Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati ja przegapiłam coś o komorach czaszkowych???
Michia śliczny masz brzuchol:))))) Szkoda nerwów z męzem:( ale fajnei że juz w domku. Choć pewnie bez kroplówki to Ty już długo w dwupaku nie będizesz...
Misia co do głowki to Michcia ma rację kości czaszki sa jeszce miękkie jako jedyne własnie po to by dopasować się do Twoich w czasie porodu, ale potem wszystko wraca do normy:)))
Misia ja wiem ze juz tak długo leżeć nie bedę max miesiąc a może i 2 tyg. Co do przepływów to nie wiem nic mi nie powiedzieli dlateog chce poczekac do wt bo ide fo mojej gin i ja wypytam bo w szpitalu ti tylko słyszę no za mało podrósł. A jak pytam czy reszta ok tyo jakos wymijająco. Wiec jeszcze bardziej się martwię[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Kurczę, IviQ, szkoda że wcześniej nie masz tej wizyty u swojej gin, bo jak w pn masz być w szpitalu spakowana, to jest ryzyko, że Ci ta wizyta "przepadnie" i będziesz musiała wyciągać inf. od lekarzy szpitalnych.
Jednak cały czas trzymam kciuki
Pati, ale u Ciebie te komory mieściły się w normie, więc obstawiam, że wszystko jest w jak najlepszym porządku
Alicja coś się ostatnio mało odzywa. Wszystko ok?
U mnie bez zmian. Już równo dwie doby jestem sobie w domu, ze skurczami co 5 minut. Na razie się nie nasilają, nic mnie nie boli bardziej niż dotychczas. Na piątek na 20 umówiłam się do mojej gin na kontrolę, także mam nadzieję, że dotrwam. A dziś może jeszcze do niej zadzwonię i opowiem co i jak, bo ma dyżur w szpitalu, na wypadek gdyby kazała mi wcześniej tę szyjkę sprawdzić.
No ale myślę, że gdyby mi się poród zaczynał, to jednak bym się zorientowała
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZjadlo cały post wrr...
W skrócie u nas wszystko ok. Małemu waga spada rano ważył 3170g ccałą noc był przy piersi a od 5 nie chce jeść tylko śpi. Wytwarza mnóstwo kupek stąd spadek wagi.
Boje się teściowej bo ona w dniu w KT urodziłam pojechala do szpitala. Ją ur po 14:00 a ona była pod oddziałem o 16:00. Kurcze będzie mi robić naloty;/
Oczywiście nie została wypuszczona bo nie można...ale ona chce zobaczyć małego i kropką!
Wczoraj była. Ale tylko chwilę..normalnie wkurzylam się.
Michcia śliczny brzusio. Mam nadzieję, że skurcze to tylko straszaki.
Alicjo dobrze, że się odezwałas.
IviQ trzymam kciuki za dobre wyniki. Może będzie jak u mnie dużo strachu a potem kupa szczęścia
Trzymam za Was dziewczyny kciuki!alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie chyba jakaś cisza przed burzą…
Skurcze nieregularne, bardzo rzadko, nie bolą.. Dzidziuś kopie często, wyraźnie i mocno
Z nowości to tylko parcie na pęcherz - ale czytałam, że to normlane.
Aż dziwnie się czuję jak panuje taki spokój i nic się nie dzieje
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicjo parcie na pęcherz to normalne. Ją miałam tak, siudialam na raty i do końca nie mogłam wyróżnić pęcherza ,
Dacie radę kochane. Warto !)
Mój mały od 20 minut je ...ufff
Ps oczywiście już śpi. Ale ssieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:48
IviQ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny piszę do Was, ponieważ jesteście specjalistkami w temacie badań: czy przy ryzyku trisomii 21 1:235 dostanę skierowanie na badania inwazyjne? Jak myslicie? Usg wyszło bardzo dobrze, Nt 1,4, kosc nosowa widoczna, serce 164/min. Wynik mógł zanizyc moj wiek:34 a wyniki biochemii to nie mam pojęcia ale mam takie:
B-hcg 43,49 IU/I, odpowiada 1,186 MoM
Pappa 1,286 IU/I odpowiada 0,324 MoM
-
nick nieaktualnyEst wrote:Dziewczyny piszę do Was, ponieważ jesteście specjalistkami w temacie badań: czy przy ryzyku trisomii 21 1:235 dostanę skierowanie na badania inwazyjne? Jak myslicie? Usg wyszło bardzo dobrze, Nt 1,4, kosc nosowa widoczna, serce 164/min. Wynik mógł zanizyc moj wiek:34 a wyniki biochemii to nie mam pojęcia ale mam takie:
B-hcg 43,49 IU/I, odpowiada 1,186 MoM
Pappa 1,286 IU/I odpowiada 0,324 MoM
Cześć!
Z tego co widzę to białko pappa masz za niskie i to mogło wpłynąć na wynik. Generalnie powinno być powyżej 0,5 MoM. Do tego lekko pewnie wiek podwyższył ryzyko, ale pewnie niewiele.
Na badanie inwazyjne z reguły kierują przy wynikach gorszych niż 1:300, więc zakładam, że zostaniesz poinformowana o możliwości wykonania amniopunkcji.
Generalnie porównując Twój wynik do naszych jest on bardzo OK, a czy zdecydujesz się na badania i ewentualnie na jakie (inwazyjne/nieinwazyjne) to już będzie Twoja decyzja. -
nick nieaktualny
-
Dzięki Dziewczyny za informację, ja sama jeszcze nie wiem co zrobię, poczekam do wizyty u genetyka.
Chciałam jeszcze napisac, ze podczytywałam Was juz kilka dni temu i macie tu świetne grono i atmosferę. Rzadko się zdarza.
Dlatego od razu napisałam do Was.
-
Est powinnaś dostac skierowanie na Amnio bo każdy poniżej ryzyka !:300 je dostaje, ale to jeszce nie oznacza że coś jest nie tak. Tak jak pisz ealicja białko pappa jest ciut za niskie. Jeśli bierzesz jakies leki na podtrzymanie ciazy lub na zajscie to wszystko ma wpływ. Poczekaj na wizytę u genetyka, ale nie stresuj się. Ryzyko nie jest wysokie. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania śmiało pytaj no i oczywiście czekamy na inf co powie genetyk
Misia ale fajnie ze mały wcina:) a to ze waga spada to podobno tez najnormalniejsze po porodzie wiec sie nie przejmuj i tak Ci zadroszczę)
Tylko szkoda że ta tesciową masz za bardzo blisko ........
Michcia dlatego kombinuję czy nie przesunąć wizyty w szpitalu na wt bo mam na 8 rano a moze mi odp na kilka pytań
Alicjo fajnei ze sie odezwałaś bo się martwiłam też
Adelka no nie bede Cie pocieszac, takie dolegliwosci nam doskwieraja niestety ale licze ze to chwilowe, tym bardziej ze czuje ze masz jakiesgos doła i moze to tez ma wpływ. Myle sie?
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
a ja Wam powiem ze byłam dziś na GBS i wizycie u tej panstwowej co nie ufam jej do konca bo u niej wsyztsko zawsze ok. No i jej mowie ze byłam w szpitalu bo dziecko jest za male a ona oczy. No to mowie ze wg niej jestem w innym tyg no to w koncu polliczyła od poczatku, nie chciala robic usg ale poprosiłam i wyszło ze głowka i nóżka za małe ale głow najbardziej i sie zmartwiłam bo to włąsnie nie dobrze Dobrze jak brzuszek za mały......
ale jak zapytałam czy mam sie czym przejmować to posmutniała i powiedziala ze nie mozna teraz nic zrobic juz, ale nie odp. A najbardziej mne rozwalliła jak zapytała co to za lek Medargin( dostałam od pryw gin na polepszenie przepływów i w szpitalu no i laski na fb tez pisały ze sie go zawsze daje( a ona mnie pyta co too za lek......no porażka jakaś
Z dobrych wieści złożyliśmy łózeczko okazało się ze ma nawet szufladę( tak to jest jak sie cos dostaje i nie wie co) jedyne co to cos mi nie pasuje z przescieradłami bo mam 2 ale jak założe(są z gumką) to mi sie materac zwija ajkby były ciut za małe i teraz nie wiem czy to tak ma byc czy sie skurczyły( ale frotte chyba sie nie kurczy) czy o co kaman????[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek )))