Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:Elmo, ja bym lutka drugi raz, bez konsultacji z lekarzem nie brała. A test robiłaś?
I ja dołączam się do inofemowiczekmuszę zużyć to, co zostało i włączam też zioła ojca sroki na owulacje
Gratuluję zostania ciocia -
nick nieaktualnyruda9215 wrote:Annak nie widziałam dziś info jak u Was?
więc nie mogę iść spać...
Kurde badać próbuje szyjke.. Ale wędruje skubana chyba po całym ciele... Wczoraj była twarda i wysoko dziś jakąś wykrecona jest...jestem nieodpowiedzialna
M@linka lubi tę wiadomość
-
Do acardowiczek!
Dziewczyny,
powiedzcie proszę czy po acardzie macie okres ze skrzepami czy zupełnie "gładką" że tak się wyrażę krew? No tylko taką w płynnej postaci? Ja myślałam, że u mnie teraz będzie za przeproszeniem krew jak woda;) A dziś w nocy musiałam biec do kibla, zalałam pół łazienki (w ten sposób acard działa cudownie, nie zdążę usiąść na sedesie a już dookoła czerwono tak chlusta) i w dodatku wyjęłam z siebie ze 3 skrzepy (wybaczcie za dosłowność) wielkości łyżek stołowych. Nie wiem czy to jest ok...może ta dawka 75mg raz dziennie jest dla mnie za słaba? -
skrzat1988 wrote:roma a bierzesz jeszcze jakiś kwas foliowy oprócz inofemu? ja biorę kwas foliowy ten 15mg i zastanawiam się czy jeszcze ładować w siebie właśnie inofem...
Ja też kiedyś brałam 15 mg ale to było spowodowane tym, że zaraz jak dowiedziałam się o ciąży przyszły moje wyniki mthfr. Immunolog zalecił wtredy taką dużą dawkę. Po poronieniu miałam okazję rozmawiać z kilkoma genetykami i wszyscy byli zgodni co do tego, że to za duża dawka - skoro tego nie przyswajam to krąży mi w żyłach jako śmieć. Za ich zaleceniem łączę zwykły kwas foliowy z metylowym. Biorę: 5 mg kwasu foliowego, B200 Swansona w którym jest też 0.8 mg kwasu foliowego i teraz z inofemie (2 saszetki) 0.4 mg kwasu foliowego. A do tego 0.8 mg metylofolianu (Folian Swansona). Polecam przeczytać ten artykuł:
http://e-medycyna.pl/files/pdf/1.pdf
Wg. tych zaleceń, jeśli podciągniemy się pod grupę kobiet wymagających zwiększonej podaży folianów, powinno się brać 4 mg zwykłego kwasu + 0.4 mg metylowego.
Jaką masz homocysteinę? Jeśli potrzebujesz ją zbić to podpowiem Ci jak ja robię. Zeszłam z ponad 13 do 8.8.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Hej dziewczyny,
podczytuje Was i zastanawia mnie ten Acard? jakie są wskazania do stosowania tego?
Odpisała mi moja ginka na wczorajszą cyto... mówi że wszystko jest okey... zielone światło nadal jest po @ miesiączce...
ewentualnie można przeciwzapalnym lekiem się przeleczyć... jakies glublki itp... w piątek mam ogólnego do podpytam.... eh zawsze coś.... nie może być normalnie...
FabianCyprian
Tymuś
-
Skrzacie...ja tez tak mialam, ze sie wprost lalo ze mnie i za porada Martynki odstawialam acard na czas okresu. Nie konsultowalam tego z lekarzem, ale i tak chcialam odstawic, bo ta rzeka byla meczaca. W dodatku irytowalo mnie, ze okres sie wydluzyl, jakby ta krew to z kilku miesiecy nagle miala wyplynac.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Iikarzyca no poczekam.jeszcze dzień 2 i zrobię test raczej chyba aż taką niespodzianka się nie trafi ale zobaczymy jeszcze chwile poczekam bo.jrsli owu była to mi testy po ok 14 dniach pozytyw pokazywał.wczesniej nie wiec jeszcze poczekam. Moje zioła czekają też na 1 dc i zamierzam się nimi wspomóc ale kiedy to nastąpi to.jest pytanie....Aniołek (8t) marzec 2016
-
Tak czysto teoretycznie [email protected] ja nie mam zadnych problemow z krzepliwoscia wg badan...to moze jak sobie dowalilam acard to juz mi tak rozrzedzilo, ze zrobila sie rzeka... a skoro ty masz mutacje Leiden...to moze u Ciebie acard nie dal takiego efektu...tak sobie tylko rozwazam, lekarzem nie jestem:) Swoja droga to bardzo dobrze, ze juz wiesz ze masz Leidena, rozumiem,ze masz teraz juz stwierdzona trombofilie? Bo to nie tylko o ciaze chodzi, ale w ogole zapewne bedziesz musiala zwracac wieksza uwage na swoje zdrowie.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnyskrzat1988 wrote:Do acardowiczek!
Dziewczyny,
powiedzcie proszę czy po acardzie macie okres ze skrzepami czy zupełnie "gładką" że tak się wyrażę krew? No tylko taką w płynnej postaci? Ja myślałam, że u mnie teraz będzie za przeproszeniem krew jak woda;) A dziś w nocy musiałam biec do kibla, zalałam pół łazienki (w ten sposób acard działa cudownie, nie zdążę usiąść na sedesie a już dookoła czerwono tak chlusta) i w dodatku wyjęłam z siebie ze 3 skrzepy (wybaczcie za dosłowność) wielkości łyżek stołowych. Nie wiem czy to jest ok...może ta dawka 75mg raz dziennie jest dla mnie za słaba? -
Niebieskaa wrote:Tak czysto teoretycznie [email protected] ja nie mam zadnych problemow z krzepliwoscia wg badan...to moze jak sobie dowalilam acard to juz mi tak rozrzedzilo, ze zrobila sie rzeka... a skoro ty masz mutacje Leiden...to moze u Ciebie acard nie dal takiego efektu...tak sobie tylko rozwazam, lekarzem nie jestem:) Swoja droga to bardzo dobrze, ze juz wiesz ze masz Leidena, rozumiem,ze masz teraz juz stwierdzona trombofilie? Bo to nie tylko o ciaze chodzi, ale w ogole zapewne bedziesz musiala zwracac wieksza uwage na swoje zdrowie.
Tak pewnie jest jak piszesz. Nawet clexane 0,6 nie działa na mnie jakoś rozrzedzajaco. Wczesniej miałam stwierdzona trombofilie wrodzona z niedoboru białka s a teraz ujawnila sie ta mutacja jako kolejny czynnik prozakrzepowy.
-
nick nieaktualnyWitam z ranka:-) 3dc, badałam dzisiaj ponownie lh, fsh, estradiol oraz prolaktynę.
Jeśli już weszlyśmy na temat miesiączek: macie obfite czy skąpe, ile trwają?
Dlaczego pytam: bo ja praktycznie od zawsze mam dość skąpe, więcej leci do sedesu aniżeli mam na podpasce. No i u mnie jest tak: do 3 dni krwawienie, 2 dni czysto i potem 2 dni plamienia - dziwne to co nie? Cykl 26-28Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 09:43
-
DZien dobry
ja mam pytanie do vertigo i innych dziewuszek co sie znaja odnosnie tarczycy i moich wyników:
TSH 2,27 (0,2 - 4,2)
fT4 1,46 (0,9-1,7)
fT3 2,45 (2,02 -4,4)
P/ciała ATG 99 <=115
P/ciała TPO 18,77 <=34
Dodam ze biore euthyrox 100.od kilku lat
Nie wiem czy te wyniki sa ok
Z gory dziekuje za odpowiedz:*2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Alisa wrote:Witam z ranka:-) 3dc, badałam dzisiaj ponownie lh, fsh, estradiol oraz prolaktynę.
Jeśli już weszlyśmy na temat miesiączek: macie obfite czy skąpe, ile trwają?
Dlaczego pytam: bo ja praktycznie od zawsze mam dość skąpe, więcej leci do sedesu aniżeli mam na podpasce. No i u mnie jest tak: do 3 dni krwawienie, 2 dni czysto i potem 2 dni plamienia - dziwne to co nie?
ja mam 30 dniowe cykle... miesiączki dość obfite przez pierwsze 2-3 dni.. potem już jest lekkie krwawienie... tak do 6 dnia max...
i też tak jak niektóre dziewczyny piszą mam sporo skrzepów...
dlatego też podpytywałam o ten acard...FabianCyprian
Tymuś