X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ja tez juz miałam owu. Cipsko mnie swędzi ale jestem grzeczna i poczekam do następnego normalnego cyklu z seksami :D i siwy dym będzie :D a od dziś se inofolic zapodaje oraz wizualizuje jak mi zajebiście pomaga na produkcję jaj :D
    noo ja też grzecznie siedzę... ale korci...
    a słyszałyście o tym że jak się ma tyłozgięcie to po serduszkowaniu leżeć trzeba na brzuchu ? ;) tak zrobiłam jak zaszłam ostatnio hi hi hi może pomaga ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    noo ja też grzecznie siedzę... ale korci...
    a słyszałyście o tym że jak się ma tyłozgięcie to po serduszkowaniu leżeć trzeba na brzuchu ? ;) tak zrobiłam jak zaszłam ostatnio hi hi hi może pomaga ;)
    Ja tam się mogę i pod żyrandol podczepic byle zadziałało :D
    To podobno pozycja na pająka ;) facet zakłada szelki i zaczepia je o żyrandol :D

cookiemonster, Niebieskaa, Gaduaaa, sy__la, gama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Foremeczka :)

Foremeczka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• roma Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczka witaj, witaj :-) rozgość się!

Foremeczka, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Skoro tak bardzo niektóre chciałby być na moim miejscu - życzę Wam tego!

Wtedy porozmawiamy.
    Nie obraz sie,ale swirujesz i to bardzo nie miło,my tutaj naprawde martwimy sie o ciebie i o twoją cudownà ciàze,cudowną bà okazala sie cudem bo początek był grozny.Byłysmy,jestesmy i bedziemy z tobà czy tego chcesz czy nie.Moze zadna z nas nie przeszla tego co ty ale mamy pojęcie o stracie i wiemy jak wielki to ból.Nie fajnie zachowujesz sie w stosunku do dziewczyn,zimna i nieprzystępna w takich momentach my jednak mimo tego bedziemy cie wspierac.Mozesz powiedziec zebym sie odpir..la ale ja jak i reszta dziewczyn bedziemy tu jak Muszkieterzy,jedna za wszystkie wszystkie za jednà.Ja sie juz przyzwyczailsm do twojego podlego humoru w takich chwilach,nie ma w tobie siły i chyba nigdy nie mialas w takich momentach,od razu spadasz w dól i nie pozwalasz by ktos wyciàgnàl ręke.Jesli nie akceptujesz naszej troski to poprostu przemilcz niektore swoje slowa

Alisa, sy__la, Bianka4, Asia87, gama lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

jeśli którąś z Was uraziłam jakimś swoim dzisiejszym wpisem to przepraszam, to nie było moim celem.

<3 <3 <3 Ze wzgledu na ciàze jestes rozgrzeszana,zadna z nas nie zamierza komus zle zyczyc,ublizyc ale takie sytuacje sà sprawdzianem jak bardzo jestesmy zźyte i bliskie dla siebie.Nsjchetniej sprałabym ci tyłek ale bardziej mam ochote przytulic bo siedzisz sama w domu i zero wsparcia prócz tego tu na forum

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    To podobno pozycja na pająka ;) facet zakłada szelki i zaczepia je o żyrandol :D
    Abby, jesteś boska:)

Foremeczka, witaj :)

Malinka, daj znać co z tym enteroccusem f., bo ja go miałam (dalej mam?) w moczu.

Foremeczka lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:

A tak poza tym to kocham to forum ;) kończy mi się za chwilę abonament na ovu warto go wykupić?

Moim zdaniem nie warto, początkowo trochę dziwnie wygląda strona bez kolorów, ale można się przyzwyczaić. Poza tym większej różnicy nie zauważyłam, śluzy, temperatury, serduszka, objawy nadal można zaznaczać. Nie ma tylko wyliczeń w tych ramkach po lewej

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Foremeczka, skoro przeczytalas tyle stron tego watku to wiesz, ze to wspaniala wirtualna grupa wsparcia:) jak kazda nowa czlonkinie zachecam Cie do wpisania sie na nasza liste:

http://ujeb.se/zaczynamyznowustarania

Tam poznasz tez w skrocie nasze historie. A mozesz napisac czy robilas jakies badania i czy bierzesz leki? My sie tu wspieramy i doradzamy i nic nie daje takiej nadziei jak pozytywne historie dziewczyn!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:

Abby...poplakalam sie razem z mezem :D o boshshshs od razu sobie to wyobrazilam!!!

2fwaugpjrxudygqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Witaj Foremeczka, skoro przeczytalas tyle stron tego watku to wiesz, ze to wspaniala wirtualna grupa wsparcia:) jak kazda nowa czlonkinie zachecam Cie do wpisania sie na nasza liste:

http://ujeb.se/zaczynamyznowustarania

Tam poznasz tez w skrocie nasze historie. A mozesz napisac czy robilas jakies badania i czy bierzesz leki? My sie tu wspieramy i doradzamy i nic nie daje takiej nadziei jak pozytywne historie dziewczyn!
    Kto mi powie :D dlaczego ten link zaczyna się od słów "ujeb się" :D

ruda9215, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko czekamy na wiesci...zaraz poczytam z czym sie to je..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Foremeczko :-) widzisz ze u nas walka na całego,o ciąze,o małpe a dzis o M@linke i jej trzezwe myslenie :-)

Foremeczka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:

bo to taka sprytna strona: skracanie linków - ujebywacz zbyt długich adresów url

_Abby_, sy__la lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:

Hahaha, miałam to wyjaśnić, ale niebieska to już zrobiła. Dodam, że autorką tabelki jest nasza nieoceniona Annak, ale ponieważ link był strasznie długi i stanowił serię przypadkowych znaczków, postanowiłam trochę go skrócić i znalazłam "ujebywarkę" adresów, czyli właśnie ujeb.se na której można wyznaczyć, jaki ten adres ma być, czyli właśnie zaczynamyznowustarania , żeby było łatwo zapamiętać. No i trochę do śmiechu jest ;-)

_Abby_, Ikarzyca, sy__la lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tematy ciezkie to przynajmniej link rozsmiesza:D

_Abby_ lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam globulki z antybiotykiem na 10 dni. A później wymaz kontrolny.

Elaria, sy__la lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka a z dzidzia ok?

Ja tu każda wasza ciaze przeżywam jak moja

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Foremeczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa, robiłam trochę badań. Antykoagulant tocznia, przeciwciała przeciwtarczycowe, badania pod kątem zespołu antyfosfolipidowego wyszły w porządku. Wymazy też.

"Wyszły" ANA w mianie 320, policystyczne jajniki w obrazie (lekarz mówi, że to nie ma u mnie znaczenia), za niski poziom kortyzolu i za niski poziom cukru.

Poza tym wg lekarza (bo wyniki w sumie w granicach normy) jest niedobór wit. D i B12. Za to kwasu foliowego wyszedł nadmiar, odstawiłam zwykły i biorę folian (solgar). Żadnych genetycznych badań póki co nie robiłam. Jeszcze mam zbadać homocysteinę.

Jestem obstawiona suplementami,po owulacji będzie luteina, jeśli będzie ciąża to mam brać clexane, już czeka na półce. Czyli podobnie do Was:)

U Was też tak ciężko ten clexane dostać? w aptekach mówią, że to towar deficytowy, dostałam dopiero w czwartej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:42

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dostałam globulki z antybiotykiem na 10 dni. A później wymaz kontrolny.
    Ponoc to paciorkowce kałowe,wyczytalam ze globulki i antybiotyk dobre na to a potem od ukonczenia kuracji 10 dni odczekac i zrobic wymaz albo posiew.Zakazenia czesto w szpitalach albo przy leczeniu kanalowym zebów,dobrze byloby przebadac tez męza

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ