Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Elmo13 wrote:
Dziewczyny a co mogę zastosować na swędzenia.. Juz nie mogę wytrzymać tak mnie miejscami skóra swędzi macie coś co nie szkodzi w ciąży... Właśnie przy azs
nietypowe - słyszałam i przez jakis czas stosowałam - - mycie olejem sezamowym:)
ale przestałam na początku ciązy - zapach oleju mi przeszkadzał, natomiast na swedzenie dobre było08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Poszukaj gdzieś w okolicy sklepu zielarskiego czy coś w stylu "Mydlarni u Franciszka" (choć u nich akurat drogo jest) - przeróżne maseczki, oleje itp. Oleje praktycznie bez żadnych dodatków chodzą tak od 10-25 zł za 100ml, ważne też żeby nie były rafinowane - rafinowane mają praktycznie zerowe właściwości. Czasem w aptekach mają jakieś oleje, ale też niektóre nieodpowiednio przechowywane, co może zmieniać ich właściwości.
Są też internetowe sklepy jak e-naturalne, zrób sobie krem czy coś podobnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 23:16
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Elmo13 wrote:Laika miałam cutivate to mi fajnie pomagało ale nie wiem czy można w ciąży a swędzi głównie w pachwinach:(
aniołek 01.02.2016r -
Elmo13 wrote:Ale gdzie kupić olej sezamowy ja mieszkam w małej dziurze....
zawsze możesz zamówić w sklepie internetowym
moja mama ma w swoim sklepie olej sezamowy także Bio, jakbyś chciała adres strony internetowej to daj znać, wyślę Ci na priv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 23:24
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Jesli to AZS powinnas uzywac emolientów i tłustych kremów masci itp. serie kosmetyków typu: Emolium, Atoperal, Oilatum, Oillan itp. Preparaty do mycia i smarowania sie. Unikaj mydła, drazniacych srodkow pioracych itp. Majtki noś bawełniane nie ze sztucznych materiałów. Nie przegrzewaj sie, nie mocz sie w wannie a jak juz musisz to nie w goracej wodzie i nawilżaj skóre po kapieli. Wszelkiego rodzaju oliwki do kapieli i smarowania tez dobrze ci zrobia. Chodzi o tłusty opatrunek na skórze. Smarowanie kilka razy dziennie np co 6h.
Jednak miej na uwadze, że może to nie jest AZS..chyba,że masz pewnosc.
ps. jeszcze nie drap bo zrobi sie nadkażenie bakteryjne, nie myj sie gąbka, zadnych toników z alkoholem na to miejsceWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 23:35
aniołek 01.02.2016r -
Moge polecic oliwke z rossmana z serii ciazowej, w foletowej butelce. Mi pomagala na swędzenie w ciąży, nie podrazniala (w przeciwieństwie do innych tego typu)Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za rady ogólnie miałam kiedyś testy i alergolog stwierdziła że to azs a alergia głównie na roztocza wiec tego nie unijne niestety leków na stałe nie mam tylko właśnie maść doraźnie ta mi najbardziej pomagała. Teraz juz jej nie stosuje bo się boje może raz posmariwalam kiedyś mam nadzieje ze to nie zaszkodzi i tez bardzo cieniutko.
Ogólnie staram się stosować różne kremy na azs i sprawdzam co zadziała mam kilka próbek z apteki a co do przegrzania to właśnie wiem ze lepiej aby się nie przegrać ale jak pisałam najgorzej jest w pachwinach i tu zonk bo jak tu się nie spocic... Najgorzej właśnie w nocy... Podejde dziś di miasta to poszukam tego oleju.Aniołek (8t) marzec 2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziś jedziemy na grilla, będzie tam też pewnie brat cioteczny z żoną, ona jest w ciąży, byłabym na takim samym etapie gdyby ostatnim razem się udało, różniło nas tylko kilka dni, pewnie będzie już jej ładnie brzuszek widać. Troche się starali, z półtora roku, nie mieli żadnych "przygód" z ciążami, ale to nie zmienia faktu, że im się udało, a nam kolejny raz nie
Głupie myślenie, nie powinnam tak, przecież tez nie od razu im się udało, oczywiście im dobrze życzę, jednak trochę zazdroszczę.
Coś czuję, że to będzie "ciężki dzień"...
Aga - witajCo tam u Ciebie słychać? Długo Cie nie było.
A brzuchatki nasze - co tak zamilkłyście niektóre? Annak, M@linka i reszta - odmeldować się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 08:05
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Dziś jedziemy na grilla, będzie tam też pewnie brat cioteczny z żoną, ona jest w ciąży, byłabym na takim samym etapie gdyby ostatnim razem się udało, różniło nas tylko kilka dni, pewnie będzie już jej ładnie brzuszek widać. Troche się starali, z półtora roku, nie mieli żadnych "przygód" z ciążami, ale to nie zmienia faktu, że im się udało, a nam kolejny raz nie
Głupie myślenie, nie powinnam tak, przecież tez nie od razu im się udało, oczywiście im dobrze życzę, jednak trochę zazdroszczę.
Coś czuję, że to będzie "ciężki dzień"...
Aga - witajCo tam u Ciebie słychać? Długo Cie nie było.
A brzuchatki nasze - co tak zamilkłyście niektóre? Annak, M@linka i reszta - odmeldować się
Jacq, doskonale Cię rozumiem - bratowa mojego męża ma termin tydzień przede mną. Też się trochę starali, ona ma owulację 4x w roku, ale jednak mi żalnie chodzi też o to, że życzę jej źle, tylko o to, że to jednak nie jest po równo rozdawane to macierzyństwo
współczuję, mnie takie spotkanie czeka najwcześniej w wigilię. Jest szansa, że będę już wtedy w ciąży, to może lepiej to zniosę. Ale jest też szansa, że jeszcze nie będę - to będzie gorzej. A najgorsze jest to, że jest też szansa, że JUZ nie będę. I to będzie bardzo bardzo bardzo nieznośne
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...