X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Haana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, jestem z tych hetero.

Właśnie, nie idzie nadążyć. :P ale dob.rze

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    Wg. Moich objawów to po 4....nie wiem czy to możliwe ale co innego po laparoskopii by to było? Zobaczę za niecałe 2 tyg. Czy znów się pojawi:)
    To na mój gust to raczej nie okres. Ale żaden ze mnie ekspert :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Elmo, ja bym lutka drugi raz, bez konsultacji z lekarzem nie brała. A test robiłaś?

I ja dołączam się do inofemowiczek :) muszę zużyć to, co zostało i włączam też zioła ojca sroki na owulacje :D
    Obie ciążę miałam pp ziołach o. Sroki ale teraz kolo 7 tc wywalilam to co mi zostało. Naiwnie myślałam że juz mi się nie przydadzą.

Gratuluję zostania ciocia :)

• sy__la Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak masz rację - do pełnego obrazu brakowało tylko biegającego Dzieciaczka po trawce :) oczywiście to też sobie wizualizuję a raczej powtarzam mantrę "Fajnie jest być w ciąży" i "Fajnie jest mieć dziecko" :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Annak nie widziałam dziś info jak u Was? ;) więc nie mogę iść spać...

Kurde badać próbuje szyjke.. Ale wędruje skubana chyba po całym ciele... Wczoraj była twarda i wysoko dziś jakąś wykrecona jest...
    Ja olewam swoją szyjkę. Nie dość że dla mnie jest ciągle taka sama to wolę mieć długie pazury niż się macac :D jestem nieodpowiedzialna :D

M@linka lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiweys daj znać jak betka.

Ikarzyca czekam na te fikołki :) ale myślę ze przez moja warstwę tluszczyku na brzuszku to najprędzej ze dwa tyg sie przebije ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 08:35

Ikarzyca lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do acardowiczek!

Dziewczyny,
    powiedzcie proszę czy po acardzie macie okres ze skrzepami czy zupełnie "gładką" że tak się wyrażę krew? No tylko taką w płynnej postaci? Ja myślałam, że u mnie teraz będzie za przeproszeniem krew jak woda;) A dziś w nocy musiałam biec do kibla, zalałam pół łazienki (w ten sposób acard działa cudownie, nie zdążę usiąść na sedesie a już dookoła czerwono tak chlusta) i w dodatku wyjęłam z siebie ze 3 skrzepy (wybaczcie za dosłowność) wielkości łyżek stołowych. Nie wiem czy to jest ok...może ta dawka 75mg raz dziennie jest dla mnie za słaba?

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    roma a bierzesz jeszcze jakiś kwas foliowy oprócz inofemu? ja biorę kwas foliowy ten 15mg i zastanawiam się czy jeszcze ładować w siebie właśnie inofem...

Ja też kiedyś brałam 15 mg ale to było spowodowane tym, że zaraz jak dowiedziałam się o ciąży przyszły moje wyniki mthfr. Immunolog zalecił wtredy taką dużą dawkę. Po poronieniu miałam okazję rozmawiać z kilkoma genetykami i wszyscy byli zgodni co do tego, że to za duża dawka - skoro tego nie przyswajam to krąży mi w żyłach jako śmieć. Za ich zaleceniem łączę zwykły kwas foliowy z metylowym. Biorę: 5 mg kwasu foliowego, B200 Swansona w którym jest też 0.8 mg kwasu foliowego i teraz z inofemie (2 saszetki) 0.4 mg kwasu foliowego. A do tego 0.8 mg metylofolianu (Folian Swansona). Polecam przeczytać ten artykuł:
    http://e-medycyna.pl/files/pdf/1.pdf
    Wg. tych zaleceń, jeśli podciągniemy się pod grupę kobiet wymagających zwiększonej podaży folianów, powinno się brać 4 mg zwykłego kwasu + 0.4 mg metylowego.
    Jaką masz homocysteinę? Jeśli potrzebujesz ją zbić to podpowiem Ci jak ja robię. Zeszłam z ponad 13 do 8.8.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    podczytuje Was i zastanawia mnie ten Acard? jakie są wskazania do stosowania tego?

Odpisała mi moja ginka na wczorajszą cyto... mówi że wszystko jest okey... zielone światło nadal jest po @ miesiączce...
    ewentualnie można przeciwzapalnym lekiem się przeleczyć... jakies glublki itp... w piątek mam ogólnego do podpytam.... eh zawsze coś.... nie może być normalnie...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ja olewam swoją szyjkę. Nie dość że dla mnie jest ciągle taka sama to wolę mieć długie pazury niż się macac :D jestem nieodpowiedzialna :D

Dzięki! Chętnie gromadze skuteczne Przykłady działania ziół :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie...ja tez tak mialam, ze sie wprost lalo ze mnie i za porada Martynki odstawialam acard na czas okresu. Nie konsultowalam tego z lekarzem, ale i tak chcialam odstawic, bo ta rzeka byla meczaca. W dodatku irytowalo mnie, ze okres sie wydluzyl, jakby ta krew to z kilku miesiecy nagle miala wyplynac.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę acard i nie zauważyłam by moje krwawienia byly bardziej rozrzedzone. Miesiączki miałam pól na pól, czyli troszkę krwi i troszkę "skrzepów". Te skrzepy to chyba fragmenty złuszczonego Endo są.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iikarzyca no poczekam.jeszcze dzień 2 i zrobię test raczej chyba aż taką niespodzianka się nie trafi ale zobaczymy jeszcze chwile poczekam bo.jrsli owu była to mi testy po ok 14 dniach pozytyw pokazywał.wczesniej nie wiec jeszcze poczekam. Moje zioła czekają też na 1 dc i zamierzam się nimi wspomóc ale kiedy to nastąpi to.jest pytanie....

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do akardu to tez się właśnie zastanawiałam czy nie włączyć ale nie bardzo wiem.jakie są wskazania....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 10:44

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czysto teoretycznie [email protected] ja nie mam zadnych problemow z krzepliwoscia wg badan...to moze jak sobie dowalilam acard to juz mi tak rozrzedzilo, ze zrobila sie rzeka... a skoro ty masz mutacje Leiden...to moze u Ciebie acard nie dal takiego efektu...tak sobie tylko rozwazam, lekarzem nie jestem:) Swoja droga to bardzo dobrze, ze juz wiesz ze masz Leidena, rozumiem,ze masz teraz juz stwierdzona trombofilie? Bo to nie tylko o ciaze chodzi, ale w ogole zapewne bedziesz musiala zwracac wieksza uwage na swoje zdrowie.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Do acardowiczek!

Dziewczyny,
    powiedzcie proszę czy po acardzie macie okres ze skrzepami czy zupełnie "gładką" że tak się wyrażę krew? No tylko taką w płynnej postaci? Ja myślałam, że u mnie teraz będzie za przeproszeniem krew jak woda;) A dziś w nocy musiałam biec do kibla, zalałam pół łazienki (w ten sposób acard działa cudownie, nie zdążę usiąść na sedesie a już dookoła czerwono tak chlusta) i w dodatku wyjęłam z siebie ze 3 skrzepy (wybaczcie za dosłowność) wielkości łyżek stołowych. Nie wiem czy to jest ok...może ta dawka 75mg raz dziennie jest dla mnie za słaba?
    Skrzaciku, biorę Acard 75 od jakiś 3 miesięcy. Miesiączki mam takie jakie miałam przed włączeniem go czyli dość skąpe. I krew naprzemiennie ze skrzepkami

• M@linka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Tak czysto teoretycznie [email protected] ja nie mam zadnych problemow z krzepliwoscia wg badan...to moze jak sobie dowalilam acard to juz mi tak rozrzedzilo, ze zrobila sie rzeka... a skoro ty masz mutacje Leiden...to moze u Ciebie acard nie dal takiego efektu...tak sobie tylko rozwazam, lekarzem nie jestem:) Swoja droga to bardzo dobrze, ze juz wiesz ze masz Leidena, rozumiem,ze masz teraz juz stwierdzona trombofilie? Bo to nie tylko o ciaze chodzi, ale w ogole zapewne bedziesz musiala zwracac wieksza uwage na swoje zdrowie.

Tak pewnie jest jak piszesz. Nawet clexane 0,6 nie działa na mnie jakoś rozrzedzajaco. Wczesniej miałam stwierdzona trombofilie wrodzona z niedoboru białka s a teraz ujawnila sie ta mutacja jako kolejny czynnik prozakrzepowy.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranka:-) 3dc, badałam dzisiaj ponownie lh, fsh, estradiol oraz prolaktynę.

Jeśli już weszlyśmy na temat miesiączek: macie obfite czy skąpe, ile trwają?
    Dlaczego pytam: bo ja praktycznie od zawsze mam dość skąpe, więcej leci do sedesu aniżeli mam na podpasce. No i u mnie jest tak: do 3 dni krwawienie, 2 dni czysto i potem 2 dni plamienia - dziwne to co nie? Cykl 26-28

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 09:43

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZien dobry :) ja mam pytanie do vertigo i innych dziewuszek co sie znaja odnosnie tarczycy i moich wyników:

TSH 2,27 (0,2 - 4,2)
    fT4 1,46 (0,9-1,7)
    fT3 2,45 (2,02 -4,4)
    P/ciała ATG 99 <=115
    P/ciała TPO 18,77 <=34

Dodam ze biore euthyrox 100.od kilku lat
    Nie wiem czy te wyniki sa ok
    Z gory dziekuje za odpowiedz:*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Witam z ranka:-) 3dc, badałam dzisiaj ponownie lh, fsh, estradiol oraz prolaktynę.

Jeśli już weszlyśmy na temat miesiączek: macie obfite czy skąpe, ile trwają?
    Dlaczego pytam: bo ja praktycznie od zawsze mam dość skąpe, więcej leci do sedesu aniżeli mam na podpasce. No i u mnie jest tak: do 3 dni krwawienie, 2 dni czysto i potem 2 dni plamienia - dziwne to co nie?
    a jakie długie masz cykle? i ile u Ciebie trwają fazy? lutealna ? i folikularna ?

ja mam 30 dniowe cykle... miesiączki dość obfite przez pierwsze 2-3 dni.. potem już jest lekkie krwawienie... tak do 6 dnia max...
    i też tak jak niektóre dziewczyny piszą mam sporo skrzepów...
    dlatego też podpytywałam o ten acard...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ