X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Elaria bardzo cieszy mnie Twój cień!!! Ja też trzymam mocno kciuki!

Masz jakieś zabezpieczenie w postaci leków na tę ewentualną ciążę?

ps. widzę, że bierzesz metforminkę ;) bedziesz dołączać coś jeszcze?

Ale jakie leki? Nie miałam badań szczegółowych. Jestem umowiona do lekarza za 2 tygodnie. Co do tego czasu? Mam luteinę. Mogę zadzwonic do gina i zapytać. Wy bierzecie clexane, acard ale macie jakieś podstawy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Ale jakie leki? Nie miałam badań szczegółowych. Jestem umowiona do lekarza za 2 tygodnie. Co do tego czasu? Mam luteinę. Mogę zadzwonic do gina i zapytać. Wy bierzecie clexane, acard ale macie jakieś podstawy.

Ja bym jednak zrobiła betę, powtórzyła po 48h i zadzwoniła do gina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew nasienia - czysto :-) ufff

Magdzia88, Gaduaaa, M@linka, Jagna 75, promyczek 39, Asia87 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Posiew nasienia - czysto :-) ufff
    gooodi ! dobry news w poniedziałek ^_^

Alisa lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie też spadek formy :/
    Cały czas mam plamienie a raczej sluz z nitka mi krwi. Owu zawsze była 11-12 dc tym razem nic i cisza. Ani temp ani śluz ani testy ovu nic nie pokazują. A liczyłam na to ze znowu zalicze złoty strzał. Jutro mam usg i cały czas mysle o tym ze może się okazać że coś jest nie tak, że jednak zabieg będzie konieczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria mocno trzymam kciuki!

Elaria lubi tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Hej :) u mnie też spadek formy :/
    Cały czas mam plamienie a raczej sluz z nitka mi krwi. Owu zawsze była 11-12 dc tym razem nic i cisza. Ani temp ani śluz ani testy ovu nic nie pokazują. A liczyłam na to ze znowu zalicze złoty strzał. Jutro mam usg i cały czas mysle o tym ze może się okazać że coś jest nie tak, że jednak zabieg będzie konieczny.

u mnie już drugi dzień bez plamienia, plamiłam do 10 dnia cyklu, dość mocno nawet, ostatni dzień kawa z mlekiem

Abby, musimy dać radę :( Ty masz jeszcze taką pewność, że o ile nie było i nie będzie zabiegu, Twoja anatomia jest raczej taka jak przed ciążą. U mnie tej pewności nie ma. I obawiam się jakiejś niedrożności jajowodów, zrostów i innych gówien

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:

No tak, rzeczywiście ja jestem po badaniach a to inna sytuacja. Trzymam kciuki :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Elaria ty sie zmobilizuj i zrób gdzies tą bete bo im wczesniej wdrozysz leki tym lepiej.Nie ma co czekac..Chyba masz przewidziane jskies leki przez lekarza w razie ciàzy?Jesli nie to i tsk musisz betke szybko zrobic i z tym wynikiem do lekarza by ewentualnie leki które bierzesz dawki podciągnąc slbo moze cos odstawic no i moze te clexane jesli masz zaleconą..
    Edit.doczytalam ze nie badana bylas..moze jednak lekarz mialby pomysł jakis..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 13:03

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria trzymam kciuki za ten test - daj znać jak wyszedł. Wizyta już za dwa tygodnie, jestem dobrej myśli :) ja też zamierzam przyjąć podobną postawę - pierwszą wizytę mam zamiar zrobić dopiero w 6tc, potem będę chodzić co tydzień do pierwszego prenatalnego - oby, oby....

Elaria lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:

Moje podstawy to 2 poronienia, nie mam zadnych innych podstaw...ale rozumiem, ze skoro Ty masz corke i jedno poronienie, to moze trzeba to poronienie traktowac jako przykry przypadek losowy.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam zupkę z vifon - wiem ze to śmieci ale jakoś tak nie mogłam się powstrzymać... :)

Co do leków to ja też nie dostałam żadnego zestawu tylko ten eutyrox biorę nie zawsze lekarze coś dodatkowo dają u mnie lekarz pojakos tego poronienia nie wiąże z brakiem leczenia, możliwe że te ATPO podwyższone ale nie koniecznie czasem to.jest przypadek... Jeżeli ta ciąża będzie bez problemowe to będę się tego trzymać. Także elaria nie denerwuj się na zapas najpierw sprawdź test i ewentualnie umów się możliwie szybko do lekarza i.zapytac. Powodzenia.zycze ja idę w środę na NFZ i.zobaczymy co mi powie mam nadzieje ze jest ok :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo! ja na samym poczatku ciazy mialam ogromna faze na zupy... zdrowe czy niezdrowe vifon goscil na stole:P byly tez zdrowe rosolki i inne zupy..ale jednak jak czasem mialam ochote na vifona to nic mnie nie powstrzymalo:))

Elmo13, M@linka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Elaria kurcze ale się cieszę! i to naprawdę szczerze, wiem jak długo czekasz na te 2 kreski, oby teraz wszystko szło ku dobremu:)

Do mnie właśnie zadzwoniła kobitka i powiedziała, że niestety nie może mi zaproponować stanowiska w swojej firmie. Trochę mi przykro, rozmowa kwalifikacyjna przebiegła naprawdę super, firma mi się podobała, byłam z siebie zadowolona i jakąś tam małą nadzieję, że może się uda dostać tę pracę, miałam...

Jeśli chodzi o staraniowe sprawy to na razie mam je gdzieś, okres mam dostać za półtora tygodnia. Ostatnio nic mi w życiu nie idzie tak jakbym tego chciała, więc pewnie i tu będzie podobnie. Także kupuję dziś podpaski w Biedrze na zaś:D

Elaria lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria gratsy ! <3 :)

Elaria lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie ja też zakupiłam bo myślałam podobnie ;) ale spoko po porodzie tez się przydają :) wiec kup :)

skrzat1988 lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Gaduaaa masz racje,takie cos jsk twoje muszà chirurgicznie.Kolega mial na szyji i usunąl,zostala mala blizna.Moj màz tez ma w pachwinie i mnie troche dekoncentruje w trakcie mizianek,mówilam ze trzeba to usunàc ale jemu to nie przeszkadza a mnie czasem odbiera apetyt,no i ciàgle mysle by go nie uszkodzic.
    Apetyt... hyhyhy (smiech pryszczatego gimnazjalisty)

Ja mam malutki pieprzyk na łechtaczce, mój jak mnie "poznawał" to pazurem skrobał bo myślał, że to paproch hyhyhy!

roma lubi tę wiadomość

• roma Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hyhyhy padłam :-D

Elaria lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria powtórz test, zrób betkę... trzymam kciuki! <3 bardzo mnie ucieszyła ta Twoja wiadomość!! Po cichutku wierzę, że ziściło się Twoje marzenie i oczywiście cichaczem też gratuluję ;) teraz kolej na pozostałe Dziewczynki. Cieszy mnie to, że po kolei każda z nas w odpowiednim momencie doczekuje swoich II kresek na teście. Chyba nie może być tak, że wszystkie w jednym czasie by zaszły bo przecież miejsc w szpitalach by zabrakło do porodu :-D

Elaria lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elariaa ja tez padłam :) :P po tym paprochu

Elaria lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ