X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu przykro mi :( tuleee

Asia87 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to trzymam kciuki i nic nie boj :)

Asia przykro mi ,tez to przeszlam.Przytulam Cie :*

Asia87 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Dziewczyny, dzisiejsza beta 4,99, nie ma wątpliwości. Odstawiam dupka i czekam. No i niestety stymulacja clo też będzie musiała poczekać. W ogóle to na wszystko trzeba czekać :( Teraz los będzie mnie doświadczał.
    No cóż dziś to była formalnośc, nastawiłam się na porażkę, więc nie jest źle. Niestety w życiu niczego nie można być pewnym. Kolejny upadek, mam nadzieję,że więcej nie będę musiała się podnosić.

Elaria mocno trzymam kciuki, aby u Ciebie było dobrze, niech kreska ciemnieje i da nam wszystkim nadzieję.

Żebym tylko nie przestała wierzyć w cuda...
    Ja mam na kartce ze beda od 4.85 to 2/3 tydz

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja mam na kartce ze beda od 4.85 to 2/3 tydz
    Asi beta spada. Stąd smutek.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Elaria - trzymam kciuki dziewczyny :) za ciemniejące kreseczki!

Asieńko bardzo mi przykro :/ ehh tak blisko było! Oby teraz @ nie zamulała i szybkiego powrotu to owocujących staranek życzę Tobie Kochana <3

Elaria, Asia87 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Dzień dobry:)

Jeśli chodzi o staraniowe sprawy to na razie mam je gdzieś, okres mam dostać za półtora tygodnia. Ostatnio nic mi w życiu nie idzie tak jakbym tego chciała, więc pewnie i tu będzie podobnie. Także kupuję dziś podpaski w Biedrze na zaś:D
    Kup duzo,zeby potem na swieta rozdac jako prezenty gwiazdkowe bo nie bedà ci juz potrzebne :-)

Evita lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu - :( :(

Vertigo - aż parsknęłam ze śmiechu, córka pyta co się dzieje :P Dziewczyny, czy wy coś piłyście dziś % ? :P

Wróciłam od lekarza, masakra, jak duszno w przychodni, opóźnienie godzinę.
    Lekarz obejrzał pieprzyk, konkretnie ten co wspominałam i taki sam prawie, ale ciemniejszy na brzuchu. Oczywiście stwierdzenie, że czerniak tak nie wygląda (wg niego musi być ciemny, tak wywnioskowałam z wypowiedzi), jednak stwierdził, że skoro jest w takim miejscu co się może podrażniać to lepiej wyciąć.
    Ale wyszłam ze skierowaniem do dermatologa i do chirurga.
    Wizyta u chirurga (ten co mamie wycinał znamię) za tydzień we wtorek, do dermatologa gdzieś indziej muszę się zapisać.

Rozumiem wasz "wstyd" odnośnie znamion w miejscach intymnych, komu pokazać. Ale wiecie, mama zgłębia tajniki na pewnym forum onkologicznym i nie raz tam były kobiety z czerniakiem sromu i okolic. Oczywiście nie chcę nikogo straszyć, ale skąd to cholerstwo tam się bierze, niby czerniak to ogólnie nowotwór skóry, ale tam kurcze no... Chociaż w sumie jeśli jakaś mała zmianka tam jest i powiedzmy podrażnia się przy depilacji ciągle, to może się zezłośliwić kiedyś. Jednak sądzę, że ja też bym się wstydziła, gdyby coś mi tam wyrosło i jak tu się pokazać komuś innemu niż ginekologowi. Jednak strach pewnie wygrałby nad wstydem w obecnych okolicznościach.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, tak bardzo mi przykro :( nie wiem co Ci napisać :( pewnych rzeczy się nie ojoja i nie przyspieszy, trzeba przeboleć :(

Ruda - zaciskam kciuki, oby to był dobry znak

Asia87 lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Asiu - :( :(

Vertigo - aż parsknęłam ze śmiechu, córka pyta co się dzieje :P Dziewczyny, czy wy coś piłyście dziś % ? :P

Wróciłam od lekarza, masakra, jak duszno w przychodni, opóźnienie godzinę.
    Lekarz obejrzał pieprzyk, konkretnie ten co wspominałam i taki sam prawie, ale ciemniejszy na brzuchu. Oczywiście stwierdzenie, że czerniak tak nie wygląda (wg niego musi być ciemny, tak wywnioskowałam z wypowiedzi), jednak stwierdził, że skoro jest w takim miejscu co się może podrażniać to lepiej wyciąć.
    Ale wyszłam ze skierowaniem do dermatologa i do chirurga.
    Wizyta u chirurga (ten co mamie wycinał znamię) za tydzień we wtorek, do dermatologa gdzieś indziej muszę się zapisać.

Rozumiem wasz "wstyd" odnośnie znamion w miejscach intymnych, komu pokazać. Ale wiecie, mama zgłębia tajniki na pewnym forum onkologicznym i nie raz tam były kobiety z czerniakiem sromu i okolic. Oczywiście nie chcę nikogo straszyć, ale skąd to cholerstwo tam się bierze, niby czerniak to ogólnie nowotwór skóry, ale tam kurcze no... Chociaż w sumie jeśli jakaś mała zmianka tam jest i powiedzmy podrażnia się przy depilacji ciągle, to może się zezłośliwić kiedyś. Jednak sądzę, że ja też bym się wstydziła, gdyby coś mi tam wyrosło i jak tu się pokazać komuś innemu niż ginekologowi. Jednak strach pewnie wygrałby nad wstydem w obecnych okolicznościach.

czerniak to nie jest nowotwór skóry, czerniak wywodzi się z komórek barwnikowych, a te mamy w wielu miejscach - można mieć czerniaka siatkówki na przykład, można mieć czerniaka na błonach śluzowych

czerniak nie spełnia nawet definicji raka, bo nie wywodzi się z komórek nabłonkowych

EDIT: można mieć też czerniaka bezbarwnikowego, czerniak nie musi być czarny - może to być po prostu jasna nieregularna grudka (tak wyglądają często czerniaki podpaznokciowe) - im jest jaśniejszy, tym ma wyższy grading, czyli jest bardziej złośliwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 16:11

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Też mam pieprzyk w miejscu intymnym i chciałabym aby lekarz go obejrzał, ale jakoś głupio mi iść do dermatologa lub innego lekarza poza ginem i nie wiem właśnie co robić :/ kurza twarz, co radzicie? iść do dermatologa i sie przed nim rozkraczyć??? Ginekolodzy są przyzwyczajeni do takich widoków a przed innymi lekarzami to mam opór. No chyba, że byłaby to kobieta...
    idz do dermatologa-wenerologa bedzie przyzwyczajony :)

M@linka lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Vertigo hehe kur zapiał hehe to straszne - już sobie myślę, że umrę na czerniaka ;) z powodu tego pieprzyka bo nigdy nie odważe sie pójśc z nim na badanie cholera jasna nie miał gdzie wyskoczyć - mam go centralnie między wejściem do pochwy a odbytem - zajebiście nie? w bardziej wstydliwym miejscu nie mógł - już wolałabym mieć na łechtaczce lub wardze sromowej. Pewnie mi go przetną przy nacinaniu krocza przy porodzie :/

heheh fajny kawał heheh ciekawe czy mój gin go zna hheheh

M@linka nie tnie sie w kierunkuk odbytu lol :P tylko po skosie w dol na godzine 7-8 najczesciej

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    idz do dermatologa-wenerologa bedzie przyzwyczajony :)

haha, wkurzy się, że nie ma wycieku ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    haha, wkurzy się, że nie ma wycieku ;)
    Jak się postara to i wyciek będzie :D

vertigo, M@linka lubią tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no panienki, coś by jakby mi się zrobiło bardziej śluzowo ;) hihi

dzisiaj miałam dziewczynę w ciąży - no wkurw totalny, bo po co mi przychodzi i świecui tym brzuchem, ale pytam z ciekawości, która ciąża. Odpowiedź: 10 (dziewczyna 28 lat, 5 poronień, 4 ciąże biochemiczne).

Kolejna z brzuchem: która ciąża? Odp: 3. Poród dziecka z wadami w 6mc z pierwszej ciąży, drugie dziecko zdrowe.

Staram się nie oceniać tych kobiet w ciązy nigdy, bo ich historie bywają różne. Bywa to trudne, ale jak zapytam, to rzadko jest tak wszystko ok, zawsze w tym wywiadzie praktycznie jest jakiś smutek :(

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo laila na to nie wpadłam. Chce zrobic porzadek z kroczem po ciazy, jeszcze pogadam z ginem czy lepiej przed czy po porodzie.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    M@linka nie tnie sie w kierunkuk odbytu lol :P tylko po skosie w dol na godzine 7-8 najczesciej

hehe dzieki za uświadomienie ;) czyli mój pieprzyk jest pod tym względem bezpieczny :D

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• vertigo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na rekord - zapisanych 90 sztuk ;) a gdzie tu jeszcze do 18? Ilu jeszcze dobije? :)

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    no panienki, coś by jakby mi się zrobiło bardziej śluzowo ;) hihi

dzisiaj miałam dziewczynę w ciąży - no wkurw totalny, bo po co mi przychodzi i świecui tym brzuchem, ale pytam z ciekawości, która ciąża. Odpowiedź: 10 (dziewczyna 28 lat, 5 poronień, 4 ciąże biochemiczne).

Kolejna z brzuchem: która ciąża? Odp: 3. Poród dziecka z wadami w 6mc z pierwszej ciąży, drugie dziecko zdrowe.

Staram się nie oceniać tych kobiet w ciązy nigdy, bo ich historie bywają różne. Bywa to trudne, ale jak zapytam, to rzadko jest tak wszystko ok, zawsze w tym wywiadzie praktycznie jest jakiś smutek :(
    u nas ostatnio na oddziale sie "urodziło" 17 tygodni... żywe... 6te poronienie tej kobiety ;( godzine umieralo na jej rekach...koszmar! KOSZMAR! Nie wiedzialam nawet jak wspolczuc tej kobiecie :(

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    hehe dzieki za uświadomienie ;) czyli mój pieprzyk jest pod tym względem bezpieczny :D
    taak, nie tnie sie w kierunku odbytu zeby nie uszkodzic zwieracza, nawet czesto po to sie nacina zeby nie pekl zwieracz odbytu wlasnie tylko zeby w kontrolowanym miejscu poszerzyc kanał

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    ooo laila na to nie wpadłam. Chce zrobic porzadek z kroczem po ciazy, jeszcze pogadam z ginem czy lepiej przed czy po porodzie.
    ja bym robila po porodzie to akurat jak cos bd brzydko to jeszcze sobie poprawisz za 1 zamachem

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ