X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    DZien dobry :) ja mam pytanie do vertigo i innych dziewuszek co sie znaja odnosnie tarczycy i moich wyników:

TSH 2,27 (0,2 - 4,2)
    fT4 1,46 (0,9-1,7)
    fT3 2,45 (2,02 -4,4)
    P/ciała ATG 99 <=115
    P/ciała TPO 18,77 <=34

Dodam ze biore euthyrox 100.od kilku lat
    Nie wiem czy te wyniki sa ok
    Z gory dziekuje za odpowiedz:*
    stara szkoła mówiła że TSH do zajśca w ciąże nie może być wyższe jak 2,5.... ale ostatnio z nowej szkoły mówią że czym bliżej 1.0 tym lepiej... i max 1.5... ft4 i ft3 powinno być w garnicy 50% do zajścia w ciążę... nie wiem czy kiedyś liczyłaś na kalkulatorze te procenty.. u Ciebie wyszło mi

FT4 70% [ wynik 1.46, norma (0.9 - 1.7)]

FT3 18.07% [ wynik 2.45, norma (2.02 - 4.4)]

Ft 4 dla ciąży najwązniejsze i jest piękne...
    ft3 słabo ale chyba nic z tym nikt nie zrobi...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    To na mój gust to raczej nie okres. Ale żaden ze mnie ekspert :D

Za tydzień kontrola to mmoże się dowiem co i jak:) chciałabym jeszcze w tym roku dostać zielone światło... To czekanie jest najgorsze + niewiedza dlaczego do tego w ogóle ddoszło...życie:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    To na mój gust to raczej nie okres. Ale żaden ze mnie ekspert :D

Za tydzień kontrola to mmoże się dowiem co i jak:) chciałabym jeszcze w tym roku dostać zielone światło... To czekanie jest najgorsze + niewiedza dlaczego do tego w ogóle ddoszło...życie:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Aiweys daj znać jak betka.

Ikarzyca czekam na te fikołki :) ale myślę ze przez moja warstwę tluszczyku na brzuszku to najprędzej ze dwa tyg sie przebije ;)
    Niech cie tam porządnie kopie bys juz nie wątpiła w sile swego maluszka :-)
    Oby to nastąpiło jak najszybciej

M@linka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a jakie długie masz cykle? i ile u Ciebie trwają fazy? lutealna ? i folikularna ?

ja mam 30 dniowe cykle... miesiączki dość obfite przez pierwsze 2-3 dni.. potem już jest lekkie krwawienie... tak do 6 dnia max...
    i też tak jak niektóre dziewczyny piszą mam sporo skrzepów...
    dlatego też podpytywałam o ten acard...
    Cykle 26-28 dni od lat. Faza folikularna 12-14. Faza lutealna : nie jest stała, od 11 do 14.
    Gaduaa: ja nie znam się na fazach... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 09:44

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    mnie też ta niewiedza pogrąża.... :(

sunset06 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się skupić na czymś innym. Czas i tak minie.
    wkurza mnie ten ovufriend ostatnio :( z telefonu nie mogę w żadne wątki wchodzić bo ich zwyczajnie nie widzę :/

• sy__la Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Do acardowiczek!

Dziewczyny,
    powiedzcie proszę czy po acardzie macie okres ze skrzepami czy zupełnie "gładką" że tak się wyrażę krew? No tylko taką w płynnej postaci? Ja myślałam, że u mnie teraz będzie za przeproszeniem krew jak woda;) A dziś w nocy musiałam biec do kibla, zalałam pół łazienki (w ten sposób acard działa cudownie, nie zdążę usiąść na sedesie a już dookoła czerwono tak chlusta) i w dodatku wyjęłam z siebie ze 3 skrzepy (wybaczcie za dosłowność) wielkości łyżek stołowych. Nie wiem czy to jest ok...może ta dawka 75mg raz dziennie jest dla mnie za słaba?

Ja zawsze miałam okres ze skrzepami krwi, nawet po acardzie. Pytałam o to hematolog czy jak są skrzepy to powinnam się czymś martwić, powiedziała, że nie, że to po prostu większa ilość krwi zbita razem. Przepraszam za dosłowność :)

skrzat1988 lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    stara szkoła mówiła że TSH do zajśca w ciąże nie może być wyższe jak 2,5.... ale ostatnio z nowej szkoły mówią że czym bliżej 1.0 tym lepiej... i max 1.5... ft4 i ft3 powinno być w garnicy 50% do zajścia w ciążę... nie wiem czy kiedyś liczyłaś na kalkulatorze te procenty.. u Ciebie wyszło mi

FT4 70% [ wynik 1.46, norma (0.9 - 1.7)]

FT3 18.07% [ wynik 2.45, norma (2.02 - 4.4)]

Ft 4 dla ciąży najwązniejsze i jest piękne...
    ft3 słabo ale chyba nic z tym nikt nie zrobi...
    Zgadzam sie,tsh trzeba jeszcze obnizyc choc to nie znaczy ze o ciàzy moze zapomniec bo tez są ciaze z takim wynikiem

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi :) hmm ,mowicie zeby obnizyć tsh,ale moja endo do ktorej chodzę,ale ona jest chyba bardzo starej daty,bo powiedziala ze tsh jest ok a wie ze sie staram i wrecz kaze mi zamiast zwieszyc dawke ,brac naprzemiennie eythyrox 100 z 88,chyba musze zmienic lekarza:(

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tsh= 2,5. Mój gin-endo mówi że jest to wynik na granicy do przyjęcia. Biorę od 2 tygodni Euthyrox 25 - połówka rano.

• annak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie typowe TSH=1,7, w poprzedniej ciąży miałam 3,12. Teraz jestem na Euthyroxie 25 i spadło do ok. 0,6. Endokrynolog mówi, że bardzo dobry wynik.

A z innej beczki, skoro juz padło dziś to słowo, którego od jakiegoś czasu bałam się użyć, to odważę się napisać, że... właśnie ja tym się trochę martwię, że te moje plamienia (teraz, ciążowe) to zą z takimi chyba skrzepami :-/ Tak było i przy okazji tych silnych krwawień i teraz, kiedy już jest brązowo. Mam takie... no, fragmenty, czasem niteczki, czasem więcej. I tym się martwię bardziej niż samym plemieniem, bo mi się wydaje, że się złuszcza to, co powinno się trzymać. Aż tak w żadnej ciąży nie miałam. Przy krwiaku chyba nie byłoby czegoś takiego...

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Cykle 26-28 dni od lat. Faza folikularna 12-14. Faza lutealna : nie jest stała, od 11 do 14.
    Gaduaa: ja nie znam się na fazach... :-)
    ja Ci powiem że fajnie jest mierzyć temp... bo na podstawie pomiarów i obserwacji dokładnie widzisz jak działa twój cykl i czy jakiś z hormonów moze nie domagać...
    np jeśli II faze masz za którką to wiesz ze progesteron daje ciała... i możesz działać w tym kierunku...
    na prawdę to dobra metoda obserwacji swojego cyklu

• vertigo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    DZien dobry :) ja mam pytanie do vertigo i innych dziewuszek co sie znaja odnosnie tarczycy i moich wyników:

TSH 2,27 (0,2 - 4,2)
    fT4 1,46 (0,9-1,7)
    fT3 2,45 (2,02 -4,4)
    P/ciała ATG 99 <=115
    P/ciała TPO 18,77 <=34

Dodam ze biore euthyrox 100.od kilku lat
    Nie wiem czy te wyniki sa ok
    Z gory dziekuje za odpowiedz:*

są znośne, mogłyby być lepsze ale to kwestia kosmetyczna

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    U mnie typowe TSH=1,7, w poprzedniej ciąży miałam 3,12. Teraz jestem na Euthyroxie 25 i spadło do ok. 0,6. Endokrynolog mówi, że bardzo dobry wynik.

A z innej beczki, skoro juz padło dziś to słowo, którego od jakiegoś czasu bałam się użyć, to odważę się napisać, że... właśnie ja tym się trochę martwię, że te moje plamienia (teraz, ciążowe) to zą z takimi chyba skrzepami :-/ Tak było i przy okazji tych silnych krwawień i teraz, kiedy już jest brązowo. Mam takie... no, fragmenty, czasem niteczki, czasem więcej. I tym się martwię bardziej niż samym plemieniem, bo mi się wydaje, że się złuszcza to, co powinno się trzymać. Aż tak w żadnej ciąży nie miałam. Przy krwiaku chyba nie byłoby czegoś takiego...
    bo to jest dobry wynik....
    na plamieniach jak się nie znam ... u mnie bywały tylko do tej pory okołoowulacyjne... i jedno wielkie przy stracie....

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ja mam tsh= 2,5. Mój gin-endo mówi że jest to wynik na granicy do przyjęcia. Biorę od 2 tygodni Euthyrox 25 - połówka rano.
    a jak Ft 4 i ft 3 ?
    TSH jest trochę za wysokie... od 6 lat takiego nie miałam ;) granica 1.0 do 1,5 jest lepsza...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka mała ściąga endokrynologiczna ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f1c941cad74.jpg

M@linka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

pochwa ma długość 20 cm i znajduje się w niej śluz, tak więc naturalnie jeśli pokrwawiasz trochę z jamy macicy, to po drodze ta krew zbiera ten śluz i wygląda to jak niteczki/małe skrzepy
    krew miesiączkowa nie krzepnie, duże płaty błony śluzowej nazywane przez kobiety skrzepami są po prostu rozfragmentowaną śluzówką - może tak być że trochę ta śluzówka się złuszcza, ale to nie znaczy że zabiera ze sobą zawartość jamy - generalnie musisz czekać do tego 30, na dwoje babka wróżyła, tak jak w każdym przypadku - ciąża albo się utrzyma albo nie i każda ma na to 50% szans czy się plami czy nie plami. Nie zwracaj na to uwagi, sikaj z zamkniętymi oczami ;)

M@linka, sy__la, ruda9215 lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

No z własnego doświadczenia powiem Ci ze u mnie krwiak raczej leciał, chociaż skrzepy szly jak dłużej nie zagladalam w majty, ale wydawało mi się że to po prostu naturalne krzepnięcia już po krwawieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 10:49

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo postów dodało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 10:35

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ