Amniopunkcja
-
WIADOMOŚĆ
-
MILA wrote:dziewczyny musiałam trochę ochłonąć i się uspokoic
mam wynik - zdrowy chłopczyk !!!!!!!!
Boże jak się ciesze !!!! ryczałam jak lew ze szczęścia , cały czas ryczę ha ha ha
dziękuję wam za wszystko za każde słowo i kciuki !!!
Cudownie. Obyśmy czytały tylko takie wieści na tym wątku!
MILA, Niecierpliwa87 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja mam podobny problem. Nie zauważono na usg kości nosowej... Na usg w 12 tyg. była widoczna, ale najprawdopodobniej się nie rozwinęła... NT 1,5mm. Miałam w 19 tc. Robione już 2 razy usg i na wszystkich lekarz (Roszkowski) potwierdził brak. W poniedziałek mam amniopunkcję na Czerniakowskiej. Boje się okropnie, nie zabiegu a wyniku. Na domiar złego dzisiaj robiłam krew i wyszło, że mam anemię ;(
-
Patii głowa do góry, może nie będzie tak źle. Na anemię dostaniesz tabletki, ja już przed ciążą miałam anemię z powodu braku żelaza. Biorę żelazo i jest ok. Teraz dopadła mnie cukrzyca i biorę insulinę. Z takimi chorobami można walczyć. Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe
Trzymam za Ciebie mocno kciuki. Będziesz czekała 3 tygodnie czy robisz Fish'em? -
Patiii1987 wrote:Lekarz mówił mi o MLPA i zdecydowaliśmy się na ten rodzaj. Umarlabym chyba z niepewności. Do przyszłego piątku żyjemy w zawieszeniu. Podobno jest aż 3 % szansy, że nasza córeczka będzie zdrowa
weronikabp, Patiii1987 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj zauważyłam, ze wszystkie dzieci w mojej rodzinie mają bardzo malutkie noski. Zauważyliśmy z bratową, że jej synek nie posiada takiej kosci w ogóle i jest zdrowy, ma skończone 3 latka. Wizyta u rodziny i przeglądanie zdjeć usg dzieci siostry i bratowej trochę mnie podniosły na duchu. Okropnie boje się jutrzejszego badania, ale dam radę, aby do piątku...
-
nick nieaktualny
-
My jesteśmy po badaniu. Nie było, aż tak strasznie. Zabieg nie należy do najprzyjemniejszych, ale mnie nie bolało. Po wizycie w Instytucie genetyki i rozmowie z tamtejszym lekarzem jestem trochę bardziej spokojna. Podobno brak kosci nosowej to słaby marker wady genetycznej, a jeżeli już to musi wystąpić z innym. Teraz czekamy 7 dni na wyniki
weronikabp, MILA, sorriso lubią tę wiadomość
-
Patii u ciebie bedzie wszystko OK
dzidzia będzie zdrowa
nie martw się !!! masz dobrą przezierność więc moim zdaniem wszystko jest ok. Twój przypadek to dokładnie taki jak mój
gfłowa do góry i czekamy na wynik, chociaż ja sama się jeszcze stresuję bo dzisiaj mają dzwonić do mnie z ostatecznym wynikiem amnio. Fish u mnie wyszedł ok ale ostatecznie wyniki podają po trzech tyg. więc czekam na telefon
ale jestem dobrej myśli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 07:53
Patiii1987 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MILA wrote:Patii u ciebie bedzie wszystko OK
dzidzia będzie zdrowa
nie martw się !!! masz dobrą przezierność więc moim zdaniem wszystko jest ok. Twój przypadek to dokładnie taki jak mój
gfłowa do góry i czekamy na wynik, chociaż ja sama się jeszcze stresuję bo dzisiaj mają dzwonić do mnie z ostatecznym wynikiem amnio. Fish u mnie wyszedł ok ale ostatecznie wyniki podają po trzech tyg. więc czekam na telefon
ale jestem dobrej myśli
Mi lekarz powiedział, że jak coś będzie nie tak to będą dzwonili, więc od poniedziałku modlę się żeby nie mieć żadnego połączenia od nich
MILA lubi tę wiadomość