X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, nastroje domowe lepsze? Czy "jest wizja, nie ma fonii" jak mowi moja kolezanka z pracy? ;-) Jestes hardcorem z ta praca. To mnie sie ludzie dziwia, ze chodze ciagle do pracy, jezdze w teren na kontrole, a gdzie mi do Ciebie? A ludzie sa debilami,pewnie jakbys kartke zostawila typu "jestem na porodowce", to tez znalazlby sie pieniacz i nakrecal afery.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na pogotowiu bo ból nie ustał. Usg nic nie wykazało. Niby wszystko ok a mnie nadal boli tak że wyprostować się nie mogę. Dziwczyny czy któraś z Was miała silne bóle podbrzusza powyżej spojenia łonowego. Taki rwący ból, piekący. Kłocie w pochwie, kłócie po bokach macicy. Czasami parcie w okolicach pupy ( wiecie gdzie ). Dla mnie nie są to typowe bóle ciążowe. Czy to skurcze macicy ? Tak jakby bolala mnie przednia sciana macicy. Zrobili mi crp i wyszło 5.8 więc niby dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 22:00

l22ntv73brtiddsy.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka takich boli nie mialam...nie pomoge niestety

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu wczoraj było cicho!
    Michcia – jak u Ciebie sytuacja? Jak skurcze?
    Misia – mam nadzieje, że u Was też wszystko dobrze. A żółtaczką się nie przejmuj, co drugie dziecko ją łapie w szpitalu.
    IviQ – Ja to Cie podziwiam z tą pracą – serio! :D

adelka77 – i jak się dziś czujesz? Te bóle to takie miesiączkowe czy inne?

adelka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś rano badania (morfologia, glukoza, mocz, tsh, ft3, ft4, crp, toksoplazmoza /z uwagi na koty/), a o 18:30 mam wizytę u ginekologa z tymi wynikami. Myślę, że zrobimy dziś też to III badanie prenatalne. Zamelduje wieczorem co wyszło z tego wszystkiego.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo koniecznei daj znac co i jak po badaniu:)

adelka ja niestety prawie bezobjawowo przechodzę ciążę więc nie pomogę, ale jak USG nic nie wykazało i lekarze nic nie mówia to znaczy że wszystko ok.

Pati no niby jest ok bo jest wizja i fonia ale taka bez uczucia. Zawsze rano przychodził i przytulał, na pożegnanie pocałował, a teraz buziak. Być może dlatego ze jest chory. Ale on mi chyba po prostu nie wierzy ze byłam na tym KTG bo zapytał dziś gdzie mam wyniki a nigdy tego nie robił. Tylko wyniki zostają w szpitalu niestety więc nie mogłam mu nic udowodnić a tym razem nie zrobiłam zdjęcia bo robię tylko jak USG jest by wymiary sobie zapamiętać. I on jest chyba po prostu zły ze polazłam gdzieś nie wiadomo gdzie....i czuje sie oszukany a nie dlatego że zamknęłam sklep....

Michcia Ty się odezwij bo ja zawału dostanę...

Misia jak tam Twój żarłoczek?

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • lucynaa1980 Nowa

Wysłany: 11 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek.
    Widziałam,że możesz opowiedzieć na temat NIFTU i Harmony. Może będziesz mi umiała pomóc. Zastanawiam się nad zrobieniem NIFTY lub nowego testu który nazywa się IONA. Pisałam na innym forum ale to jest jakiś nowy test i nie mogę znaleźć opini na jego temat. Wiesz coś może o tym teście IONA? Mój lekarz zaproponował mi właśnie ten IONA lub NIFTY.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucynaa1980 wrote:
    Fistaszek.
    Widziałam,że możesz opowiedzieć na temat NIFTU i Harmony. Może będziesz mi umiała pomóc. Zastanawiam się nad zrobieniem NIFTY lub nowego testu który nazywa się IONA. Pisałam na innym forum ale to jest jakiś nowy test i nie mogę znaleźć opini na jego temat. Wiesz coś może o tym teście IONA? Mój lekarz zaproponował mi właśnie ten IONA lub NIFTY.

A jak cenowo wygląda ten IONA?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ Dam znać, oczywiście!
    Nie ukrywam, że troche się już stresuje

• Est Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie, byłam na wizycie u mojego lekarza i już się upewnilam, że nie bedziemy raczej robic zadnych dodatkowych badań. Jego zdaniem ryzyko 1:235 to nie jest jakies wielkie ryzyko a z usg wygląda wszystko bardzo ładnie :-)
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie, jeżeli pozwolicie to będę się odzywała czasem.
    Aha, i będę miała synka!!! :-)

alicja_, Kaśku lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• lucynaa1980 Nowa

Wysłany: 11 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja. Cena za NIFTY u mojego lekarza to 2400, cena IONA 2300. W cenie mała różnica ale chodzi mi opinie o jakości testu. Na innym forum dziewczyna napisała że firma jest od niedawna w Polsce. Chwalili się krótkim czasem wykonania ale w praktyce jest taki jak NIFTY i Harmony. Zastanawiam się ale przy teście IONA nie ma żadnych publikacji naukowych o skuteczności. Podobno oficjalne dane mówią o zaledwie 400 pacjentkach które go wykonały w Anglii. Ponadto jest tańszy ale jego zakres jest dużo mniejszy niż Harmony i NIFTY. Stąd moje pytanie czy warto i czy jest to wiarygodne badanie skoro nie ma jeszcze badań naukowych na temat tego testu a można znaleźć dużo publikacji o Harmony i NIFTY.

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u mnie dziś poprawa. Przespałam spokojnie całą noc, rano łyknęłam tabletki i dalej spałam do 11. Zaraz się zbieram. Dziś wizyta u lekarza.

Iviq za chwilę sytuacja pójdzie =w zapomnienie, chociaż cężarną jednak powinno się zrozumieć, tym bardziej że powód był pilny.

lucynaa1980 jeśli chodzi o Nifty to teraz czas oczekiwania na wynik jest krótszy gdyż próbki wysyłane są do Wawy. Ja czekałam 8 dni.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja czeam na realcje z badania :) Wczorajsze bóle nie przypominały tych @. Dziś pokojniej. Oby już tak spokojnie zostało.

Misi@ jak tam kolejna noc za Wami ?

Mam plan trochę zabrać się za mieszkanie. Trochę je uprzytulnić, wymienić obicie kanapie. I kurcze nie potrafię znależć dobrego tapicera. Fujara ze mnie ;)

IviQ lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • Monika.D Nowa

Wysłany: 11 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyna.
    Mi lekarz również wspomniał o możliowsci zrobienia testu IONA ze wzgledu na wiek i poronienie w poprzedniej ciaży. Dużo czytałam na temat tych testów nieinwazyjnych. Nie zrobilam jednak IONY bo firma wydawała mi się mało poważna. Na początku myślalam że to jest najlepszy test bo ma certifikat do diagnostyki in vitro. Pomyślałam że jest to test diagnostyczny i że wynik jest równoważny/wiążący jak amnio. Okazało się jednak, że nie i ten certifikat to tani chwyt marketingiwy. NIFTY tez go ma ale opisują go jako potwierdzenie spełnienia najwyższych standardów a nie jakis super certifikat który czyni test nieomylnym. Zrobili tylko 400 badań w Anglii ale tak jak ktoś wcześniej napisał, nie ma żadnych publikacji naukowych na temat tego testu. Wydaje mi sie, że reklama na stronie testu IONA może.wprowadzić w błąd. Ja go nie zrobiłam. U dr. Roszkowskiego zrobilam NIFTY dla własnego spokoju. Wynik był po 9 dniach...na szczęście negatywny.

aaaa09 lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na....
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est:) koniecznie się odzywaj:) już było widać ze synek wow. Szybko:)))) chociaż u mnie też coś około tego tygodnia było wiadomo, ale czasmi dziewczynki przeradza się w chłopca dopiero po połówkowych hehheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 13:01

Est lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • lucynaa1980 Nowa

Wysłany: 11 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adela. Dziękuję za odpowiedź. Jak na razie widzę ten test IONA to jakaś nowość i żadna z dziewczyn nie poleca go z czystym sumieniem. Czy możesz napisać odnośnie NIFTY dlaczego akurat ten test wybrałaś? Czy byłaś zadowolona z obsługi laboratorium i lekarza. Myślę że cena nie powinna być kryterium wyboru producenta tylko jakoś badania i obsługa.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ze przy tak małej róznicy ceny wybrałabym Nifty lub Harmony. Zawsze wiecej przeprowadzonych badań, do tego Nifty jest ubezpieczony i póki co wyników fałszywie mówiących że dziecko jest zdrowe było ledwie 0,03% w pl.
    Pamiętamy że żaden test nawet amnio nie da nam 100 % pewności ale jenak amnio bada więcej niż nifty czy harmony, ale osobiście się też nie zdecydowałam bo bałam się poronienia. Opieram się na nifty i go polecam.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucynaa1980 wrote:
    Alicja. Cena za NIFTY u mojego lekarza to 2400, cena IONA 2300. W cenie mała różnica ale chodzi mi opinie o jakości testu. Na innym forum dziewczyna napisała że firma jest od niedawna w Polsce. Chwalili się krótkim czasem wykonania ale w praktyce jest taki jak NIFTY i Harmony. Zastanawiam się ale przy teście IONA nie ma żadnych publikacji naukowych o skuteczności. Podobno oficjalne dane mówią o zaledwie 400 pacjentkach które go wykonały w Anglii. Ponadto jest tańszy ale jego zakres jest dużo mniejszy niż Harmony i NIFTY. Stąd moje pytanie czy warto i czy jest to wiarygodne badanie skoro nie ma jeszcze badań naukowych na temat tego testu a można znaleźć dużo publikacji o Harmony i NIFTY.

Ja bym wybrała Nifty lub Harmony. Są to znane, popularne i sprawdzone testy.
    Nie ryzykowałabym jakiś nowości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Moje Drogie, byłam na wizycie u mojego lekarza i już się upewnilam, że nie bedziemy raczej robic zadnych dodatkowych badań. Jego zdaniem ryzyko 1:235 to nie jest jakies wielkie ryzyko a z usg wygląda wszystko bardzo ładnie :-)
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie, jeżeli pozwolicie to będę się odzywała czasem.
    Aha, i będę miała synka!!! :-)

Gratulacje! :)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS też czekałam krócej niż mówili na wyniki :)

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ