X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję znak życia. Mam się zaskakująco dobrze, nawet skurcze od wczoraj jakby mniej regularne. Dziś o 20 wizyta u lekarki, jak już będę po to odezwę się szerzej ;-)

alicja_, IviQ, Kaśku, adelka77 lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 - cieszę się, że bóle ustały:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 13:46

adelka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    PS też czekałam krócej niż mówili na wyniki :)

Ja również!

• IviQ Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka, Michcia super że lepiej

Michcia czekam na info od lekarza co powie. Bo jestem ciekawa jak to jest że cały czas musiałaś mieć kroplówkę a tu teraz takie zaskoczenie. Ale super przynajmneij może zdążysz coś tam sobie ogarnąć i kicia się cieszy na pewno:)

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Ja daję znak życia. Mam się zaskakująco dobrze, nawet skurcze od wczoraj jakby mniej regularne. Dziś o 20 wizyta u lekarki, jak już będę po to odezwę się szerzej ;-)

W takim razie trzymam kciuki za Twoją wizytę. Melduj wieczorem:)
    To dobrze, że skurcze nieregularne. Jeszcze dotrwasz do terminu - zobaczysz!:)

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec tak: rzeczywiscie nie ma publikacji na temat tego nowego testu. Zdecydowalabym sie na Nifty lub Harmony. Tak naprawde jest bez wiekszej roznicy, ktory wybierzesz. Ja bede miala bliznieta. Nifty dopiero od okolo roku bada ciaze blizniacze, za to Harmony od poczatku istneinia testu. Dlatego ja zdecydowalam sie na Harmony. Cena wlasciwie taka sama, a okres oczekiwania tez podobny. Z tym, ze Harmony leci kurierem do Stanow Zjednoczonych, a Nifty do laboratorium w W-wie. Ja na wynik Harmony czekalam 7 dni roboczych.

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoSynuś już chyba zostanie KOrnelem :) w każdym razie zamowiłam takie literki i zawsze można zamówic nowe ale ja już sie przyzwyczaiłam:)

Do tego błyskawicznie przyszła komoda-wczoraj zamówiłam i juz rano przyjechała, wiec jak mój poczuje się lepiej i w weekend skręci w pn czeka mnie prasowanie i układanie ciuszków:)

alicja_, adelka77 lubią tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    A wiec tak: rzeczywiscie nie ma publikacji na temat tego nowego testu. Zdecydowalabym sie na Nifty lub Harmony. Tak naprawde jest bez wiekszej roznicy, ktory wybierzesz. Ja bede miala bliznieta. Nifty dopiero od okolo roku bada ciaze blizniacze, za to Harmony od poczatku istneinia testu. Dlatego ja zdecydowalam sie na Harmony. Cena wlasciwie taka sama, a okres oczekiwania tez podobny. Z tym, ze Harmony leci kurierem do Stanow Zjednoczonych, a Nifty do laboratorium w W-wie. Ja na wynik Harmony czekalam 7 dni roboczych.

Nifty leci do Warszawy oraz do Hongkongu.

• lucynaa1980 Nowa

Wysłany: 11 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIFTY od czerwca jest robione tylko w Polsce i nie jest wysyłane do Hongkongu. Jest to sprawdzona informacja. Mają nowe laboratorium w Warszawie i dlatego czas wykonania się skrócił. Kiedyś na wynik podobno trzeba było czekać 2-3 tygodnie. Teraz 8-9 dni.

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jak sprawdzalam to pisali juz tylko o Warszawie. Harmony nadal do Stanow

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    No wlasnie jak sprawdzalam to pisali juz tylko o Warszawie. Harmony nadal do Stanow

Ja robiłam ten test 3 miesiące temu i leciał do Hongkongu. Być może teraz jest już inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:09

• Est Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko wpadłam powiedzieć, że trzymam kciuki za te, które są na ostatniej prostej! :-)

IviQ lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• IviQ Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucynaa1980 wrote:
    NIFTY od czerwca jest robione tylko w Polsce i nie jest wysyłane do Hongkongu. Jest to sprawdzona informacja. Mają nowe laboratorium w Warszawie i dlatego czas wykonania się skrócił. Kiedyś na wynik podobno trzeba było czekać 2-3 tygodnie. Teraz 8-9 dni.
    oo to ja jescze czekałam na hongkong

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja od niedawna do wawy. Ja bylam pierwsza, k z trojmiasta ktorej krew odeslano do wawy a nie do honkongu ☺

l22ntv73brtiddsy.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w gronie skroconych szyjek :-( Na szczescie nie ma rozwarcia, ale musze poodpoczywac i do sprawdzenia za tydzien. Oczywiscie luteina, dla mnie to nowosc i kolejny stresior.Komory do dalszego obserwowania, bo zaleznie od ulozenia inne wartosci usg wskazuje.
    Takie podobne te nasze historie...

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Melduje po wizycie. Miałam badanie III trymestru.
    Dzidzia ma 1226 gram także kawał dziecka, wszystkie parametry w porządku. :)
    Niestety zmieniła położenie z główkowego na POPRZECZNE :( Jestem załamana, myslałam, że juz zostanie głowkowo. Tak bardzo chce rodzić naturalnie, a boje się, że już nie fiknie :(

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Witam sie w gronie skroconych szyjek :-( Na szczescie nie ma rozwarcia, ale musze poodpoczywac i do sprawdzenia za tydzien. Oczywiscie luteina, dla mnie to nowosc i kolejny stresior.Komory do dalszego obserwowania, bo zaleznie od ulozenia inne wartosci usg wskazuje.
    Takie podobne te nasze historie...

A ile ma Twoja szyjka?
    Moja się lekko skróciła od ostatniego razu, bo ma 30mm (wcześniej 35mm)- ale jest w normie i to najważniejsze.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo fiknie fiknie. Mój w 34 fiknął z głowkowego w poprzeczne i teraz znowu fiknął w głowkowe. Do końca 36 czy nawet 37 tyg mogą fiknąć. Mają tyle miejsca, no może poza naszymi bliźniakami heheh

Pati wiem ze szyjka sie może wydłużyc ale naprawdę tzreba leżeć!!!!

Michcia wróciłaś??

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka ma 3, a ma miec 4 na tym etapie, cos tam o Y i kielichu mowila, ale jak zwykle w stresie malo do.mnie dotarlo. Nie musze lezec, ale mam sie oszczedzac.Pluje sobie w brode, ze tak w pracy czadu wczoraj dalam, wyrobilysmy z kolezanka 200procent normy.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, coraz mniej na bieżąco jestem :-/

IviQ, powiem Ci, że najchętniej bym tego Twojego chłopa przez łeb zdzieliła, naprawdę. Na tym etapie Ty już dawno powinnaś leżeć i pachnieć, a nie tak zasuwać, a on niech przestanie odgrywać obrażoną księżniczkę i niech się porządnie Tobą zajmie w końcu!
    Zdecydowałaś już co z tym szpitalem? Przekładasz na wtorek?
    Czyli mamy się przyzwyczajać do Kornela, tak? :-)

Misia, współczuję stresu związanego z żółtaczką, bo wiadomo, że chciałabyś jak najszybciej być w domu, ale jesteś bardzo dzielna i to wszystko naprawdę szybko minie.
    Jesteś naszą pierwszą forumową mamą, także wiesz, my będziemy z Ciebie brać przykład ;-)
    Proszę Antosia pomiziać po lewej stópce od cioci Michci :-)

Alicja, super, że mała tak rośnie! To już więcej niż opakowanie cukru :-D nie ma żartów! Patrzę na Twój suwaczek i coraz więcej we mnie optymizmu, bo zobacz, Twoja historia przypomina trochę moją, a ja za 4 dni będę mieć oficjalnie ciążę donoszoną. A przecież od 29 tc leżałam w szpitalu i dosłownie wyszarpywaliśmy każdy kolejny tydzień! Także jestem pewna , że Ty i Sara dobrniecie bezpiecznie do brzegu.

Pati, 3 cm szyjki to jeszcze spory zapas ale faktycznie Tobie ona jeszcze długo musi posłużyć. A to y czy lejek, to chodzi o zakończenie szyjki. Najlepiej jak jest tzw. T-kształtne, bo to oznacza, że jest całkowicie zamknięte. Y-kształtne oznacza, że się robi mikro rozwarcie. Z tym można chodzić i do końca ciąży, ale faktycznie musisz się oszczędzać, żeby nie ryzykować.
    Już o tym tu rozmawiałyśmy - wszystkie, które tu trafiłyśmy mamy ciąże podwyższonego ryzyka, nawet jeśli wady genetyczne zostały wykluczone. Także proszę na siebie uważać i wypoczywać w słusznej sprawie :-)

Adelka, jak bóle? Mnie nic nie bolało całą ciążę, więc nic nie podpowiem, ale ważne , że badania nie wykazały żadnych nieprawidłowości. A może to jest ten 'słynny' ból spojenia, którego część kobiet doświadcza?
    Trzymam kciuki, żeby puściło.

IviQ, alicja_ lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ