X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna czyzby to juz??

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Racja. Leć na betę i wszystko będzie jasne :-*
    A skąd wiesz że cesarkę będziesz miała? Ja też chcę cesarkę. I zawsze dwa tygodnie wcześniej umawiają na cesarkę? Pytam bo ja mam termin na 12 stycznia i zastanawiam się kiedy cesarka by mogła być
    Ja mam wąską miednicę i nie ma możliwości żeby dzieciątko przez nią przeszło mimo tego że do szczupłych nie należę ;P Synuś też urodzony jest przez cc. przy straconej ciąży też mi P dr mówiła że będziemy umawiać się na cesarkę więc raczej na bank i teraz tak będzie ;)

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Gratulacje!!!! :-*
    Który to dzień po owulacji? Dwie krechy jak nic!!!
    dziś dokładnie 13 dzień po owu termin miesiączki wypadał dokładnie na dzić ;) jest 27 dc

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

gann3e3k71jnzm0q.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Ainade II krechy jak nic na tym Twoim teście! Gratulacje Kochana :-* dołączysz do naszego grona Kwietniówek 2017 mam nadzieję, że wszystkie doczekamy kwietnia 2017 w dwupaku! :)

Witam również nowe Dziewczyny ;) przykro, że w tak trudnych i przyrych okolicznościach musimy się poznać, ale ten wątek jest najlepszy jaki tylko istnieje :) W pełni zgadzam się ze słowami Annak - nie będę już dublować wpisu.

Dziewczynki... tak się boję :( niby nic mi nie jest, nie plamię, cycki trochę bolą...ale wczoraj migrenę dostałam i trwa do dziś (co prawda trochę słabszą jak normalnie, ale jednak - w poprzedniej ciąży nie miałam migren, dopiero dostałam po poronieniu, bo zawsze dostałam migrenę tuż przed okresem - taki sygnał, że nadchodzi) Mam nadzieję, że migreny to normalne zjawisko w ciąży tym bardziej jak je się miało wcześniej regularnie.. A najgorsze jest jeszcze to jak pozornie wszystko jest w porządku, a w pewnej chwili zaczynają się plamienia i koniec... tak miałam w poprzedniej ciąży... staram się odpędzać negatywne myśli jak tylko wkradną się do mojej głowy, ale strach jest i pewnie już będzie mi towarzyszył do kwietnia...

mi dziś wypada dokładnie 3 tc 5 dzień ciąży dołączę do wątku jak już zobaczę choć pęcheryk na usg ;) termin wizyty już w środę
    miałam iść później ale kończy mi się luteina i musze iść i tak po receptę
    dziś kontaktowałam się z moją panią doktor i mówiła żebym przyszła od razu zrobimy usg ;)

gann3e3k71jnzm0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Gaduaaa ja założyłam wątek marzec 2017 :( od dziś trzymam za Ciebie wyjątkowo mocno kciuki <3

Pierwszy raz odwazylam się odpalić ten wątek.
    Abby to Ty straciłaś swoje maleństwo? :-( przykro mi

• sy__la Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusia no musimy myśleć pozytywnie, nic innego nam nie pozostaje, nic innego nie damy rady zrobić... musimy tylko czekaaać, wszystko inne w rękach Boga! <3
    Powiem Ci, że ja też nie mogę się doczekać piątku! tak bardzo czekam na ten dzień... mam nadzieję zobaczyć serduszko po raz 1 w mym życiu!

Nadzieja1988!, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Ainade II krechy jak nic na tym Twoim teście! Gratulacje Kochana :-* dołączysz do naszego grona Kwietniówek 2017 mam nadzieję, że wszystkie doczekamy kwietnia 2017 w dwupaku! :)

Witam również nowe Dziewczyny ;) przykro, że w tak trudnych i przyrych okolicznościach musimy się poznać, ale ten wątek jest najlepszy jaki tylko istnieje :) W pełni zgadzam się ze słowami Annak - nie będę już dublować wpisu.

Dziewczynki... tak się boję :( niby nic mi nie jest, nie plamię, cycki trochę bolą...ale wczoraj migrenę dostałam i trwa do dziś (co prawda trochę słabszą jak normalnie, ale jednak - w poprzedniej ciąży nie miałam migren, dopiero dostałam po poronieniu, bo zawsze dostałam migrenę tuż przed okresem - taki sygnał, że nadchodzi) Mam nadzieję, że migreny to normalne zjawisko w ciąży tym bardziej jak je się miało wcześniej regularnie.. A najgorsze jest jeszcze to jak pozornie wszystko jest w porządku, a w pewnej chwili zaczynają się plamienia i koniec... tak miałam w poprzedniej ciąży... staram się odpędzać negatywne myśli jak tylko wkradną się do mojej głowy, ale strach jest i pewnie już będzie mi towarzyszył do kwietnia...
    Syla widzę że pierwszą wizytę masz w moją 4 rocznicę ślubu <3
    Niech ten dzień będzie i dla Ciebie szczęśliwy! :-)
    Co do migren to ja od miesiąca miewam minimum raz w tygodniu ;-( wcześniej nie miewałam praktycznie a jak już to bardzo rzadko

• sy__la Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    mi dziś wypada dokładnie 3 tc 5 dzień ciąży dołączę do wątku jak już zobaczę choć pęcheryk na usg ;) termin wizyty już w środę
    dziś kontaktowałam się z moją panią doktor i mówiła żebym przyszła od razu zrobimy usg ;)

czyli kiedy będziesz miała wizytę?? dawaj znać co i jak Kochana :)

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Syla widzę że pierwszą wizytę masz w moją 4 rocznicę ślubu <3
    Niech ten dzień będzie i dla Ciebie szczęśliwy! :-)
    Co do migren to ja od miesiąca miewam minimum raz w tygodniu ;-( wcześniej nie miewałam praktycznie a jak już to bardzo rzadko

Tak bardzo tego pragnę tego dnia być najszczęśliwszą Kobietą na świecie! <3
    co do tych nieszczęsnych migren... trochę jestem spokojniejsza dzięki Wam i Waszym wpisom ;-) Czyli wychodzi na to, że to normalne.. zresztą ja miałam na tle hormonalnym migreny, bo zawsze 1-2 dni przed @ a teraz w ciąży widocznie hormonów znacznie więcej więc i migrena też musi być. Dla mojego Kochanego Dzidziusia jestem znieść WSZYSTKO! Aby tylko było zdrowe <3 <3

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    trochę mnie to podbudowało... może ta styczniowa ciąża dlatego skończyła się niepowodzeniem, bo hormony tak nie buzowały jak w tej i dlatego nie miałam żadnej migreny... ot tak będę sobie to tłumaczyć :)

Nadziejko czucie w sobie ruchy drugiego człowieka musi być najwspanialszym uczuciem na świecie... pragnę bardzo doczekać takich chwil... <3
    Głęboko wierzę w to, że każda z nas ich doczeka. A swoją drogą te ruchy to takie dziwne uczucie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Pokaż jakąś foteczkę, jak tam wyglądacie prawie w 19 tc :)
    Zaraz coś cyknę :-)

• annak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la,
    W życiu nie miałam takiego bólu głowy, jak w ciąży :-) więc bardzo prawdopodobne, że to jeden z Twoich objawów :-)
    Pij dużo! Bo ból głowy to też oznaka odwodnienia w ciąży.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Bira_92 Debiutantka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was cieplutko;)
    W kwietniu poronilam ciążę, a wczorajsza @ nie przyszła. Jutro będę testować ;) Mam nadzieję, że zobaczę II kreski .

Natalii00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Abby to Ty straciłaś swoje maleństwo? :-( przykro mi
    Tak :( 1.5 tygodnia temu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja :-P Zdjęcie zrobione przed chwilą :-)
    Na początku ciąży koło 7-8 tygodnia ważyłam 55,3 kg dzisiaj 56,3 kg :-)

7c0cc672.jpg

Caro, Alisa, Bianka4, kiti, Natalii00, Elmo13, Haana, AgataR, cookiemonster, Niebieskaa, M@linka, Magdzia88, Elaria, Ainade, sylvuś, sy__la, emerald_m, Paolina91, roma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kircze,Nadzieja juz 19tydzien,szybciutko to mija,nim sie obejrze ty juz bedziesz wklejac fotke kilkudniowego bobasa :-)
    Głęboko w to wierzę <3 i nie mogę się doczekać! <3

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka ale lasia z Ciebie ! :)

ja pewnie w ciąży będę wielorybem... :D

Tak. W maju będę rodziła. tak będzie i koniec. i kropka.

przed ślubem chodziliśmy na nauki przed małżeńskie... tak się wtedy wyśmiewałam z tego mierzenia tempki... a teraz.. uhuhuhuh sama co rano budzik na 8 i mierzenie.

tylko czy w trakcie miesiączki też się mierzy? :D

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Tak :( 1.5 tygodnia temu :(
    Kochana przykro mi :-(
    To moja 6 ciąża. W niebie z 5 nieutrzymanych ciąż mam 6 aniołków ale nigdy nie wiem co powiedzieć kobiecie, która straciła swoje maleństwo :-(
    Jak się czujesz? Trzymasz się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    dziś dokładnie 13 dzień po owu termin miesiączki wypadał dokładnie na dzić ;) jest 27 dc
    Pięknie! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade wrote:
    Super! Ale szybko ta wizyta :-) Daj tu nam koniecznie znać zaraz po :-*

Ainade lubi tę wiadomość

‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ