Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia87 wrote:Dziewczyny, dzisiejsza beta 4,99, nie ma wątpliwości. Odstawiam dupka i czekam. No i niestety stymulacja clo też będzie musiała poczekać. W ogóle to na wszystko trzeba czekać
Teraz los będzie mnie doświadczał.
No cóż dziś to była formalnośc, nastawiłam się na porażkę, więc nie jest źle. Niestety w życiu niczego nie można być pewnym. Kolejny upadek, mam nadzieję,że więcej nie będę musiała się podnosić.
Elaria mocno trzymam kciuki, aby u Ciebie było dobrze, niech kreska ciemnieje i da nam wszystkim nadzieję.
Żebym tylko nie przestała wierzyć w cuda...05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualny
-
skrzat1988 wrote:Dzień dobry:)
Jeśli chodzi o staraniowe sprawy to na razie mam je gdzieś, okres mam dostać za półtora tygodnia. Ostatnio nic mi w życiu nie idzie tak jakbym tego chciała, więc pewnie i tu będzie podobnie. Także kupuję dziś podpaski w Biedrze na zaś
Evita lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Asiu -
Vertigo - aż parsknęłam ze śmiechu, córka pyta co się dziejeDziewczyny, czy wy coś piłyście dziś % ?
Wróciłam od lekarza, masakra, jak duszno w przychodni, opóźnienie godzinę.
Lekarz obejrzał pieprzyk, konkretnie ten co wspominałam i taki sam prawie, ale ciemniejszy na brzuchu. Oczywiście stwierdzenie, że czerniak tak nie wygląda (wg niego musi być ciemny, tak wywnioskowałam z wypowiedzi), jednak stwierdził, że skoro jest w takim miejscu co się może podrażniać to lepiej wyciąć.
Ale wyszłam ze skierowaniem do dermatologa i do chirurga.
Wizyta u chirurga (ten co mamie wycinał znamię) za tydzień we wtorek, do dermatologa gdzieś indziej muszę się zapisać.
Rozumiem wasz "wstyd" odnośnie znamion w miejscach intymnych, komu pokazać. Ale wiecie, mama zgłębia tajniki na pewnym forum onkologicznym i nie raz tam były kobiety z czerniakiem sromu i okolic. Oczywiście nie chcę nikogo straszyć, ale skąd to cholerstwo tam się bierze, niby czerniak to ogólnie nowotwór skóry, ale tam kurcze no... Chociaż w sumie jeśli jakaś mała zmianka tam jest i powiedzmy podrażnia się przy depilacji ciągle, to może się zezłośliwić kiedyś. Jednak sądzę, że ja też bym się wstydziła, gdyby coś mi tam wyrosło i jak tu się pokazać komuś innemu niż ginekologowi. Jednak strach pewnie wygrałby nad wstydem w obecnych okolicznościach.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Asiu -
Vertigo - aż parsknęłam ze śmiechu, córka pyta co się dziejeDziewczyny, czy wy coś piłyście dziś % ?
Wróciłam od lekarza, masakra, jak duszno w przychodni, opóźnienie godzinę.
Lekarz obejrzał pieprzyk, konkretnie ten co wspominałam i taki sam prawie, ale ciemniejszy na brzuchu. Oczywiście stwierdzenie, że czerniak tak nie wygląda (wg niego musi być ciemny, tak wywnioskowałam z wypowiedzi), jednak stwierdził, że skoro jest w takim miejscu co się może podrażniać to lepiej wyciąć.
Ale wyszłam ze skierowaniem do dermatologa i do chirurga.
Wizyta u chirurga (ten co mamie wycinał znamię) za tydzień we wtorek, do dermatologa gdzieś indziej muszę się zapisać.
Rozumiem wasz "wstyd" odnośnie znamion w miejscach intymnych, komu pokazać. Ale wiecie, mama zgłębia tajniki na pewnym forum onkologicznym i nie raz tam były kobiety z czerniakiem sromu i okolic. Oczywiście nie chcę nikogo straszyć, ale skąd to cholerstwo tam się bierze, niby czerniak to ogólnie nowotwór skóry, ale tam kurcze no... Chociaż w sumie jeśli jakaś mała zmianka tam jest i powiedzmy podrażnia się przy depilacji ciągle, to może się zezłośliwić kiedyś. Jednak sądzę, że ja też bym się wstydziła, gdyby coś mi tam wyrosło i jak tu się pokazać komuś innemu niż ginekologowi. Jednak strach pewnie wygrałby nad wstydem w obecnych okolicznościach.
czerniak to nie jest nowotwór skóry, czerniak wywodzi się z komórek barwnikowych, a te mamy w wielu miejscach - można mieć czerniaka siatkówki na przykład, można mieć czerniaka na błonach śluzowych
czerniak nie spełnia nawet definicji raka, bo nie wywodzi się z komórek nabłonkowych
EDIT: można mieć też czerniaka bezbarwnikowego, czerniak nie musi być czarny - może to być po prostu jasna nieregularna grudka (tak wyglądają często czerniaki podpaznokciowe) - im jest jaśniejszy, tym ma wyższy grading, czyli jest bardziej złośliwy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 16:11
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
M@linka wrote:Też mam pieprzyk w miejscu intymnym i chciałabym aby lekarz go obejrzał, ale jakoś głupio mi iść do dermatologa lub innego lekarza poza ginem i nie wiem właśnie co robić
kurza twarz, co radzicie? iść do dermatologa i sie przed nim rozkraczyć??? Ginekolodzy są przyzwyczajeni do takich widoków a przed innymi lekarzami to mam opór. No chyba, że byłaby to kobieta...
M@linka lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
M@linka wrote:Vertigo hehe kur zapiał hehe to straszne - już sobie myślę, że umrę na czerniaka
z powodu tego pieprzyka bo nigdy nie odważe sie pójśc z nim na badanie cholera jasna nie miał gdzie wyskoczyć - mam go centralnie między wejściem do pochwy a odbytem - zajebiście nie? w bardziej wstydliwym miejscu nie mógł - już wolałabym mieć na łechtaczce lub wardze sromowej. Pewnie mi go przetną przy nacinaniu krocza przy porodzie
heheh fajny kawał heheh ciekawe czy mój gin go zna hheheh
M@linka nie tnie sie w kierunkuk odbytu loltylko po skosie w dol na godzine 7-8 najczesciej
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualny
-
no panienki, coś by jakby mi się zrobiło bardziej śluzowo
hihi
dzisiaj miałam dziewczynę w ciąży - no wkurw totalny, bo po co mi przychodzi i świecui tym brzuchem, ale pytam z ciekawości, która ciąża. Odpowiedź: 10 (dziewczyna 28 lat, 5 poronień, 4 ciąże biochemiczne).
Kolejna z brzuchem: która ciąża? Odp: 3. Poród dziecka z wadami w 6mc z pierwszej ciąży, drugie dziecko zdrowe.
Staram się nie oceniać tych kobiet w ciązy nigdy, bo ich historie bywają różne. Bywa to trudne, ale jak zapytam, to rzadko jest tak wszystko ok, zawsze w tym wywiadzie praktycznie jest jakiś smutekCóreczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
vertigo wrote:no panienki, coś by jakby mi się zrobiło bardziej śluzowo
hihi
dzisiaj miałam dziewczynę w ciąży - no wkurw totalny, bo po co mi przychodzi i świecui tym brzuchem, ale pytam z ciekawości, która ciąża. Odpowiedź: 10 (dziewczyna 28 lat, 5 poronień, 4 ciąże biochemiczne).
Kolejna z brzuchem: która ciąża? Odp: 3. Poród dziecka z wadami w 6mc z pierwszej ciąży, drugie dziecko zdrowe.
Staram się nie oceniać tych kobiet w ciązy nigdy, bo ich historie bywają różne. Bywa to trudne, ale jak zapytam, to rzadko jest tak wszystko ok, zawsze w tym wywiadzie praktycznie jest jakiś smutek
aniołek 01.02.2016r -
M@linka wrote:hehe dzieki za uświadomienie
czyli mój pieprzyk jest pod tym względem bezpieczny
aniołek 01.02.2016r -
M@linka wrote:ooo laila na to nie wpadłam. Chce zrobic porzadek z kroczem po ciazy, jeszcze pogadam z ginem czy lepiej przed czy po porodzie.
aniołek 01.02.2016r