X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu ale skrobiecie wiecie , że to już 804 strona zaraz do 1000 dobijemy :) :D .
    Jutro kierunek badania jakie Pan gin mi zalecił , w Piątek sobie odbiorę na spokojnie muszę tylko pamiętać aby rano na sikać, do pojemnika i podpisać i nic nie jeść po drodze sobie coś kupię :) , ogolnie to dobrze się czuję na majtach tfu tfu nic nie widzę , jeszcze jutro i wizyta już nie mogę się doczekać tej wizyty , powiem wam że chciałam do dentysty , się zapisać a ta urlop ma , dopiero będzie 13 września to sibie poczekam z moim kamieniem na zębach .

Ciekawa jestem jak tam nasza Blondynka , na pewno już tuli małą Nadię :* .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 12:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam też po wejściu na forum zniknęła zakładka "moje tematy"? Muszę więcej kliknięć wykonać, by tu trafić.

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Niebieska a kiedy ty masz wizyte????

oj Magdziu kochana sama nie wiem... jestem w No, czyli musze tutaj dobic sie do ginekologa, a w moim miescie jest tylko 1:P planuje sie zapisac miedzy 19 a 23.09, z moich koslawych wyliczen wynika, ze to bedzie miedzy 11 a 13 tygodniem. Ale to bylyby dla mnie chyba za duze emocje czekac tak dlugo i rozmyslac co sie dzieje w moim brzuchu. Jade do Oslo 6 wrzesnia i wlasnie probowalam umowic gina, ale nie odpisuja na razie. Na pewno Wam napisze:)) beda emocje...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Dacie wiarę że dziś już idę do endokrynologa? Niejaki Vijay Kumar Sharma w INVICTA też przyjmuje.. Cały świat działa żeby pomóc mi zajść w tą ciąze.

Az Wam cos napisze...sama pracuje w sluzbie zdrowia i wiem, ze na mnie tez moga roznie reagowac...ze obce nazwisko, ze gada koslawo, ze akcent inny... ale zawsze otwarcie mowie, ze jestem Polka i nigdy niczego nie udaje i daje ludziom prawo wyboru..w sensie nie chce ktos ze mna wspolpracowac to nie, przyjmuje to ze moze miec preferencje (swoja droga to jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby ktos mi odmowil).

A w czasie 1 poronienia bylam na kursie w Oslo i zdesperowana krwawieniami zapisalam sie do gina. Gabinet w centrum, strona profesjonalna i lekarka z pieknie brzmiacym po norwesku imieniem i nazwiskiem. Typowe nazwisko norweskie jak nasz Kowalski. I wyobrazcie sobie, ze lekarka byla Rosjanka! NIc nie mam do ludzi z tego kraju ani w ogole obcokrajowcow, ale poczulam sie totalnie oszukana. Chcialam akurat pojsc do Norwega, a juz przynajmniej wiedziec, ze jak nie ide do Norwega to kogo spotkam. Kobieta gadala po norwesku na niskim poziomie, byla niemila i niefachowa. Potem przeczytalam w necie negatywne opinie na jej temat i informacje, ze ponoc specjalnie zmienila imie i nazwisko, zeby po prostu przyciagac pacjentow itd. Bynajmniej na pewno nie byla Rosjanka, ktora urodzila sie w No bo sluchac to bylo po jezyku...alez sie rozpisalam:) to tak a propos obcobrzmiacych imion:)

Aniuk w takim razie Twoja cierpliwosc budzi moj podziw!!! od takich trza sie uczyc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 12:52

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    6) Mam pytanie do tych z Was, które miały włączyć Clexane od pozyt testu – nie stresowało Was to? Chodzi mi nie o bó, wbijanie zastrzyków itd., ale o to, że u mnie to wszystko zawsze szybko się dzieje i mam taką śrubkę wkręconą, że muszę te testy jak najszybciej robić, żeby nie przestrzelić momentu włączenia Clexane. Wolałabym chyba robić te zastrzyki cały czas od owulki, bo dla mnie to jest dodatkowa presja.

Kochana, ja to przekułam w pozytyw.
    Zawsze wszyscy mówią, żeby nie robić za wcześnie testów, na pewno nie przed @, że potem człowiek się rozczaruje, itd.
    A ja dzięki temu Clexane miałam w pełni uzasadnione robienie testów tak wcześnie :-) Mówiłam sobie, że przecież musze walnąć sikańca jeszcze przed @, bo przecież trzeba włączać Clexane :-D
    A więc ma to dobre strony ;-)

cookiemonster lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Annak dla mnie juz jestes matką :) :) :)****** czekam z niecierpliowoscia na Twoja wizyte:*

Dziękuję, Promyczku...
    To piękne i wzruszające <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    Oj Kochana dziekuje bardzo <3. Nie pisalam bo nie chcialam sie wcinac w wasze rozmowy ale Czytac czytam caly czas :-)
    Ale bym chciala zeby sie udalo po tych lekach. Ogolnie nie mam owu i w tym problem wiec obmx zadzialaly cuda te leki tak jak u Ciebie :-) . Na szczescie @ mam nie regulavne ale co miesiac jest i skapa mam nadzieje ze bede miala taka dalej hihi

Natalii,
    No to ja Ci jeszcze dodam, że u mnie potem po stymulacji - tak jak pisałam - pojawiła się owulka.
    I po pierwszej ciąży wszystko się odblokowało! Zaczęłam mieć w pełni naturalne cykle i teraz zachodzę w ciążę bez żadnego wspomagania! :-)

Natalii00 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca gratki @ w końcu jest!! oby teraz ładnie owu była i jakiś normalny cykl,życze Ci tego.

Oj działo się tu wczoraj :p
    Skrobiecie niesamowicie :P

Tak dużo z Was pisze,że bierze metforminę i glucop.. coś tam :p i zastanawiam się czy nie poruszyć tematu tego leku u mojego gina w razie gdyby nic sie nie udało. Też mam obraz PCO, przed pierwszą ciążą brałam i może znowu powinnam... eh tak sobie głośno myślę.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak a ja tak sobie tłumacze z dupkiem :p tez mam zacząć brać po dodatnim teście dlatego nie czekam na @ :p a rozczarowanie hm trudno, przynajmniej wiem,że musze spakować do torebki podpaski bo może mnie w każdej chwili dorwać :P
    No ja też bym chciała,żeby sie wszystko samo odblokowało, a tu dupa :/ jest jeszcze gorzej niż było.
    Annak czas szybko zleci więc już zaciskam kciuki za wizytę.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) Zostało mi 8 dni do wizyty <3

Alisa, Szczęśliwa Mamusia, Bianka4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczka wrote:
    Cześć Dziewczyny! Śledzę Wasz wątek od jakichś 300 stron, wiele się już z niego dowiedziałam. Nigdy nie udzielałam się na żadnym forum i nie wiem jak to się robi ( :p ) dlatego tylko się przyglądałam Wam i Waszym historiom... Ale ponieważ już kolejny raz przez przypadek polubiłam czyjś wpis przeglądając forum na telefonie, postanowiłam się ujawnić. Żeby nie było, że ja tak z ukrycia.
    Moja historia jest taka jak nie jednej z Was, jedno poronienie w 12 tygodniu, drugie jakoś w 5/6. Teraz ruszyliśmy ze staraniami no i zobaczymy jak to będzie. Staram się jakoś żyć żeby nie zwariować chociaż bywa różnie, no ale co ja będę pisać, same wiecie jak to jest.

Kibicuję Wam wszystkim w staraniach, trzymam kciuki za Fasolki i Groszki... :)

(ps. trema mnie zjada przez kliknięciem "wyślij";) )
    Witaj foremeczko :-)
    Rozgość się u nas :-)

Foremeczka, Bianka4 lubią tę wiadomość

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Było dziwnie. Pan Doktor kazał mi wyciągnąć ręce i mnie za nie trzymał z 5 minut.. Nic nie mówiąc.. To było naprawdę dziwne. Jego zdaniem niedoczynność. Dostałam Letrox 75 pół tabletki codziennie rano. Nie wiem co myśleć. Za 4 tygodnie badania Tsh usg tarczycy i badania anty to chyba. I co teraz? Przestać się starać? Czy przy tym tsh i tak nie miałabym szans? Czuję się rozbita i zgaszona

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Jestem po wizycie. Było dziwnie. Pan Doktor kazał mi wyciągnąć ręce i mnie za nie trzymał z 5 minut.. Nic nie mówiąc.. To było naprawdę dziwne. Jego zdaniem niedoczynność. Dostałam Letrox 75 pół tabletki codziennie rano. Nie wiem co myśleć. Za 4 tygodnie badania Tsh usg tarczycy i badania anty to chyba. I co teraz? Przestać się starać? Czy przy tym tsh i tak nie miałabym szans? Czuję się rozbita i zgaszona
    Rudka, no jak to przestać się starać - no coś Ty!!! dobrze, że tak szybko udało Ci się dostać do endo i od razu włączyć lek.
    Bierz ten Letrox i zrób kontrolę za miesiąc - tak jak endo powiedział.
    Ja również za miesiąc robię kontrolę TSH (2,5. Przy braniu Euthyroxu 25)i anty TPO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 13:55

• Foremeczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie dużo piszecie, jak tu nadążyć? :)

trochę się martwię tym, że u Was obraz pco wystarczył by zalecic lek, mój lekarz jakby to pominął,eh.

Może się wypowiem co do acardu, tzn ja akurat biorę zaax ale ma to mieć takie samo przeznaczenie. Otoz u mnie po tym okres się "rozrzedzil" i jakby było go mniej, za to dłużej trwały później plamienia. Nie wiem na ile to kwestia tego zaaxu a na ile może endometruum było cienkie i stad słabe krwawienie?

Jak mowa o lekarzach innych narodowości - tez miałam nieprzyjemne doświadczenia, tzn pewnie to kwestia raczej kultury samego człowieka ale kto wie. A lekarz był pochodzenia wschodniego. Gdy poszłam do szpitala roniac, podsumował to stwierdzeniem "trzeba się było zabezpieczac". Także teges, niesmak pozostał.

To czekam na wieści jak tam u dr Sharma ;)

Jagna, widzę ze u nas beta dzien po dniu, ja planuje na 8 test. Także oczekuje z Toba

Elaria, mi też to zniknęło, a wczoraj jeszcze było

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ciekawa metoda badania ;)

Czy ktoś wie co u aiwlys? Miała dziś betke powtarzać...jestem ciekawa jak się historia rozwinie

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Foremeczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, mój endo też badal moje dłonie i ręce. Nie wiem czemu to miało służyć ale np zwrócił uwagę na suchą skórę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:48

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki (3dc) - zerknijcie proszę - oczywiście opinia wskazana :-)
    FSH 8,50 mIU/ml
    LH 7,65 mIU/ml
    Estradiol 62,63 pg/ml (.f.f: 12-233)
    Prolaktyna 13,24 ng/ml (4,79 - 23,30 )

w tym cyklu włączyłam dupka od 17dc z uwagi na poniższe wyniki = niedomoga lutealna

Estradiol 58,18 pg/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 14:09

• maggda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam wyniki glukozy po obciążeniu 75g moze powiecie mi czy jest ok.
    Na poczatku mialam 95 a po 2godz 142

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Kochane mam wyniki glukozy po obciążeniu 75g moze powiecie mi czy jest ok.
    Na poczatku mialam 95 a po 2godz 142
    http://fajnamama.pl/suwaczki/63nqryl.png

w normie
    wg starych kryteriów byłaby cukrzyca, wg nowych jesteś zdrowa

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:

ocena drżenia
    dziewczyny czemu Wy nie pytacie na bieżąco, tylko potem przychodzicie do domu i się zastanawiacie co robił z Wami lekarz w gabinecie? przecież to jest normalne zapytać o swoje wątpliwości, odpowiedziałby z pewnością, lekarz to człowiek a nie jakiś twór nadprzyrodzony, żeby się bać do niego odezwać ;)

Gaduaaa, sy__la lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ