Amniopunkcja
-
WIADOMOŚĆ
-
MILA wrote:dziewczyny musiałam trochę ochłonąć i się uspokoic
mam wynik - zdrowy chłopczyk !!!!!!!!
Boże jak się ciesze !!!! ryczałam jak lew ze szczęścia , cały czas ryczę ha ha ha
dziękuję wam za wszystko za każde słowo i kciuki !!!
Cudownie . Obyśmy czytały tylko takie wieści na tym wątku!MILA, Niecierpliwa87 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja mam podobny problem. Nie zauważono na usg kości nosowej... Na usg w 12 tyg. była widoczna, ale najprawdopodobniej się nie rozwinęła... NT 1,5mm. Miałam w 19 tc. Robione już 2 razy usg i na wszystkich lekarz (Roszkowski) potwierdził brak. W poniedziałek mam amniopunkcję na Czerniakowskiej. Boje się okropnie, nie zabiegu a wyniku. Na domiar złego dzisiaj robiłam krew i wyszło, że mam anemię ;(
-
Patii głowa do góry, może nie będzie tak źle. Na anemię dostaniesz tabletki, ja już przed ciążą miałam anemię z powodu braku żelaza. Biorę żelazo i jest ok. Teraz dopadła mnie cukrzyca i biorę insulinę. Z takimi chorobami można walczyć. Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe
Trzymam za Ciebie mocno kciuki. Będziesz czekała 3 tygodnie czy robisz Fish'em? -
Patiii1987 wrote:Lekarz mówił mi o MLPA i zdecydowaliśmy się na ten rodzaj. Umarlabym chyba z niepewności. Do przyszłego piątku żyjemy w zawieszeniu. Podobno jest aż 3 % szansy, że nasza córeczka będzie zdrowa
weronikabp, Patiii1987 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj zauważyłam, ze wszystkie dzieci w mojej rodzinie mają bardzo malutkie noski. Zauważyliśmy z bratową, że jej synek nie posiada takiej kosci w ogóle i jest zdrowy, ma skończone 3 latka. Wizyta u rodziny i przeglądanie zdjeć usg dzieci siostry i bratowej trochę mnie podniosły na duchu. Okropnie boje się jutrzejszego badania, ale dam radę, aby do piątku...
-
nick nieaktualny
-
My jesteśmy po badaniu. Nie było, aż tak strasznie. Zabieg nie należy do najprzyjemniejszych, ale mnie nie bolało. Po wizycie w Instytucie genetyki i rozmowie z tamtejszym lekarzem jestem trochę bardziej spokojna. Podobno brak kosci nosowej to słaby marker wady genetycznej, a jeżeli już to musi wystąpić z innym. Teraz czekamy 7 dni na wyniki
weronikabp, MILA, sorriso lubią tę wiadomość
-
Patii u ciebie bedzie wszystko OK dzidzia będzie zdrowa nie martw się !!! masz dobrą przezierność więc moim zdaniem wszystko jest ok. Twój przypadek to dokładnie taki jak mój gfłowa do góry i czekamy na wynik, chociaż ja sama się jeszcze stresuję bo dzisiaj mają dzwonić do mnie z ostatecznym wynikiem amnio. Fish u mnie wyszedł ok ale ostatecznie wyniki podają po trzech tyg. więc czekam na telefon ale jestem dobrej myśli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 07:53
Patiii1987 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MILA wrote:Patii u ciebie bedzie wszystko OK dzidzia będzie zdrowa nie martw się !!! masz dobrą przezierność więc moim zdaniem wszystko jest ok. Twój przypadek to dokładnie taki jak mój gfłowa do góry i czekamy na wynik, chociaż ja sama się jeszcze stresuję bo dzisiaj mają dzwonić do mnie z ostatecznym wynikiem amnio. Fish u mnie wyszedł ok ale ostatecznie wyniki podają po trzech tyg. więc czekam na telefon ale jestem dobrej myśli
MILA lubi tę wiadomość