi być najwspanialszym uczuciem na świecie... pragnę bardzo doczekać takich chwil... <3
    Głęboko wierzę w to, że każda z nas ich doczeka. A swoją drogą te ruchy to takie dziwne uczucie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Pokaż jakąś foteczkę, jak tam wyglądacie prawie w 19 tc :)
    Zaraz coś cyknę :-)

• annak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la,
    W życiu nie miałam takiego bólu głowy, jak w ciąży :-) więc bardzo prawdopodobne, że to jeden z Twoich objawów :-)
    Pij dużo! Bo ból głowy to też oznaka odwodnienia w ciąży.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Bira_92 Debiutantka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was cieplutko;)
    W kwietniu poronilam ciążę, a wczorajsza @ nie przyszła. Jutro będę testować ;) Mam nadzieję, że zobaczę II kreski .

Natalii00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Abby to Ty straciłaś swoje maleństwo? :-( przykro mi
    Tak :( 1.5 tygodnia temu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja :-P Zdjęcie zrobione przed chwilą :-)
    Na początku ciąży koło 7-8 tygodnia ważyłam 55,3 kg dzisiaj 56,3 kg :-)

7c0cc672.jpg

Caro, nick nieaktualny, Bianka4, kiti, Natalii00, Elmo13, Haana, AgataR, cookiemonster, Niebieskaa, M@linka, Magdzia88, nick nieaktualny, Ainade, sylvuś, sy__la, emerald_m, Paolina91, roma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kircze,Nadzieja juz 19tydzien,szybciutko to mija,nim sie obejrze ty juz bedziesz wklejac fotke kilkudniowego bobasa :-)
    Głęboko w to wierzę <3 i nie mogę się doczekać! <3

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka ale lasia z Ciebie ! :)

ja pewnie w ciąży będę wielorybem... :D

Tak. W maju będę rodziła. tak będzie i koniec. i kropka.

przed ślubem chodziliśmy na nauki przed małżeńskie... tak się wtedy wyśmiewałam z tego mierzenia tempki... a teraz.. uhuhuhuh sama co rano budzik na 8 i mierzenie.

tylko czy w trakcie miesiączki też się mierzy? :D

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Tak :( 1.5 tygodnia temu :(
    Kochana przykro mi :-(
    To moja 6 ciąża. W niebie z 5 nieutrzymanych ciąż mam 6 aniołków ale nigdy nie wiem co powiedzieć kobiecie, która straciła swoje maleństwo :-(
    Jak się czujesz? Trzymasz się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    dziś dokładnie 13 dzień po owu termin miesiączki wypadał dokładnie na dzić ;) jest 27 dc
    Pięknie! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    Super! Ale szybko ta wizyta :-) Daj tu nam koniecznie znać zaraz po :-*

Ainade lubi tę wiadomość

‹‹ ‹ 756 757 758 759 760 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ