X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    haha ja mam takie stare wlasnie na sprzedaz najlepiej dla wetow :P 3 sztuki na dodatek :P 1 juz opchnelam do gabinetu weterynaryjnego wlasnie
    ale 2 zostaly i nikt nie chce :P
    powinnaś jedno sobie zostawić haha
    szkoda że tak daleko ode mnie mieszkasz :D

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto wysepka, mogłabym tam pomieszkiwać na emeryturze:)
    b552ed91e5150778med.jpg

5e02c70a4e5cc438med.jpg

18f89870346f3b3emed.jpg

Elaria, M@linka, Jacqueline, Evita, sy__la, Elmo13, sylvuś lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    b552ed91e5150778med.jpg

5e02c70a4e5cc438med.jpg

18f89870346f3b3emed.jpg
    ładnie tam kurcze :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    powinnaś jedno sobie zostawić haha
    szkoda że tak daleko ode mnie mieszkasz :D
    hehe teraz mamy zakupione duzo lepsze wlasnie takie fajne w walizeczke skladane przenosne 1 zamiast tych 3 :P na tych starowinkach nie byloby widac za wiele zwlaszcza jesli chodzi o ciaze :P

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:

ale pieknie...zabierz mnie ze soba na ta wysepke... :P

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    hehe teraz mamy zakupione duzo lepsze wlasnie takie fajne w walizeczke skladane przenosne 1 zamiast tych 3 :P na tych starowinkach nie byloby widac za wiele zwlaszcza jesli chodzi o ciaze :P
    no własnie takie w walizeczce oglądałam hehehe
    to nie jest normalne ... ale okey :D haha

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no własnie takie w walizeczce oglądałam hehehe
    to nie jest normalne ... ale okey :D haha
    hahaha to do przychodni kupione :D

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    hahaha to do przychodni kupione :D
    myślałam że do domu hahaha
    ale wiesz... Ty akurat i tak masz tak dobrze że w każdej chwili ktoś Ci może śmignąć głowicą po powłokach.. albo dowcipnie i wszystko wiesz...hehe

laila_25 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska długo jestes w Norwegii? Jak tam jest? ciężki język? umiałaś juz przed wyjazdem czy dopiero tam sie nauczyłaś? pojechaliście w ciemno czy sie kogoś zaczepiliście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, kocham skandynawię za te urocze wysepki, kolorowe domki i ład. Chciałabym pojechac na taka wycieczke!

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Niebieska długo jestes w Norwegii? Jak tam jest? ciężki język? umiałaś juz przed wyjazdem czy dopiero tam sie nauczyłaś? pojechaliście w ciemno czy sie kogoś zaczepiliście?
    Ile pytań:) nie chce sie rozpisywać o sobie na publicznym forum, gdybys miała pytań więcej to pisz na privie, moze chcesz wyjechać?;)
    Na te pytania mogłabym sporo odpisywać, ale w skrócie:jestem 5 lat, jest ok.. Im dłużej jestem tym jestem bardziej świadoma dużych zalet, ale tez wad. Języka uczyłam sie na miejscu na bardzo intensywnym kursie na uniwerku. Wyjechaliśmy nie mając żadnych znajomosci, ułatwienie było takie ze moj maz jeździł pracować na budowie w czasie studiów i miał tam w miarę pewna prace. Kiedy zdecydowaliśmy sie na wyjazd, oboje zrezygnowaliśmy ze stałej pracy ale ja pół roku pozniej do niego dołączyłam. Przez te pół roku moj maz (a wtedy jeszcze chłopak) mieszkał w baraku i zarabiał kase na moj przyjazd. Barak był kluczowy bo mieszkał tam za darmo. Zarobil, wynajął mieszkanie i przyjechałam:)

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Ile pytań:) nie chce sie rozpisywać o sobie na publicznym forum, gdybys miała pytań więcej to pisz na privie, moze chcesz wyjechać?;)
    Na te pytania mogłabym sporo odpisywać, ale w skrócie:jestem 5 lat, jest ok.. Im dłużej jestem tym jestem bardziej świadoma dużych zalet, ale tez wad. Języka uczyłam sie na miejscu na bardzo intensywnym kursie na uniwerku. Wyjechaliśmy nie mając żadnych znajomosci, ułatwienie było takie ze moj maz jeździł pracować na budowie w czasie studiów i miał tam w miarę pewna prace. Kiedy zdecydowaliśmy sie na wyjazd, oboje zrezygnowaliśmy ze stałej pracy ale ja pół roku pozniej do niego dołączyłam. Przez te pół roku moj maz (a wtedy jeszcze chłopak) mieszkał w baraku i zarabiał kase na moj przyjazd. Barak był kluczowy bo mieszkał tam za darmo. Zarobil, wynajął mieszkanie i przyjechałam:)
    wiesz bo w Irlandii jest mi super... nie mam co narzekać... ale daleko od Polski... drogie bilety w sezonie.. i często, gęsto sie zastanawiam czy sie gdzieś nie przeniesć...

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska odswiezylas moje wspomnienia kiedy jezdzilam przez pare lat do pracy do Szwecji,Skandynawia jest piękna.Jezyka mozna szybko sie nauczyc na miejscu,nawet dosc łatwo wpada w ucho.Chcialabym tam kiedys pojechac raz jeszcze i odwiedzic te miejsca które zawsze bedà mi bliskie oraz ludzi których tam poznalam.
    Pièkne widoki,klimat i zyczliwosc tych krajów

Niebieskaa, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to sa te wady. Bilety do Pl sa drogie, ode mnie z miasta nie ma tanich linii i ja to nauczyłam sie wpisywać po prostu w koszt mieszkania za granica. Juz tego nie przeżywam:) a zdarza mi sie płacić za bilety do Pl 1500 zl. Latam jak tego potrzebuje, bo niestety tęsknie za rodzina i przyjaciółmi. Pare osób mi mówiło, ze to sie zmieni, ze znajdę nowych przyjaciół, ze przyjaźnie z Wrocławia sie rozmyją. Absolutnie tak nie jest, moje przyjaciółki od serca zawsze bedą we Wrocławiu.
    Kolejny mit, z którym dalej czasami sie spotykam: za granica będziesz pracować poniżej kwalifikacji, za gorsza pensje niż ludzie pochodzący z tego kraju. Wiem, ze dalej tak jest, ale i ja i moj maz znaleźliśmy prace w zawodzie po 2 latach, moj maz po roku, ale troche gorsza prace niż ma teraz. Mamy stała prace za takie same pieniądze jak Norwedzy, z takimi możliwościami jakie maja oni. A Znam sporo Polaków, którzy radzą sobie lepiej niż niejeden Norweg:))
    A Ty jak długo jesteś w Irlandii i czemu wybrałaś ten kraj?

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Niestety to sa te wady. Bilety do Pl sa drogie, ode mnie z miasta nie ma tanich linii i ja to nauczyłam sie wpisywać po prostu w koszt mieszkania za granica. Juz tego nie przeżywam:) a zdarza mi sie płacić za bilety do Pl 1500 zl. Latam jak tego potrzebuje, bo niestety tęsknie za rodzina i przyjaciółmi. Pare osób mi mówiło, ze to sie zmieni, ze znajdę nowych przyjaciół, ze przyjaźnie z Wrocławia sie rozmyją. Absolutnie tak nie jest, moje przyjaciółki od serca zawsze bedą we Wrocławiu.
    Kolejny mit, z którym dalej czasami sie spotykam: za granica będziesz pracować poniżej kwalifikacji, za gorsza pensje niż ludzie pochodzący z tego kraju. Wiem, ze dalej tak jest, ale i ja i moj maz znaleźliśmy prace w zawodzie po 2 latach, moj maz po roku, ale troche gorsza prace niż ma teraz. Mamy stała prace za takie same pieniądze jak Norwedzy, z takimi możliwościami jakie maja oni. A Znam sporo Polaków, którzy radzą sobie lepiej niż niejeden Norweg:))
    A Ty jak długo jesteś w Irlandii i czemu wybrałaś ten kraj?
    Jednym ciągiem jestem teraz 2,5 roku...
    W 2007 roku próbowalismy tutaj swoich sił ale wtedy nie wyszło... za młodzi.. za głupi ? w każdym razie mój mąż ma tu sporo rodziny.. jego rodzice są tu ponad 10lat.. kuzynostwo.. żeby było śmiesznie nawet moja przyjaciółka z lat szkolnych mieszka 20min ode mnie... także wszyscy tu że tak powiem dzielnicą całą się znaleźli...

ja za bilety na wakacje w lipcu zapłaciłam 1100e w obie strony.. są to kosmicze pieniądze... poza sezonem fakt.. jest taniej... no ale najczęściej chce się lecieć w sezonie...

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejkuu to naprawdę drogie bilety, ja latam co około 1,5-2 miesiące. Tylko teraz będę mieć przerwę dluzsza. Nie liczę tych kosztów, bo i tak najważniejsze jest spotkanie z rodzina.
    Wspaniale, ze masz tyle bliskich osób obok siebie:) Kiedyś dawno spotkałam dziewczynę z Kozienic pod Warszawa, mówiła mi ze kiedyś jeden facet z tego miasta wyjechał do Oslo i założył tam firmę budowlana, która teraz bardzo dobrze prosperuje. Wszystkich pracownikow ściągnął z Kozienic, oni kolejnych, swoje rodziny itd. Teraz ponoc większość miasteczka mieszka w Oslo. Wtedy to faktycznie można poczuć sie jak u siebie:)

2fwaugpjrxudygqa.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem czy bym miała tak odwage wyjechac na stałe do obcego kraju :P

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Ja to nie wiem czy bym miała tak odwage wyjechac na stałe do obcego kraju :P
    no nie są to łatwe decyzje... ale noo jak to mówią wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma ;)

laila_25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Anglii w latach 2013 -2014, kiedy jeszcze nie byliśmy w Unii, trzeba było mieć zaproszenie itd. Wyjechałam stamtąd krótko po wejściu Polski do Unii i otwarciu dla nas, Polaków, rynku pracy w UK. Wszyscy wyjeżdżali, a ja wróciłam. Niektórzy stukali się w głowę. Nie chciałam zostać, bo w Polsce miałam chłopaka (dziś męża), marzyłam o dalszych studiach, nie chciałam być imigrantem, mieszkańcem II kategorii, obcym.
    Nie chciałabym żyć na obczyźnie, no może jakbym miała dużo pieniędzy, wielkie biznesy, to mogłabym być "citizen of the world" i wszyscy witaliby mnie z otwartymi ramionami, a nie jak jakąś ubogą krewną z Europy Wschodniej, z byłego kraju komunistycznego, co tubylcom zabiera miejsce pracy. Byłam na to zbyt dumna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 19:52

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Byłam w Anglii w latach 2013 -2014, kiedy jeszcze nie byliśmy w Unii, trzeba było mieć zaproszenie itd. Wyjechałam stamtąd krótko po wejściu Polski do Unii i otwarciu dla nas, Polaków, rynku pracy w UK. Wszyscy wyjeżdżali, a ja wróciłam. Niektórzy stukali się w głowę. Nie chciałam zostać, bo w Polsce miałam chłopaka (dziś męża), marzyłam o dalszych studiach, nie chciałam być imigrantem, mieszkańcem II kategorii, obcym.
    Nie chciałabym żyć na obczyźnie, no może jakbym miała dużo pieniędzy, wielkie biznesy, to mogłabym być "citizen of the world" i wszyscy witaliby mnie z otwartymi ramionami, a nie jak jakąś ubogą krewną z Europy Wschodniej, z byłego kraju komunistycznego, co tubylcom zabiera miejsce pracy. Byłam na to zbyt dumna.
    każdy ma swoje podejście.. należy je uszanować ^_^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 20:16

‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ