X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu przykro mi :( tuleee

Asia87 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to trzymam kciuki i nic nie boj :)

Asia przykro mi ,tez to przeszlam.Przytulam Cie :*

Asia87 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Dziewczyny, dzisiejsza beta 4,99, nie ma wątpliwości. Odstawiam dupka i czekam. No i niestety stymulacja clo też będzie musiała poczekać. W ogóle to na wszystko trzeba czekać :( Teraz los będzie mnie doświadczał.
    No cóż dziś to była formalnośc, nastawiłam się na porażkę, więc nie jest źle. Niestety w życiu niczego nie można być pewnym. Kolejny upadek, mam nadzieję,że więcej nie będę musiała się podnosić.

Elaria mocno trzymam kciuki, aby u Ciebie było dobrze, niech kreska ciemnieje i da nam wszystkim nadzieję.

Żebym tylko nie przestała wierzyć w cuda...
    Ja mam na kartce ze beda od 4.85 to 2/3 tydz

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja mam na kartce ze beda od 4.85 to 2/3 tydz
    Asi beta spada. Stąd smutek.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Elaria - trzymam kciuki dziewczyny :) za ciemniejące kreseczki!

Asieńko bardzo mi przykro :/ ehh tak blisko było! Oby teraz @ nie zamulała i szybkiego powrotu to owocujących staranek życzę Tobie Kochana <3

Elaria, Asia87 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Dzień dobry:)

Jeśli chodzi o staraniowe sprawy to na razie mam je gdzieś, okres mam dostać za półtora tygodnia. Ostatnio nic mi w życiu nie idzie tak jakbym tego chciała, więc pewnie i tu będzie podobnie. Także kupuję dziś podpaski w Biedrze na zaś:D
    Kup duzo,zeby potem na swieta rozdac jako prezenty gwiazdkowe bo nie bedà ci juz potrzebne :-)

Evita lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu - :( :(

Vertigo - aż parsknęłam ze śmiechu, córka pyta co się dzieje :P Dziewczyny, czy wy coś piłyście dziś % ? :P

Wróciłam od lekarza, masakra, jak duszno w przychodni, opóźnienie godzinę.
    Lekarz obejrzał pieprzyk, konkretnie ten co wspominałam i taki sam prawie, ale ciemniejszy na brzuchu. Oczywiście stwierdzenie, że czerniak tak nie wygląda (wg niego musi być ciemny, tak wywnioskowałam z wypowiedzi), jednak stwierdził, że skoro jest w takim miejscu co się może podrażniać to lepiej wyciąć.
    Ale wyszłam ze skierowaniem do dermatologa i do chirurga.
    Wizyta u chirurga (ten co mamie wycinał znamię) za tydzień we wtorek, do dermatologa gdzieś indziej muszę się zapisać.

Rozumiem wasz "wstyd" odnośnie znamion w miejscach intymnych, komu pokazać. Ale wiecie, mama zgłębia tajniki na pewnym forum onkologicznym i nie raz tam były kobiety z czerniakiem sromu i okolic. Oczywiście nie chcę nikogo straszyć, ale skąd to cholerstwo tam się bierze, niby czerniak to ogólnie nowotwór skóry, ale tam kurcze no... Chociaż w sumie jeśli jakaś mała zmianka tam jest i powiedzmy podrażnia się przy depilacji ciągle, to może się zezłośliwić kiedyś. Jednak sądzę, że ja też bym się wstydziła, gdyby coś mi tam wyrosło i jak tu się pokazać komuś innemu niż ginekologowi. Jednak strach pewnie wygrałby nad wstydem w obecnych okolicznościach.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, tak bardzo mi przykro :( nie wiem co Ci napisać :( pewnych rzeczy się nie ojoja i nie przyspieszy, trzeba przeboleć :(

Ruda - zaciskam kciuki, oby to był dobry znak

Asia87 lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Asiu - :( :(

Vertigo - aż parsknęłam ze śmiechu, córka pyta co się dzieje :P Dziewczyny, czy wy coś piłyście dziś % ? :P

Wróciłam od lekarza, masakra, jak duszno w przychodni, opóźnienie godzinę.
    Lekarz obejrzał pieprzyk, konkretnie ten co wspominałam i taki sam prawie, ale ciemniejszy na brzuchu. Oczywiście stwierdzenie, że czerniak tak nie wygląda (wg niego musi być ciemny, tak wywnioskowałam z wypowiedzi), jednak stwierdził, że skoro jest w takim miejscu co się może podrażniać to lepiej wyciąć.
    Ale wyszłam ze skierowaniem do dermatologa i do chirurga.
    Wizyta u chirurga (ten co mamie wycinał znamię) za tydzień we wtorek, do dermatologa gdzieś indziej muszę się zapisać.

Rozumiem wasz "wstyd" odnośnie znamion w miejscach intymnych, komu pokazać. Ale wiecie, mama zgłębia tajniki na pewnym forum onkologicznym i nie raz tam były kobiety z czerniakiem sromu i okolic. Oczywiście nie chcę nikogo straszyć, ale skąd to cholerstwo tam się bierze, niby czerniak to ogólnie nowotwór skóry, ale tam kurcze no... Chociaż w sumie jeśli jakaś mała zmianka tam jest i powiedzmy podrażnia się przy depilacji ciągle, to może się zezłośliwić kiedyś. Jednak sądzę, że ja też bym się wstydziła, gdyby coś mi tam wyrosło i jak tu się pokazać komuś innemu niż ginekologowi. Jednak strach pewnie wygrałby nad wstydem w obecnych okolicznościach.

czerniak to nie jest nowotwór skóry, czerniak wywodzi się z komórek barwnikowych, a te mamy w wielu miejscach - można mieć czerniaka siatkówki na przykład, można mieć czerniaka na błonach śluzowych

czerniak nie spełnia nawet definicji raka, bo nie wywodzi się z komórek nabłonkowych

EDIT: można mieć też czerniaka bezbarwnikowego, czerniak nie musi być czarny - może to być po prostu jasna nieregularna grudka (tak wyglądają często czerniaki podpaznokciowe) - im jest jaśniejszy, tym ma wyższy grading, czyli jest bardziej złośliwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 16:11

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Też mam pieprzyk w miejscu intymnym i chciałabym aby lekarz go obejrzał, ale jakoś głupio mi iść do dermatologa lub innego lekarza poza ginem i nie wiem właśnie co robić :/ kurza twarz, co radzicie? iść do dermatologa i sie przed nim rozkraczyć??? Ginekolodzy są przyzwyczajeni do takich widoków a przed innymi lekarzami to mam opór. No chyba, że byłaby to kobieta...
    idz do dermatologa-wenerologa bedzie przyzwyczajony :)

M@linka lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Vertigo hehe kur zapiał hehe to straszne - już sobie myślę, że umrę na czerniaka ;) z powodu tego pieprzyka bo nigdy nie odważe sie pójśc z nim na badanie cholera jasna nie miał gdzie wyskoczyć - mam go centralnie między wejściem do pochwy a odbytem - zajebiście nie? w bardziej wstydliwym miejscu nie mógł - już wolałabym mieć na łechtaczce lub wardze sromowej. Pewnie mi go przetną przy nacinaniu krocza przy porodzie :/

heheh fajny kawał heheh ciekawe czy mój gin go zna hheheh

M@linka nie tnie sie w kierunkuk odbytu lol :P tylko po skosie w dol na godzine 7-8 najczesciej

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    idz do dermatologa-wenerologa bedzie przyzwyczajony :)

haha, wkurzy się, że nie ma wycieku ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    haha, wkurzy się, że nie ma wycieku ;)
    Jak się postara to i wyciek będzie :D

vertigo, M@linka lubią tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no panienki, coś by jakby mi się zrobiło bardziej śluzowo ;) hihi

dzisiaj miałam dziewczynę w ciąży - no wkurw totalny, bo po co mi przychodzi i świecui tym brzuchem, ale pytam z ciekawości, która ciąża. Odpowiedź: 10 (dziewczyna 28 lat, 5 poronień, 4 ciąże biochemiczne).

Kolejna z brzuchem: która ciąża? Odp: 3. Poród dziecka z wadami w 6mc z pierwszej ciąży, drugie dziecko zdrowe.

Staram się nie oceniać tych kobiet w ciązy nigdy, bo ich historie bywają różne. Bywa to trudne, ale jak zapytam, to rzadko jest tak wszystko ok, zawsze w tym wywiadzie praktycznie jest jakiś smutek :(

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo laila na to nie wpadłam. Chce zrobic porzadek z kroczem po ciazy, jeszcze pogadam z ginem czy lepiej przed czy po porodzie.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    M@linka nie tnie sie w kierunkuk odbytu lol :P tylko po skosie w dol na godzine 7-8 najczesciej

hehe dzieki za uświadomienie ;) czyli mój pieprzyk jest pod tym względem bezpieczny :D

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• vertigo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na rekord - zapisanych 90 sztuk ;) a gdzie tu jeszcze do 18? Ilu jeszcze dobije? :)

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    no panienki, coś by jakby mi się zrobiło bardziej śluzowo ;) hihi

dzisiaj miałam dziewczynę w ciąży - no wkurw totalny, bo po co mi przychodzi i świecui tym brzuchem, ale pytam z ciekawości, która ciąża. Odpowiedź: 10 (dziewczyna 28 lat, 5 poronień, 4 ciąże biochemiczne).

Kolejna z brzuchem: która ciąża? Odp: 3. Poród dziecka z wadami w 6mc z pierwszej ciąży, drugie dziecko zdrowe.

Staram się nie oceniać tych kobiet w ciązy nigdy, bo ich historie bywają różne. Bywa to trudne, ale jak zapytam, to rzadko jest tak wszystko ok, zawsze w tym wywiadzie praktycznie jest jakiś smutek :(
    u nas ostatnio na oddziale sie "urodziło" 17 tygodni... żywe... 6te poronienie tej kobiety ;( godzine umieralo na jej rekach...koszmar! KOSZMAR! Nie wiedzialam nawet jak wspolczuc tej kobiecie :(

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    hehe dzieki za uświadomienie ;) czyli mój pieprzyk jest pod tym względem bezpieczny :D
    taak, nie tnie sie w kierunku odbytu zeby nie uszkodzic zwieracza, nawet czesto po to sie nacina zeby nie pekl zwieracz odbytu wlasnie tylko zeby w kontrolowanym miejscu poszerzyc kanał

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    ooo laila na to nie wpadłam. Chce zrobic porzadek z kroczem po ciazy, jeszcze pogadam z ginem czy lepiej przed czy po porodzie.
    ja bym robila po porodzie to akurat jak cos bd brzydko to jeszcze sobie poprawisz za 1 zamachem

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ