Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziewczyny 27dc, @ ani widu ani słychu test negatywny, więc pewnie lada dzień nadejdzie @... więc, nie pozostaje mi nic innego jak zacząć niedługo 3cykl starań ....
jestem taka zrezygnowana....05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Mam kilka pieprzyków "odkąd pamiętam", ale 2 dni temu jeden z nich przestał mi się "podobać", a mianowicie mam wrażenie, że jedna strona jakby się lekko uniosła i lekko boli/swędzi przy dotyku no i znajduje się przy ramiączku stanika, więc to może dodatkowo podrażniać znamię, a podrażnianie znamion nie jest wskazane.
Zapisałam się do mojego ulubionego rodzinnego lekarza, mam nadzieję, że dostanę skierowanie i wytną go w pi***... Nagadam mu trochę, że mama miała stwierdzonego czerniaka, to może prędzej się zainteresuje. I lepiej żeby okazało się, że to "zwykły" pieprzyk był, bo inaczej się załamię.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane :* . Ale was zaniedbałam , cały weekend zalatany , teraz tez te dni zabiegane , w Środę na badania idę i jeszcze 4 dni i wizyta ogólnie dobrze się czuję , piersi tak mnie swędzą że aż rany mi się porobiły , na twarzy mam dużo pryszczy , mąż się śmieje że o zobaczysz kolejna córa będzie .
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Mam kilka pieprzyków "odkąd pamiętam", ale 2 dni temu jeden z nich przestał mi się "podobać", a mianowicie mam wrażenie, że jedna strona jakby się lekko uniosła i lekko boli/swędzi przy dotyku no i znajduje się przy ramiączku stanika, więc to może dodatkowo podrażniać znamię, a podrażnianie znamion nie jest wskazane.
Zapisałam się do mojego ulubionego rodzinnego lekarza, mam nadzieję, że dostanę skierowanie i wytną go w pi***... Nagadam mu trochę, że mama miała stwierdzonego czerniaka, to może prędzej się zainteresuje. I lepiej żeby okazało się, że to "zwykły" pieprzyk był, bo inaczej się załamię.
także ważne że zwracasz na nie uwagę..FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa - Ty obeznana w tym "temacie" więc może z uwagą wybierasz dermatologów, ale u mnie w okolicy totalna kicha z tymi lekarzami. Prawie wszyscy z mojej rodziny mają więcej/mniej różnych pieprzyków, ale taty siostra miała pieprzyk w takim miejscu, że ciągle jej się podrażniał, no i dermatolog zamiast skierować żeby jej chirurg wyciął to sam jakimś zabiegiem jej go usunął, a wiesz jak to jest potem, że ani to do badania się nie nadaje, a jeśli była zmiana złośliwa, to takie usunięcie znamienia może tylko pogorszyć sprawę. Ale może i namówię go na skierowanie, żeby reszte pooglądać.
Czytając jednak o tym jak potrafią badać wycinki, to włos się jeży na głowie
O tak, mam "uczulenie" na pieprzyki od czasu jak u mamy się potwierdziło wtedy12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline wrote:Gaduaaa - Ty obeznana w tym "temacie" więc może z uwagą wybierasz dermatologów, ale u mnie w okolicy totalna kicha z tymi lekarzami. Prawie wszyscy z mojej rodziny mają więcej/mniej różnych pieprzyków, ale taty siostra miała pieprzyk w takim miejscu, że ciągle jej się podrażniał, no i dermatolog zamiast skierować żeby jej chirurg wyciął to sam jakimś zabiegiem jej go usunął, a wiesz jak to jest potem, że ani to do badania się nie nadaje, a jeśli była zmiana złośliwa, to takie usunięcie znamienia może tylko pogorszyć sprawę. Ale może i namówię go na skierowanie, żeby reszte pooglądać.
Czytając jednak o tym jak potrafią badać wycinki, to włos się jeży na głowie
O tak, mam "uczulenie" na pieprzyki od czasu jak u mamy się potwierdziło wtedyJagna 75 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
KammaMarra, cierpliwości, wiem że się dłuży, ale to dopiero 2 cykle. Dziewczyny tu się starają po 3 lata czasem, nie można się poddawać. Jeszcze zatestuj za kilka dni
Jacq - wytnij go, co się będziesz denerwować. Jeśli jest aktywny to w ogóle nie ma sensu sprawdzać co się z nim dzieje. A Twój rodzinny nie wycina i nie ma dermatoskopu? Musisz gdzieś chodzić? Dziwne.
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Gaduaaa masz racje,takie cos jsk twoje muszà chirurgicznie.Kolega mial na szyji i usunąl,zostala mala blizna.Moj màz tez ma w pachwinie i mnie troche dekoncentruje w trakcie mizianek,mówilam ze trzeba to usunàc ale jemu to nie przeszkadza a mnie czasem odbiera apetyt,no i ciàgle mysle by go nie uszkodzic.
Gaduaaa lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Vertigo - w sumie to nie wiem czy rodzinny ma ten dermatoskop, może i ma, rodzice są w miejscowym ośrodku na wsi zapisani, a my z mężem i córką w najbliższym mieście, zapisaliśmy się tam głównie ze względu na wybór pediatrów, bo tu na wsi 2 dni w tygodniu po 2 godziny pediatra, masakra.
O tego co mam wrażenie, że się zmienił to będę męczyć lekarza o skierowanie do chirurga aby wyciął. A reszte niech mi obejrzy.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja1988! wrote:Witajcie
Zostało 14 dni do wizyty
U mnie wszystko dobrze. A co u Was?
u mnie to tak średnio, mam spadek formynie wiem czy cykl nie jest bezowulacyjny, bo ani śluzu płodnego ani niepłodnego
namęczyłam się cały weekend, żeby męża przycisnąć, a tu może być dupa
mój mąż ma problem z ilością nasienia, jak kilka dni pod rząd musi się wysilićto potem marnie z tymi mililitrami - ja wiem że wystarczy jeden plemnik
niemniej jednak każdy mililitr to całe bataliony żołnierzy więcej, więc przydałoby się. Teraz ma spokój do wtorku, max środy
musi odsapnąć
to będzie 14dc, jeśli cykl wrócił mi do normy sprzed zabiegu, to powinna być owulacja między 14-20dniem. No cóż, starość nie radość...
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
vertigo wrote:KammaMarra, cierpliwości, wiem że się dłuży, ale to dopiero 2 cykle. Dziewczyny tu się starają po 3 lata czasem, nie można się poddawać. Jeszcze zatestuj za kilka dni
Jacq - wytnij go, co się będziesz denerwować. Jeśli jest aktywny to w ogóle nie ma sensu sprawdzać co się z nim dzieje. A Twój rodzinny nie wycina i nie ma dermatoskopu? Musisz gdzieś chodzić? Dziwne.
jak dobrze, że jesteście dajecie wiarę...05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Jagna 75 wrote:KammaMarra rozumiem twoje rozczarowanie i smutek,jednsk nikt nie powiedział ze bedzie lekko.Glowa fo góry walczymy dalej,poza tym póki @ nie ma wszystko jest mozliwe
wiem kochana, ale każde kolejne niepowodzenie powoduje u mnie niechęć... tym bardziej, że widziałam te dzieciątko słyszałam serduszko, a zabrali mi to....05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Jagna 75 wrote:Co do pieprzyków,znamion to warto sprawdzac je u dermatologa
mam super dermatologoa, a raczej onkologa skórnego - właśnie od znamion, pieprzyków itp. jest z Wrocławia, gościu ma taką wiedzę, że tabuny ludzi do niego walą oknami i drzwiami, uratował moją teściową od czerniaka.
polecam go każdemu bada od stóp do głów - nago . wszystko mimiletr po milmetrze..05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Msm pytanie,ile wazne jest skierowanie na usg tarczycy?Myslalam ze lekarz nie wpisał daty a tu moje zdziwienie..pewnie bede musiala skoczyc po drugie
Mi się wydaje że miesiąc , ale musi być data to skocz i poproś o wpisanie daty , mi moja Pani doktor w komputerze wszystko wypisała , i dała skierowanie z pieczątką i datą podpisem.
-
chyba miesiąc z tego co pamiętam
Szczęśliwa Mamusia wrote:Mi się wydaje że miesiąc , ale musi być data to skocz i poproś o wpisanie daty , mi moja Pani doktor w komputerze wszystko wypisała , i dała skierowanie z pieczątką i datą podpisem.
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj....