X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Hejka wczoraj bylam na usg ale nie mialam chceci wczoraj nic pisac tutaj.
    Mala ma 9040g pieknie bije serduszko glowka w dol lezy co ja juz dobrze czuje jak niekiedy isc nie moge bo tak mi ucisnie cos. No i takie moje rozczarowanie a nawet smutek ze nie bedzie synka.
    super wieści :)
    ja też mam 2 chłopaków a marzyłam o parce... mimo to jestem zadowolona
    Maggda może za 3 razem się uda synek?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11dpo, tempka nieznacznie w górę, coś mnie podkusiło,żeby siknąć, negatyw. Może choć lutealna będzie przyzwoitej długości. Dotychczas było to 10-11 dni ze spadkami tempek. A może już dziś przylezie zołza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Czesc dziewczyny, mam pytanie. Jak dlugo od wizyty u gina i wiadomosci ze trzeba usunac obumarla ciaze mialyscie zabieg. Ja dowiedzialam sie dzis a zabieg mam miec dopiero w pt albo lekarz powiedzial nawet pon jak nie bedzie miejsc w szpitalu. Czy to nie przegiecie?
    Nie miałam zabiegu. 2 tygodnie czekalam i poronilam sama.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    11dpo, tempka nieznacznie w górę, coś mnie podkusiło,żeby siknąć, negatyw. Może choć lutealna będzie przyzwoitej długości. Dotychczas było to 10-11 dni ze spadkami tempek. A może już dziś przylezie zołza.
    ooo to mamy podobny etap cyklowy :)

Elaria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hejkaaa

Mam skok temp!! Hura! Jest/była owulacja ;) to za 13-14 dni @ ;) ale sie podjaralam
    Gratki :) a mierzysz piczowo czy gebowo?

• M@linka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 9000g ponad wow wow wow ;) heh od razu rekord Guinnesa:D
    Mój mąż liczył na Milenke tez troche rozczarowany. No ale jak się młody urodzi to jestem pewna że pokocha jak wlasne ;)

Elmo Ty wiesz, ze my wszystkie mocno trzymamy kciuki by dzisiejsza wizyta byla dopiero oficjalnym rozpoczęciem podróży 9 miesięcznej pt ciąża ze szczęśliwym rozwiązaniem. Doskonale rozumiemy stres tak jak pisala Annak idzie go oswoić a towarzyszy mi przy każdym usg.o której wizytujesz?

Co do nas to zauważyłam ze sukcesywnie z ciaza kazda zaskakuje na tym forum co bardzo mnie cieszy. Czekam na pozostale dziewczyny :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Gratki :) a mierzysz piczowo czy gebowo?
    piczowo hyhy

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Ta ciaza obumarla ok tygodnia lub poltora temu tylko bardziej pytalam czy to nie przegiecie czekac na zabieg tyle dni zamiast miec go jeszcze w ten sam dzien.

To bez znaczenia, można czekać kilka dni, ja miałam ciążę obumarłą 4 tygodnie. Podobno taką absolutnie bezpieczną granicą są 2 tygodnia po obumarciu, potem jest ryzyko zaburzeń krzepnięcia już.
    Czekanie jest o tyle trudne, że świadomośc bycia w martwej ciązy jest gorsza niż niebycie w ciąży

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • roma Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera, bardzo mi przykro, że Cię to spotyka. Ja dwa razy poroniłam samoistnie i dwa razy miałam łyżeczkowanie, ale nie czekałam długo na zabieg. Z tego co widzę w opisie to Twoje ciąże były już dość późne. Powiedz, znasz przyczynę?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    piczowo hyhy
    Cały czas mysle czy mierzyć temp czy nie. Okres się kończy. Jutro bym musiała zacząć ale strasznie mi się nie chce ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    To bez znaczenia, można czekać kilka dni, ja miałam ciążę obumarłą 4 tygodnie. Podobno taką absolutnie bezpieczną granicą są 2 tygodnia po obumarciu, potem jest ryzyko zaburzeń krzepnięcia już.
    Czekanie jest o tyle trudne, że świadomośc bycia w martwej ciązy jest gorsza niż niebycie w ciąży
    Tak! Ta świadomość jest straszna. Dlatego ja pp poronieniu miałam 2 dni euforii ze to juz.

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wsparcie :) powoli będę się szykować wyjeżdżam ok 9 bo mam 25 km do lekarza a wole być chwilkę wcześniej wizyta planowo na 9:40 standardowo zawsze jest obsowa ale zobaczymy jak dziś nerwy jakbym na maturę miała iść ;)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Dziewczyny dzięki za wsparcie :) powoli będę się szykować wyjeżdżam ok 9 bo mam 25 km do lekarza a wole być chwilkę wcześniej wizyta planowo na 9:40 standardowo zawsze jest obsowa ale zobaczymy jak dziś nerwy jakbym na maturę miała iść ;)
    Jestem tam z Tobą :) ja i jeszcze kilkanaście dziewczyn :D niech się tylko gin nie zdziwi jak zobaczy taka ekipę :D

Elmo13 lubi tę wiadomość

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)
    podczytałam co tam u Was, widzę, że kolejne dzieciaczki zamieszkują w Waszych brzuchach:) i bardzo dobrze, tak powinno być! :)
    u mnie na razie dość bezbarwnie pod każdym względem.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Cały czas mysle czy mierzyć temp czy nie. Okres się kończy. Jutro bym musiała zacząć ale strasznie mi się nie chce ;)
    no wymaga to trochę samoduscypliny, ale potem uzależnia :)

Elaria lubi tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo trzymam kciuki

Elaria - też trzymam, poczekaj jeszcze kochana, może późna implementacja ;) (jak mówią pacjentki czasem ;) )

Ja nadal mam zdepnięty termometr, ale znalazłam jakiś stary elektorniczny microlife, może jutro włożę ;) nie wiem dlaczego muszę się zawsze pokłócić z chłopem, żeby potem mieć seks. To jest kur...a bez sensu ;)

Gaduaaa - trzeba być naprawdę szurniętym jak my, żeby się cieszyć z miesiączki ;)

Elaria lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    czekamy na wieści :) i mocno trzymamy kciuki :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Elmo trzymam kciuki

Elaria - też trzymam, poczekaj jeszcze kochana, może późna implementacja ;) (jak mówią pacjentki czasem ;) )

Ja nadal mam zdepnięty termometr, ale znalazłam jakiś stary elektorniczny microlife, może jutro włożę ;) nie wiem dlaczego muszę się zawsze pokłócić z chłopem, żeby potem mieć seks. To jest kur...a bez sensu ;)

Gaduaaa - trzeba być naprawdę szurniętym jak my, żeby się cieszyć z miesiączki ;)
    hahahahaha :D noooo tak to wygląda ... ale to mój pierwszy raz kiedy sie z niej cieszę i mam nadzieję że ostatni :D

ja przeważnie w dniach płodnych się z moim kłóciłam i też to się kończyło sexem :)

• vertigo Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no wymaga to trochę samoduscypliny, ale potem uzależnia :)

kuźwa, no ale ten termometr mi pika, a tamten zdepnięty był szklany (właśnie dlatego kupiłam szklany, żeby chłop w weekend nie słyszał co ja wyprawiam, bo by mnie chyba w łeb strzelił), więc z tą samodyscypliną to u mnie może być różnie ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    kuźwa, no ale ten termometr mi pika, a tamten zdepnięty był szklany (właśnie dlatego kupiłam szklany, żeby chłop w weekend nie słyszał co ja wyprawiam, bo by mnie chyba w łeb strzelił), więc z tą samodyscypliną to u mnie może być różnie ;)
    mój już się przyzwyczaił do tego dźwięku.. najgorsze są weekendy bo mierzę temp o 6 rano a On lubi pospać... i niestety często ma dyskomfort psychiczny haha

‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ