WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Hejka wczoraj bylam na usg ale nie mialam chceci wczoraj nic pisac tutaj.
    Mala ma 9040g pieknie bije serduszko glowka w dol lezy co ja juz dobrze czuje jak niekiedy isc nie moge bo tak mi ucisnie cos. No i takie moje rozczarowanie a nawet smutek ze nie bedzie synka.
    super wieści :)
    ja też mam 2 chłopaków a marzyłam o parce... mimo to jestem zadowolona
    Maggda może za 3 razem się uda synek?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11dpo, tempka nieznacznie w górę, coś mnie podkusiło,żeby siknąć, negatyw. Może choć lutealna będzie przyzwoitej długości. Dotychczas było to 10-11 dni ze spadkami tempek. A może już dziś przylezie zołza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Czesc dziewczyny, mam pytanie. Jak dlugo od wizyty u gina i wiadomosci ze trzeba usunac obumarla ciaze mialyscie zabieg. Ja dowiedzialam sie dzis a zabieg mam miec dopiero w pt albo lekarz powiedzial nawet pon jak nie bedzie miejsc w szpitalu. Czy to nie przegiecie?
    Nie miałam zabiegu. 2 tygodnie czekalam i poronilam sama.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    11dpo, tempka nieznacznie w górę, coś mnie podkusiło,żeby siknąć, negatyw. Może choć lutealna będzie przyzwoitej długości. Dotychczas było to 10-11 dni ze spadkami tempek. A może już dziś przylezie zołza.
    ooo to mamy podobny etap cyklowy :)

Elaria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hejkaaa

Mam skok temp!! Hura! Jest/była owulacja ;) to za 13-14 dni @ ;) ale sie podjaralam
    Gratki :) a mierzysz piczowo czy gebowo?

• M@linka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 9000g ponad wow wow wow ;) heh od razu rekord Guinnesa:D
    Mój mąż liczył na Milenke tez troche rozczarowany. No ale jak się młody urodzi to jestem pewna że pokocha jak wlasne ;)

Elmo Ty wiesz, ze my wszystkie mocno trzymamy kciuki by dzisiejsza wizyta byla dopiero oficjalnym rozpoczęciem podróży 9 miesięcznej pt ciąża ze szczęśliwym rozwiązaniem. Doskonale rozumiemy stres tak jak pisala Annak idzie go oswoić a towarzyszy mi przy każdym usg.o której wizytujesz?

Co do nas to zauważyłam ze sukcesywnie z ciaza kazda zaskakuje na tym forum co bardzo mnie cieszy. Czekam na pozostale dziewczyny :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Gratki :) a mierzysz piczowo czy gebowo?
    piczowo hyhy

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Ta ciaza obumarla ok tygodnia lub poltora temu tylko bardziej pytalam czy to nie przegiecie czekac na zabieg tyle dni zamiast miec go jeszcze w ten sam dzien.

To bez znaczenia, można czekać kilka dni, ja miałam ciążę obumarłą 4 tygodnie. Podobno taką absolutnie bezpieczną granicą są 2 tygodnia po obumarciu, potem jest ryzyko zaburzeń krzepnięcia już.
    Czekanie jest o tyle trudne, że świadomośc bycia w martwej ciązy jest gorsza niż niebycie w ciąży

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • roma Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera, bardzo mi przykro, że Cię to spotyka. Ja dwa razy poroniłam samoistnie i dwa razy miałam łyżeczkowanie, ale nie czekałam długo na zabieg. Z tego co widzę w opisie to Twoje ciąże były już dość późne. Powiedz, znasz przyczynę?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    piczowo hyhy
    Cały czas mysle czy mierzyć temp czy nie. Okres się kończy. Jutro bym musiała zacząć ale strasznie mi się nie chce ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    To bez znaczenia, można czekać kilka dni, ja miałam ciążę obumarłą 4 tygodnie. Podobno taką absolutnie bezpieczną granicą są 2 tygodnia po obumarciu, potem jest ryzyko zaburzeń krzepnięcia już.
    Czekanie jest o tyle trudne, że świadomośc bycia w martwej ciązy jest gorsza niż niebycie w ciąży
    Tak! Ta świadomość jest straszna. Dlatego ja pp poronieniu miałam 2 dni euforii ze to juz.

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wsparcie :) powoli będę się szykować wyjeżdżam ok 9 bo mam 25 km do lekarza a wole być chwilkę wcześniej wizyta planowo na 9:40 standardowo zawsze jest obsowa ale zobaczymy jak dziś nerwy jakbym na maturę miała iść ;)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Dziewczyny dzięki za wsparcie :) powoli będę się szykować wyjeżdżam ok 9 bo mam 25 km do lekarza a wole być chwilkę wcześniej wizyta planowo na 9:40 standardowo zawsze jest obsowa ale zobaczymy jak dziś nerwy jakbym na maturę miała iść ;)
    Jestem tam z Tobą :) ja i jeszcze kilkanaście dziewczyn :D niech się tylko gin nie zdziwi jak zobaczy taka ekipę :D

Elmo13 lubi tę wiadomość

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)
    podczytałam co tam u Was, widzę, że kolejne dzieciaczki zamieszkują w Waszych brzuchach:) i bardzo dobrze, tak powinno być! :)
    u mnie na razie dość bezbarwnie pod każdym względem.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Cały czas mysle czy mierzyć temp czy nie. Okres się kończy. Jutro bym musiała zacząć ale strasznie mi się nie chce ;)
    no wymaga to trochę samoduscypliny, ale potem uzależnia :)

Elaria lubi tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo trzymam kciuki

Elaria - też trzymam, poczekaj jeszcze kochana, może późna implementacja ;) (jak mówią pacjentki czasem ;) )

Ja nadal mam zdepnięty termometr, ale znalazłam jakiś stary elektorniczny microlife, może jutro włożę ;) nie wiem dlaczego muszę się zawsze pokłócić z chłopem, żeby potem mieć seks. To jest kur...a bez sensu ;)

Gaduaaa - trzeba być naprawdę szurniętym jak my, żeby się cieszyć z miesiączki ;)

Elaria lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    czekamy na wieści :) i mocno trzymamy kciuki :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Elmo trzymam kciuki

Elaria - też trzymam, poczekaj jeszcze kochana, może późna implementacja ;) (jak mówią pacjentki czasem ;) )

Ja nadal mam zdepnięty termometr, ale znalazłam jakiś stary elektorniczny microlife, może jutro włożę ;) nie wiem dlaczego muszę się zawsze pokłócić z chłopem, żeby potem mieć seks. To jest kur...a bez sensu ;)

Gaduaaa - trzeba być naprawdę szurniętym jak my, żeby się cieszyć z miesiączki ;)
    hahahahaha :D noooo tak to wygląda ... ale to mój pierwszy raz kiedy sie z niej cieszę i mam nadzieję że ostatni :D

ja przeważnie w dniach płodnych się z moim kłóciłam i też to się kończyło sexem :)

• vertigo Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no wymaga to trochę samoduscypliny, ale potem uzależnia :)

kuźwa, no ale ten termometr mi pika, a tamten zdepnięty był szklany (właśnie dlatego kupiłam szklany, żeby chłop w weekend nie słyszał co ja wyprawiam, bo by mnie chyba w łeb strzelił), więc z tą samodyscypliną to u mnie może być różnie ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    kuźwa, no ale ten termometr mi pika, a tamten zdepnięty był szklany (właśnie dlatego kupiłam szklany, żeby chłop w weekend nie słyszał co ja wyprawiam, bo by mnie chyba w łeb strzelił), więc z tą samodyscypliną to u mnie może być różnie ;)
    mój już się przyzwyczaił do tego dźwięku.. najgorsze są weekendy bo mierzę temp o 6 rano a On lubi pospać... i niestety często ma dyskomfort psychiczny haha

‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ